מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום CT עקב קשרית נפוחה בצוואר וממצאיםב.ל16/12/2021
שלום ותודה על כל מענה. בת 23
ביצעתי צילום ct עקב קשרית נפוחה בצוואר (היא כבר נעלמה). הכל תקין לחלוטין בct חוץ מהשורה הבאה:
מסה במיצר קדמי ללא הפרדה מהאאורטה העולה ומהעורק הריאתי הראשי בממדים של 3.6*2 ס״מ. אוורור הריאות תקין..
ואז בסוף נכתב גם:
ממצא כמתואר במיצר קדמי לאור אנמנזה יש להביא בחשבון מחלה לימפופרוליפרטיבית. באבחנה מבדלת פחות סבירה שאריות תימוס. ממצא דורש המשך בירור. אין עדות ללימפדנופתיה בצוואר חזה בטן אגן.
שאלותיי:
1) האם הממצא אופייני לשאריות תימוס? או שכל הקטע של הבלי הפרדה לא מסתדר עם האפשרות?
2) לאיזה רופא עליי לפנות ואיזו בדיקה עליי לבקש בשביל לדעת מה טיב המסה ?
3) אם חלילה ממאיר האם נראה כי תדרש כימותרפיה או ניתוח בלבד? אודה על כל תשובה. לצערי עברו מספר ימים ואין לי אפילו כיוון מרופא המשפחה.. תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא ב CT חזה ולפנות לרופא ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו19/12/2021שלום,
מתואר ממצא המחייב ברור בהקדם.
מציע לפנות ראשית לרופא ריאות, עם כל הצילומים, כולל צילומים קודמים. על פניו יהיה צורך בביופסיה מהממצא. רופא ריאות יעריך האם יש להפנות לביופסיה כירורגית אצל כירורג חזה או שניתן להסתפק בביופסיית מחט, על פי הממצאים שייראה ב CT חזה, וימליץ על בדיקות נוספות בהתאם. החלטה על טיפול ואיזה טיפול תלויה בתוצאות הביופסיה: לממצאים שונים ישנם טיפולים שונים. רופא המשפחה יכול להפנות אותך בהקדם למרפאת ריאות בבי"ח שעובד עם הקופה , לאחר שישוחח עם רופא ממרפאה זו ויידאג לתור בהקדם. יש לעקוף את הבירוקרטיה השגרתית (שיחה מרופא לרופא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה שיעול חנק בעיקר בלילהטלי14/12/2021
שלום
רשום בפיענוח צללים סמיכים מוטלים סימטרית דו״צ על בסיס
הריאות.מתאימים לפטמות ממש מוזר מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכן מקובל לחזור על צילום עם סימון פטמות
ד''ר שבתאי ורסנו15/12/2021שלום,
לעיתים רואים בצילום חזה צללים של פטמות. לא תמיד אפשר להיות בטוח שאכן אלו פטמות ולכן מקובל לחזור על צילום עם סימון פטמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי טי ואסתמה קשהירדן14/12/2021
שלום
יש לי אסתמה קשה. לפני 4 חודשים החל לי נימול בכל הפנים שזז מצד לצד והתכווצויות שרירים ולא היה אף טריגר של סטרס וחרדה. המצב לא עובר ונוירולוג אמר שלרוב זה עקב סטרס.
רופא פנימאי אחר אמר לי שאולי כדאי שאשלם באופן פרטי על בדיקת סי טי. ב mri לא אוכל לעמוד כי יש לי קרע בשריר בגב.
האם לגשת לבדיקת סיטי עם אסתמה קשה זה לקחת סיכון לא קטן?
האם אולי עדיף לוותר על הבדיקה כי בבדיקה ניתן לראות רק שבץ או גידולים ולא מעבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצילומי CT מזריקים לווריד חומר כולל יוד
עקרונית- בצילומי CT כאלו מזריקים לווריד חומר הכולל יוד. לחולי אסתמה חובה לעבור הכנה מתאימה לפני הזרקת חומר זה, בהתאם להוראות מכון ה ה סיטי. הבדיקה רק בהמלצת רופא מטפל/מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ZMedicAir חולת COPDגיא אדוט13/12/2021
שלום,
אמא שלי בת 83 חולת COPD קשה, מטופלת במשאף ספיולטו 2 שאיפות ביום, משאף פליקסוטייד 2 שאיפות פעמיים ביום, אינהלציות עם וונטולין 0.5 סמ"ק פעמיים ביום ואינלהציות עם אירובנט לפי הצורך (4-5 פעמים ביום) אך ללא הקלה ולאחרונה יש אף החמרה במצבה.
לאחרונה קראתי על פטנט- מכשיר ישראלי שנקרא ZMedicAir שמספק חמצן סינגלטי בריכוזים נמוכים, האם זה משהו שיכול לעזור לה?
אם לא האם יש משהו אחר שיכול להקל על מצבה?
