מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקירות בחזהסיון09/04/2011
שלום רב,
אני בת 30 ומזה כמה שנים אני סובלת מדי פעם מדקירות חזקות בין הצלעות בצד שמאל.
יש לציין כי בחודש האחרון תדירות התופעה גוברת ואני סובלת מהתקפים כלו כמה פעמים
ביום!
אציין כי אני מעשנת ולא עושה ספורט.
האם ש סיבה לדאגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקירות בחזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/04/2011שלום,
הכאבים שאת מציינת אינם ס]ציפיים לבעיה מסויימת. רצויה בדיקה גופנית על ידי רופא והמשך בדיקות לפי התרשמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולדני07/04/2011
אני סובל מזה שלושה שבועות משיעול ללא הפסקה ,צילום ריאות ב.מ.פ , קיבלתי זינט שלא הועיל בכלום.בימים האחרונים השיעול התגבר ומוביל להפסקת נשימה ועילפון, המקרים הולכים ונהיים תכופים וקשים יותר. הייתי במיון לאחר התעלפות בדיקות דם אקג היה תקין ושוחררתי עם חשד לברונכיט. מצבי מחמיר מיום ליום,אנא עזרתכם מה עליי לעשות ולמי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/04/2011מומלץ לחזור לרופא המטפל, במידה ואין ממצאים בבדיקה גופנית או תסמינים נוספים , אפשר להמשיך בירור ע"י בדיקת א.א.ג כולל בדיקה עם סיב אופטי, ביצוע תפקודי ריאות ויעוץ אצל רופא ריאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקוזיסיגאל05/04/2011
שלום ד"ר! אובחנתי בסיליקוזיס, תהליכים מיקרו נודולריים עד 5 מ"מ. האם ניתן לראות את זה בצילום רנטגן המצורף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/04/2011קשריות קטנות של עד 5 מ"מ בדרך כלל לא ניתן לראות בוודאות בצילום חזה, רק בCT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום קיבלתי תכשיר בשם אלר צ'ישלום04/04/2011
מסייע לטיפול באסטמה, אלרגיות ובעיות נשימה.
האם זה מומלץ ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/04/2011ככל שניתן להבין, מדובר בכדורים אנטיהיסטאמיניים - אלרגיקס . תרופות ממשפחה הזאת מיועדות לטיפול בתופעות אלרגיות (אפיות, עיניות, עוריות) אך אינן עוזרות באופן ישיר לאסתמה (יכולות עזור באופן עקיף, ע"י הפחתת גירוי אלרגי על מחלה ריאתית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית החזה וגב צד שמאלאאא04/04/2011
שלום רב,
לפני חודשיים חליתי בשפעת ודלקת ריאות בצד שמאל. הייתי מאושפזת יומיים. החלמה הייתה במשך חודש וחצי! בסוף פברואר עשיתי צילום רנטגן חוזר- תקין לחלוטין.
במשך שלושה ימים אני מרגישה כאבים בצד שמאל בגב ובבית החזה באמצע! הכאבים לא חזקים יכולים להופיע גם כשאני משתעלת וגם ללא שום קשר לשיעול או נשימות.
אני קצת מצוננת ויש שיעול לא חזק.
הייתי אצל רופאת משפחה. היא בדקנ אותי ואמרה שאין חרחורים או משהו שיכול להעיד על דלקת ריאות. אך היא גם אמרה ששומעים שהנשימות כבדות יותר מצד שמאל מאשר בצד ימין. וזה עקב דלקת שעברתי!
אני ממש בלחץ כי אני צריכה לטוס מחר בבוקר לשבוע.
