מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצללה עדינה באסטמהאיריס02/08/2010
בני בן 9 סובל לסירוגין מאסטמה (וסבל מהרבה דלקות ריאות כאשר היה קטן יותר). לאחרונה חזר קוצר נשימה, בצילום רנטגן נמצא "הצללה עדינה", בהתחלה הומלץ על אנטיביוטיקה (אזניל), אבל אחרי כמה שעות צלצלה הרופאה ואמרה שהיה קושי בפענוח הרטנגן, ועכשיו היא חושבת שלא מדובר בד.ריאות אלא בסימנים של מצוקה כתוצאה מהאסטמה, ושעלי להיוועץ שוב ברופא ריאות ילדים כדי לבדוק הגדלת מינון סטרואידים וגם פיזיותרפיה !
אני מודאגת. האם יכולה להיות הצללה בלי זיהום ? ואם כן, מה הסיבות האפשריות. לא ידעתי שאפשר לראות אסטמה ברטנגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/08/2010הצללה (או תסנין) מעיד על תהליך דלקתי בדרך כלל אך יכול להיות ללא זיהום . קיימים תהליכים דלקתיים לא זיהומיים בריאות אך ללא קשר ישיר לאסתמה. לפעמים ממצא רנטגני שפורש כהצללה אינו תהליך דלרתי כלל.
בילדים ומבוגרים הצללה בצילום חזה בדרך כלל מתורגמת כדלקת ריאות (זיהומית) בתנאי שקיימים תסמינים של תהליך זיהומי פעיל (חום, שיעול, כיח ).
בגלל מספר רב של אפשרויות רצוי להתיעץ עם רופא ריאות ילדים שאחרי בדיקה גופנית והיכרות עם חומר אובייקטיבי (כולל צילום חזה) יחליט על משמעות הדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד''ר רציתי להודות על התשובה המהירהעידית01/08/2010
אעשה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/08/2010לבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מומחה בנושא אסטמה לא פעילהyosi boukris01/08/2010
שלום רב
הבן שלי אמור להתגייס לצה"ל במהלך חודש אוגוסט, בלשכת הגיוס הצהיר כי כשהיה תינוק אובחן כחולה אסטמה קלה.
מעולם לא קיבל התקף ולא לוקח תרופות.
הילד ספורטאי מצטיין , מזה כ-8 חודשים הצטרף לקורס הכנה לצה"ל , עם כל המשמעויות : אימונים ומסעות קשים סימולציות ועוד , לא קיבל התקף בכל הפעילויות הללו.
בלשכת הגיוס הורידו לו פרופיל ל - 72 , הילד ביקש לערער על הקביעה והעביר חוו"ד מומחה בה הוא עבר מבחן ממאמץ, תוצאות הבדיקה הוןעברו ללשכת גיוס , לאחר ניתוח הממצאים החליטו להוריד לו פרופיל ל - 64 .
אני מבקש לשאול האם יש תופעה של אסטמה סמוייה? או לא פעילה ? האם ייתכן שילד חולה באסטמה ולא מקבל תרופות ?
לתשובתכם אודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/08/2010במקרים מסוימים אסתמה יכולה להיות ללא תסמינים גם עם סיבולת מאמץ גבוהה אך בתפקודי ריאות (או מבחני תגר- מאמץ או כימי) מגלים פטולוגיה אופיינית לאסתמה . לצה"ל יש הגדרות לכל סעיף ליקוי בגין אסתמה שהוא תואם פרופיל ספציפי. פרופיל 64 בדרך כלל תואם מצב של תסמיני אסתמה לעיתים קרובות ו/או תפקודי ריאות לא תקינים. פרופיל 72 בשל אסתמה ניתן לחולי אסתמה עם תסמיני אסתמה לעיתים רחוקות ותפקודי ריאות תקינים אך בדיקות תגר אינן תקינות. פרופיל 97 נותנים לחיילים עם אסתמה בעבר אך ללא תסמינים כלל ובדיקות תפקודי ריאות ומבחיני תגר תקינים.
