מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאביםשמעונוב22/04/2011
היי
כבר למעלה משנה אני סובל מ :
כאב ראש (לפחות פעם בשבוע למשך יומיים)
כאב בחזה - בעיקר בצידי החזה בצורה סימטרית כולל במישוש הצלעות אבל גם במרכז הצלעות לפעמים אני מרגיש שאין לי אויר ואני לוקח נשימה יזומה עמוקה.
כאבי רגליים - לאחרונה נוספו ממש כואב בהליכה באזור השוק הקדמי.
בטן עליונה במרכז מרגישה לי תמיד נפוחה
ביצעתי :
בדיקות דם - תקינות
CT ראש ועמש"צ - תקינים
מיפויי עצמות (לפני שנה) - תקין
בדיקת מאמץ+אקו לב - תקינים
גסטרוסקופיה - תקין
אולי לכם יש רעיון מה זה יכול להיות (הרופא שלי אובד עצות) ?
האם כדאי לעזות CT חזה ובטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/04/2011בשל תסמינים רב מוקדיים , סביר לחשוב שמדובר בפטולוגיה סיסטמית - רצוי לשלול מחלה ראומטולוגית . לפי התסמינים לא מדובר במעורבות ריאתית אך בשל קשיי הנשימה אפשר לבצע צילום חזה ובדיקת תפקודי ריאות (לפי שיקול של רופא המטפל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב וקושי לנשום בבוקראני21/04/2011
שלום. בן 33 בריא. מעשן כ-15 שנה.
בחודשים האחרונים, כמעט בכל בוקר, אני קם עם כאב אדיר בגב העליון וחוסר יכולת לקחת נשימה עמוקה. 5-10 דקות לאחר היקיצה 80% מהתחושה נעלמת וחצי שעה מהיקיצה איני חש שום כאב ויכולת הנשימה חוזרת לנורמה.
1. השערה מה יכולה להיות הסיבה ?
2. אילו בדיקות עליי לבצע ?
אחדד זאת - במהלך כל היום הכל תקין. הבעיה היא רק לאחר שכיבה/שינה של מספר שעות וזה מסתדר לבד, לאחר שאני קם, תוך דקות ספורות בישיבה/עמידה.
תודה וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2011לפי תאור , דבר זה אינו קשור למערכת נשימתית. קרוב לודאי מקור לכאבים הנ"ל עמוד השדרה או דופן בית החזה (צלעות, עצבים בין צלעיים) או מערכת לב וכלי הדם הנמצאים בבית הזה.
בשלב הראשון יש לפנות לאורטופד/כירורג . במידה ואין מדובר במקור של ע"ש או דופן בית החזה, רופא המטפל יחליט על היקף בירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pulmonary alveolar microlithiasisאור21/04/2011
שלום רב,
בן 29, בריאות תקינה. בצילום חזה שבוצע עקב בדיקה תקופתית נרשם:
הצללות ריאתיות מפושטות בבסיסי הריאות בעלות מרכיב אינטרסטיציאלי בולט.היתר תקין. ב-CT נרשם:
מודגמים שינויים אינטרסטיציאלים קשים בשתי הריאות עם הסננה רשתית גסה בולטת במיוחד בשדות הריאה התחתונים. כל השאר תקין.
בברונכוסקופיה הגיעו למסקנה כי מדובר ב-pulmonary alveolar microlithiasis
באינטרנט לא מופיע מידע על המחלה בעברית וממה שהבנתי מהמידע באנגלית מדובר במחלה נדירה שאין לה טיפול. מה עליי לעשות ? האם יש רופא בארץ שמתמחה בסוג מחלה זה או כל רופא ריאות יידע במה מדובר ?
אשמח אם תוכל להרחיב מעט על המחלה ודרכי הטיפול.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2011מדובר במחלה נדירה בעולם, ללא סיבה ברורה . לעיתים חשוב להבדיל מחלה הזאת ממחלות ריאה הנגרמות מחשיפה של אבק מזיק במקצועות מסוימים . בגלל מיעוט מידע, לא ברור מה הטיפול במחלה.
יש לפנות לצורך התיעצות לרופא ריאות , יש להביא כל חומר רלוונטי כולל צילומי CT חזה וצילומי חזה עדכניים וישנים (אם יש)
ממליץ לקרוא מאמר בנושא המחלה: http://content.karger.com/ProdukteDB/produkte.asp?Doi=74218* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראות קלהויקי19/04/2011
שלום רב
בצילום חזה עקב ברוכיטיס נמצא כי יש אפשרות לדלקת ראות קלה.
האם דלקת כזאת היא מידבקת?