האם עדיין יש סיכוי שזה דלקת ריאות למרות שאין לי חום וכאבים. ואם לא מה יכולים להיות הכאבים האלו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים
אאא04/04/2011אני בת 28 בריאה בדרך כלל. לא לוקחת תרופות באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/04/2011בדרך כלל כאבי חזה הם ממקור של דופן בית נחזה (שרירים, עצבים, צלעות) ולא ריאות עצמן. תסמיני של מחלה זיהומית בדרכי נשימה תחתונים (כגון, דלקת ריאות) הם בדרך כלל שיעול מלווה בכיח וחום . כאבי חזה יכולים ללוות תסמינים אך נדיר יחסים שכאב חזה יהיה ביטוי יחיד של דלקת ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום CTיגאל03/04/2011
שלום, ד"ר! מצטער על אותה שאלה - הוספתי תהונה קצת יותר טובה. אובחנתי בסיליקוזיס עם תהליכים מיקרונודולאריים עד 5 מ"מ ולימפדנופתיה בריאות. האם ניתן לראות את התהליכים האלה בצילום CT שמצורף? תודה
ד``ר דניאל סטרובין03/04/2011כפי שרשמתי, העתקת תמונות מפורמט לפורמאט מורידה איכות התמונות, בנוסף לא מסתכלים על חתך אחד אך על כל הצילומים (אין אפשרות להעביר נפח כזה דרך מייל או אתר). כדי לראות מיצר - יש לעבור לחלון מיצר (תמונות שהוצגו הן בחלון רקמת ריאה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצופים בזמן שינהיפה03/04/2011
שלום אני בת 56 לא מעשנת שוקלת 90 גובה 173 במשך כמה חודשים בזמן שינה בלילה בלבד יש לי מעין צפצופים בנשימה ובאמצע הלילה אף מעין ליחה שבנוסף לצפצופים גורמת למעין צלילי פעפוע מהאף (כנראה בגלל ליחה) רופא המשפחה נתן לי תרופת נשימה בצורת דיסקוס סגול ולא עזר כל כך, היתי אצל רופא ריאות ועשיתי בדיקות נשיפה והכול תקין כולל צילום ריאות,הייתי אצל רופא אאג והכול תקין ,נתנו לי בדיקה במעבדת שינה ואני מחכה לבדיקה ,רציתי לדעת מה זה יכול להיות בערך לפי הנתונים שנתתי לך ואיזה בדיקות מומלצות לעשות בנוסף.רופא המשפחה אמר לי שזה נשמע לו כמו אסטמה רק הוא לא מבין למה רק זה קורה רק בלילה
ד``ר דניאל סטרובין03/04/2011תסמינים נשימתיים (שיעול, קשיי הנשימה צלילים בזמן הנשימה ) יכולים להיות ממקור של דרכי אויר עליונות (תחום א.א.ג) או מתחום דרכי אויר תחתונות (תחום ריאות). יש לחזור לרופא המשפחה וליועץ ריאות כדי להחליט על המשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה ו PNDשלומי03/04/2011
שלום רב,
האם PND (או חשד לזה) יכול לשבש בדיקת תגר מטכולין??
הובחן אצלי אסתמה במיהול 0.25 (ברמה בינונית קשה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/04/2011נוכחות PND או טיפול קבוע בו יכולים להשפיע על תוצאות של תגר מטאכולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחנק מהליחהורוניקה03/04/2011
שלום!
