מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה ונסיעה לאוגנדהיונתן26/07/2010
שלום רב ד"ר
שמי יונתן בן 27 סובל מאסטמה כבר שנה וחצי לערך
תפקודי ריאות במנוחה לפי בדיקה אחרונה אצל בריק אריה בחיפה 108אחוז כמו כן התחלתי עים טיפול של סרטייט 500 עים נטילה של ונטוליון כמה פעמים ליום ירדתי לסימבוקורט 180 ללא שימוש בוונטולין
ועכשיו אני נוטל סימבוקורט 80 ללא וונטולין שאיפה אחת פעמיים ביום וכול זאת לאחר מציאת ומניעת אלרגניים ועבודה עים מסכת אבק פחמית
בחודש הקרוב אני נוסע לעבוד באוגנדה שבמערב אפריקה בתור מכונאי
שאלתי העים אפשר לקחת תרופות מהארץ לתקופה של חצי שנה העים מקובל לעשות זאת עים יכולה להיות החמרה במדינה של יבשת אפריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה ונסיעה לאוגנדה
ד''ר שבתאי ורסנו27/07/2010שלום,
אסתמטי המשתמש בתרופות באופן כרוני חייב להצטייד בתרופות לנסיעות. לגבי משאפים לשישה חודשים ניתן לרכוש ולשמור בתנאי יובש קפדניים. אסתמה יכולה להחמיר בכל מקום כולל באפריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה פסית בשדה תחתון של ריאה שמאלית,יתכן אטלקטזיס שטחיד``ר שבתאי ורסנו26/07/2010
שלום רב,
במסגרת הליכי טרום ניתוח (הוצאת הערמונית), עבר אבי צילום ריאות .
אבי בן 57, בריא בדר"כ.
תוצאות הצילום כדלקמן:
הצללה פסית בשדה תחתון של ריאה שמאלית,יתכן אטלקטזיס שטחי.
באבחנה מבדלת ממצא מסיבה אחרת אין בידינו צילומים קודמים להשוואה- מומלץ ביצוע CT ריאות
לא נצפה נוזל פלאורלי.
על מה זה עשוי להעיד? האם יש סיבה ללחץ? אנא התייחסותך.
רק אוסיף כי אבא זוכר במעומעם צילום ריאות בהיותו חייל בו נאמר לו כי ישנה איזה צלקת ככל הנראה מדלקת ריאות שהייתה לו בילדות. מעבר לכך אין בידיו צילומים קודמים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום ריאות
הממצא בצילום הוא תאורי בלבד ואינו מרמז לסיבה. CT חזה יכול צלהוסיף מידע. לגבי החלטה על CT יש להתחשב בגורמי סיכון כגון חשיפות/יעשון. חשוב מאד להשוות לצילומים קודמים. במידה והממצא ללא שינוי מספר שנים הסבירות לממאירות מאד נמוכה. רצו שרופא ריאות יעריך וישקול צורך בהמשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת משיעול לעיתים וגם במאמץ מידי פעם חוסר אוירד``ר שבתאי ורסנו24/07/2010
סובלת משיעול לעיתים וגם במאמץ מידי פעם חוסר אויר כל בדיקותי תקינות כולל תפקודי ריאות מורחבים עם דיפוזיה וגם תגר מטכולין שלילי סיטי תקין כולל צילומים למעט אלרגיה לאבק לא נמצא כלום ויש לי נזלת אלרגית השאלה שלי הרופא שלי ממליץ לעשות גם תגר עם אדנוזין כי פעם שעברה עשיתי עם מטכולין מויצא שלילי....מה אתה אומר האם כדאי לעשות זאת או מיותר?
