מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופיל קרבי לאחר בדיקת מטהכולין שליליתרום הראל21/02/2022
קיבלתי הפנייה מהצבא לבצע בדיקות של תיפקודי ריאות והן יצאו תקינו ולאחר מכן קיבלתי הפנייה לתגר מאמץ וכל זה מכיוון שהיו לי אירועים חוזרים של אסטמה בילדות בדיקת המאמץ הייתה אף היא תקינה ולכן הלכתי לבדיקת תגר מטהכולין בכדי לשלול לגמרי אסטמה וגם היא יצאה תקינה עם ירידה של 0.6 אחוזים במקסימום וללא שיפור לאחר מרחיבי סימפונות ועדיין קיבלתי פרופיל 72 עם סעיף ליקוי של התקפים קלים של אסטמה למרות המלצה מרופא ריאות לפרופיל 97, יכול להיות שנעשתה טעות? ואם נעשתה טעות אמור להיות לי סעיף של אסטמה בהפוגה קלינית של למעלה מ3 שנים בדרגת חומרה קלה מאוד או שלא אמור להיות סעיף בכלל (התקף האסטמה האחרון שלי היה בכיתה ח ואני עכשיו בכיתה יא)
אשמח לעזרה בהקדם ותודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר מטאכולין שלילי אומר שכעת אין עדות לפעילות האסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו22/02/2022שלום,
תגר מטאכולין שלילי אומר שכעת אין עדות לפעילות האסתמה.
לגבי השאלה מדוע השאירו לך פרופיל 72 על אסתמה, וכל יתר השאלות- מציע שתפנה בשאילתא כתובה לצבא/או תבקש לערער על הקביעה בעזרת הרופא שהמליץ על 97.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון משאף פוסטראומר21/02/2022
שלום לד"ר
מהו המינון המקסימלי שאפשר לקחת משאף
פוסטר 100/6 כל יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המנות המקובלות הם 1-2 שאיפות פעמיים ביום
ד''ר שבתאי ורסנו22/02/2022שלום,
עקרונית המנות המקובלות הם 1-2 שאיפות פעמיים ביום. יש אפשרות להוסיף שאיפה על פי הצורך. הכל על פי הנחיות הרופא שמטפל ומכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת חמצן בטיסהידידיה20/02/2022
שלום לפני חודשיים וחצי הבראתי מקורונה. בטיסה מ-UK לישראל(עם קונקשיין) כשבוע לאחר ההחלמה ירדה לי רמת החמצן בדם ל- 86, 78 וחוזר חלילה פשוט משחק.
לבנתיים עשיתי בדיקות ריאות מקיפה במרפאת ריאות(בתוך המכשיר כל קפסולה שנושפים ושואפים) צילום ריאות ועוד והרופא אמר הכל תקין. עדיין בקשתי ממנו המלצה שיספקו לי חמצן לשעת הצורך... אני אמור לטוס השבוב ובבדיקה במכשיר הסיטורציה שלי ישנן ירידות מ-99 ל88 ממש לעיתים רחוקות וחוזר חלילה.. השאלה האם אני במצב מסוכן לעלות על טיסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשחק המוזכר בריווי החמצן
ד''ר שבתאי ורסנו20/02/2022שלום,
המשחק המוזכר בריווי החמצן מלה שאלה האם הדופק שלך סדיר?
כדאי שתבצע א.ק.ג עם רישום ארוך וגם ניתן לבצע מבחן טיסה במכון לתפקודי ריאה בו מחקים את תנאי הטיסה מבחינת החמצן ורואים מה ערך הריווי אצלך בתנאים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש עקב חנק בגרוןיעל15/02/2022
אני סובלת בין פעמיים לבין שלוש פעמים ביום (בזמן מנוחה)
מהתקף שיעול יבש עקב תחושת חנק בגרון.
