מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח תוצאות בדיקת סיטי חזה ומערותשירה5516/07/2010
אני מבקשת לדעת משמעות תוצאות בדיקת סיטי של מערכות הפנים והחזה הממצאים הנם:
מערות הפנים:
עיבוי רירית בסינוסים מקסילריים עם חסימה של אינפונדיבולום דו"צ
מלאות בתאים אתמואידלי אמצעיים
עיבוי רירית בסינוסים פרונטלים וספנואידלים
מחיצת האף ישרה בקו האמצע ללא סטיה
קונכות האף תקינות וחלל האף פתוח
מבנה הנאופרינקס תקין
תוצאות בדיקת חזה:
לא הודגמו בלוטת לימפה מוגדלות
לא תפליט פריקרדיאלי
פרנכימת הריאות- נפוח יתר ללא תהליך מוקדי
מעבר חזה בטן- אדרנלים תקינים.
האם הממצאים מצביעים על מחלת ריאות חסימתית? או אינדיקציה לאסתמה. אני סובלת מעת לעת מקוצר לנשימה אך לא על בסיס קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/07/2010CT חזה אינה בדיקה אבחנתית למחלות ריאה חסימתיות (כגון, אסתמה או COPD ) . ניפוח יתר הינו ממצא שקיים אצל מעשנים (גם אם בעבר) ואנשים בריאים. במידה ותסמינים הם קשיי הנשימה מדי פעם, מומלץ לבצע תפקודי ריאות ואחרי זה להבדק ע"י רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא דלקת ריאותאתי15/07/2010
ד"ר שלום, אני רוצה לשאול שאלה בקשר לאבי בן ה 70 לשחלה לפני כ 3 חודשים בדלקת ריאות זיהומית קשה. זה התחיל בשיעול וצינון, ניגש לרופא המשפחה, נשלח לצילום ריאות שהיה תקין. יומים אח"כ החל חום עד 40 מעלות, ניגשנו למיון בוצע צילום נוסף ונראתה דלקת ב 2 הריאות, אושפז למשך 8 ימים. חוד מיום השחרור עשה צילום נוסף ונראתה החמרה בדלקת, קיבלת אנטיביוטיקה נוספת ושוב חודש אחרי עוד החמרה, עשה סיטי שבו נראתה דלקת ללא שיפור. עליו לבצע ברונוכסקופיה בימים הקרובים. רופא הריאות הסביר שיתכן וזו גם דלקת ריאות שאינה מגיבה לאנטיביוטיקה או אולי אלרגיה או אולי גם חלילה גידול שמתנהג כמו דלקת ריאות (סיכוי קלוש) . שאלתי, אם חלילה יש גידול, יתכן שצילום שנעשה לפני כחודשיים היה תקין לחלוטין ? אנחנו חוששים, אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
יש לציין כי במחינה פיזית הוא מרגיש טוב כבר מיום שחרורו מבית החולים ורמת החמצן בדם חזרה לערכים הקודמים סביב ה 89-90% (עישן שנים רבות)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/07/2010תהליך דלקתי בריאות יכול להיות בגלל זיהום , ללא זיהום וגם שילוב של שניהם. שיפור במצבו של הפציאנט מלמד על נוכחות מרכיב דלקתי זיהומי, אך לאור ממצאים בהדמייה קיימות אפשרויות אחרות. ממצאים ריאתיים המופיעים תוך מספר ימים אינם אופייניים לגידול.
ביופסיה ריאתית הינה חשובה לצורך אבחנה מדויקת.
חמצון הינו נמוך, יתכן שמדובר בחולה COPD , דבר שמקל על זיהומים בדרכי האויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניאומטורקסכנית14/07/2010
שלום.. אני בת 19 ועברתי לפני כמה חודשים מקרה של פניאומטורקס ספונטני בריאה ימין, הכניסו לי נקז ,ובסוף הוחלט לעשות לי ניתוח בריאה.. היום אני עדיין סובלת מכאבים לפעמים בצלעות בעיקר כשאני מתאמצת כשאני סוחבת כבד או הולכת הרבה ,לפעמים אני מרגישה דקירת בריאה ולפעמים יש לי תחושה של חוסר אוויר..