במקרה של פרופיל 64 בדרך כלל דרוש טיפול קבוע לאסתמה (במידה ודרגת אסתמה נקבע נכון). לצורך זה ממליץ לקבל חוות דעת רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ךךךךךךךךךך,31/07/2010
שלום דוקטור תודה על הפורום
אני סובל מסרקואידוזיס לא קל. חשוב מאוד לי לדעת.
רציתי לדעת ברמת ודאיות גבוהה אם נשימת צבע ,גורם להחמרת סרקואידוזיס באופן ישיר
או באופן עקיף ,אפילו לריאות בלי קשר למחלה.
.לי באופן אישי זה סבל לנשום צבע, אבל רציתי לדעת מבחינת נזק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/08/2010בחשיפה לריחות חזקים (כמו צבע או אחר) יכול להיות שיעול וקשיי הנשימה. בחלק המקרים זה ביטוי של אסתמה. לסרקואידוזיס עם מעורבות ריאתית /סימפונית יש לפעמים מאפיינים קליניים דמוייה אסתמה ואז יכולים להיות שיעול וקשיי הנשימה בחשיפה לגירוים חיצוניים (ריח) . לא ידוע האם דבר גורם להחמרת סרקואידוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת מחנק וקושי בנשימהליאת31/07/2010
שלום רב,
אני 5 חודשים אחרי לידה בניתוח קיסרי... מאז הלידה סובלת מתחושת מחנק כאילו אין לי מספיק אוויר, זה מגיע לסירוגין לא כל יום ולפעמים מלווה אותי ימים שלמים, זה מאוד מטריד ומדאיג אותי. הייתי אצל המון רופאים ואפילו נשלחתי למיון אחרי לידה לשלול תסחיף ריאה שנשלל בבדיקת DDIMER .,, נעשו לי צילומי חזה שיצאו תקינים והייתי אצל רופא ריאות שבמקום עשה לי תיפקודי ריאות שיצאו תקינים וגם שלח אותי לאקו לב שיצא תקין.... אני מיואשת ומודאגת ,לא יודעת מה עוד לבדוק, בנוסף לתחושת המחנק נוספו לי כאבים בצלעות ובסרעפת שגם באים והולכים.... מה היא המלצתך?האם כדאי להמשיך בירור עם רופא ריאות ואם לא אז עם מי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/08/2010תסמינים האלה אינם ספציפיים ולא בהכרח קשורים לניתוח קיסרי שהיה. במידה ותסמינים ממשיכים , יש לחזור לרופא ריאות שישקול המשך בירור בהיבט נשימתי . במידה ולרופא המשפחה יש חשד למקור חוץ ריאתי של קשיי הנשימה (לבבי או אחר) - גם דרכו ניתן להמשיך בירור רחב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר ברוק - מתה מפחדעידית31/07/2010
שלום
אני בת 32 לעשן התחלתי בסביבות גיל 14 . בשנים האחרונות מעשנת עד 8 סיגריות ליום ..
לפני כחודש מצאתי משהו בליחה שחשבתי שהוא מארוחת הלילה שלי ( טוסט שרוף ) .
ושוב אתמול בלילה לאחר צחצוח שיניים בליחה הופיעה משהו שחור ומוזר שבמגע לא מורגש (חלק ) וכמעט שאינו נראה
אודה על תשובה מהירה
מה עלי לעשות ,למי לפנות .קשה לי להפסיק לעשן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/08/2010לפי תאור מדובר בהפרשות קשורות לדרכי אויר עליונות (חלל הפה, גרון, אף, סינוסים). במידה ודבר חוזר - יש להבדק ע"י רופא א.א.ג . הפסקת עישון הינה חשובה , אך יכול להיות שבין התופעות שצויינו לבין עישון אין קשר ישיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהמיכל31/07/2010
שלום
מזה מספר חודשים שחמותי סובלת מהתקפי אסטמה קשים ולא מצליחה להחלים. אציין אישה בת 78. כל הטיפולים אינם עוזרים באישפוזים כלל לא מנסים לברר את הסיבה.אני סבורה שכנראה הדברים לא מאובחנים נכון כי לא יתכן שטיפול כה ממושך בסטרואידים ואינהילציות אינם מסייעים בפתרון הבעיה. התייעצנו עם מומחית ריאות ואנו עתה בבדיקות מקיפות אך התורים ארוכים ולכולם יש זמן. היא שוב התאשפזה היום.
