מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה- בעיית ריאות + תפקודי ריאותמשה02/06/2011
שלום רב,
אני בת 53, המחלות הכרוניות הן: סכרת, לחץ דם, אי ספיקת לב, פרפור פרוזדורים, אי ספיקת כליות,נוירופטיה דיאבטית , מעשנת ידועה כחולת COPD ב4 שנים האחרונות (תאריך הגילוי), עודף משקל.(BMI>30)
לוקחת לריאות- סימביקורט 160 מ''ג
שאר תרופות כרוניות: נובורפיד, לוסרטן, קומדין,קרדילוק, אלדוספירון, פוסיד, קרסטור, סימבלטה
ומטופלת בCPAP
מצ"ב דוח מאתמול ה1/6 לאחר סימביקורט בשעה 7:00 ועוד חומר שנשאף משאף שלוחצים בתחתית שלו עם 2 האצבעות ושואפים, שנשאף כ10 דקות לפני הבדיקה.
אני מבקשת בכל לשון של בקשה את חוות דעתכם על הבדיקה, אינני מסוגלת לישון פרקדן ולדעת בית חולים שהתאשפזתי לא מזמן יש החמרה במצב הריאות.
האם הייתם ממליצים על תרופות ממשפחת חוסמי הבטא לטיפול או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/06/2011קיימת השפעה ניכרת של עודף משקל ומחלות לב על תפקודי ריאות. לפי ספירומטריה שצורפה לשאלה, ממצאים יותר מתאימים לסיבות חוץ ריאתיות מאשר למחלה ריאתית כרונית פעילה .
במקרים האלה כשקיימות בעיות תוך וחוץ ריאתיות יש לבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאים כדי לזהות כל מרכיבי פגיעה בתפקודי ריאותי .
לגבי החלטה על המשך טיפול בחסמת, מומלץ לפנות לרופא ריאות המטפל או יועץ חדש כדי על סמך כל הנתונים כולל תלונות , בדיקה גופנית ובדיקות עזר רלוונטיות.
חוסמי בטא אינה תרופה שמקלה על מחלות ריאה בכלל ולא בחסמת (COPD ) בפרט. לגבי מקום לתרופה ממשפחת חוסמי בטא יש לפנות לרופא המשפחה או רופא קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותמשה02/06/2011
אני אדם בריא אף פעם לא חליתי במחלה מסוימת פתאום התחלתי להשתעל והרגשתי מחנק צורך להקיא נורא ואיום. פניתי לרופא אף אוזן גרון שהפנה אותי לרופא משפחה ולאחר צילום חזה התגלה כי אני חולה בדלקת ריאות. שאלתי היא.
אני עובד עם חומרי הדברה במשך כ 20 שנה ולא סבלתי משום סימפטום כלשהו רציתי לדעת האם יש קשר לשימוש בחומרים, והאם מומלץ להמשיך לעבוד. תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/06/2011במידה ואין סיפור של ארועים חוזרים של דלקות ריאה זוהמיות או לא זיהומיות, קרוב לודאי אין קשר לחשיפה תעסוקתית. דלקת ריאות הינה מחלה זיהומית חריפה ואין חסינות כלפי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ברונכיאקטטים בריאות.אלינור02/06/2011
שלום לכולם.
אני בת 20 לא מעשנת,(פעם עישנתי נרגילה תקופה קצרה) עשיתי CT ריאות עקב חירחורים קבועים ונקבע שיש לי שינויים ברונכיאקטטים מפוזרים בשתי הריאות.
אין לי מושג ממה זה התחיל ..
אני קצת בלחץ מזה שהרופא ריאות קרא לזה "מחלה" ובעיקר מזה שאין לזה טיפול כמו שהבנתי..
אשמח ממש אם תוכלו לומר לי עוד דברים על זה ,אם יש פתרונות,ואם זה לכול החיים??
מחכה בקוצר רוח(תרתי משמע) לתשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/06/2011ברונכיאקטזיות הינן סימפונות מורחבים שבהם קיימת הפרעה לפינוי הפרשות ולכן זה מקום עם סיכון להתפתחות זיהומים (דלקות זיהומיות בדרכי אויר ורקמת ריאה). קיימות סיבות רבות להתפתחות ברונכיאקטזיות ולעיתים דרוש בירור נוסף כדי לגלות סיבה של מקרה פרטני.
ברונכיאקטזיות עצמן אינן דורשות טיפול אך במקרים בהם מפתחים זיהום פעיל (תסמינים של חום, שיעול עם כיח צבעוני ) יש לקחת טיפול אנטיביוטי לתקופה של שבועיים או שלוש. לצורכי מניעת זיהומים יש לבצע חיסון נגד שפעת כל שנה וגם חיסון PNEUMOVAX .