רציתי לדעת אם יש משו שאפשר לעשות כדי להקל על הכאבים והתחושות? אם יש דברים שעדיף לא לעשות בכלל?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פניאומטורקס
ד''ר שבתאי ורסנו15/07/2010שלום,
כאבי חזה לאחר פנוימוטורקס או לאחר ניתוח חזה יכולים להמשך חודשים. במידה ונבדקת ואין סיבה אחרת לכאב יש לחזור לפעילות רגילה בהדרגה, טיפול לכאב באקמול או אופטלגין. במידה והכאב בלתי נסבל או לא מגיב יש לפנות למרפאת כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...שולמית14/07/2010
סובלת מנזלת אלרגית ועושה רק אף סתום וחוסר לנשום מהאף התחלתי לקחת אוומיס 2 לחיצות בבוקר ו2 בערב,יש לי גם אלרגיה לאבק עברתי כל הבירור לאסתמה והכל תקין סיטורציה תקינה...אבל בזמן האחרון אני מרגישה חוסר אויר ושיעול תמיד סבלתי מזה בהתקפים האם זה מהנזלת אלרגית?שיכולה לגרום מן תחושה כזו?או ממה כי כל בדיקותי תקינות לחלוטין רק אאג רואה את האלרגיה הקשה באף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה
ד''ר שבתאי ורסנו15/07/2010שלום,
ראשית הייתי מציע לטפל בנזלת האלרגית מכוון שהשיעול יכול להיות משני לנזלת. במידה והאף יחזור לתקנו וקוצר הנשימה והשיעול למרות זאת ימשכו, יש לשוב ולהבדק באפשרות של שיעול אסתמטי או אסתמה סמוייה ולטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילהמכאל13/07/2010
שלום רב . בהרשמה לקבוצת צלילה יש לי 2 נערים.א:משתמש עם בודיורט 200 2 כפול פעמיים ביום . ב:ממלץ להשתמש בסימבו קורד פעם אחת ביום או לפני פעילות. האם הם כשרים לקורס צלילה כוכב אחד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלילה
ד''ר שבתאי ורסנו14/07/2010שלום,
אינני רופא צלילה אך למיטב ידיעתי אסתמטיים פעילים (משתמשים בתרופות ודאי וודאי) אינם כשרים לצלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהליאת13/07/2010
שלום רב,
ביתי בת השנתיים מאובחנת באסמטית אסטתמה של תינוקות ומטופלת באופן קבוע בטיפול מונע (בודיקורט) באמצעות האארוצ'מבר.
לאחרונה שמתי לב כי החלו לה פצעים קטנטנים באיזור האף והשפה העליונה,
האם זה פטרייה עקב השימוש באופן קבוע ?
מה ניתן לעשות כדי שזה יעבור?
אשמח לתשובה.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה קטנה
הפורום הזה לא עוסק בבריאות תינוקות או ילדים קטנים.
אני מציע לפנות לפורום ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה קלאלמוג13/07/2010
שלום
מגיל קטן סבלתי אולי פעמיים בשנה מקוצר נשימה.. בערך עד גיל 12.
מגיל 12 לא סבלתי משום התקף עד היום, אני בן 18 וחצי, עומד להתגייס לצבא.
יש לי ממש קצת קושי בנשימה כרגע ואני עבדתי אתמול במפעל שיש בו הרבה חומרים שנשמתי.
אני אדם ספורטיבי, עוסק בספורט כמעט בכל יום, מתאמן לקראת הצבא, יש לי עוד מעט גיבוש לסיירת מטכ"ל.
השאלה שלי היא אם זה יוכל לפגוע לי ביכולת להופיע לגיבוש ובכלל להיות לוחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה קל
עלייך לעבור הערכה על ידי רופא ריאות כולל תפקודי ריאה. במידה והם תקינים יש לבצע גם תפקוד ריאה עם מבחן תגר מטאכולין לגילוי אסתמה סמוייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- macrodantinגילה12/07/2010
תקופה ארוכה קבלתי טיפול על ידי מקרודנטין לדלקת כרונית בדרכי השתן, שהחידק עמיד לרב האנטיביוטיקות.