בעלי מעשן הרבה מאד. היום בלילה היה לו שיעול חנוק יבש משהו כמו 15 דקות אחרי עם שיעול יצאה לו גוש ליחה סמיחה .זה היה מבחיד לא ידעתי במה לעזור לו.הוא כמעט ניחנק היה לו מאד קשה להוצאי את הליחה.עכשיו הוא נרדם ואני לא יכולה לשוןץמה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/04/2011שיעול כרוני יכול להופיע מסיבות שונות. תסמינים שהוצגו כאן אינם ספציפיים ויכולים להתאים למצבים רבים. ממליץ להגיע לרופא המטפל לצורך בדיקה והחלטה על המשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן לראות בCT?יגאל02/04/2011
שלום, ד"ר! אובחנתי בסיליקוזיס עם תהליכים מיקרונודולאריים עד 5 מ"מ ולימפדנופתיה בריאות. האם ניתן לראות את התהליכים האלה בצילום CT שמצורף? תודה
ד``ר דניאל סטרובין03/04/2011בגלל רזוליוציה נמוכה בצילום שהועתק או נסרק , קשה לדבר על ממצאים מוקדיים קטנים אך לדעתי אפשר לראות מספר קשריות קטנות בחתך שהוצג. לא ניתן לדון בהגדלת בלוטות לימפה בחלון ריאה (ניתן לראותם בחלון מיצר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחב בקירותרון כהן02/04/2011
האם טחב בקירות הבית הנגרםכתוצה מחדירת מים מקירות חיצוניים ,עלול לגרום לבעיות נשימה , גרון ,ריאות וכו' ? ובכלל הייתי רוצה לקבל תשובה מוסמכת לגבי כל הסיכונים הכרוכים בכל מה שקשור בשהות בבית שיש בו טחב על הקירות בפרט בחדר השינה , בברכה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טחב בקירות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/04/2011שלום,
טחב/עובש עלול (לא חייב) לגרום החמרת אסתמה למי שנמצא רגיש לעובשים ולעיתים גם לדלקת ריאות לא זהומית. אין באמור קביעה שזה המצב באופן ספציפי אצלך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטפד לחולת אלצהיימר??הדרה01/04/2011
שלום וברכה,
רציתי לדעת האם מותר לאמא שלי, חולת אלצהיימר המקבלת אביקסה, לקבל היסטפד .היא סובלת מברונכיטיס ומקבלת אנטיביוטיקה בשם זינט.
תודה העל תשובה מהירה ככל הניתן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היסטפד לחולת אלצהיימר?? - תגובה
שאלה זו יש להפנות לרופא שמתמחה בטיפול באלצהיימר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בברונכיטיס אקוטית חריפהדנה כהן01/04/2011
שלום רב,
אבי בן 72 ובחודשים האחרונים סובל מדלקת ריאות חוזרת ונישנית. לפני כחודשיים אושפז בבית חולים למשך כשבועיים וטופל באזניל ולאחר שלא היה שיפור הוחלף הטיפול לזינת. במהלך האישפוז הוא סבל מבצקת ריאות ואי ספיקת לב. לציין כי אבי חולה לב מזה כ-15 שנה לאחר שעבר אירוע לבבי ובשנה האחרונה אובחן כסובל מפרפור חדרים ונוטל קומדין. במהלך השנים האחרונות הוא במצב מצויין, מקפיד על כושר גופני ותזונה בריאה וכמובן אינו מעשן. בשבוע האחרון הוא סובל משיעול המלווה בליחה בעיקר בלילה וכמעט ואינו ישן. הוא כבר תשוש לחלוטין ובקושי מצליח לצאת מהמיטה. השיעול גורם לו לכאבים חזקים בגרון וכאבים בכל הגוף. הוא ביקר אצל רופא ריאות אשר לאחר בדיקות דם וצילום ריאות שלל דלקת ריאות ואיבחן כי הוא סובל מברונכיטיס אקוטית חריפה. הוא מטופל מזה יומיים באנטיביוטיקה אולם אין כל שיפור במצבו והשיעול לא מפסיק. השאלה שלי היא מה ניתן לעשות? כיצד ניתן להקל עליו והאם מצבו הפיך? האם הוא יחזור למצבו הקודם? לציין כי למרות מחלת הלב ממנה הוא סובל הוא מאוד מטפל בעצמו, שומר כפי שציינתי על תזונה בריאה ועל כושר ובאופן כללי מתפקד מצויין. כרגע הוא חרדתי מאוד למצבו ובמצב גופני ונפשי קשה מאוד.
