מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשובת סיטי בטן -וממצא מדאיגדורית18/11/2021
שלום רב דר'
קיבלתי תשובה של סיטי בטן היום, אני בת 60, וממצא בסיטי
יש נגעים היפודנסיים בגדלים שונים בטחול, הטחול בגודל תקין
מה הכוונה?, אני מוטרדת,
שאר האיברים במרקם תקין,
נאמר לי שאני צריכה לפנות להמטולוג
האם זה מסוכן?
אודה לתשובתץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי טי בטן
ד''ר שבתאי ורסנו19/11/2021שלום,
טעית בפורום. חפשי פורום המטולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה לא מספקת וקושי למלא אווירניב17/11/2021
שלום דר
אני בן 26 לא מעשן וללא מחלות רקע למעט חרדה (היפוכונדריה)
אני סובל במשך כמה חודשים מקושי לנשום עמוק כאילו שאני לא מצליח למלא את הריאות נבדקתי ע״י א.א.ג שבדק עם מצלמה את האף והגרון ולא מצא סיבה לחוסר אוויר וגם בדק את היראות ואמר שהכל נקי 00,
היום ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות רגילה שלפי מה שהבנתי מהבודק לא כל-כך תקין יש לציין שאני בחרדה גדולה בתקופה האחרונה והיום בבדיקה הייתי עוד יותר בחרדה , האם יתכן כתוצאה מהחרדה שיש לי קושי לנשום עמוק הבדיקה תזייף ? כי עיקר הבדיקה זה לנשום עמוק ולהוציא מהר מה שהקשה עלי מאוד.
מצרף את התוצאות הודה לך מאוד אם תוכל לעזור ולהרגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיטוארציה שלי היא 99 במשך כל היום
ניב17/11/2021יש לציין ד״ר שהסיטוראציה שלי היא 99 במשך כל היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפקוד הריאה הפשוט מראה על פניו
ד''ר שבתאי ורסנו19/11/2021שלום,
תפקוד הריאה הפשוט ()ספירמטריה) מראה, על פניו, כי הקיבולת החיונית (FVC) מעט נמוכה. יחד עם זאת אני לא משוכנע כי ביצעת את הבדיקה באופן אופטימאלי. חזור לרופא הריאות שישקול ביצוע תפקוד מלא ותפקודים נוספים, על פי שיקול דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות בגלל חרדה?
ניב19/11/2021תודה רבה על תשובתך
האם יתכן שלא הצלחתי למלא את הריאות עד הסוף בגלל החרדה ? ובגללה התשובה מעט נמוכה?
אני רוצה לדעת אם יש אופציה כזאת בלי שום קשר אני אלך לרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוטי דם בליחה-אשמח לחוות דעתךגליה17/11/2021
שלום רב. לפני כחודש הצטננתי ובעקבות כך חליתי בברונכיטיס. טופלתי באנטיביוטיקה וראולין וטיפות סטרואיגים לאף. במהלך המחלה היה שיעול קשה וכמה אפיזודות של חוטי דם בליחה במהלך המחלה. אציין שעישנתי במהלך המחלה. ואני עישנתי כ-24 שנים בסה"כ, עם הפסקות, כחצי קופסא בשנים האחרונות, אולי קצת יותר.
עקב המחלה הפסקתי לעשן ונכון להיום איני מעשנת כבר כמעט שבועיים.
בשבוע שעבר חשתי ליחה בגרון והוצאתי גוש צהוב עם חוטי דם. גם הבוקר, חשתי ליחה בגרון וכשהוצאתי, הליחה הייתה לבנה ובה חוט דם.
אציין שהשיעול כבר נפסק וכמעט ואין ליחה במהלך היום.
המצב נורא מדאיג אותי ואשמח ליעוץ מה זה יכול להיות. האם יכול להיות מהאף? או עקב הפסקת עישון? אציין שבין מקרה שאירע שבוע שעבר והיום לא היו אפיזודות עם דם, לפחות שמה שהוצאתי...
לפני קצת יותר משנתיים עשיתי סיטי חזה והיה תקין. לפני כחצי שנה צילום ריאות תקין. לפני כחודשיים ביקורת שגרתית אצל רופא ריאות- תיפקודי ריאות תקינים.
