מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץ דם וסיטורציהאמא22/06/2010
אני מקבלת פוסיד 10 מ"ג להורדת בצקת ברגליים והקלה בנשימה לאחר הצטברות נוזלים
האם זה קשור שבקבלת פוסיד יש לי ירידות בלחץ הדם וירידות גם בסיטורציה??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/06/2010באופן שגרתי אין קשר ישיר בין סטורציה ולחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חנקאיריס22/06/2010
שלום רב, אמי בת 85 סובלת מזה כשלוש שנים מCOPD. לעיתים קרובות מדווחת על תחושת מחנק כללית, היתה מאושפזת לפני כמה ימים גם חשה מחנק בבדיקה אשר התקיימת בבית החולים באמצעות האצבע בזמן שהיא מתלוננת נרשמו ערכים של בערך 94 בזמן שהתלוננה. הןא זט תופעה ידועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/06/2010חנק הינו תסמין לא ספציפי הקיים בהרבה מצבים ומחלות שCOPD אחד מהם. כפי שהבנתי מדובר ב94% ריווי חמצן בדם הפריפרי , זה קורה לעיתים בחולים עם COPD בשלב מתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,זהר21/06/2010
עברתי בדיקת תגר מטאכולין באיכלוב, בשביל הצבא.
התוצאות היו: ביחס של FEV1 וFVC בתחילת הבדיקה 89% ובסוף הבדיקה (אחרי 6 שאיפות של מטאכולין) נתנו לי לשאוף אדנוזין פעם אחת ויצא לי 87% ביחס.
אשמח לדעת האם יש לי אסתמה? או בעיה נשימתית? והאם טלסמיה מינור ב' תלויה בזה?
אשמח לתגובה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/06/2010פרשנות של תגר כימי (אדנוזין או מטאכולין) ניתנת לא לפי יחס FEV1 לFVC אך לפי שינוי של FEV1 אחרי אינהלציות של חומר הגירוי. במידה ואין ירידה של FEV1 מעל 20% לעומת ערך בסיסי בבדיקה (לפני תחילת אינהלציה) - מדובר בבדיקה תקינה (שוללת אסתמה בסבירות גבוהה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתחילת הבדיקה היה לי 89% ובסוף
זהר22/06/2010הבדיקה 87% זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה בגדר הנורמה
ד``ר דניאל סטרובין23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתווודה רבה רבה עזרת לי מאוד :]!
זהר23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותאתי21/06/2010
שלום, אבא שלי חלה לפני כחודשיים בדלקת ריאות, אושפז בבית חולים. לאחר 4 ימים ביצעו סיטי שבו נראתה דלקת לאחר שבוע בעת שחרורו עשו צילום נוסף שנראתה דלקת בריאה.
חודשים אחרי (כשהוא מרגיש טוב מאוד) עשה צילום נוסף בהוראת הרופא בבית חולים וכתבו שיש דינמקיה שלילית והצללה בריאה. עשה סיטי נוסף יומיים אח"כ וגם בו נכתב שיש שינויים אינצרנטליים גסים שאר הדברים שבדקו תקינים. רופאת הריאות רשמה שוב זינט ל 10 ימים וצילום נוסף במידה ולא יהיה שיפור רנטגני יבצעו ברונוסקופיה. חשוב לציין שצילום ריאה שביצע שבוע לפני שאושפז היה תקין (טרם התפתחה הדלקת ריאות)
מה רוצים לבדוק בבדיקה הנ"ל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/06/2010במקרים של תהליך דלקתי זיהומי (דלקת ריאות) לא תמיד ספיגה התסנין היא מהירה. בחלק המקרים דבר קורה בשל תהליך דלקתי לא זיהומי בו זמנית (במקרים האלה טיפול אנטיביוטי לא עוזר). לכן בהעדר שיפור תחת טיפול אנטיביוטי י טעם לשקול ביצוע ברונכוסקפיה עם לקיחת דגימות (שטיפות וביופסיה) מאיזור החולה של הריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות CTשרון21/06/2010
שלום,
בן 38 בריא בדר"כ . אובחן לאחרונה כחולה במיוזיטיס. לא מעשן, מבקש עזרה בפרוש בדיקת CT .
