מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשימה וסרקוידוסיסלינדה דגן29/05/2010
לפני 3 שנים אובחנכסובלת מסרקוידוסיס {עם תופעות של אוביאטיס+ בעיות בקצב לב (אותקן לי קוצב) ואלרגיות עונתיות מזה כ3 שנים).
אני מטופלת ברפואה משלימה ובמעקב רופא ריאות. שיניתי את הרגלי האכילה שלי לגמרי, הצטרפתי לחדר קושר ולוקחת "תרופות" ע"פ הנחיית מטפלת הומופטית +רופא רפואה סינית. הרגשה כללית משופרת אך, אני לא מצליחה לרדת במשקל למרות דיאטה בריאה וקפדנית. מטפלים שלי חושבים שבגלל הסרקויד.(וטיפול סטרואידי שהסתיים לפני שנתיים) תפקוד הגוף ירוד, קשה למצוא לי דופק, וחילוף החומרים אצלי איתי ביותר. הציאו לי ללמוד נשימה נכונה (בוטיקו) ע"מ לשפר תיפקוד ולהאיץ את המטבוליזם. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשימה וסרקוידוסיס
ד''ר שבתאי ורסנו30/05/2010שלום,
בוטיקו היא שיטה אלטרנטיבית לטיפול בקשיי נשימה, בעקר אצל אסתמטיים. לא נראה לי כי זהו הטיפול לירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקרום הריאה?אביב28/05/2010
שלום. מזה שבועיים אני סובלת מכאב בצד ימין של החזה (מתחת לשד). בשעת עיטוש הכאב מתגבר ונעשה חד מאוד. בצילום חזה לא נמצאה פגיעה בצלעות ולא נמצאה דלקת ריאות. היה חשד גם לאבנים במרה אך אולטרא-סאונד של הבטן נמצא תקין. לא הייתי מצוננת בזמן האחרון - הכאב פתאום פשוט הופיע. האם ייתכן שמדובר בדלקת של קרום הריאה, למרות שצילום החזה נמצא תקין? (בעבר היו פעמיים בהן סבלתי מדלקת כזו). האם במקרה כזה יש צורך באנטיביוטיקה? הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בקרום הריאה?
דלקת קרום הריאה יכולה להיות גם ללא ממצא רנטגני (לעיתים נוזל בכל זאת) ויכולה לנבוע לרוב על רקע זיהומי אך גם סיבות לא-זיהומיות קיימות. כאב כמו שאת מציינת עלול לנבוע ממרכיבים אחרים של דופן החזה כגון עצב, עצם, שריר וקרום הצלעות (פריאוסט). העזרי במשככי כאבים והישארי במעקב רפואי. אמצעים נוספים לשם ברור מיפוי עצמות למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום לאחר דלקת ריאותדנה28/05/2010
ד"ר שלום, עשיתי צילום ריאות כ 4 שבועות אחרי שחרורי מבית חולים בשל דלקת ריאות זיהומית קשה.
היום אני מרגיש מצויין . למרות זאת בצילום נרשם דינמיקה שלילית ורופא המשפחה אמר שאין שיפור בצילום אלא החמרה.
האם יש סיבה לדאגה ? עליי לבצע שוב צילום בעוד כ4 שבועות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום לאחר דלקת ריאות
ממצא רנטגני לאחר דלקת ריאות עלול להראות גם שבועות לאחר האירוע אך בד,כ קטן בהדרגה. במקרה המתואר אם הממצא גדל רצוי שגם רופא ריאות יתרשם מהצילומים וממצבך וישקול המשך ברור פעיל או רק מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בריאהנעמי28/05/2010
לאחרונה עשיתי בדיקת סי טי ויש מימיצא שנקרא קישרית קטנה 3.5 מ.מ בrul בקע היאטלית קטנה. ללא ממצא אחר בצוואר ובריאות.אציין שבעבר חליתי בסרטן בלוטת התריס לפני כ7 שנים ואני במעקב אוניקולוגי והכל בסדר אך ממצא זה מדאיג אותי שחס וחלילה לא מתפתח לי סרטן בריאה הרופא אמר לי לעשות סי טי כל חצי שנה מעקב ולא נכל שנה בגלל סרטן בלוטת התריס שחליתי בעבר אבקש את דעתך בנידון בתודה מראש נעמי
ממצא בריאה
בד"כ ממצא בסדר גודל כזה הוא רק למעקב הדמייתי. חיזרי אל הרופא שעוקב אחר מצבך מבחינת הגידול בבלוטת המגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטיידחסוי27/05/2010
הרופא נתן לי סרטייד וביקש ממני לחזור לאחר תקופה מסויימת לעשות בדיקת נשיפה ולראות אם התרופה מועילה.