המשך בירור/טיפול בהמשך לפי שיקולו של רופא ריאות יועץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהמיכלי130/05/2011
שלום רב.. שמי מיכל בת 26,אני אמא לתינוק בן 8 חודשיים. מסוף ההריון החלו אצלי בעיות הנשימה שלא פסקו עד היום ומופיעות לעיתים קרובות .עשיתי בדיקת ריאות ואקו לב ושניהם יצאו תקינות,הרופא טען שאני צריכה ללמוד לנשום.אז איך עושים את זה אם זו הבעיה??? שתיתי כדורי קלמנברין שלא עזרו.. יש פיתרון יותר טוב מאשר ללמוד לנשום.?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/05/2011במידה ותפקודי ריאות, צילום חזה ואקו לב לא הראו סיבה של קשיי הנשימה , רצוי שרופא המטפל יפנה ליעוץ אצל רופא ריאות שיחליט האם דרוש בירור נשימתי נוסף.
במקרים בהם קושי נשימתי נובע מבעיות "טכניות" של נשמה, פיזיוטארפיסטית יכולה ללמד תרגילים כדי להסדיר נשימה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף סרטייד דיסקוסעילום שם30/05/2011
האם אדם שמאובחן ב COPD קל יכול להשתמש במשאף זה כשיש לו קשיי נשימה ? והאם אפשרי שרופא משפחה ייתן מרשם לזה ?
ד``ר דניאל סטרובין30/05/2011לטיפול קבוע לחולי חסמת (COPD) בדרגה קלה בדרך כלל אין צורך במשאף משולב (טיפול זה מיועד בעיקר בדרגה בינונית עד קשה של חסמת). בכל מקרה משאף סרטייד אינו טיפול להקלה מיידית של קשיי הנשימה , לצורך זה קיימות תרופות אחרות (אארובנט, ונטולין, בריקאלין , פוראדיל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממשאפים וסינגולייראורי28/05/2011
שלום אני בחור בן 30 לאחר 5 שנים רצופות בשימוש במשאפים סרטייד דיסקוס ופליקסונייז לאף וכדורי סינגולייר והטבה במצב האסטמה לאחר תפקודי ריאות שיצאו תקינים הפסקתי את השימוש בהם בעצת רופא אלטרניטבי. הגמילה הייתה במכה אחת ושבוע לאחר אני מרגיש תופעות של חרדות קשות וכמו תחושת ירידת לחץ דם ועילפון ודופק מהיר והרגשה מוזר מאוד רציתי לדעת האם אלה התסמיני גמילה של התרופות וכמה זמן עד שהם באמת מתנקים מהגוף ואני יחזור לעצמי?
בקשר למצב האסטמה המצב בסדר גמור אין התקפים ואני נושם טוב .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה ממשאפים וסינגולייר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/05/2011שלום,
פחות סביר שמדובר בתסמיני גמילה. כדאי לחזור על תפקודי ריאה לאחר שכבר הפסקת את כל הטיפול. כמומ כן יש לבררה (דרך רופא המשפחה או אנדוקרינולוג) אם לא מדובר באי-ספיקה אדרנלית על רקע שימוש ממושך במשאפי סטרואידים והפסקה. תופעה כזו תתכן אם כי היא לא שכיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לצוות, אני סובלת מקשיי נשימה.חגית27/05/2011
במשך כבר כמה שנים קשה לי לנשום זאת אומרת אני מנסה לקחת נשימה עמוקה ולא ניכנס כול האוויר. לפעמים בישביל לקחת נשימה מלאה אני מפאקת וזה נורא מציק לי הייתי אצל הרופאת משפחה היא בדקה לי את הלחץ דם דופק והיה הכול תקין והיא אמרה בגלל שזה מלחץ ומתח ונתנה לי סירופ לשתות "פסיפלורה" הוא עוזר לאותו רגע שקשה לנשום אבל אחרי כמה שעות או כמה ימים שוב פעם חוזר. הייתה לי תקופה שהנשימה הייתה נורמאלית ועכשיו שוב פעם קשה לי לנשום. למה זה ככה?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום לצוות, אני סובלת מקשיי נשימה. - תגובה
\הסיפור שלך אמנם מחשיד לתחושת קוצר נשימה על רקע נפשי.
יחד עם זאת מומלץ לשלול גם אסתמה שלעיתים הולכת ביחד. גשי לחרופא ריאות לשם ברור. אם ימצא כי הסיבה לחץ נפשי בלבד כדאי לגשת לכמה פגישות עם פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות, לוחם בצה"ל הסובל מאסטמה.לוחם27/05/2011
שלום רב לרופאי הפורום..שמי אור ואני משרת כלוחם בצה"ל.
