מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי נשימה מתמשכיםאבישי24/09/2021
שלום רב,
זה מס' חודשים אני סובל מקשיי נשימה הבאים לידי ביטוי בצורך לפהק או להיאנח עמוקות בכדי לקחת נשימה/לקחת אוויר. הדבר גם גורם לי להתעורר מס' פעמים בלילה ולעתים גם הרגשה של עייפות וחוסר אנרגיה ואוויר כאשר אני משוחח ארוכות או מעביר מערכי שיעור פרונטליים. תפקודי ריאות, CT ריאות ותגר מטכולין (- התגר מעט גבולי) הראו שהכל תקין והבעיה היא לא ריאתית (בילדות סבלתי מאסתמה). משאפים שונים שלקחתי לא סייעו כלל. הנשימות לעתים "כבדות" ולא סדירות. התופעה המדוברת אינה חדשה אצלי, אולם מעולם לא נמשכה מעבר לימים בודדים. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
* אני סובל ממעי רגיז (לאחרונה יש החמרת מה)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ייתכן בשל מתח נפשי כרוני/חריף (לאחר שלילת סיבה אורגנית)
ד''ר שבתאי ורסנו26/09/2021שלום,
את התשובה המדוייקת לשאלה שלך צריך לתת רופא הריאות המטפל שלך, שמכיר אותך. עקרונית, תחושות כפי שאתה מתאר תתכנה בשל מתח נפשי כרוני/חריף (לאחר שלילת סיבה אורגנית), לעיתים הולך גם עם אסתמה. חזור לרופא הראות המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה חסימתית - המשךאורלי24/09/2021
תודה רבה על תשובתך המפורטת. FEV1 - 53% , נפחי ריאה תקינים, DLCO 61% ויש גם קיפוסקוליוזיס ניכר.
1. האם מומלץ לקחת את הפוטר והאטרובנט מיד אחד אחרי השני, או שעדיף להרחיק את השימוש בהם?
2. האם המשאפים שצוינו אמורים לענות על המצב? והאם יכולים להתאים משאפים שנלקחים פחות פעמים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלה חסימתית צורך בהערכת רופא ריאות מנוסה
אם יש לך קיפוסקוליוזיס ניכרת ייתכן שהערכים הנמוכים של FEV1, DLCO אינם בגלל מחלת ריאות אלא בשל הקטנת נפח הריאות- משנית לקיפוסקוליוזיס. לכן, לא הייתי מתחיל שום טיפול ללא הערכת רופא ריאות מנוסה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפח הריאות היה בערכים תקינים
אורלי26/09/2021כמובן שהטיפול הומלץ ע"י רופא ריאות מומחה. נפח הריאות היה בערכים תקינים. אני מתייעצת איתך מעבר להמלצות של הרופא שהייתי אצלו. אודה לך מאוד אם תוכל לתת לי מידע נוסף ששאלתי לגביו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחלה חסימיתית פני עם כך לרופא המטפל
מצוין! אם כך, פני בשאלות אלו אל הרופא המטפל, האחראי על הטיפול בך. הפורום אינו להמלצות על טיפול במקרה ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה חסימתית התייעצות עם רופא מומחה
אורלי29/09/2021פשוט רציתי לנסות להבין אם כדאי להתייעץ עם רופא מומחה נוסף. תודה בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה חסימתית ובדיקת מאמץ לב-ריאהאורלי24/09/2021
בת 81 עם מחלת ריאות חסימתית (COPD/אסתמה), הפרעה חסימתית הפיכה, ירידה בכושר הדיפוזיה וברונכיאקטזיות. מטופלת בפוסטר פעמיים ביום ובאטרובנט 4 פעמים ביום *2. עדיין מרגישה קשיי נשימה ומעט ליחה שקופה צמיגית.
1. כיצד ניתן לשפר את מצבה?