אשמח להמלצה וחוות דעת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימני דימום או דם בליחה יכולים לנבוע
ד''ר שבתאי ורסנו17/11/2021שלום,
סימני דימום/דם בליחה יכולים לנבוע מסיבות שונות החל מזיהומיות וכלה בגידוליות. לאור רקע של עישון משמעותי- מציע לחזור לביקורת רופא הריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות חוזרות ונישנות-פרוםיל צבאיאורלי17/11/2021
הבן שלי לפני גיוס ,סבל מדלקות ריאות ובעיות נשמתיות חוזרת ונשינות בכל ילדותו ,דבר שאילץ אותו לא להיות פעיל ספורטיבי כל ילדותו ,עם השנים פחתו הדלקות ריאות יחד עם זאת מעלה חום מידי פעם שפעת קלה
בילדותו נמענו מלהגדיר את זה אסטמה ,הרוםא הנוכחי שלא מכיר את ההסיטטריה הרפואית שלו בעל זאת חלפו 10 שנים מאז מסרב לדווח אותו כחולה אסטמה לצבא כך שהוא קיבל פרופיל קרבי ,החשש הגדול שהחשיפה בשירות הצבאי יחזיר אותו לאותה נקודה ,איך אפשר לעשות בדיקה ריאות שלמרות שאין כרגע תסמינים יאשרו/ישללו בעיות בריאות ,כל השנים הוא נמנע ממאמץ מה כם שלאחרונה לאחר קבלת החיסון השלישי שוב הוא מתלונן על קושי נשימתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקרים דומים מומלץ לבצע תפקודי ריאה
במקרים דומים מומלץ לבצע תפקודי ריאה, ואם הם תקינים אז גם תגר מטאכולין, הכל דרך רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת.............................מיקה16/11/2021
ד"ר שלום
אשמח גם להסבר מפורט מהזה אומר הממצא בריאה שהתגלה:
קשר ריאתי זעיר באונה עליונה מימין ופס אטלקטטי באונה אמצעית מימין . האם צריך לעשות משהו עם זה?
מה זה אומר?
אימי בת 74 ערכה סיטי בטן כי לאחרונה ירדה 5 קילוגרמים ממשקלה וסובלת מעייפות וחולשה..
תודה רבה
להלן הממצאים:
CT חזה ,בטן ואגן:
הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד , הוזרקו 80 CC ,ניתן חומר ניגוד בשתייה .
הבדיקה בוצעה לבירור כאבי בטן וירידה במשקל .
ממצאים :
התירואיד קטן.
אין לראות לחץ על הקנה .
בתי השחי ללא גושים.
מצב לאחר כריתת שד שמאל. בדופן חזה אין לראות גושים .
במדיאסטינום אין לראות גושים .
שערי הריאות ללא גושים .
בריאות שינויים פיברוטים קלים עם עיבוי פלאורלי בפסגות .
קשר זעיר בפסגה הימנית .
פס אטלקטטי באונה אמצעית מימין .
בשאר הריאות אין לראות גושים או תסנינים .
אין חללים ואין תפליטים פלאורליים.
איזור המעבר חזה/בטן כולל הסרעפת, הפלוירה והסינוסים הקוסטופרניים – ללא סטיות.
הכבד במימדים וצפיפות תקינים.
דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות.
הטחול במימדים תקינים ללא פגמי מילוי בתוכו.
הלבלב על מרכיביו במימדים תקינים.
אדרנל ימני תקין .
באדרנל השמאלי גוש בצפיפות נמוכה בקוטר של כ- 15 מ"מ , יכול להתאים לאדנומה .
הכליות במנח וגודל תקינים ללא עדות להידרונפרוזיס. ללא אבנים .
קיימת הפרשה תקינה ושווה משני הצדדים לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
השופכנים בקוטר ומיקום תקינים , ללא אבנים בתוכם או בפיות. אין עדות לחסימה אורומכנית.
עורקי הצליאקה והמזנטריקה הודגמו תקינים.
אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות.
אין מיימת .