כמו-כן, בCT אובחן אצלי:פסים פיברוטים דקים בשני בסיסי הריאות, וברונכיאקטזות לא פעילות.
האם יש התויית נגד להמשך הטיפול במקרודנטין - 100 מ:ג ליום, טיפול מניעתי, ובשלבים החריפים, 300 מג' ליום. תודה על התשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
macrodantin
מקרודנטין אכן עלול לגרום לנזק ריאתי גם מהסוג שהזכרת ב CT. אני ממליץ שתבצעי תפקוד ריאות מלא כולל כושר הדיפוזייה ושרופא ריאות יבדוק גם את צילום ה CT ויקשיב לריאותייך לפני החלטה על המשך או הפסקת מקרודנטין. בכל מקרה אם לדעת הרופא המטפל קיימת תרופה אנטיביוטית מונעת אחרת עדיף להחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וצלילהרועי12/07/2010
שלום, אני בן 15 ועד גיל 13 אמרו לי שיש לי אסטמה , שנה שעברה רציתי לעשות קורס צלילה אז שלחו אותי לתפקודי ריאות שם יצא שכבר אין לי אסטמה ורופא צלילה אישר לי לעשות את הקורס, בסוף לא עשיתי את הקורס והשנה אני רוצה לעשות אותו , אני רוצה לדעת אם אני צריך ללכת עוד פעם לרופא צלילה ולעשות עוד הפעם תפקודי ריאות או שלא, מכיוון ששנה שעברה הייתי באימוני שחייה והשנה כבר לא ואני לא יודע אם בעקבות זה חזרה לי האסטמה .במהלך השנה הזו לא היו לי התקפים.
אסטמה וצלילה
לא ברור לי מה זה "אין לי אסתמה,? האם ביצעת תפקוד ריאה גם עם מבחן תגר (מאמץ או מטאכולין?) . אני מציע לך לברר אצל רופא הצלךילה שנתן לך אישור בפעם שעברה. לעיתים תפקוד הריאה הבסיסי הוא תקין אך לאחר מבחן תגר מתברר כי קיימת אסתמה סמוייה שאינה מאפשרת צלילה בביטחון הדרוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושיי בנשימהרוני11/07/2010
שלום,בתקופה האחרונה אני מתקשה לנשום.קשה לי להכניס אוויר לריאות,ובשביל להכניס אוויר אני צריכה לפהק,רציתי לדעת מה הסיבה לכך.
קושיי בנשימה
ד''ר שבתאי ורסנו12/07/2010שלום,
לא מסרת פרטים כמו גיל, עישון וכיו"ב כמו שהפורום מבקש (ראי מסגרת בראש העמוד).
התלונות שלך סוגסטיביות לקוצר נשימה שעל רקע מתח נפשי. יחד עם זאת יש לשלול גם בעייה גופנית ולכן עלייך להבדק כולל תפקודי ריאה. אם הבדיקה והברור יחזקו את האבחנה של קוצר על רקע מתח נפשי יהיה מקום לטפל להפגת המתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
רוני12/07/2010אני בת 21,יש לי אסטמה קלה.התחושה של חוסר חמצן וצורך בפיהוק על מנת להכניס אוויר החלה לפני שבוע ומאז לא עוברת.(אני לא יודעת אם זה קשור,אבל אני כרגע עובדת בעבודה מועדפת בתחנת דלק).קשה לי לישון בלילה מכך שאני לא נושמת טוב,ואני לא יודעת להצביע על איזשהו מתח נפשי כמו שהזכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה באי לקיחת תרופותboze09/07/2010
לד"ר שלום רב
בחודשים האחרונים סבלתי מבעיות אלרגיה של אבק
ולאחרונה אחל לי קוצר נשימתי שהפריע לי גם בשינה
לאחר בדיקה אצל הרופא נאמר לי כי ככה"נ אני סובל מאסטמה
וקיבלתי מרשם לסרטייד דסקוס (משאף עגול צבעוני )- ובנוסף אם לא יועיל גם מרשם למשאף
רציני יותר
אני חושש כי הגוף שלי יבנה תלות בתרופות אסמטיות ,וכרגע אינני לקוח את התרופות
בתקווה שהמצב ישתפר לבד (המצב משתפר לאט לאט )
- האם לראות יכול להגרם נזק בלתי הפיך בשל אי לקיחת התרופות שקיבלתי במרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין
boze09/07/2010אני בן 27
ועוסק הרבה בספרוט - תקופות של אירובי , ותקופות של אן אירובי
והבעיה הנשימתית אינה מפריע לי באימונים (אין שינוי בנשימה בדיוק אותן ציפצופים
בראות ונשימות קצת יותר קצרות כמו במצב של חוסר פעילות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסתמה ותרופות.