טרם גיוסי עברתי בדיקות מאמץ לבדיקת האסטמה (שהיה לי ממנה התקף חד פעמי בגיל 5), לאחר הבדיקה אושר לי הפרופיל הרפואי ואיבחנו אותי כ-כשיר רפואית לתפקיד לחימה
כיום, אני בתקופת אימון מבצעי ברמת הגולן, אני עובר מאמץ פיזי גדול מאוד. (הליכות ארוכות מאוד עם תיקים בעלי 40% ממשקל גופי) ואני חווה קושי רב בנשימה שבא לידי ביטוי בציפצופים ובנשימה כבדה מאוד, לעיתים הנשימה לא מסתדרת לי גם לאחר מס' ימים ואף הדבר מקשה עליי להירדם. השאלות שלי הן:
1) מה ביכולתי לעשות ללא תרופות? (משאפים וכו'), האם יש משהו שאני יכול לעשות חוץ מלנשום עמוק ולקוות שיזרום לי אוויר לריאות?
2) מלבד שיעולים קוצר נשימה וליחה שנוצרת עקב כך, באילו סיכונים אני נמצא? עם כל הקושי הזה הצלחתי להתמודד עד עכשיו...אך אין לי מושג לאיזה שפל גופני האסטמה יכולה להוביל אותי
3) לפני כמה ימים רצתי ריצה של 3 ק"מ שבמהלכה ובסיומה הרגשתי לחץ בחזה, רק לאחר שהורדתי את המשקל מגופי ירד לי הלחץ..האם יכול להיות קשר בין האסטמה לבין זה?
בכבוד רב, אור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות, לוחם בצה"ל הסובל מאסטמה. - תגובה
אין טיפולים לא תרופתיים אלא המנעות מגורמי הדק (טריגרים) שלא תמיד עוזרת.
לדעתי עלייך חובה לפנות בהקדם לרופא היחידה ולדווח לו, ובהתאם לעבור בדיקות בכדי לחברר האם מדובר באסתמה פעילה. כל התנהגות אחרת מסכנת אותך עד לסיכון חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, קשר בין משאף לרמת סוכראיציק27/05/2011
היו כמה מחקרים שהוכיחו ששימוש במשאפים עם סטרואידים מגביר את הסיכון ליתר סוכר.שאלתי: האם גם משאף הסרטייד כלול במשאפים אלו?ואם כן האם יש תחליף למשאף זה.תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום, קשר בין משאף לרמת סוכר - תגובה
סרטייד מכיל גם סטרואיד בשיאוף.
בכל טיפול השאלה היא תועלת לעומת נזק. ככלל יש לשאוף לשישמוש במינון הכי נמוך של סרטייד שמחזיק אותך מאוזן. תרופות אחרות לא סטרואידליות כוללות סינגוליר וזריקות XOLAIR אם אתה עונה לקריטריונים. ברר אצל רופא הריאות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול וכאביםאאא27/05/2011
שלום רב,
לפני קצת יותר משבועיים הפסקתי לעשן. לאחר כמה ימים הופיע שיעול עם הרגשה של ליחה שעולה ויורדת בגרון וזה גורם כל הזמן להשתעל.
יחד עם זה יש לי קצת כאבים בחזה, איפה שהצלעות בצד שמאל.
עשיתי צילום רנטגן של בית החזה- תקין
ביקרתי אצל פולמולוג.
להלן סיכום ביקור:
כניסת אויר תקינה
אקספריום תקין
ללא ציפצופים או חירחורים
תיפקודי ריאות תקינים (הפרעה חסימתית קלה)
FVC=103%
FEV1=88%
FEV1/FVC=0.76
בשלב זה אין עדות למחלה ריאתי משמעותי.
אני בת 28 בריאה בדרך כלל. לפני 4 חודשים עברתי דלקת ריאות בצד שמאל. בוצע צילום רנטגן לאחר 8 שבועות - תקין.
השיעול נמשך כבר שבועיים והכאבים באים והולכים.
אני מאוד לחוצה, למרות שפולמולוג ( דר' טבצ'ניק) אמר שאין גידול והכל תקין.
מה זה יכול להיות?
האם עדיין יש סיכוי שמדובר בגידול?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/05/2011סיבות לשיעול מתחלקות למקורות בדרכי אויר עליונות או תחתונות . במידה ומבחינה ריאתית אין עדות לסיבת השיעול , יש לשקול בדיקת רופא א.א.ג . הפסקת עישון לעיתים היא סיבה לשיעול לתקופה מסוידמת.
סבירות למחלה שאתית (גידול) בגיל הזה היא נמוכה מאוד, במיוחד אחרי בדיקות בצויינו תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לגלוטןשבת26/05/2011
שאני אוכל חיטה גלוטן, לאחר מכן אני חוטף סינוסיטיס וברונכיט בסימפונות.