בבטן מעבר תקין של חומר ניגוד לאורך המעי , ללא עיבוי דפנות או היצרויות .
סעיפים בודדים בסיגמה .
בסריקת האגן אין עדות להגדלת בלוטות איליאקליות או מפשעתיות.
שלפוחית השתן מודגמת היטב בחומר ניגוד וגבולותיה סדירים. ללא אבנים .
הרחם אינו מוגדל עם הסתיידות זעירה בתוכו.
אין סימנים להרס גרמי .
בסיכום: לאחר כריתת השד השמאלי .
קשר ריאתי זעיר באונה עליונה מימין ופס אטלקטטי באונה אמצעית מימין .
אין לראות גושים בריאות .
גוש באדרנל השמאלי , כנראה אדנומה .
דרכי השתן ללא אבנים או הפרעה .
אין לראות גושים בבטן .
הסתיידות זעירה ברחם.
אין בדיקות קודמות להשוואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידת משקל
ד''ר שבתאי ורסנו16/11/2021שלום,
קשר זעיר הכוונה לממצא רדיוגרפי בקוטר קטן. התאור עצמו לא מלמד על משמעות הממצא. הרופא אמור לעיין בצילומים, להשוותם לקודמיהם ולשקול האם יש צורך לעקוב/לברר את משמעותו, גם בקונטקסט של גורמי סיכון ספציפיים ועברה הרפואי של אמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש כמובן לחזור אל הרופא ולהמשיך לברר
עייני שוב בתשובתי הקודמת לגבי הממצא שתואר ב CT חזה. יש כמובן לחזור אל הרופא ולהמשיך לברר את סיבת תלונותיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי CT בטן לבירור כאבי בטן וירידה במשקלמיקה15/11/2021
אימי בת 74 ערכה סיטי בטן כי לאחרונה ירדה 5 קילוגרמים ממשקלה וסובלת מעייפות וחולשה. שאלתי האם עליה לעבור בירור נוסף או בדיקות נוספות עקב הממצאים. אשמח גם להסבר מפורט מהזה אומר הממצא בריאה שהתגלה. בסיכום: לאחר כריתת השד השמאלי .
אין לראות גושים בריאות .
תודה רבה
להלן הממצאים:
CT חזה ,בטן ואגן:
הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד , הוזרקו 80 CC ,ניתן חומר ניגוד בשתייה .
הבדיקה בוצעה לבירור כאבי בטן וירידה במשקל .
ממצאים :
התירואיד קטן.
אין לראות לחץ על הקנה .
בתי השחי ללא גושים.
מצב לאחר כריתת שד שמאל. בדופן חזה אין לראות גושים .
במדיאסטינום אין לראות גושים .
שערי הריאות ללא גושים .
בריאות שינויים פיברוטים קלים עם עיבוי פלאורלי בפסגות .
קשר זעיר בפסגה הימנית .
פס אטלקטטי באונה אמצעית מימין .
בשאר הריאות אין לראות גושים או תסנינים .
אין חללים ואין תפליטים פלאורליים.
איזור המעבר חזה/בטן כולל הסרעפת, הפלוירה והסינוסים הקוסטופרניים – ללא סטיות.
הכבד במימדים וצפיפות תקינים.
דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות.
הטחול במימדים תקינים ללא פגמי מילוי בתוכו.
הלבלב על מרכיביו במימדים תקינים.
אדרנל ימני תקין .
באדרנל השמאלי גוש בצפיפות נמוכה בקוטר של כ- 15 מ"מ , יכול להתאים לאדנומה .
הכליות במנח וגודל תקינים ללא עדות להידרונפרוזיס. ללא אבנים .
קיימת הפרשה תקינה ושווה משני הצדדים לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
השופכנים בקוטר ומיקום תקינים , ללא אבנים בתוכם או בפיות. אין עדות לחסימה אורומכנית.
עורקי הצליאקה והמזנטריקה הודגמו תקינים.
אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות.
אין מיימת .
בבטן מעבר תקין של חומר ניגוד לאורך המעי , ללא עיבוי דפנות או היצרויות .
סעיפים בודדים בסיגמה .
בסריקת האגן אין עדות להגדלת בלוטות איליאקליות או מפשעתיות.