תודה רבה,
גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי ניסיון או הכרה עם המכשיר הזה
אין לי ניסיון/הכרה עם המכשיר הזה. לא ידוע לי מהספרות הרפואית על טיפול כזה שהינו בדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר שלום קיבלת את השאלה שלי?ניב13/12/2021
דר שלום קיבלת את השאלה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה
ד''ר שבתאי ורסנו13/12/2021שלום,
אין לי מה להוסיף. בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף מניעה שניתן לקחן 3-4 פעמים ביוםאומר09/12/2021
שלום.
האם קיים משאף מניעה שניתן לקחן 3-4 פעמים ביום
כי אני לוקח משאף סרטייד פעמיים ביום וזה לא מכסה
אותי לכל היום למרות שאני גם לוקח משאף ארובנט
כי עם ארובנט אין לי הרגשה טובה כמו משאף מניעה.
אם כן מהו השם?
ובבקשה לא להגיד לי תפנה לרופא ריאות שלך כי להזמין תור בשביל לשאול את השאלה הזאת לוקח הרבה זמן
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאפים משולבים המכילים פורמוטרול
ד''ר שבתאי ורסנו12/12/2021שלום,
משאפים משולבים המכילים פורמוטרול, ניתן להשתמש בהם גם לפי צורך, בנוסף למנה הקבועה בכל יום. למשל פוסטר, פלוטיפורמם, דואורספ, סימביקורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה ובדיקה חוזרת ספירומטריהניב07/12/2021
ד״ר שלום בן 26 לא מעשן
התייעצתי איתך לפני כשבועיים בערך לגביי בדיקה ספירומטריה שעשיתי ויצאה מעט לא תקינה.
יש לי קשיי נשימה כבר כמה חודשים בקושי למלא אוויר ומרגיש שאני לא נושם כמו שצריך ושאין מספיק אוויר שנכנס לריאות.
עשיתי השבוע בדיקה חוזרת ולפי מה שנאמר לי יצאה בסדר גמור.
הרופא לא שלח אותי לעוד בדיקות מכיוון שהוא חושב שזה נובע מחרדה הקשיי נשימה וכושר גופני ירוד.
לא היה לי מעולם אסטמה לא מעשן
עד כמה חרדה יכולה להשפיע ביום יום גם כשאין התקפי חרדה ?
וגם לגביי הכושר גופני.
הבדיקות שעשיתי הן : אקו לב סטרס לפני שנה שיצא תקין, א.ק.ג לפני שבוע שיצא תקין , א.א.ג - בדיקה תקינה ללא נזלת אלרגית , ובדיקות דם - שיצאו תקינות.
מצרף את הבדיקת ספירומטריה שעשיתי אודה לך מאוד אם תוכל לתת חוות דעת עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בזמן בדיקת הספירמוטריה היו לי קשיי נשימה
ניב07/12/2021ד״ר חשוב לי לציין שבזמן בדיקת הספירומטריה היו לי את הקשיי נשימה.
ובנוסף בלילה כשאני ישן אני לא מרגיש את התופעה הזאת. ואני ישן מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ברקסין עלול להיות בעייתי לחולי אסתמהשני03/12/2021
שלום
הבנתי שבאסתמה משחת וולטרן לחלק מהחולים בעייתית לעומת ארקוקסיה שקצת פחות בעייתית.
מצאתי רול אקסיפן שמורחים וכתוב שזה מכיל ברקסין.
האם ברקסין עלול להיות בעייתי לחולי אסתמה כמו וולטרן או שהוא דווקא מדורג יותר טוב כמו ארקוקסיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקסיפן
ד''ר שבתאי ורסנו05/12/2021שלום,
איני מכיר את התכשיר. התייעץ עם הרוקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום ריאות ואשמח לפירוש הממצאטליה mmmm29/11/2021
תוצאות צילום ריאות הם ——ציור ריאתי מוגבר בבסיס ימין חשד לתסנין או שארית תסנין ב RLL
אשמח לפירוש הממצא ( האם זה יכול להיות סרטני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח צילום
ד''ר שבתאי ורסנו05/12/2021שלום,
הפענוח רק מתאר ממצאים גרפיים ולא את הסיבה. עקרונית, יש להשוות לצילומים קודמים, לברר מה הנסיבות וגורמי סיכון ולשקול צורך בCT חזה או בצילום חזה ביקורת, על פי הנסיבות. הכל דרך הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- idiopathic fibrosing alveolitisברק29/11/2021
שלום דוקטור
מה זה idiopathic fibrosing alveolitis והאם זה עוד שם למחלת idiopathic pulmonary fibrosis
אם זה IPF האם אדם שלא התחיל טיפול תרופתי בנינדטניב או פריפרינדון ,ועשיו נמצא בהתלקחות מחלה[ אולי בגלל זיהום וירלי ]יש תועלת להתחיל טיפול זה ,והאם כדאי שאדם זה יאושפז בבית חולים שמנוסה בטיפול בחולים אלו או שבזמן החמרה אין הבדל ואין יתרון בבית חולים שמנוסה ב IPF