ד''ר שבתאי ורסנו11/07/2010שלום,
אם נרשם לך משאף סרטייד כנראה שהרופא התרשם מאסתמה משמעותית ומומלץ במקרה כזה ליטול את המשאף בקביעות ולחזור לביקורת עם תפקוד ריאה חוזר. אי נטילת תרופות יכולה להביא להחמרת המצב ולאורך זמן גם להביא למצב בלתי הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ראותינון09/07/2010
אני חולה בשפעת עם ברוכניט,קיבלתי אוגמטין.
אפשר לבצע תפקודי ראות עם שפעת וברוכניט,האם הבדיקה תהייה אמינה?
או שאדחה את הבדיקה לתאריך אחר,או שאין השפעה בבדיקה בזמן שאני חולה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ראות
ד''ר שבתאי ורסנו11/07/2010שלום,
לאחר זהום בדרכי הנשימה, במיוחד וירלי מומלץ לדחות את תפקוד הריאה, במידה ומדובר בתפקוד לשם אבחנה, לפחות ל 6 שבועות לאחר סיום המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ה boopדנה09/07/2010
האם מחלת ה BOOP מלווה בכאבי גב ?
ד``ר דניאל סטרובין09/07/2010BRONCHIOLITIS OBLITERANS ORGANIZING PNEUMONIA הינה מחלה ריאתית ולכן אין קשר ישיר בינה לבין הכאבים בחזה או בגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חוזרים לאחר חזה אווירמשה07/07/2010
שלום,לפני 11חודשים עברתי אירוע של חזה אוויר ספונטני במסגרת שרותי הצבאי כלוחם.
כתוצאה מחזה האוויר עברתי טיפול בעזרת נקז ואושפזתי במשך 5 ימים. מאז ועד היום
נבדקתי כל כמה חודשים ע"י צילום חזה והכל נמצא תקין. (רנטגן וC.T)
כיום אני משרת בבסיס בדרום, ולאחרונה חזרו הכאבים בחזה באיזור שבו היה חזה האוויר
יחד עם קשיי נשימה.
רציתי לדעת אם קיים קשר בין תנאי מזג האוויר בדרום כגון: סופות חול,אבק,אובך וכו'
לכאבים ולקשיי הנשימה. יש לציין שעקב כך עברתי שוב בדיקת צילום חזה והכל נמצא תקין.
בתודה מראש,משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין08/07/2010כאבי חזה יכולים להיות תקופה ממושכת אחרי חזה אויר. אין קשר בין תנאיי מזג האויר לבין חזה אויר ספונטאני. במידה ונשלל חזה אויר אך עדיין יש קשיי הנשימה , יש לפנות לרופא היחידה לצורך המשך בירור (יש לשקול ביצוע תפקודי ריאות ויעוץ אצל רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס?ק07/07/2010
שלום ד"ר,
לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בכפות הרגליים,במיוחד בכף רגל שמאל אשר אובחן כדלקת בגיד הפרוניאלי.
בהמשך (כשבועיים לאחר מכן) התחילו לי כאבים באזורים נוספים בגוף...בעיקר בגב,כפות ידיים,אצבעות,מרפקים וברך.לפעמים אני מרגיש ששורף לי באיזור הכפות ידיים.