אנו כבר מיואשים! מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/08/2010קיימות סיבות רבות להחמרות אסתמה , אך יכול להיות שמחלה (אסתמה ) החמירה ללא סיבה גלויה שניתן לטפל בה. המשך בירור וטיפול דרך רופא המטפל/יועץ ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות?רונה30/07/2010
לאחר כמה ימים של שיעולים בלתי פוסקים וכאבים בחזה הלכתי לרופאת משפחה, היא איבחנה אצלי דלקת ריאות. היא נתנה לי זריקת דיפרוספן, ו2 משאפים- בודיקורט וונטולין, ואנטיביוטיקה מוקסיפן, וכן עשיתי פעם אחת בקופ"ח אינהלציה של 0.5 ונטולין ע"י האחות. האם ניתן לקבוע דלקת ריאות ללא צילום? האם זהו הטיפול המקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות?
ד''ר שבתאי ורסנו30/07/2010שלום,
אבחנה סופית של דלקת ריאות היא על ידי צילומי חזה. במידה ולא היה חום האבחנה בספק.
סטרואידים ומשאפים כפי שציינת אינם טיפול לדלקת ריאות אלא לאסתמה. הטיפול בדלקת ריאות חיידקית הוא על ידי אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
רונה30/07/2010אבל כתבתי שקיבלתי אנטיביוטיקה מוקסיפן.... האם זה אמור להספיק לדחיית הדלקת ריאות? והכי חשוב- האם אפשר לאבחן שבאמת יש לי דלקת ריאות בלי צילום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מניעתי לפעוט חולה אסטמהאלישבע29/07/2010
בני בדיוק בן 3 והוא אובחן כחולה אסטמה. הוא מקבל התקף אסטמה אחת לחודשיים-שלושה אך חלה כבר 5 פעמים בדלקת ריאות, בחייו הקצרים. היינו לאחרונה אצל מומחה לריאות ועשינו לו בדיקת אסטמה בבית החולים הדסה. כבר במנה השנייה של קבלת אינהלציה הבן שלי הגיב בציפצופים, מה שאומר שהוא יחסית מאוד רגיש ויכול לקבל התקף יחסית בקלות.
ברצוני לדעת למה ממליצים לתת לו סטרואידים כטיפול מניעתי (יום-יום) אם הוא מקבל התקף רק פעם בחודשיים שלושה? למה אי אפשר לתת לו טיפול מניעתי רק כאשר הוא נהיה מצונן או חולה בוירוס במקום באופן יומיומי? עלי לציין שבדרך כלל הוא מקבל התקף יחד עם צינון או וירוס דומה. אני רוצה גם לציין שעשינו בדיקות דם לאלרגיה והכל תקין, הוא לא אלרגי בכלל!
(לסינגלאייר הוא כנראה רגיש כי זה גרם לו לשילשולים
דבר נוסף, הרופאה שביצעה את הבדיקה לאסטמה בבית החולים ציינה שחשוב שנמשיך לבדוק את הילד עוד ושכדאי גם ללכת לרופא אף אוזן גרון וגם לבדוק לו את השקדים וכו'. האם זה נכון? מה הקשר? האם באמת כדאי לבדוק את הילד עוד? מה ניתן עוד לגלות ולמה זה יכול לתרום?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפעוט חולה אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו30/07/2010שלום,
צר לי אך הפורום הזה אינו מיועד למחלות ריאה בילדים קטנים.
פני לפורום רופאי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהיוליה29/07/2010
שלום,
אני בת 29 וסובלת מאסטמה בערך מגיל 12. בשנה וחצי האחרונים אני מטופלת באופן קבוע בסימביקורט וסינגולאייר לאסטמה, זילרג'י לאלרגיה (יש לי כלבים בבית) וונטולין לפי הצורך. בדרך כלל אני מרגישה מצויין והסימביקורט מספיק לי בהחלט. לפני כשבועיים בערך התחלתי לסבול מקוצר נשימה בעיקר בלילות. בביקורת אצל מומחה הריאות בביה"ח זיו בצפת, נמסר לי שקוצר הנשימה לא נובע מהאסטמה, כיוון שתיפקודי הריאות שלי תקינים ואף יותר מהנורמה. הרופא נתן לי מרשם לכדורי לוריון במחשבה שאולי קוצר הנשימה שלי נובע ממתח. אני אמנם ישנה טוב יותר במהלך הלילה, אך עדיין מתעוררת בבוקר עם קוצר נשימה. במקרים כאלה ונטולין וסימביקורט לא ממש עוזרים ולוקח לי לפעמים כחצי שעה עד 40 דקות עד שאני מצליחה להסדיר שוב את הנשימה.