בתודה מראש
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2011כל זיהום במערכת נשימתית (גם במקרים של דלקת סימפונות וגם במקרים של דלקת ריאות) יכול לגרום להדבקה של אנשים שנמצאים איתם במגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש קבוע בונטוליןדודי19/04/2011
שלום אני בחור בן 25 סובל מאסטמה לוקח סינגולייר וסרטייד טיפול מונע
כרגע כמה חודשים כבר סובל מהתקררויות חוזרות שהולכות ובאות ומחמירות את האסטמה מה שאילץ אותי כל לילה לקחת 2 שאיפות ונטולין כדי לפתוח את הנשימה קצת. עכשיו אנ מרגיש שהתרגלתי לונטולין והוא כבר לא משפיע האם יש מרחיב סימפונות אחר מהיר שאני יכול להשתשמש בו כדי לשנות סוג של חומר ?
האם מעבר לבריקלין יכול להיות טוב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2011מרחיבי סימפונות קצרי טווח מסוג בטא-אגוניסטים הם ונטולין ובריקאלין מייצגים אותה קבוצה ויעילותם דומה אך כמובן קיימים הבדלים פרטניים. במקרים של צריכת מרחיבי סימפונות מוגברת, אין לשלול החמרה בחומרת האסתמה. יש לפנות לרופא המטפל, לפי שיקולו אפשר לבצע תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ אצל רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך הזמן של התקף אסטמהמינה קליין19/04/2011
שלום,
רציתי לשאול שאלה בנוגע למשך הזמן של התקף אסטמה. בני בן 15 סובל מאלרגיה לאבקש הבית. לפני כשבוע התחיל עם נזלת שירדה לריאות והתפתחה להתקף אסטמה. הוא מקבל טיפול מונע בבודיקורט. היינו במיון ואין דלקת ריאות אלא טיפול באנהלציות. השאלה שלי כמה זמן זה יכול להמשך? מדובר כבר בשבוע ימים. האם זה בסדר? אני רואה שיפור מסוים אך הוא עדיין נוטה להשתעל קלות.
תודה
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2011בדרך כלל התקפי אסתמה רגילים נמשכים ממספר דקות עד מספר שעות. להתקפי אסתמה קשים יותר או עונתיים (לפי רגישות פרטנים של כל חולה אסתמה) יכולים להמשך ממספר ימים עד מספר שבועות . במקרים בהם אין הטבה מספקת עם טיפול ראשוני להתקף אסתמה, יש להתיעץ עם רופא המטפל או רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוכניטיס בסימפונותשבי17/04/2011
שאני אוכל מזונות חלביים כגון,חלב פרה גבינה צהובה ,חמאה ועוד
זה גורם לי להרבה ליחה צהובה ולבנה.,ןלפעמים לירוקה.
זה אומר שאני סובל מברוכניטיס.\אסטמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/04/2011תופעה יותר מתאימה לגירוי בדרכי אויר עליונות , לעיתים זה קורה עם רפלוקס של חומצות קיבה. במידה ואין שיעול כרוני ו/או קשיי הנשימה לסרוגין, סבירות של אסתמה או ברונכיטיס חסימתית היא נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בפיענוח.קשור לכאב בגב?טלי15/04/2011
כללי: נקבה , גיל 30 ,שנתיים לאחר לידה (קיבלה אפידורל).
רקע : במשך שנה לאחר הופעת כאבים חזקים באזור עצם הזנב , וכן בגב צמוד לעמוד השדרה בגובה החזה , נעשתה הבדיקה ואלו התוצאות :
צוואר : אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
אברי הצוואר שמורים.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
חזה : בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית החזה שמורים.
מודגמים ממצאים קביטרים מרובים ביותר בשתי הריאות עד קוטר 1 ס"מ בחלקם עם
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה.
המדיאסטינום שמור. שערי הראות חופשיים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
בטן ואגן : אין לראות קליטה פתולוגית של FDG.
הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.
טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס.
רטרופריטונאום חופשי מבלוטות.
אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים.
אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות.
עצמות : מודגמת קליטה פתולוגית של FDG בראש הפמור הימני עם ממצא בקוטר
1 ס"מ היפודנסי ב- CT. בחוליה L4 ובסקרום אין מזהים קליטה פתולוגית של FDG ואין ממצא
ברור ב- CT.
לסיכום :
תהליכים ריאתיים מרובים קביטרים עם קליטה פתולוגית של FDG בחלקם.
בנוסף קליטה בראש הפמור. נחוצה קורלציה היסטלוגית. באבחנה מבדלת תהליך נאופלסטי
או מחלה גרנולומטוטית. נחוץ בירור היסטו-פתולוגי, בהתאם לקורלציה קלינית.
תודה מראש ,
דרור.
לכניסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה עזרה בפיענוח.קשור לכאב בגב? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/04/2011שלום,
בלי ואם קשר לכאבים יש צורך לפנות בהקדם עם הצילומים והפענוח לרופא ששלח לבדיקה. כפי שמומלץ גם בפענוח יש צורך להגיע בהקדם לאבחנה ! ובעקבותיה טיפול שעשוי לעזור גם לכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה עקב כאבים בזרוע שמאלד``ר שבתאי ורסנו12/04/2011
שלום רב עקב כאבים בזרוע שמאל נשלחתי לצילום חזה (בן 34 ): צל הלב תקין בגודלו ובצורתו
.אוורור יתר בריאות
-ציור אינטרסטיציאלי מוגבר בבסיסי הריאות
.שינויים כרוניים
.לא הודגם תהליך פלוירופרנכימטי
רופא משפחה שלח אותי לרופא ריאות שהוא שלח אותי ל c t .שאלתי האם יש צורך בc t יש לציין שהממצא מקרי לחלוטין איני מעשן או משתעל .בבדיקה הגופנית הרופא אמר שבסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו13/04/2011שלום,
התשובה תלויה בהתרשמות מצילום החזה שביצעת, מגורמי סיכון כגון חשיפות בעבודה, ממצאים גופניים ומתפקודי ריאה. ללא כל אלו לא ניתן לתת תשובה הגיונית לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פנאמוטורקסאפרת11/04/2011
בס"ד
שלום וברכה!
לפני יותר מ- 3 שנים אושפזתי בעקבות פנאמוטורקס ספונטני.
לפני שפניתי לרופאה שלי בעניין הכאבים בחזה שאובחנו כפנאמוטורקס היו לי את אותם כאבים כ-3-4 פעמים במהלך אותה השנה אך התעלמתי מהם והם נעלמו לבד לאחר כשבוע.
פעם אחת החלטתי לפנות לרופאה כדי לברר את עניין הכאבים ואז היא שלחה אותי לצילום חזה שבעקבותיו אבחנה פנאמוטורקס ושלחה אותי לאשפוז.
השנה אני חשה שוב כאבים שכאלה (בעוצמה הרבה יותר נמוכה) ולעיתים קושי לנשום אולם זה עובר לאחר מס' שעות.
כמו כן אני חשה שאם אני עושה מאמץ מסויים (אפילו סתם עליה במדרגות או הליכה מהירה) קשה לי מאוד לנשום אח"כ וזה מסתדר לאחר כרבע שעה של מנוחה.
השאלה שלי:
האם יש טעם לפנות שוב לרופאה בעניין? או שמא אלה תופעות לוואי שנגזר עלי לחיות איתן עד 120?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אפרת11/04/2011אני בת 30 לא מעשנת ובאופן כללי במצב בריאותי טוב.
אני עובדת בעבודה שאיננה דורשת מאמץ מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/04/2011שלום,
כמובן אין לשול הישנות הפנוימוטורקס. עם התלונות נמשכות יש לבצע צילום חזה בשאלה ספציפית לפנוימוטורקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום של ריאותסער11/04/2011
שלום רב,
אני בן 39, לפני כשלושה חודשים בינואר, חליתי בשפעת וביצעתי צילום ריאות. להלן הממצאים:
ציור ריאתי תקין, אין עדות לתסנין.
הודגמו מספר פסים בשדה תחתון של ריאה שמאלית - טמתים לוחים.
פסים פיברוביטים?
אין עדות לתפליט פלוירלי.
אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים.
צל הלב בגדר הנורמה.
הסרעפת בעמדה תקינה.
יש לציין שבשנת 2009 ביצעתי צילום ריאות ולא כלל פסים.
כמו כן בשבועיים האחרונים יש לי קושי נשימה, עם שיעול וליחה שעולה.
עשיתי שוב צילום ריאות ולהלן התוצאות:
הצילומים בוצעו באקספיריום.
סרעפת מימין בעמדה גבוהה יחסית.
הודגמו צללים פסיים בבסיס מימין וסתימה חלקית של הסינוס. אין לשלול גם תסנין באותו האיזור. אך עקב חוסר אינספריום קשה לדון בבירור.
צל הלב אינו מוגדל.
החמרה לעומת הצילום הקודם.
לדעת הרופא מדובר כנראה בדלקת ריאות ונתן לי אנטיביוטיקה.
אותי יותר מדאיג הפסים שהופיעו לפני כשלושה חודשים ועדיין יש החמרה בריאות.
אשמח לקבל את חוות דעתך?