1.מה הטיפול בבקשה.
2.האם זה אומר שאני סובל מברונכיט ומסינוסיטיס כרוני,הכוונה לC0PD.
או שאני יפסיק מאכלים עם גלוטן הכל יפסק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/05/2011בשאלה של רגישות לחומר ספציפי יש לפנות לפורום אלרגולוגי . במידה של תסמינים נשימתיים שחוזרים באופן עיקבי אחרי חשיפה לגורם זהה/זהים, יש לפנות לרופא מטפל כדי שיחליט על צורך בירור ריאתי (תפקודי ריאות, הערכת רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרה לתשובה שניתנהלאה25/05/2011
1. רופא יקר, כתבת לי "תסנין בריאה יכול להיות מסיבות שונות, כולל, אך לא רק דלקת ריאות. ". ברצוני לדעת מאילו סיבות ייתכן תסנין דלקתי בריאה, שזהו הממצא שאובחן בצילום הריאות שלי? ברצוני להדגיש, כי אינני מעשנת, ומעולם לא עישנתי.
2. קראתי באינטרנט שלגבי הריאות קיימת הבחנה בין תהליך דלקתי, תהליך זיהומי ותהליך גידולי. מהו מהותו של התהליך הדלקתי שאובחן אצלי בצילום, ואילו סכנות נשקפות ממנו?
אודה מאוד על תשובה מהירה כי אני מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלת הבהרה לתשובה שניתנה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/05/2011שלום,
לא ניתן לתת תשובות מפורטות יותר בלי ראיון רפואי, בדיקה גופנית ובחינת התצלומים עצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכוסקופיהיגאל25/05/2011
שלום? ד"ר! לגבי חשד לשחפת אלי לעבור בדיקת ברונכוסקופיה. ברקע קיימת סיליקוזיס - מספר רב של תהליכים של 5 מ"מ. שמעתי שקשה להבדיל בין סיליקוזיס לשחפת. יש סיכוי שהרופא יקח דגימה של קשרים סיליכותיים. אם יש חשיבות מאיזה בדיוק מקום נלקחה דגימה - האם במקרה של שחפת חיידקים מפוזרים בכל הריאה? תודה
ברונכוסקופיה - תגובה
במקרה כזה לוקחים דגימות ממספר מקומות וכך גם הפרשות ושטיפות של אזורים שונים, כך שהסיכוי לקבל תשובה אבחנתית, בעקר אם מדובר גם בשחפת, הוא די גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה ושיעול טורדני עם ליחה -מ25/05/2011
שלום,
מיזה כמה ימים אני סובל מקוצר נשימה ושיעול עם ליחה שיעול טורדני.
אני משתמש באינהלציה אך לא עוזר.
קבעתי תור לרופא ריאות , יש זמן עד התור.
דר' נכבד מה לדעתך הסיבה לשיעול ולקוצר הנשימה?
מה לדעתך הטיפול שאני צריך לקחת עד הבדיקה ?
עשיתי צילום חזה וברוך השם יצא תקין.
בינתיים אני סובל משיעול וקוצר נשימה.
האם יש לך המלצה לפי ניסיונך העשיר?
מבקש בכל לשון של בקשה תשובה דחופה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה ושיעול טורדני עם ליחה - - תגובה
שיעול וקוצר נשימה יכולים לנבוע מסיבות ריאתיות שונות וגם מסיבות לא ריאתיות (למשל לב). עם פרטים כל כך דלים איני יכול לעזור לצערי. התייעץ והבדק על ידי הרופא המשפחה עד לתור אצל רופא ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום ריאותלאה24/05/2011
אני בת 65. התקבלו בצילום התוצאות הבאות: "צל הלב מוגדל, מחזור הדם הקטן תקינים. תהליך תסניני דלקתי באונה תחתונה מימין. ממצא לוואי- צלע צווארי מימין."
מהי משמעות התוצאות הללו? מאיזה מחלה אני סובלת, ומהו הטיפול הדרוש?
נ.ב.
עשיתי חיסון נגד דלקת ריאות לפני חצי שנה. האם ממצאי הצילום עולים בקנה אחד עם החיסון שעשיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות צילום ריאות - תגובה
לב מוגדל יש לברר באמצעות א.ק.ג ואקולב, גם בהתאם לגורמי סיכון כגול יתר לחץ דם וסכרת. תסנין בריאה יכול להיות מסיבות שונות, כולל, אך לא רק דלקת ריאות. צלע נוספת אין משמעות. עלייך להבדק עם הצילומים על ידי רופא המשפחה שישקול להפנות לרופא ריאה ולב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)