אתמול פניתי לרופא המשפחה כדי להתייעץ ולנסות ולבדוק ממה נובע קוצר הנשימה, אם הוא באמת אינו נובע מהאסטמה. הרופא אמר לי שהוא לא יודע מה להגיד לי. שאם זה לא בגלל האסטמה הוא לא יכול לחשוב על אופציה אחרת.
רציתי לשאול, מה כן יכולה להיות אפשרות לקוצר הנשימה שלי? האם יש טעם לפנות לרופא אף אוזן גרון להתייעץ? (רופא המשפחה העיר משהו על אפשרות לחסימת דרכי אויר) או משהו בסגנון? אני קצת אובדת אצות ואויר... אשמח להכוונה כלשהי.
תודה מראש
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו29/07/2010שלום,
תפקוד ריאה תקין לא שולל אסתמה פעילה.
אפשרויות נוספות הן עליית חומצה מהקיבה ללוע ודרכי הנשימה, דום נשימה בשינה (בעקר אם את שמנה ונוחרת). במידה ויתר האפשרויות לא סבירות במקרה שלך התייעצי אם הרופא אם אין מקום להגדלת מינון הסימביקורט או מתן תאוטרד לפני השינה. כמו כן אם את סובלת מנזלת כרונית יש לטפל ולאזנה במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מדלקת ריאות לחולה COPDד``ר שבתאי ורסנו28/07/2010
האם ייתכן שתראה תחילת החלמה (רנטגנית) מדלקת ריאות 4 חודשים לאחר החלמה קלינית מלאה ? מדובר בחולה COPD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלמה מדלקת ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו28/07/2010שלום,
דלקת ריאות חיידקית השיפור נראה תוך שבועות עד חודש וחצי תלוי בחומרה ובמחלות רקע. לעיתים הזהום מלווה ברונכיאקטזיות ואז המצצא חולף לאחר יותר זמן. ממצא שלא חולף תוך חודש חודש וחצי, בודאי באדם שעישן בעבר או בהווה, מחייב ברור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיט?!סיון27/07/2010
שלום רב,
אבי בן ה-64 סובל מזה כשבועיים מקשיים בנשימה שבהתחלה לוו בשיעול חזק.
רק לאחר מספר ימים הוא פנה לרופאת המשפחה שקבעה כי יש לו ברונכיט ונתנה לו אנטיביוטיקה מסוג "זינט" ל-10 ימים + משאף.
מאחר ובנוסף למחלה הנוכחית אבי הוא חולה לב (שעבר ניתוח מעקפים לפני כ-10 שנים) וסובל ממחלת כלי דם (ומטופל ע"י תרופות כמובן), לאחר יומיים, שלושה של טיפול בזינט בהם לא היה שיפור, פנינו למיון.
במיון נערכו לו מס' בדיקות + צילום חזה, ששללו דלקת ריאות או בעיה נשימתית על רקע המחלות הכרוניות שלו ושיחררו אותו לאחר מס' שעות גם עם אבחנה של ברונכיט.
מאז כבר עברו 4 ימים, האנטיביוטיקה בשלבי סיום והאינהלציה שרשמו לו בביה"ח לא מועילה, ומצבו לא משתפר. השיעול אומנם כמעט פסק (למעט בשעות הבוקר בהן יש לו שיעול ליחתי) אך הוא עדיין מתלונן על קשיים בנשימה ונראה מאד לא רגוע לאורך רוב שעות היום.
במבט מהצד אני ואימי לא רואות שיש לו איזשהו קושי בנשימה, לא נראה כאילו הוא במצוקה נשימתית, או מתאמץ לנשום, אבל אם הוא מתלונן כנראה שאנחנו מפספסות משהו..