כי מה ההבדל אם כבר עשיתי זה סתם עינוי הבדיקה הזאת.....אנא עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/07/2010מבחני תגר (מטאכולין ואדנוזין) הינם בדיקות מאוד רגישות בחולי אסתמה אך אינם חיוביים ב100% המקרים. מבחינת רגישות לא אמור להיות הבדל בין תגר מטאכולין לבין תגר אדנוזין אך במקרה מסוים יכול להיות שרופא המטפל רוצה לוודא שתגר שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת לופוסדנה24/07/2010
אבי חלה לפני כ 30 שנה בזאבת לופוס שהתבטאה בתפרחת פנים וכו'. היום הינו בן 70 חלה בלדקת ריאות ואושפז, נטל אינטיביוטיקה ולאחר חודשייםעשה צילום כולל סיטי ועדיין רואים צלקות על הריאה, היום 4 חודשים אחרי עליו לבצע ביופסיה על מנת לראות מה גורם לדלקת. יש לציין כי הוא מרגיש טוב ומתפקד כרגיל, ישנו שיפור רליני אך לא רנטגני, פתאום חשבתי , האם יכול להיות שאותה מחלה דלקתיתי זאבת פגעה בריאות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/07/2010זאבת יכולה לפגוע בריאות אך בדרך כלל זאת מחלה מלווה בתסמינים (שיעול וקשיי הנשימה). במקרים בהם אין התאמה בין ממצאים קליניים (שיפור קליני) לבין העדר הטבה בהדמייה, יש מקום לביופסיה כדי לברר האם מדובר בתהליך פעיל בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי פטדנה23/07/2010
שלום, בסיטי שעבר אבי לאור דלקת ריאות נראתה קשרית בגודל 10 מ"מ , רופא ריאות הפנה לכרוג חזה על מנת להתייעץ איזה ביופסיה לעשות. כפי שהבנתי האוםציות הן ניתוח וטס או סיטי פט שלמיטב הבנתי לא בסל הביריאות, שאלותיי:
1- האם יש אפשרות לבצע ביופסיה באמצעות מחט?
2- במידה ובמצעים את ה vats האם מוצאים את הממצא בזמן הניתוח? אשמח לתשובות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/07/2010בדרך כלל ביופסית מחט אינה אפשרית בחלק המקרים מבחינה טכנית בנגעית קטנים (פחות מ1.5 ס"מ) ובשאר המקרים ממצאים מביופסית מחט אינם שוללים באופן סופי אבחנות אחרות. ביופסיה כירורגית (דרך טוראקוסקופיה -VATS ) הינה מדויקת יותר למרות שזאת פעולה תחת הרדמה כללית. תוצאות ראשוניות של ביופסיה כירורגית מתקבלות בזמן הניתוח אך תוצאות סופניות מגיעות מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לvats
אתי25/07/2010האם ממצא בגודל 1 ס"מ מוציאים בכל מקרה במהלך הניתוח או שרק לוקחים דגימה ואז מחליטים ? האם הממצא נבדק כבר בזמן הניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לvats
בזמן ניתוח בנגע בגודל כזה אמורים לכרות את כולו לשם ביופסיה. תשובה ראשונית אמורים לתת תוך כדי ניתוח מכוון שאם הממצא סרטני הרי שיש לכרות את כל האונה ולא רק את הנגע. אם הממצא על פי הצילום מאד פריפרי יש אפשרות גם ל FNA אף כי הסיכוי יחסית קטן יותר. יש להסתכל על הממצא גם בתמונה רחבה יותר כגון באספקט של גורמי סיכון כגון חשיפות מקצועיות, עישון, ממאירויות קודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- copdחיים יצחק22/07/2010
שמי יצחק חיים, ואובחנתי במחלת copd ,ואבקש עצה מהרופאים המומחים, עם למחלה הזאת קיים אחוזי נכות בביטוח לאומי וכמה . בתודה רבה יצחק חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/07/2010COPD או מחלה ריאתית חסימתית כרונית הינה אחד המחלות ריאה כרוניות שכיחות. אחוזי נכות הם יוצא פועל של חומרת COPD (חומרת מצב הנשימתי כולל תוצאות תפקודי ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהחגית21/07/2010
שלום וברכה
ביתי בת שנתיים ו9 ומאובחנת כאסטמתית קשה מגיל שנה וחצי .
לפני שנה התחלנו עם טיפול בסינגולייר (אבקה בבקבוק) לאחר 4 חודשים הפסקנו את הטיפול וביתי אושפזה בעקבות כך. לכן הרופא המליץ להמשיך עם הסינגולייר באופן קבוע .
רציתי לדעת מהו סינגולייר ומה הוא מכיל האים נטילה קבועה של האבקה הזו עלולה לפגוע בטווח הארוך במערכת החיסונית או בכל איבר אחר בגופה של ילדתי אני מודאגת מאוד מכמות הכימיקלים0 שנכנסו עד כה לגופה של ביתי ואני רוצה לוודא שאנו לא מזיקים לגופה דרך כל הכימיקלים
תודה מראש חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/07/2010סינגולייר הינו חוסם מנגנון של הפעלת לאוקוטריאנים דרך חסימת קולטן ללאוקוטריאנים. לאוקוטריאנים הינם חומר ביולוגי שנמצא כאחד הגורמים החזקים מדרבנים תהליך דלקתי של האסתמה. תרופה זאת אינה שייכת למשפחת סטרואידים או מרחיבי סימפונות.