שלפוחית השתן מודגמת היטב בחומר ניגוד וגבולותיה סדירים. ללא אבנים .
הרחם אינו מוגדל עם הסתיידות זעירה בתוכו.
אין סימנים להרס גרמי .
בסיכום: לאחר כריתת השד השמאלי .
אין לראות גושים בריאות .
גוש באדרנל השמאלי , כנראה אדנומה .
דרכי השתן ללא אבנים או הפרעה .
אין לראות גושים בבטן .
הסתיידות זעירה ברחם.
אין בדיקות קודמות להשוואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכאורה אין הסבר על פי הCT
ד''ר שבתאי ורסנו15/11/2021שלום,
לכאורה אין הסבר על פי ה CT. יש להשוותו לצילומי CT קודמים. מומלץ בד"כ לבצע קורלציה של הממצא באדרנל באמצעות אולטרא-סאונד. יש לחפש סיבות נוספות לבעייה דרך רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובך של כמה ימיםיעל14/11/2021
שלום
אני עם אסתמה קשה. בימי האובך לא יוצאת מהבית. הפעם יש 3 ימים רצופים. האם עדיף 3 ימים לא לפתוח בכלל חלון לכמה דקות ליותר חמצן או לפתוח ל 10 דקות בחדר עם מסנן אלרגים. לצאת מהחדר בזמן הפתיחה ואז לחכות כשעה כדי שמסנן האלרגנים יטהר את האוויר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף לא לצאת מהבית בימי אובך
עדיף לא לצאת מהבית בימי אובך, למזג את הבית עם חלונות סגורים. אם יש מסננים יעודיים -גם כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי הליטוזיס המלווה בליחה ללא שיעולהדר14/11/2021
דר שלום,
מזה שנתיים יש לי הליטוזיס המלווה בליחה (בלי שיעול כלל).
נשללו לחלוטין: הליקובקטור,בעיות שמגיעות מחלל הפה,שקדים,אין צרבות כלל ורופאי גסטרו שונים לא מצאו פיתרון.
לאחר קריאה מעמיקה ראיתי שייתכן שמקור הבעיה יכול לעיתים נדירות לנבוע מהריאות.
מה שגורם לבעיה ידוע לי: לאחר נטילה של כל כדור משכך כאבים (אופטלגין וכו) יש את התופעה. היא חולפת רק כשאני לוקחת במשך שבוע וחצי-שבועיים פלג'יל.
האם יש לך רעיון מה מקור הבעיה ואיך לפתור אותה . מעולם לא היה עד לפני שנתיים. אני בת 30
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
vהליטוזיס וליחה ללא שיעול
עולה במוחי חשד לסינוסיטיס כרונית זהומית. ממליץ בדיקה ואנדוסקופיה של האף על ידי רופא א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות חוזרתאנונימית11/11/2021
שלום, אני בת 34, לא מעשנת. לפני כשנה וחצי הייתה לי דלקת ריאות חיידקית, לקח לי כמה חודשים עד שחזרתי לעצמי ולפני חצי שנה שוב דלקת ריאות ושוב אנטיביוטיקה. לפני כחודש אובחנתי שוב עם דלקת ריאות וקיבלתי אנטיביוטיקה ופתאום שבוע שעבר השיעול חזר בצורה חזקה יותר ואובחנתי שוב עם דלקת ריאות. בכל הפעמים הדלקת הייתה בריאה הימנית אמצעית או תחתונה, בודאות היא הייתה חיידקת כי גם בדיקות הדם הראו את זה, לא היה לי חום או שהיה מקס' 37.5, השיעול בדרך כלל שיעול יבש שנמשך חודשים. אני מחוסנת לקורונה ב3 חיסונים ויודעת שלא נדבקתי כי גם עשיתי בדיקת נוגדנים ממש לאחרונה בשביל לוודא. בכל פעם קיבלתי אנטיביוטיקה אחרת ובצילומי ביקורת הכל היה תקין. הייתי אמורה לעשות שבוע הבא צילום ביקורת עם השוואה לכל הקודמים אבל זה גם ייאלץ להדחות לעוד חודש וחצי. אני ממש אובדת עצות, זה נראה לי מאוד לא סביר בכזו תדירות לחלות בדלקת ריאות. פעם אחרונה ויחידה שזכור לי שהייתי חולה בדלקת ריאות הייתה 2006 וזהו, אפילו עשיתי חיסון ב2014 לדלקת ריאות.