אשמח לתשובה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בברונכיטיס אקוטית חריפה - תגובה
שיעול משני לארוע של ברונכיטיס עלול להמשך זמן רב גם לאחר חלוף הזהום. עם הליחה מתבהרת בהדרגה סימן שהאנטיביוטיקה משפיע לטובה. לרוב נמנעים מתרופות מדכאות שיעול בכדי שהליחה תפלט אך אם השיעול מאד קשה ומפריע בשינה ניתן להעזר בתרופה נגד שיעול לפני השינה לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשאף סימביקורטאנה31/03/2011
שלום
אני בת 30. התחילו אצלי התקפי אסטמה בילדות ודי הפסיקו אחרי הצבא. בשנתיים האחרונות שוב הופיעו מידי פעם התקפים (רובם יחסית קלים).
קיבלתי מרשם למשאף סימביקורט לשימוש של שאיפה 1 פעם ביום. אולם, אני מעדיפה לא לצרוך תרופה על בסיס יומיומי, אלא לשימוש במקרה של התקף בלבד. האם אני יכולה להשתמש במשאף זה רק במקרה הצורך?
בנוסף האם ניתן להשתמש בו לאורך מספר ימים בתקופה רגישה ואז להפסיק בבת אחת את הטיפול?
האם יש סוג אחר של משאף שיותר מתאים לי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש במשאף סימביקורט - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/04/2011שלום,\
ההחלטה על סוג הטיפול, המינונים ומשך הטיפול תלוי בחומרת האסתמה. זו נקבעת על סמך סימפטומים יום ולילה, מוגבלות פיסית ולא פחות חשוב תוצאות בדיקת תפקודי ריאה. אני לא ממליץ שתקבעי לעצמך את מדיניות הטיפול אלא בעצה אחת עם רופאך (רצוי רופא ריאות לפחות פעם אחת) ועל סמך הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה נוגברת +חום לא סבירצבי31/03/2011
היום התשיעי לחום. עולה- יורד.הטיפול באקמול בערב.ליחה מוגברת,ירוקה מהגרון. אין בעיה בהוצאה. אין כאבים בחזה. לפני כעשרה ימים-ביצוע מתיחות של שריר הירך האחורי באופן מוגזם.(40 דקות).לאחר יום- חום 38.8-התנפחות במפשעה בקוטר של 3 ס"מ,ואדמומית משוכה על הדופן הפנימית של הירך,ליד הבלוטה. טיפול בקומפרסים קרים הוריד הנפיחות פי 4 ,האדמומית נעלמה.החום נשאר עד היום.כעת-37.6.בבקרים בין 35.2 ל36.8
צילום סינוסים:הודגמה תפיחות רירית בסינוסים המקסילריים.דו"צ.(אגב לפני שנה עברתי ניתוח שני להסרת פוליפים שחסמו לי את הנשימה ואת חוש הריח שמתעורר רק לאחר לקיחת זר' דיפרוספן .החוש מתעורר לשבועיים עד שלשה חדשים.
צילום חזה :PA+LAT : ציור ריאתי מוגבר בבסיסים.
דפנות סימפונות מעובות.
לא הודגם תסנין.
שערים תקינים.
סינוסים חופשיים.
צל הלב תקין.
אז מה משמעות החום המתארך? אגב במשך למעלה מעשר שנים לא היתה לי שפעת וחום נמוך נדיר אצלי.פעם בשנתיים ליום יומיים.בשל נטילת מיצוי שום על בסיס יומיומי. ומה עם המפשעה -לטפל והיכן?
תודה רבה וחג פסח כשר שמח וקריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליחה נוגברת +חום לא סביר - תגובה
אתה מערב פה מספר תלונות (שיעול וליחה מוגלתית, כאבים ותפיחות במפשעה לאחר מאמץ) שאין אפשרות להתייחס אליהם ללא בדיקה גופנית ומעבדתית. גש לבדיקת רופא ואל תנסה למצוא פתרון בהתכתבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)