האם ביום הבדיקה אני צריך להשתמש בדיסקוס כרגיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטייד
ד''ר שבתאי ורסנו30/05/2010התשובה היא כן, מכוון שמטרת הבדיקה להתרשם מהשפעת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסננה בבסיס ריאה שמאליתannan27/05/2010
אני בת 54 היום בצילום חזה נאמר לי שיש הסננה בבסיס ריאה שמאלית וצל הלב לא מוגדל
מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסננה בבסיס ריאה שמאלית
"הסננה" זהו תאור גרפי לממצא רנטגני אוינו אבחנה ספציפית. יש לראות את הצילום בהקשר למצבך, תלונותייך, חום, עישון בהווה ובעבר וכיו"ב. חיזרי לרופא ששלח אותך לצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- todaשאלה26/05/2010
שלום דוקטור ותודה רבה על התשובה הקודמת
רציתי לדעת כשחזר שוב הסרקואידוזיס, לקח לי כ- 8 חודשים של עינויים
שאחד מהסיפטומים הייה == === קשיי נשימה במנוחה ====== ולא רק במאמץ.
והטיפול היחיד שעזר זה מינון גבוהה מאוד של קורטיזון ,וזמן ארוך עד לאיזון .
1.. האם הליחה ,שהייתה בכמויות אדירות הם שחסמו את הנשימה.
כלומר מה עשה הקורטיזון ,ששיפר את המצב מבחינת הנשימה
2..ודבר נוסף ,עם ידוע לך על עוד מקרים של חולים שסבלו בין שאר הסיפטומים הקשים.
גם מ- ((((((קשיי נשימה במנוחה))))))=שזה הייה בין הדברים הקשים ביותר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/05/2010במקרים של מעורבות ריאתית ע"י סרקואידוזיס שיעול וקשיי הנשימה בדרגות שונות הם התסמינים האופייניים. סיבה לקשיי הנשימה יכולים להיות בעיקר הפחתת נפח בשל תהליך דלקתי פעיל או מעורבות סימפונית - מחלת דמוית אסתמה או COPD . סטרואידים סיסטמיים (קורטיזון) הם מפחיתים תהליך דלקתי ודרך זה משפרים סימפטומים נשימתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפפפפפ
שאלה27/05/2010שלום ותודה על התשובה
האם ידוע לך על תרופה שיכולה להחליף את הקורטיזון , בתרופה אחרת פחות מזיקה
בטווח הקרוב.
אם ידוע לך על תרופה או טיפול שהיא יותר טובה מפוסלאן ,שיכולה למנוע את אחד הנזקים
שעושה קורטיזון -מיפרקים- עצמות.
מה ידוע לך על התרופה אימורן , מיבחינת הנזקים שהיא עושה למי שצריך לקחת אותה כול הזמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/05/2010סטרואידים סיסטמיים הינם הטיפול היעיל ביותר לסרקואידוזיס. יעילות של פלאקבניל (בעיקר עוזר לצורות עוירות של סרקואידוזיס) או תרופות ציטוסטאטיות (כמו אימורן, ציקלופוספאמיד, ציקלוספורין או מטוטרקסאט) . יש לקחת בחשבון שבנוסף ליעילות נמוכה יותר של תרפות ציטוסטאטיות הנ"ל לעומת פרדניזון הם מהוות גם פוטנציאל גדול מאוד לתופעות לוואי רבות.
לטיפול ומניעת באוטאופורוזיס פוסאלאן או תרופות דומות הינן יעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקורט טורבוהלרג'ולי ענבל26/05/2010
שלום רב
אשמח לעצתכם בנושא אני קיבלתי בעבר מס' פעמים דלקות ריאות מלוות בשיעול יבש ללא שינה בלילות עם אנטיביוטיקה בכל פעם לפני חודש וחצי ביקרתי אצל רופא מומחה לריאות בבית חולים עפולה והוא נתן לי סימבוקורט טורבוהלר משאף והיה לי מאוד קשה עם השאיפות גם בהדגמה מאוד קשה היום אני נושפת 4 פעמים ביום ושוטפת את הפה לאחר מכן וסובלת מגרון שורף מאוד ושיעול ומלווה בנזלת ומשטח הגרון יצא תקין .
בבקשה יש אופציה אחרת למשאף ??????
תודה מראש ג'ולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/05/2010במקרים בהם יש קושי טכני להשתמש במשאף - רצוי לחזור להדרכה של שימוש במשאף. במידה של תופעות לוואי מטיפול ע"י משאף - יש לחזור לרופא ריאות שיחליט על אופציה טיפולית אחרת (יש אפשרות לתת משאף משולב אחר - סרטייד, או לבחור אופציה של שילוב של משאף סטרואידלי ומרחיב סימפונות ארוך טווח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תתתתתתשאלה26/05/2010
שלום דוקטור
מה התפקיד של האיזורים שנימצאים בין הנאדיות של הריאות בתהיך הנשימה.