2. מיפוי לב במאמץ תקין. האם בדיקת מאמץ משולבת לב -ריאה עשוייה לעזור לאבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלה חסימתית ובדיקת מאמץ משולב
ד''ר שבתאי ורסנו24/09/2021שלום,
התועלת במבחן מאמץ משולב במקרה הזה, נראית לי על פניה שולית. מדובר במחלות כרוניות שהיסוד לאיזון ומניעת התלקחויות והדרדרות תפקודית משך השנים תלוי בטיפול מונע תרופתי הולם, טיפול מהיר בהחרפות, אולי שיפור כושר גופני/סדנת שיקום ריאתי (תלוי בחומרת המחלה), ומעקב תקופתי ממושך-לאורך שנים עם הענות של המטופל/ת להנחיות. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפוזיה במקרה של סיליקוזיסאבי22/09/2021
דוקטור, שלום,
האם יתכן שבמקרה של סיליקוזיס FEV1 הינו בשיעור של כ-60% ודיפוזיה בשיעור של כ-30%? לא אמורה להיות התאמה בין שני נתונים אלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
FEV1 וכושר דיפוזיה
ד''ר שבתאי ורסנו23/09/2021שלום,
אין קשר בהכרח.
FEV1 משקף זרימת אוויר בסמפונות ואילו כושר דיפוזיה משקף יכולת החמצן לעבור מהאוויר אל הדם דרך דפנות בועיות הריאה.
ישנן אמנם מחלות הפוגעות בשני המרכיבים אך לא בהכרח באותה מידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תפקודי ריאה מלאים -יתר לחץ ריאתישני17/09/2021
שלום
בת 41 עקב יתר לחץ ריאתי ביצעתי תפקודי ריאות מלאים. הכל בגדר הנורמה מלבד ירידה קלה בכושר דיפוזיה 71 אחוז .מה משמעות ירידה זו האם צריך המשך בירור אם כן למי לפנות ומה צריך לעשות בהמשך . עדיין לא פגשתי רופא .
תודה רבה ושבת שלום
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה ויתר ל.דם ריאתי
ד''ר שבתאי ורסנו19/09/2021שלום,
יתר לחץ דם ריאתי יכול להתבטא בתפקודי ריאות בירידה בכושר הדפוזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה משמעות ירידה זו ליתר לחץ ריאתי איך מונעים החמרה
שני19/09/2021תודה על תשובתך , רציתי לשאול איך מטפלים בזה שלא יחמיר .למי לפנות לקרדיולוג או לרופא ריאות להמשך טיפול ולמניעת החמרה או אין צורך במעקב כלל
אודה לתשובתך
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יתר לחץ דם ריאתי
ד''ר שבתאי ורסנו22/09/2021שלום,
יתר לחץ דם ריאתי יכול להיות ממגוון סיבות. מומלץ לפנות לרופא ריאות או לב המתמחה בתחום, בכדי ראשית לברר את הסיבה. הטיפול הוא על פי הסיבה. לא כל רופא ריאות או לב מתמצאים !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שני22/09/2021תודה רבה על תשובתך
מועדים לשמחה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש המשאף רילוור 92/22 מחלים קורונהדימממ16/09/2021
שלום וברכה.אני מחלים מקורונה. לפני יומיים סיימתי בידוד.אני משתמש המשאף רילוור באופן קבוע פעם ביום יומיים לאחר החלמה לא השתמשתי בו מכוון שאני לא בטוח האם יש על המשאף שאריות של נגיף קורונה .האם אני לא אדביק את עצמי שוב פעם?יש בו עוד 13 מנות אולי כדאי לזרוק אותו ולקנות משאף חדש? אני מחזיק את המשאף במקרר. חייב לציין שהשתמשתי בו בזמן הבידוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משאף וקורונה
ממליץ להחליף משאף, למען בני ביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי לעורקי הריאה שולל רק תסחיף ריאתיניר15/09/2021
שלום
סיטי לעורקי הריאה שולל רק תסחיף ריאתי או שיש עוד פרמטרים שבודקים בבדיקה הזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיט י לעורקי ריאה
בבדיקה זו בהחלט נתן לבחון מרכיבים נוספים בבית החזה, כמו ב CT רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד סטורציה לחמצן לשימוש עצמי האם הוא מדויקשגיא15/09/2021
שלום
המד סטורציה שמודדים חמצן עצמאית הם מדויקים לרוב אפשר לסמוך עליהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מד סטורציה
בד"כ אמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית קשה ואסתמה ודרכי הטיפוליעל14/09/2021
שלום,
עליי להתחיל אג'ובי טיפול ביולוגי למיגרנה שמזריקים לבד פעם בחודש בבית.יש לי אסתמה קשה מאוזנת. אלרגיה לאבק וצמחים ואורטיקרה יום יומית. האם נראה לך יותר לכם ב 3 פעמים הראשונות ללכת לחדר אחיות ולהשאר בחוץ בהמתנה שעתיים לוודא שלא יהיה לי שוק אניפלקטי?