סינגולייר מיועד לטיפול כרוני , לפי המחקרים לא נמצאו תופעות לוואי משמעותית גם בשימוש של שנים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום CTק21/07/2010
שלום רב,
אני גבר בגיל 40, עברתי לאחרונה ברונוכוסקופיה + ביופסיה בעקבות חדש לסרקואידוזיס (CT שביצעתי הראה בלוטות לימפה מוגדלות)
הביופסיה היתה לא אבחנתית אך הנוזל שנלקח במהלך הבדיקההראה כן סימן שמדובר בסרקואידוזיס ולכן הרופאים הרופאים סבורים כי מדובר בסרקואידוזיס (למרות שהביופיסיה היתה לא אבחנתית).
בינתיים הנני מקבל טיפול בסטרואידים.
נאמר לי להמשיך בטיפול בסטרואידים ולבצע CT חדש.
מה פרק הזמן המינימלי בין צילום CT אחד לשני?
האם חייבים לקחת דגימה מבלוטות הלימפה או שאפשר להסתפק בנוזל שמראה סבירות כי מדובר בסרקואידוזיס?
הרופא גם דיבר איתי על מיפוי גליום, האם גם כן נחשב ל- CT באותה רמת קרינה?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/07/2010אבחנת סרקואידוזיס אינה אבחנה של בדיקה אחד, גם לא של ביופסיה (כנוכחות גראנולומות ללא נמק יכול להיות במחלות אחרות , לא רק בסרקואידוזיס). במידה וסבירות לסרקואידוזיס גבוהה לפי כל הממצאים , לא חייבים ללכת לביופסיה של בלוטות לימפה במיצר (ברוב המקרים דורשת פעולה תחת הרדמה כללית - מדיאסטינוסקופיה) . אין פרק זמן מוגדר בין CT לCT אך יש להשתדל שיהיה ארוך ככל האפשר (בגלל קרינה). במידת הצורך אפשר לחזור לCT נוסף אחרי חודש ימים . בדרך כלל כדי לעקוב אחרי תגובה לטיפול - עושים CT ביקורת אחרי 3-6 חודשים.
מיפוי גאליום מבחינת הקרינה מהווה סיכון נמוך מCT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות ודוקסיליןגלי20/07/2010
שלום רב,
לאחר חום גבוה מזה 4 ימים ושיעולים קשים הופניתי לצילום ריאות בו נמצא תסנין.
הרופא המליץ לי לקחת דוקסילין.
שאלתי היא מהי הסיבה לקחת דווקא דוקסילין ולא אזניל/אריתרומיצין כאשר יש דלקת ריאות?
תודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/07/2010במקרה של דלקת ריאות קיימות מספר אפשרויות של טיפול אנטיביוטי (מספר תרופות מקובלות כקו ראשון ), בינהם דוקסילין. בחירת הטיפול היא בידיי רופא המשפחה. אריטרומיצין (רוליד) היא אופציה אחרת של טיפול קו ראשון של דלקת ריאות בקהילה. אזניל למבוגרים מעט בשימוש בשנים אחרונות (בעיקר נותנים אותו לילדים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפרדינזוןא20/07/2010
שלום רב,
אני בן 50 וסובל מזה כ-12 שנה מאסטמה על רקע אלרגי (קרדית האבק) שבשנים האחרונות מוגדרת כאסטמה קשה. אציין כי אני עובד במשרד ואין לי בד"רכ חשיפות לעשן וכו' (אלא אם מקרי).
אני מטופל בסימביקורט 4 פעמים ביום, אנלציות בונטולין ואירובנט, כדור סינגולייאר 10 מ"ג פעם ביום, תרסיס נזוקורט פעמיים ביום וזריקת xolair 150 מ"ג פעם בארבע שבועות (עד כה כ-10 טיפולים).
בעת החמרה אני נוטל כדור פרדינזון 20 מ"ג למשך 8-9 ימים וזאת בממוצע אחת לחודש כאשר תהליך זה נמשך חודשים רבים.
שאלותיי הם:
1. האם בנטילת מינון כזה לתקופה הנ"ל יש צורך בירידה הדרגתית או ניתן להפסיק בבת אחת (אציין כי אני מפסיק בבת אחת)
2. האם נטילת הכדור למשך זמן רב (למרות ההפסקות) עלולה לגרום לגוף "להפסיק" לייצר סטרואידים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/07/2010לפי תאור מצב והיקף הטיפול מדובר באסתמה קשה.
הפסקת פרדניזון בדרך כלל נעשת בהדרגה אך משך הזמן של הירידה בכל מקרה ספציפי יכול להיות שונה, על כך יש להתיעץ עם רופא המטפל (רופא ריאות). לקיחת פרדניזון למשך חודשים ושנים רצוף יכולה להביא להפסקת ייצור סטרואידים אנדוגניים (פנימיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס קוסטופרני ימני חסום חלקיתאריאל19/07/2010
שלום רב,
בצילום חזה שעשיתי נמצא הממצא הבא: סינוס קוסטופרני ימני חסום חלקית.