ומה ההצטלקיות במקומות האלו ,כלומר בין הנאדיות גורמות לריאה
שבעקבותהה נפח הריאה נמוך הכוונה ל-tlc.
,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/05/2010מחיצות בין הנדיות, בהם עוברים כלי דם הקטנים ביותר (קאפילרות) ושם מתבצע החלפת גזים - חמצן על תחמוצת דו-פחמן, הם ביחד הינם רקמת הריאה. במידה וקיימת פגיעה ברקמת הריאה (מכל סיבה שהיא), הדבר מתבטא בתפקודי ריאות ע"י ירידה בנפחי הריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בערבראובן25/05/2010
שלום, אני בת 65 כ 8 שבועות לאחר דלקת ריאות זיהומית, אושפזתי שוחררתי אחרי שבוע במצב כללי טוב. בימים אלה על אף שאני מרגישה טוב מדדתי חום באחד הערבים וראיתי שיש 38 מעלות, בבוקר 36.7 ושוב בערב 37.7 ממש מוזר. מה יכולה להיות הסיבה ? יתכן שהדלקת לא עברה ?
יש לציין כי ביצעתי בדיקות דם מלאות ושתן שיצאו תקינות .
בשבוע הבא עליי לעשות צילום חזה נוסף, יש סיכוי שהדלקת לא עברה?
תודה רבה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/05/2010תסמינים אחרי דלקת ריאות יכולים לעבור לא באופן מיידי אך לפעמים באופן הדרגתי. במידה וחום יריד ואחרי זה עלה שוב - אין לשלול שמדובר בסיבה אחרת לחום גבוה. אחרי ביצוע צילום חזה ביקורת יש להגיע לרופא המטפל לצורך החלטה האם דרוש בירור/טיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני כרוני עם ליחהבשיר25/05/2010
אמא בת 70 סובלת משיעול כרוני טורדני עם ליחה לבנה בשנתיים האחרונות, חולת סכרת, לחץ דם, ואי ספיקת לב. ביצעה את רוב הבדיקות המקובלות כגון CT חזה, תפקודי ריאות, חמצן בדם, גסטרוסקוביה, ושינוי תרופות העלולות לגרום לשיעול (תרופות לחץ דם).
האם השיעול נגרם כתוצאה של אלרגיה? איזה בדיקות נוספות ניתן לעשות כדי לאבחן את סיבת השיעול? תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/05/2010במידה ובן אדם אינו מעשן ונשללו אפשרויות של שיעול כרוני בשל לקיחת תרופה מסוימת, רוב מוחלט של סיבות לשיעול קשורות לדרכי אויר עליונות או תחתונות (פטולוגיות כמו נזלת כרונית, רפלוקס, אסתמה או ברונכיטיס כרונית). נושא אלרגיה יכול להיות אחד הטריגרים לשיעול אך לא סיבה הישירה. בכל מקרה פרטני בירור נעשה לפי החלטת רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולחנה24/05/2010
בשיעול עם המון ליחה לאורך זמן וברונכיט איזה טיפול עדיף מי מלח+בדיקורט או מי מלח+אירובנט או מי מלח עם טרבולין.
ד``ר דניאל סטרובין24/05/2010במידה ושיעול הוא בגלל ברונכיטיס כרונית הטיפול נוגד דלקת הינו מרכזי (בדרך כלל ניתנים סטרואידים בהשאפה, כמו בודיקורט או דומה). מרחיבי סימפונות גם חלק מטיפול בברונכיטיס חסימתית כרונית. במקרים רבים שיעול נגרם מסיבות אחרות ולא מברונכיטיס או מחלת ריאות חסימתית אחרת.
לצורך קבלת המלצות לטיפול במקרה פרטני רצוי לפנות לרופה המטפל או להגיע לבדיקה אצל רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחורים בעת לקיחת נשימה עמוקהסטודנטית24/05/2010
שלום רב,
מזה כחודשיים אני סובלת מהתקפים כאלה של אי יכולת לקיחת נשימה עמוקה, שמעולם לא סבלתי מהם בעבר. כשאני מנסה לנשום עמוק נשמע קול של חרחור או צפצוף, שאינו עובר. אני מנסה להשתעל כדי לגרום לו לעבור, אך השיעול מאוד יבש וזה לא עוזר. רק לאחר שאני משתעלת ויוצא מעין שיעול קצת יותר רטוב אז החרחור עובר. הדבר יכול להימשך במשך כמה ימים, לעבור ולהתחיל שוב. לרוב זה קורה בלילות, אך לעתים מתחיל גם בשעות הבוקר או הערב. הדבר מלווה בד"כ בתחושת דגדוג בגרון כשאני נושמת.