בית החזה:
הסננה פרנכימלית אלבאורלית, ממצאים דומים קטנים יותר הוגדמו גם בלינגולה.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/06/2010תאור הממצאים מתאים לתהליך דלקתי , מכאן קיימות אפשרויות רבות. לגבי התייחסות פרטנית - יש להגיע ליועץ ריאות עם צילומי CT חזה וחומר רפואי רלוונטי אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ועוד בירור קטן
אמא של ד.21/06/2010מה הפירוש של אסתמה פעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/06/2010אסתמה עם תסמינים נשימתיים כלשהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTשרון21/06/2010
שלום,
בן 38 בריא בדר"כ . אובחן לאחרונה כחולה במיוזיטיס. מבקש עזרה בפרוש בדיקת CT .
בית החזה:
הסננה פרנכימלית אלבאורלית, ממצאים דומים קטנים יותר הוגדמו גם בלינגולה.
תודה רבה!
ד``ר דניאל סטרובין21/06/2010הסננות ריאתיות הן ביטוי של תהליך דלקתי (חריף או כרוני) בדרך כלל. לגבי משמעות של ממצאים במקרה הפרטני והערכה על המשך בירור /טיפול, ממליץ להגיע לרופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל צבאיאמא של ד.20/06/2010
בני רצה ללכת לגדנ"ע צלילה וסרבו לקבלו משום שבתיקו הרפואי כתוב אסתמה -מדובר בגיל 5
רופא השייטת שלח אותו לבדיקת תפקודי ריאה עם מטאכולין והבדיקה חיובית כך שאמר שלא יוכל לקבלו .בני יצא ליום סיירות עבר אותו ובכל אופן נשלח לגיבוש שייטת . גם את גיבוש השייטת עבר בהצלחה רבה. לאחר שבוע הודיעו לו שלא כשיר בגלל אותה האסתמה .
ראשית התהליך לקוי ולא ברור לי מדוע שלחו אותו לשייטת שכבר היה להם את המידע עליו .
כמובן שנפגע רגשית קשה מאוד.
לבני לא היו מעולם התקפי אסתמה ,רופא המשפחה הוציא את המידע של התרופות שנרכשו ואכן רכשנו משאפים עד שנת 2004 וגם זאת לצורך מניעה ולא לשימוש קבוע .
בני פעיל מאוד בספורט ואף השתתף במהלך השנה האחרונה במסגרת של כושר קרבי במהחכם עבר אימונים קשים מאוד ולא חש אף בעיה.
הוא הוזמן לוועדה רפואית שקודם כל הורידו לו לפרופיל 64 וכתבו אסתמה פעילה .
בני פנה לערכאה גבוהה יותר במטרה לעלות פרופיל .הוא בעל מוטיבציה מאוד גבוהה
ומעוניין לשרת בחי"ר.
מה ניתן לעשות כדי להעלות את הפרופיל שהתבססרק על בדיקת המטכולין?
תודה רבה
אמא של ד.
ד``ר דניאל סטרובין21/06/2010אסתמה אינה אבחנה על סמך בדיקה אחד. תגר מטאכולין אינה בדיקה ספציפית לאסתמה ובאופן עיקרוני אינה מדד לפעילות המחלה . בצה"ל קיממות יחידות (כולל צוללות) שבהם אבחנת אסתמה (גם אם אינה פעילה שנים רבות) הינו גורם פוסל משירות.
לגבי החלטת וע"ר , צריך להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות (במסגרת שירות הצבאי או במסגרת אזרחית) לצורך הערכה כוללת . כאן קיימות שתי שאלות עיקריות: 1. האם כלל מדובר באסתמה , 2. במידה וקיימת אסתמה , מה חומרתה בהתייחס לפעילות הצבאית (ישנם מקרים לא מעטים שחולה עם אסתמה לא פעילה מקבלים על סמך מצבם עובדתי פרופיל 72 או 97 ). ניתן לקבל תשובות האלה במידה ותגיעו לרופא ריאות עם חומר רפואי מלא (כולל תוצאות תפקודי ריאות כולל בדיקות מאמץ או תגר כימי) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות שהסתבכה?גלית20/06/2010
אימי משתעלת שיעול יבש כ-חודשיים לאחר צילום חזה אובחנה דלקת ריאות ,ציור אינטרסטיציאלי מוגבר עם שינויים פיברוטיים נצללה סמיכה בימין ,rll פנאומוניה.