לאיזה רופא עלי לפנות לשם עריכת בירור העניין?
תודה,
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/07/2010באופן כללי אין צורך לברר דבר זה לפני עצמו. סתימת סינוס (זווית בין ריאה למעטפת הריאה) הינו ממצא שכיח ביותר וקיים גם באנשים בריאים . לכן יש להתיעץ עם רופא המטפל האם יש משמעות קלינית לממצא זה , אם כן - לפנות עם הצילום לרופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיסק19/07/2010
שלום,
אני לוקח סטרואידים (פרדניזון) והרופא ריאות רשם לי כי עליי לקחת 30 מ"ג במשך שבועיים ולאחר מכן 20 מ"ג.
רופא המשפחה אמר לי לא לרדת באופן פתאומי מ- 30 מ"ג ל- 20 מ"ג אלא לקחת שלושה ימים 25 מ"ג ורק לאחר מכן לרדת ל- 20 מ"ג. מה עדיף? (אני רוצה לציין שלפני זה ירדתי מ- 40 מ"ג ל- 30 מ"ג ללא עצירה ב- 35 מ"ג).
תודה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/07/2010ברוב המקרים אין צורך במדרג של כל 5 מ"ג בין 30 ל20 מ"ג של פרדניזון ביום וניתן לרדת ישר מ30 מ"ג ל20 מ"ג, אך במקרים מסוימים יש צורך בירידה איטית יותר במינון הפרדניזון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהרחל19/07/2010
דוקטור נכבד,
עשיתי בדיקת ליחה והתוצאה פלורה של דרכי הנשימה.
והבדיקה השניה אימונוגלובולינים והתוצאה 278
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/07/2010תרבית כיח תקינה לפי תוצאות האלה. לא ברור באיזה אימונוגולובולין מדובר (G, M, E?) ומה ערכי נורמות של המעבדה המבצעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותורד19/07/2010
שלום רב,
מזה כחודש יש לי שיעול מלווה בליחה (ללא חום). לפני כשבוע הלכתי לרופאה כיוון שהחלו גם כאבי שרירים. הרופאה שמעה חרחורים בריאה ימנית ושלחה לצילום ריאות. הפענוח: "תסנין פניאומוניה על פני אונה תחתונה מימין עם תפליט פלאורלי באותו צד".
הרופאה נתנה לי רוליד, פעמיים ביום למשך 10 ימים (אני מניקה תינוקת בת חצי שנה).
מאז, החל חום לא גבוה (38) שנמשך כמה ימים. החום עבר, גם כאבי השרירים עברו, אך השיעול נשאר ואיתו הליחה. אני מרגישה שיפור קל בכמות הליחה והשיעול, אבל ממש מעט. (זהו היום השביעי לנטילת התרופה).
הייתי אתמול אצל רופאה (מחליפה) ששמעה עדיין טיפה חרחורים ואמרה להמשיך עם הכדורים.
אני מפחדת, שמא אני נוטלת את התרופה לחינם והיא אינה עוזרת. האם הייתי אמורה להרגיש בשיפור משמעותי עד עכשיו? אני דואגת כיוון שיש לי תינוקת קטנה בבית ואני לא יכולה להרשות לעצמי להזניח.
אגב, אני בת 30.
תודה רבה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/07/2010לא תמיד שיעול חולף מייד אחרי ריפוי של דלקת ריאות ולא בכל מקרה שיעול הינו קשור לדלקת ריאות (קיימות סיבות נוספות לשיעול ממושך) . קיימים מקרים בהם חיידק יכול להיות עמיד לסוג אחד של תרופה אנטיביוטית ואז מחליפים טיפול לסוג אחר של אנטיביוטיקה.
החלטה על המשך טיפול תתקבל ע"י רופא המטפל על בסיס כל הנתונים (כולל תלונות, ממצאים אזנתיים ובדיקות עזר, כולל צילום חזה ביקורת אחרי הטיפול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגדוג בגרוןאירית17/07/2010
שלום רב!אתמול בתי בת ה-11 אמרה לי כשהיא נושמת עמוק היא מרגישה דיגדוג בגרון שממש מציק לה והיא חולת אסטמה מטופלת בבודיקורט ובריקלין מה הדיגדוג הזה אומר???
ד``ר דניאל סטרובין18/07/2010תחושות בגרון אינם דבר ספציפי ולא בהכרח קשור לאסתמה. רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה ולשקול בדיקה ע"י רופא א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)