או שלהשאר בבית כשאני יכולה לנשום בנוחות בלי מסכה. אמא שלי תהיה איתי ויש לי מזרק אפיפן צמוד, ובמקרה הכי גרוע להתקשר לאמבולאנס? אני גם עם 4 אריוס ביום קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה אלרגית
עלייך לנהוג כפי שמומלץ לך על ידי המרפאה המזריקה, האחריות עליה, ולפי הוראות רופא האסתמה שמכיר אותך ואת מחלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ct חזה ותוצאותיו והסבר לבעיהנתנאל14/09/2021
עשיתי ct חזה עקב המעקב לאחר דלקת חמורה לפני 3 שנים. בסיכום רשום: המודלים יציבים ולא זקוקים למעקב. מוקד הסננה קלה של "זכוכית חול" ליד צלקת ב rml. ההזמנה חדשה ולכל מומלץ למעקב לתהליך זה. זה נראה לי מדאיג מאד,
בדיקת תפקודי ריאות מורחבת תקינה.
הרופא ממליץ לבצע ct חוזר בעוד 6 חודשים. אני מעריך מאד את הרופא אבל הייתי שמח אם אוכל לקבל גם הסבר לבעיה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT
זה אומר שאין הסבר לבעייה בשלב זה ויש לדעת הרופא צורך לחזור על CT ביקורת בכדי להתרשם מהדינמיקה של הממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי הטיפול עבור דלקת ריאותתמיר14/09/2021
שלום
מה הטיפול לרוב שניתן שיש דלקת ריאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות
דלקת ריאות חיידקית הטיפול הוא אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים ובעיות בנשימה והבדיקות תקינותיוני14/09/2021
שלום
חשתי סוג של קוצר נשימה והבדיקות שעשיתי היו תקינות היה גם בבדיקה בסיכום מאמר ללא צפצופים בנשימה מה זה אומר בידיוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה
זה אומר שישנן סיבות רבות לקוצר נשימה ולא כולן מתבטאות בתפקודי ריאה. חזור לרופאך להמשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגר מטכולין ואסתמהאורי14/09/2021
שלום
בדיקת תגר מטכולין זה הבדיקה העיקרית שמאבחנים בה בעיות של אסתמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטאכולין
זו בדיקה שנעשית רק אם התפקוד הבסיסי תקין ובכל זאת עולה חשד קליני לאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאות ספירומטריה עם מרחיבי סימפונותאיציק14/09/2021
שלום
עשיתי בדיקת תפקודי ריאות ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות האם זה הבדיקת ריאות לנשיפה לנשימה הכי מקיפה או שיש עוד בדיקות שקשורות לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספירומטריה
ד''ר שבתאי ורסנו19/09/2021שלו,
זו הבדיקה הבסיסית. לפיה הרופא יחליט האם להוסיף נדבכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רסטריקטיבית שיכולה לשנות מצבעומרי14/09/2021
שלום
בעיה רסטריקטיבית יכולה להפוך לחסימתית בריאות ? זה משהו שקורה לרוב ? או שזה בעיות שונות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיבת הרסטריקציה וטיב המחלה והאבחנה
ד''ר שבתאי ורסנו14/09/2021שלום,
תלוי בסיבת הרסטריקציה/טיב המחלה/אבחנה. יש מחלות ריאה שגורמות לבעייה משולבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)