הופניתי לראומטולוגית אשר שלחה אותי לבדיקות דם וצילומי רנטגן. צילום רנטגן חזה הראה צל בגודל של 3 ס"מ.
הופניתי ל CT חזה אשר הראה בלוטות לימפה מוגדלות ותסנין ריאתי.
הופניתי לרופא ריאות,הרופאים חושדים כי מדובר בסרקואידוזיס ולכן הוחלט שאתחיל לקבל טיפול בסטרואידים.
במקביל,בוצעה בדיקת ברונכוסקופיה (עדיין ממתין לתשובות).
שאלותיי הן:
1.כיצד ניתן לקבוע כי מדובר בסרקואידוזיס? האם יכול להיות שמדובר בדלקת פרקים שגרונית? ברצוני לציין שהערכים שהתקבלו בבדיקת ACE היו תקינים.
האם ישנם הבדלים בסימפטומים בין סרקואידוזיס לדלקת פרקים שגרונית?
2.אני אמור לקבל סטרואידים (פרדניזון) במינון של 30 מ"ג (הרופא רשם כדור וחצי של 20 מ"ג). האם ניתן לקחת כדור אחד של 20 מ"ג ו- 2 כדורים נוספים של 5 מ"ג (זאת על מנת להמנע מלחתוך את הכדור).
תודה רבה,
אבי
ד``ר דניאל סטרובין08/07/2010אבחנה של סרקואידוזיס אינה איבחון של בדיקה אחד ודורשת שילוב של מספר דברים (ובו זמנית שלילה של מחלות שיכולות ללכת עם הממצאים דומים). מחלות ראומטולוגיות עם פגיעה ריאתית יכולות להופיע בצורה דומה, לכן אבחנה היסטולוגית (ביופסיה) יכולה להיות חשובה כאן. רמת ACE תקינה אינה סוללת סרקואידוזיס .
לגבי לקיחת פרדניזון - ללא ספק ניתן לקחת אותו בהרכב שהוצג כאן (אין כל הבדל בין לוקחים חצי כדור של 20 מ"ג לבין 2 כדורים של 5 מ"ג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
ק08/07/2010תודה ד"ר,
יש לי שאלה נוספת...כפי שציינתי עשו לי בדיקת ברונכוסקופיה (כולל ביופסיה) אך הדגימות שנלקחו לביופסיה אינן מבלוטות הלימפה ולא מהתסנין הריאתי שנמצא בבדיקת ה- CT.
האם חייבים לקחת דגימה מבלוטות הלימפה/תסנין?
במידה וכן,מהי התועלת בבדיקה של הברונכוסקופיה - לשם מה היה צריך לעשות אותה?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין09/07/2010במידה ומדובר בסרקואידוזיס מאפיינים פטולוגיים יכולים להיות בכל מקום בריאה, לכן אין חובה להגיע לבלוטות לימפה במיצר (עם ברונכוסקופיה ניתן לבצע זאת היעילות רק בצירוף ברונכוסקופיה עם סונר) או לפטולוגיה ברקמת הריאה. במקרים בהם אין תשובה חד משמעית מביופסיה ברונכוסקופית , ניתן להתקדם לביופסיה מבלוטות לימפה במיצר (בדרך כלל נעשות במדיסטינוסקופיה - סוג של ביופסיה כירורגית )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ק09/07/2010תודה רבה ד"ר,שבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
ק11/07/2010שלום ד"ר,
הרופאים אכן הזכירו כי יתכן ולא ניתן יהיה להגיע לאבחנה חד משמעית ובמקרה כזה יהיה עליי לעשות מדיסטינוסקופיה על מנת להגיע לבלוטות הלימפה.
האם ישנן שיטות/בדיקות אחרות בהן ניתן להגיע לבלוטות הלימפה שהן לא פעולות ניתוחיות? קראתי באינטרנט על השיטה החדשה באיכילוב "נווט ברונכוסקופ" - האם אכן מחליף את המדיסטינוסקופיה? האם ניתן לבצע רק באיכילוב?
שוב תודה רבה וסליחה על ההטרדה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)