בהחרפת IPF מטפלים בדרך כלל בסטרואידים
ד''ר שבתאי ורסנו29/11/2021שלום,
הכוונה ל IPF. בהחרפת IPF מטפלים בד"כ בסטרואידים ואנטיביטיקה. טיפול בניננטדניב/ פירפנידון לאחר מכן. רצוי להתאשפז בבי"ח עם מחלקת ריאות או מכון ריאת גדול ומנוסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל צבאי לנער בן 17משה24/11/2021
שלום,
מה פרופיל צבאי שסביר שיקבע לנער אסטמתי עם תוצאת תגר מטכולין עם ירידה של 40% ב-stage1 ואלרגיה לקרדית האבק ודשא. מטופל תרופתית ברלבר 92/22 פעם ביום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מצוי בפרופילים צבאיים אבל נראה שדי נמוך
אינני מצוי בפרופילים הצבאיים המעודכנים, אבל נראה שפרופיל די נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגדר כחולה שחפתאבנר24/11/2021
שלום דוקטור
בחודשים האחרונים אני מרגיש חולשה ,עייפות והזעות לילה בבדיקת רופא יש בלוטות לימפה מוגדלות ,עברתי ביופסיה מבלוטה וקיבלתי אתמול אבחנה של פוליקולר לימפומה .במקביל ביצעתי בדיקת מנטו 20 מילימטר .הרופא כתב באבחנות tuberculosis positive conversion TEST ,וכתב על אף תמונת לימפומה עם בלוטות מפושטות בשל ממצאים לייפתיים בפסגות הריאה יותר מימין ועדות לזיהום שחפתי והזדקקות בקרוב לטיפול כימי ,יחל קורס טיפול מונע באיזוניאזיד 300 מיליגרם .יחזור תוך שבוע עם תשובת החלטת המטולוג על פי תוצאת בלוטות יש לשלוח תרביות ומשטחי כיח לחיידקים יציבי חומצה ובדיקת PCR .
בנתיים כאמור חזרה תשובת ביופסיה שמדובר בפוליקולר לימפומה .
האם אני מוגדר כחולה שחפת והאם במקביל לטיפול באיזוניאזיד אני יכול לקבל טיפול כימותרפי מלא עם ריטוקסימאב
לא מדובר בהכרח בשחפת פעילה
לא מדובר בהכרח בשחפת פעילה. יש צורך לבצע את תרביות השחפת אך זה יכול להיות זהום רדום של שחפת ולכן הומלץ לך טיפול מונע באיזוניאזיד, מכוון שהטיפול לימפומה מוריד את חיסוניות הגוף ויכול לגרום לשחפת רדומה להתפרץ. זהו פרוטוקול מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים בעת נשימה וממה זה יכול להיגרםשירלי19/11/2021
שלום רב,
בת 40 מזה כשבועיים כאשר אני לוקחת נשימה קצת יותר עמוקה ונושפת יוצא לי צפצוף לעיתים גם בעת הנשימה,
(מלווה בליחה)
זה קרה לי לפעמים אבל הפעם זה יותר מהרגיל
ממה זה יכול להיגרם? והאם יש טיפול?
אודה על התייחסתך
בברכה שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפצופים
ד''ר שבתאי ורסנו23/11/2021שלום,
\צפצופים נשימתיים יכולים להישמע בשל סיבות שונות להיצרות דרכי הנשימה למשל הפרשות/ליחה, התכווצות הסמפונות, גוף זר, גידול חוסם חלקית, וכיו"ב. עם התופעה נמשכת- פני לרופא שיבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת אוכל לריאות והאם יש סיבה לדאגהמירי19/11/2021
שלום, לפני כמה ימים אכלתי לחם והרגשתי שחתיכה הייתה בקנה התחלתי להשתעל אבל עדיין הרגשתי שהיא שם איך אני יכולה לדעת אם זה לא נכנס לריאות? ואם זה כן נכנס לריאות האם יש סיבה לדאגה?
שאיפת אוכל לריאות
ד''ר שבתאי ורסנו19/11/2021שלום,
במידה ואת משתעלת, חשה אי נוחות נשימתית, פני לרופא שיאזין לריאות, וישקול הפניה לצילום חזה בשלב ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא משתעלת וגם לא חשה אי נוחות נשימתית
מירי19/11/2021וגם לא חשה אי נוחות נשימתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קור בחורף ובחירת חדרשני18/11/2021
שלום
יש לי אסתמה קשה וקור בעייתי לי. אני עוברת לדירה חדשה.
איזה חדר לפי דעתך ד"ר עדיף שאקח לעצמי: 1. חדר שהחלון שהחלון בו פונה לצפון עם קיר חיצוני אחד או
2. חדר שהחלון בו פונה לצפון ויש עוד קיר חיצוני מערב?
תודב רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדרים צפוניים קרים יותר
ד''ר שבתאי ורסנו19/11/2021שלום,
בחרי בחדר בו את מרגישה נוח יותר, ולא, תחליפי. . חדרים צפוניים קרים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)