יכול להיות שאולי מפספסים פה משהו אחר? זו גם לא דלקת טיפוסית, אם לא היו עושים צילום ובדיקת דם לא היו עולים על זה כי שמאזינים לריאות הכל תקין. הדבר היחיד שבולט זה השיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקות ריאה חוזרות
ד''ר שבתאי ורסנו12/11/2021שלום,
על הרופא לשקול ביצוע CT חזה בחתכים דקים לשלילת ברונכיאקטזיות, בדיקת מע' החיסון, ועל פי הממצאים גם לשקול ברונכוסקופיה. רצוי בכל אירוע לשלוח ליחה לתרבית לפני התחלת אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NSIP Cellular pattern lung 🫁יאלוש11/11/2021
שלום רבב
אני מאובחנת עם NSIP Cellular pattern lung מטופלת בסלספט פרדניזון לפעמים טבאניק משאף ספירומקס אינלציות חמצן 24/7ספיקה 8
רציתי לדעת מהי הבדיקה הזו
מבחן מאמץ ריאתי פשוט כולל ספירומטריה מה זה בודק ?
כמו כן ה DLCO שלי 61 האם זה תקין ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP
DLCO 61 הוא ירוד. לא ברור לי מה הכוונה מאמץ פשוט?! אולי מתכוונים למאמץ הליכה 6 דקות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממשאף מניעתי וכיצד אפשראנונימי08/11/2021
שלום רב.
וכבר שלוש ארבעה חודשים שאני משתמש במשאף
סרטייד ,אני בן 41 ואף פעם לא היה לי אסתמה.(אולי הקורונה גרמה לי לאסתמה לאחרונה)
ניסיתי להפסיק את משאף סרטייד ליימיים שלושה,
לקחתי רק ארובנט משאף והרגשתי הרגשה לא טובה
עקב הפסקת משאף סרטייד,זה אולי עקב תסמיני גמילה של במשאף סרטייד?
ויש לציין שעשיתי
ספירומטריה ותפקודי ריאות מלאים ושניהם יצא תקין
ונשאר לי לעשות רק תגר מטכולין.
מבקש את עצתך איך אפשר להגמל ממשאף סרטייד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה ממשאף וממליץ שתבצע תגר מטאכולין
ד''ר שבתאי ורסנו10/11/2021שלום,\הציעו לך לבצע תגר מטאכולין. ממליץ שתבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על המלצתך לעשות תגר מטכולין
אנונימי11/11/2021אלה שעושים לי את הבדיקה תגר מטכולין
אמרו לי שצריך להפסיק
את משאף ארובנט 6
שעות לפני הבדיקה,
והבדיקה שלי אמורה
להיות עוד 20 ימים.