היא טופלה במוקסיפן ודוקסילין ולאחר שבועיים ניתבקשה לעשות שוב צילום.התשובה היתה מדאיגה שוב הצללות סמיכות באונות העליונות והצדדיות אך במקומות שהמימצאים לא היו קיימים שבועיים לפני הסינוסים קוסטופרניים חופשיים.
רופא המשפחה נתן סידרת בדיקותשכוללות שקיעת דם וcrp שתיהין יצאו מאוד גבוהות הcrp-31 ושקיעת הדם131 מה שמעיד שיש מה לדאוג הופננו להמשך טיפול אצל מומחה ריאות מה הסיכוי שזה גידול ממאיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/06/2010לפי סיפור וממצאים סבירות גבוהה יותר לתהליך דלקתי (זיהומי או לא זיהומי) מאשר לתהליך גידולי (שאתי). במידה ואין הטבה קלינית ורנטגנית יש להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות (חשוב להביא כל צילומי חזה שבוצעו , כולל בעבר רחוק יותר, אם יש) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה וסרקואידוזיסicu19/06/2010
האם קיים חשש מטיסה אצל חולה סרקואידוזיס עם שינויים פרנכמתיים ?
הכוונה לחשש כמו פנאומוטרקס ספונטני , או מצוקה נשימתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/06/2010באופן כללי אין סכנה בטיסה אצל חולי סרקואידוזיס עם מעורבות ריאתית. רמת סיכון בטיסה יכולה להיות מוגברת בשלב מתקדם של המחלה עם ירידה משמעותית בתפקודי ריאות וחמצן בדם (אינו מצב שכיח בסרקואידוזיס ) .
חזה אויר אינו סיבוך נפוץ של סרקואידוזיס (ללא כל קשר לטיסה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת רופא ריאותדנה18/06/2010
ד"ר שלום ,אני אחרי דלקת ריאות (כחודשיים אחרי) צילום ריאות לא השתפר אלא השתנה לתהליך פסי אינרסטיציאלי. רופא הריאות שראה את הצילום והסיטי כתב: לא נראה כי מדובר בפיזור לימפאנגיטי/גידולי, גוש (קשרית) כ - 9 מ"מ (שנראתה בסיטי גם לפני כחודשיים ) עם "זנב" התפשטותו אינה אנטומית .
יש לשקול ברונכוסקופיה, יתכן ומדובר בתהליך מסוג BOOP
מה אומרת התשובה שכתב הרופא ?
מהי מחלת BOOP ? ומה מטרת הבדיקה שעליי לעבור? האם יש סיכוי שמדובר במחלה ממארת ?
אני צריך להיפגש איתו רק בעוד שבוע.
יש לציין כי אני מרגיש טוב מאוד, לא מעשן כ 6 שנים.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופא ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו18/06/2010שלום,
ראה תשובתי לשאלה דומה BOOP מאתמול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשך + חנק בגרוןגל17/06/2010
שלום רב,
אני בת 35, מטופלת בדרך כלל באריוס בעקבות אלרגיה מזה שנים. פעמיים בשנה סובלת מהתקפי צפצופים בריאות ושיעול (הרופא מכנה זאת "זיהום בדרכי הנשימה"). מזה שבועיים אני משתעלת מאוד - בעיקר בבקרים ובלילות. תחילה היו צפצופים בריאות - טופלתי ברוקסו עקב ליחה ירוקה. כעת עדיין שיעול חזק ופעמיים בשבוע האחרון אני מתעוררת מהשינה חסרת נשימה - תחושת מחנק עצומה בגרון ושיעול - מרגישה שאני נחנקת ובלי אוויר. אין חום. מקבלת אירובנט ומי מלח מזה 4 ימים ללא שיפור. הופניתי לצילום חזה. ייתכן שקשור למשהו אחר ולא לריאות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול מתמשך + חנק בגרון
ד''ר שבתאי ורסנו17/06/2010שלום,
על פי תלונותייך יש לחשוד באסתמה ולברר את החשד הזה. פני לרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.הייתי פעמיים אצל רופא ריאות.