מה את ממליץ לי לעשות?\
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות צילום של ריאות - תגובה
ההתיחסות לממצאי הצילום צריכה להיות בקונטקסט לתמונה הקלינית, ממצאי בדיקה גןופנית וגורמי סיכון. הממצאים עצמם אינם ספציפיים והאפשרות האבחנתית היא יותר מאחת. היוועץ ברופא המטפל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונטולין ריצה וכבד שומניאמיר11/04/2011
שלום רב ,
אובחני כבעל כבד שומני מאד (הגדרת האולטרא סאונד)
מצד שני התחלתי לרוץ ואני מרגיש הרבה יותר טוב ככל שהשתפרתי בריצה אני מרגיש פחות צורך במשאף הונטולין.
שאלותי :
האם הונטולין גורם לבעיות בכבד ולא ממולץ לי להשתמש בו?
האם יש מוצר חלופי בטוח יותר ?
האם ונטולין אכן מקצר חיים כפי שנטען בכמה כתבות ברשת ?
תודה רבה ,אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ונטולין ריצה וכבד שומני - תגובה
ונטולין לא קשור למחלות כבד. בונטולין יש להשצמש לפי צורך (או 15 דקות לפני ריצה במידה וריצה/מאמץ גורמים החמרת אסתמה). במידה והשימוש השבועי בונטולין עולה על פעמיים בשבוע (שלא לפני ריצה) לאורך תקופה סימן שיש לעבור לטיפול מונע קבוע שאינו ונטולין אלא משאפים אחרים. תמותה הקשורה לונטולין נובעת כנראה מחומרת האסתמה עצמה ושימוש חריג בונטולין בניגוד להוראות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני10/04/2011
שמי שני,יש לי אסתמה וחסימה נשימתית.בזמן האחרון אני חשה קושי הולך וגובר בנשימה שמלווה בכאבי חזה ובתחושת הרדמות של קצות הידיים והרגליים,האם אפשר לקשר בין החסימה הנשימתית לשאר התחושות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/04/2011שלום,
התחושות שאת מתארת קשורות כנראה להתנשפות יתר שיכולה להיות קשורה ללחץ נפשי, להחמרת אסתמה או לשני הדברים גם יחד. עלייך להבדק על ידי רופא כולל ביצוע תפקוד ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפת בשניתשושי09/04/2011
שבוע טוב, בשנת 95 חליתי בשחפת וטפלתי במשך 6 חודשים- לצערי שיטות שימור ברשומות הרפואיות בבתי החולים השתנו ולא מצליחים למצוא שום זכר עובדתי לכך חוץ מהמילה שלי, כל הצילומים שערכתי עד היום היו ללא מ.פ. לפני כחודש עשיתי צילום עם תסנין(?!) בחלק העליון של הראיה, שנראה שחפתי- מה שהקפיץ את הרופא גם במלש"ח. ערכתי CT ומחר אמסור כיח- השאלה היא האם יתכן לחלות בשחפת שוב? ומה יהיו הפעולות של כל מי שנחשף אלי בתקופה זו- 80% ילדים? האם זו האחריות שלי אם חס וחלילה מישהו מהם יחלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחפת בשנית - תגובה
הסכוי לחלות שוב בשחפת, במידה ונטלת את הטיפול התרופתי בהקפדה 6 חודשים ובמידה והחיידק היה רגיש בבדיקות לתרופות שקיבלת, הוא סיכוי קטן מאד אך קיים.
המתיני לברור שביצעת. לגבי האחריות, ברור שזו אינה אחריותך אך במידה ותתגלה אצלך שחפת פעילה יהיה צורך, דרך משרד הבריאות, לבדוק את כל אלו שהיו אתך במגע הדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע הדוק
שושי10/04/2011תודה על התשובה. לגביהסובבים אותי, בני משפחתי- ברור,הם הראשונים. לגבי הגן בו אני עובדת- אני במחיצת הילדים כל יום 4.5 שעות מתוכם 1.5 שעות בחצר (חוץ מימי הגשם) מהו מגע הדוק- האם 3 שעות ביום זה מספיק? או יותר מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מגע הדוק - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו11/04/2011שלום,
יתכן שגם לגבי הגן יהיה צורך, במקרה המתאים, לבדיקה.
כל ההחלטות הן של משרד הבריאות במידה ותזוהי כשחפת פעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאותספיר09/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תפקודי ריאות
ספיר09/04/2011מה זה הבדיקה הנ"ל אבל עם MVV?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפקודי ריאות - תגובה
תפקוד ריאות זו בדיקה שבה בודקים את נפחי הריאות ואת שעור זרימת האויר בסמפנות וכך לומדים על תקינות הריאה. MVV זו בדיקה שבודקת את יכולת האוורור המקסימלי של הריאות במשך דקה. מדובר בבדיקות לא קשות ולא כואבות (נשיפות מקסימלות לתוך מכשיר) אך דורשות שיתוף פעולה מיטבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)