האם אני יכול לקחת ארובנט כל שעתיים
ושש שאיפות כל יום עד הבדיקה כי פחות מזה אני מרגיש מחנק ולא מספיק לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגר מטאכולין
נהג על פי הוראות רופאך, שמכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת להתייעץ אולי תוכל לעזור לי, תודה רבה מראשרוני05/11/2021
דר שלום, אודה לך אם תוכל לעזור לי אני פשוט ממוטטת וחסרת אונים. לפני 7 חודשים בערך התחיל לי קוצר נשימה נוראי. מעשנת כבדה מאד אחרי 4 עשורים שהפסקתי לעשן כבר 5 חודשים. בערך מחודש יוני יש לי דם בליחה/רוק כשאני טיפ טיפה מנסה להתאמץ להוציא כאילו תקוע משהו בגרון לא בחוזק ואז יש לי דם ברוק/ליחה. לעיתים אני קמה בבוקר או לפעמים נחה בצהריים כשקמה הפה שלי השיניים מלאות בדם. רופא א.א.ג בדק היטב אין גידולים. סיטי ראות ביוני אין גידול אבל הריאות לא במצב טוב, עשיתי גסטרוסקופיה לפני 3 שבועות יש דלת קלה שנלקח ביופסיה גם לשלילת הליקובקטר. הבנתי שנשאר לי לעשות רק ברונכוסקופיה למיטב הבנתי שאני מתה מפחד מזה. חזרתי אחר הצהריים מהעבודה ועלי לציין שיש לי טעם של דם בפה כל הזמן ניסיתי שוב להוציא טיפה בכח עם הרוק היה דם לא מעט ולאחר מכן ניסיתי להוציא לא היה דם. מה אני עושה? יש לך אולי עצה מה כדאי עוד לעשות? אני רועדת ומוטרדת ובשוק שאני רואה את הדם הזה זה נורא, רוצה גם לציין שיש לי כל הזמן כאב ולחצים בחזה ושאני עולה במדרגות אחר כך קשה לי לנשום. עד לפני 7 חודשים הייתי בריאה מאד לא לוקחת שום כדורים. לפני 3 ימים עברתי טיפול שיניים שתל ואני על מוקסיפן 5 ימים חשבתי לעצמי שאולי אם יש לי דלקת ריאות קלה האנטיביוטיקה גם תרפא אבל אני לא רואה שום שינוי. שאני נושמת כואב לי בית החזה. דור יקר, תן לי כיוון מה לעשות. אני לא מוסגלת ככה יותר. כשאני נכנסת לגוגל וקוראת על מה שיש לי אני מגיעה לדבר אחד וזה סרטן ואז אני בדיכאון ובשוק. אני תשובתך בבקשה, המון תודות לך מכל הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילומי CT חזה מדגימים בעיה בריאות
ד''ר שבתאי ורסנו10/11/2021שלום,
לפי מה שכתבת צילומי CT חזה מדגימים בעייה בריאות ומציעים לך ברונכוסקופיה. אני מבין את החששות שלך אבל מומלץ שתקשי להמלצות הרפואיות. אם יש לך ספקות בקשי מהרופא שיפנה אותך להתייעצות עם רופא ריאות נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פוסטר ועלייה בלחץ הדםגילה30/10/2021
כחצי שנה מינון הפוסטר היה פעמיים ביום שאיפה אחת. המינון הועלה לפעם ביום שתי שאיפות ופעם נוספת שאיפה אחת. 5 ימים לאחר העלאת המינון, לחץ הדם עלה בצורה חדה ואינו מאוזן. האם זה יכול להיות קשור לפוסטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תתכן עלייה אקוטית ותבדוק לאורך היום במספר ימים
ד''ר שבתאי ורסנו31/10/2021שלום,
תתכן עלייה אקוטית. בדוק לאורך היום, מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה על אי יכולת לעשות תגר מטכוליןאנונימי29/10/2021
שלום לד"ר
כתבתה לי כאן בפורום שאם אני עושה תגר מטכולין
אפשר להפסיק את משאף סרטייד יימיים לפני הבדיקה
במקרה שאני לא יכול יותר ימים.
אז הבעיה שהם לא רוצים לעשות לי את הבדיקה
אם אני לא מפסיק לפחות ל 10 ימים את המשאף שציינתי
מה עושיםבמקרה הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר מטאכולין מנסים אולי במקום אחר
ד''ר שבתאי ורסנו31/10/2021מנסים אולי במקום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה אצל נער בן 17 ומשמעות נתונים אלודניאל29/10/2021
שלום,
בדיקת תגר מטכולין לנער בן 17 לפני צו ראשון -
חיובי - pc-20 0.027 mg/ml
תפקוד בסיסי - 101%
ירידה מקסימלית - 44%
ב-stage 1
הפיכות % - 34.4 לאחר מרחיב סימפונות
בנוסף אלרגיה לקרדית האבק ודשא.
מה פרופיל סביר שיקבע לאור הנתונים הנ"ל?
אסתמה על רקע אלרגי וסביר שיהיה די נמוך
ד''ר שבתאי ורסנו31/10/2021שלום,
אסתמה על רקע אלרגי. פרופיל רפואי על פי ספר הפרופילים הצבאי- סביר שיהיה די נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)