אינני אסמטית ולא אובחנתי מעולם עם בעיות נשימה. אני בת 22.
הייתי אצל רופאה והיא אמרה שלדעתה מדובר באלרגיה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולאמר האם באמת מדובר בסימפטומים של אלרגיה או שמא עליי לבקש בדיקות נוספות.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/05/2010תסמינים האלה יכולים להיות בגלל בעיות של דרכי אויר עליונות (בינהם גם נזלת אלרגית או תופעות אלרגיות נוספות) או קשורים דרכי אויר תחתונות (סימפונות או ריאות). כדי להעריך מערכת נשימתית מומלץ לבצע בדיקת תפקודי ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סטודנטית24/05/2010תודה רבה על התשובה המהירה! אני אפנה לרופאה ואבקש ממנה הפניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חוזר בדרכי הנשימהדב24/05/2010
שלום רב,
אבקש עצתך בכיוון לטיפול הנכון:
אני בן 39, בריא, עוסק בספורט, בעל סיבלות לב- ראה טובה.
בשנים האחרונות אני סולבל מבעיה שהתכיפות שלה עולה מאד.
הבעיה החלה מדלקות סינוסים חוזרות שתקפו אותי בכל עונות השנה, עד כדי 4-5 פעמים בשנה. קיבלתי כמה סוגי אנטיביוטיקה (זינט, אוגמנטין, רוקסו) אך השפעתם הולכת ופוחתת. בהמלצת ממומחה א.א.ג עברתי לפני כחצי שנה ניתוח מחיצות וקונכיות באף במטרה לשפר את הניקוז. הניתוח אכן שיפר את הניקוז אך לא פתר את הבעיה. לפני כשבועיים שוב חליתי - הסימפטומים זהים. מתחיל מליחה בהירה ונזלת קלה שהולכת ומחמירה עד לזיהום ירוק וסמיך. לאחר שלקחתי אנטיביוטיקה מספר ימים מצבי החמיר, הגעתי לבי"ח רמבם ושם אובחנה אצלי דלקת ריאות. החליפו לי את האנטיביוטיקה מ- Roxo ל- Tavanic (שלא בסל הבריאות), ועדין לאחר 5 ימים אני משתעל עם ליחה שהפכה בהירה. יש לי גירוי דוקר בגרון שמחריף בעיקר בסביבה של מזגנים, או במנוחה על הגב. הנזלת הפכה לבהירה אך ברור לי שברגע שאני מסיים עם האנטיביוטיקה הנזלת תהפוך לכהה ואני חוזר לזיהום ודלקת.
השאלות:
באיזה טיפול אני צריך לנקוט?
האם להמשיך באנטיביוטיקה או שיש כיוון אחר?
האם יש איזו שהיא בדיקה שצריך לעשות כדי לאתר את מקור הבעיה לעומק?
אודה לעזרתך,
דב.
ד``ר דניאל סטרובין24/05/2010לפי תאור התסמינים דבר מזכיר דלקות חוזרות בסינוסים או גרון. טיפול במקרים האלה לפי החלטת א.א.ג . במידה ולדעתו של רופא המטפל חלק התסמינים יכולים להיות מיוחסים לדרכי אויר תחתונות (אסתמה, ברונכיטיס כרונית), רצוי לבצע בדיקת תפקודי ריאות, צילום חזה ולהגיע לבדיקה אצל רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ררררשאלה23/05/2010
שלום רב
אם מתייחסים ל- dlco/va לתוצאה הסופית של הדיפוזיה.
אז למה צריך את הנתון dlco כשהוא לבד בטופס.
ודבר נוסף במידה ש- dlco שהוא רשום לבד בטופס
הוא נמוך כלומר = 50%
אבל ה- % dlco/va= 85
מה אומר הנתון של הדיפוזיה כשהוא רשום בטופס בלי הנפח , ושהוא נמוך מה זה אומר לך.
.תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/05/2010ערך הדיפוזיה אינו ערך מדויק. לכן יחס בין דיפוזיה לנפח הנדיות (VA) בא לציין במקרים בהם דיפוזיה נמוכה האם ירידה הזאת היא בהתאם לירידה בנפח ריאתי או באופן לא פרופוציונאלי. התייחסות לדיפוזיה הוא לא כפאראמטר בלעדי אך ביחד עם כל מדדי תפקודי ריאות המלאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)