גל17/06/2010שלח אותי לצילום ריאות. אני מצרפת כאן -תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גל
ד''ר שבתאי ורסנו18/06/2010שלום,
בצילום אין לראות ממצא חריג. אבחנה של אסתמה וגם מחלו נוספות לא נעשית על סמך צילום. בחשד לאסתמה יש לבצע תפקודי ריאות וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת מחנק מתוך שינהצביה17/06/2010
כבר הרבה זמן שכשאני ישנה מתעוררת מהרגשה של חנק ומשתעלת זה די מפחיד וקורה שלפעמים גם במהלך היום אני מרגישה שפתאום אין אויר וחנק ושוב מלווה בשיעול. ברצוני לדעת למה זה קורה ומה אפשר לעשות? האם זה קשור לריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרגשת מחנק מתוך שינה
ד''ר שבתאי ורסנו17/06/2010שלוןם,
עלייך לפנות ליעוץ מומחה ריאות. יתכנו כמה סיבות למשל אסתמה, דום נשימה בשינה, עליית חומצת קיבה, שאיפת רוק, סיוטים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קשהא16/06/2010
שלום,
אני סובל מאסטמה בינונית-קשה מזה כ-10 שנים ומטופל בסימביקורט טורבוהלר 4 פעמים ביום, סינגולר 10 מ"ג, אנהלציות מרובות ומזה 8 חודשים זריקת זולאייר 150 מ"ג פעם בחודש.
בנוסף בעת החמרה אני נוטל פרדינזון 20 מ"ג למשך 9-10 ימים כאשר זה קורה בממוצע אחת לחודש. השיפור ,לטעמי, עם לקיחת הזוליאייר אינו מספק . 2 שאלות:
1. האם תקופה של 8 חודשים מספקת להשגת השיפור המיוחל
2. האם לדעתך סך הטיפול התרופתי הינו מקסימלי ו/או שיש מקום לשנותו?
בתודה
אסטמה קשה
מקובל לשפוט את השפעת XOLAIR לאחר 6 חודשים ואם אינו עוזר להפסיק. מדדי השיפור הם בראש ובראשונה הפחתת מספר/תדירות ההחרפות ועוצמתן (ובנוסף שיפור באיכות חיים ואפשרות לירידה בעוצמת הטיפול האחר).
נראה כי אתה מקבל טיפול מקסימלי. מעבר לטיפול תרופתי יש לשלול גורמים המחמירים אסתמה כגון חשיפות מקצועיות ובבית, תרופות שמתנגשות, נזלת לא מטופלת, עליית חומתצת קיבה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בועת אוויר בריאה בשילוב עם צלילהאופיר16/06/2010
שלום שמי אופיר ואני בן 18, לאחר שעברתי תעונת דרכים נמצא אצלי דרך הCT בועת אוויר בריאה ימין.
שבוע הבא אני מתכנן לצאת לקורס צלילה שבוא כניראה אגיע לעומק של 20-30 מטר.
שאלתי היא האם מצב זה מסכן אותי באיזה שהיא דרך? בהתחשב בעובדה שאני מעשן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בועת אוויר בריאה בשילוב עם צלילה
בועת אויר ברקמת הריאה עלולה להתפוצצץ בעת צלילה ולסכן אותך.
אני ממליץ שתפנה עם הצילומים לרופא מומחה צלילה (תוכל לברר באגודת הצוללים רשימנת רופאים מוסמכים). גם המשך עישון מסכן אותך לאותו אירוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת נשימה פתאומיתמרינה16/06/2010
שלום, אני בת 22 וסובלת מקרוהן ואלרגיה לכרדית האבק (לא אסתמה)
אתמול בזמן הליכה איטית חוויתי קוצר נשימה וכאבים בחזה (ללא צפצופים)
עד עכשיו אני מרגישה שיש איזשהו לחץ בחזה
חשבתי שזה קשור לתקופת מבחנים אבל יש לי גם ליחה מוגברת בגרון ותחושה שקשה לבלוע ואפילו שקשה לאוכל "לרדת"
האם זה יכול להיות קשור לקוצר הנשימה שחוייתי?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעת נשימה פתאומית
תחושת הקושי בבליעה לא נראית לי קשורה לקוצר הנשימה הפתאומי אלא אם נכנסת ללחץ נפשי.
לגבי קוצר הנשימה וכאבי החזה כדאי שתבדקי על ידי רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)