בנוסף הוא גם טוען שאחרי אכילה ושתייה הוא מרגיש לחץ מוגבר שמקשה עליו עוד יותר לנשום.
חשוב לציין שהוא לא אדם היסטרי בד"כ ואת ניתוח המעקפים שלו הוא עבר כמעט ללא כל תלונות על כאב או אי נוחות, מה שגורם לנו לדאוג אפילו יותר במצב הנוכחי, כי אין ספק שהוא מאד מוטרד.
האם ברונכיט אכן יכול להיות הסיבה למצב שנמשך כל כך הרבה זמן? ומה עוד אפשר לעשות שלא נעשה?
אשמח לקבל תשובה כלשהי. המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיט?!
האבחנה המבדלת לקוצר נשימה היא רחבה.
במקרה של אביך יש לשלול מצביןםם כגון אי ספיקת לב (אקולב), להעריך סיכונים לתסחיף ריאתי ולברר בהתאם וגם לבצע תפקודי ריאה.
בהעדר שיפור יש לחזור ולהבדק אצל רופא מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום חזה פ-א וצדדי.וושקץ27/07/2010
שלום דוקטור,
בבדיקה כללית שוטפת שעשיתי,בנוגע לצילום חזה נרשם-סרעפת שמאל ישרה,מתוחה,וסינוס קוסטופרני סגור.מה פירוש התוצאה?אני בן 43, עוסק בספורט בריא.
תודה מראש,וושקץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח צילום חזה פ-א וצדדי
אלו תאורים שלרוב נראים במצב לאחר דלקת קרום הריאה, ניתוח או נוזל בחלל קרום הריאה.
במידה ולחא ידוע לך על אחד מאלה כדאי שתבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- empyemaשמואל27/07/2010
שלום רב,
אימי בת 83 סובלת מ- PV שהסתבך ויצר PE ובנוסף אובחנה גם empyema שטופלה בנקז ריאה. אושפזה למשך חודש בבית חולים ושוחררה לביתה עם piccline ואנטיביוטיקה (שכן צמח סטרפטוקוק וירידאנס) בתרביות. הסטורציה שלה כרגע היא 93 באויר החדר, כשעם משקפי חמצן - 98. היא אינה עוד קצרת נשימה כמקודם.
שאלותי:
האם יש צורך עוד במשקפי החמצן?
מעבר לביקורת שאמורה להעשות במרפאת חוץ למחלות זיהומיות, האם יש מקום להיות במעקב רופא ריאות או כירורג חזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
empyema
איני יודגע למה כונתך PV? המנע מקיצורים לא ברורים ובכלל.
סטורציה של 93% היא סבירה אך יש לבדוק גם בעת שינה ובלילה.
חולים עם אמפיאמה ,
לפחותצ על פי תורתי, זקוקים למעקב רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
יותם28/07/2010הכוונה לפוליצטמיה וורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקודי ריאותליאת27/07/2010
מצורפת תוצאת של תפקודי ריאות שעשיתי היום האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאת27/07/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת27/07/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
ד''ר שבתאי ורסנו27/07/2010שלום,
בתפקודי הריאה נמצא כושר דיפוזייה ירוד( DLCO) שמחייב המשך ברור אצל רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת27/07/2010היום הייתי אצל הרופא הריאות והוא אמר שהכל תקין...ויש לציין שגם אני שמתי לב שהדיפוזיה יצא ירוד לעומת הפעם שעברה ובכל זאת הוא לא נתן לי שום טיפול וששאלתי אותו הוא שלח אותי לבדיקת מאמץ לב ריאה בלבד...האם זה יעזור לבדוק משהו..יש לציין שאני סובלת כבר תקופה מחוסר אויר ומשיעול ורוב הזמן אני עם מאוורר צמוד ...מה עלי לעשות?ומה יכול להיות הדברים שכושר דיפוזיה נמוך אסמה?או איזה מחלה?ותודהההההה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
ד''ר שבתאי ורסנו29/07/2010שלום,
אני מבין שאת כבר נמצאת בברור אצל רופא מומחה. המתיני לתוצאות הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)