נשללה קורונה ונשללה דלקת ריאות
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול כרוני
ד''ר שבתאי ורסנו16/02/2022שלום,
לשיעול כרני (מעל 8 שבועות9 יכולות להיות סיבות רבות, החל מתרופות, דרך מחלות הריאה, אף וסינוסים ועוד. פני לייעוץ אף אוזן גרון ולרופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה ארבעה חודשיםLinoy14/02/2022
שלום וברכה לך אשמח מאוד לדעתך
כבר ארבעה חודשים שאני מרגישה סוג של קוצר נשימה לא מלווה בשיעול , סימפטום יחיד, עשיתי בדיקות לב מקיפות פלוס בדיקות דם, הכל תקין, צילום חזה מלפני שלושה חודשים יצא תקין, סטוציה תמיד נעה בין 98% ל 100%, ממה יכול להיות לי המצב הכרוני הזה של קוצר נשימה? בת 42, בריאה בדרך כלל, לא מעשנת בכלל, תזונה די בריאה, יכול להיות התקרבות לגיל המעבר יגרום סימפטום יחיד של קוצר נשימה קבוע? כל הבדיקות לב יצאו תקינות, מה אתה ממליץ לעשות? אשמח מאוד לדעתך, מודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה כרוני
הסיבות לקוצר נשימה יכולות להיות רבת, החל מכושר גופני ירוד, דרך השמנה משמעותית, על רקע נפשי, ועד אסתמה מחלות לב וריאה או חולשת שרירי נשימה. פני לרופא ריאות מומחה עם כל הבדיקות שבצעת לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודד פחמן בדם בן 25איתי13/02/2022
היי דוקטור, יש לי בעיות נשימה כבר כמה חודשים, עשו לי בדיקת גזים וראו שיש לי פחמן גבוה בדם, אבל אמרו שבכמות שלא אמורה להפריע לאורך חיים, להשיג עוד בדיקה כזאת זה יהיה קשה, ולפי מה שהבנתי יש מכשיר כמו מד סטורציה רק לפחמן שנקרא co oximeter)אני יודע שהמכשיר אמור להעלות כמה אלפים אבל כסף זה ממש לא הבעיה שלי) רציתי לדעת האם אתה מכיר את המכשיר הזה, ואם אפשר לגלות רמות גבוהות של פחמן דרכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דו תחמוצת הפחמן בדם
אני מניח שאתה מתכוון לרמת דו תחמוצת הפחמן בדם CO2. אני לא יודע איך בדקו אצלך אבל אם נבדק על דם ורידי אין לזה ערך. קיימים מכשירים כאלו, יקרים, ולשימוש בבתי חולים. ספק רב אם אתה נזקק להם. שוחח עם הרופא קראה את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימת/שאיפת פירורי "בד לא ארוג"רוני12/02/2022
שלום,
יש לי מתקן תלייה לבגדים שהכיסוי שלו עשוי מחומר שמוגדר: Non-woven fabric, לאחר מספר חודשים, הוא החל להיקרע/להתפורר, כל נגיעה בו לצורך הזזה/פתיחה, גורמת לקרע/התפוררות, היום החלטתי להסיר את הכיסוי ובעת ההסרה הוא כמובן התפורר, חלק לחתיכות גדולות יחסית וחלק לפירורים, האם יש סיכון בריאותי בנשימה של הפירורים האלה? לא שיערתי שפירוק של ארון בד יידרוש מסכת אבק, הייתכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרורי בד.
ד''ר שבתאי ורסנו13/02/2022שלום,
לא סביר שיגרום נזק, בעקר לא באירוע חד פעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COPD - פענוח תפקוד ריאהסימה07/02/2022
שלום רב,
בת 55, מעשנת כ-15 סיגריות ליום
לפני שנתיים בסי טי חזה "שינויים אמפיזמטים קלים באונות העליונות של שתי הריאות"
מצ"ב תפקודי ריאות מאתמול, אשמח להסבר/פענוח מאחר ותור לרופא ריאות רק בעוד חודשייים
כמו כן, בבדיקה במעבדת שינה השבוע ". נרשמו 6ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של % 93 עד למינימום של %90 .
ריווי החמצן היה מתחת ל %90 במשך %0 מזמן השינה
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי הריאות לא צורפו
ד''ר שבתאי ורסנו08/02/2022שלום,
תפקודי הריאות לא צורפו.
בדיקת שינה כוללת גם תוצאה של מספר הפסקות נשימה. הנתונים לא מספיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטה פענוח מעבדת שינה והבנה מה הכל אומר
סימה08/02/2022מנסה שוב לצרף את הקובץ, מטה פענוח מעבדת שינה - תודה!
משך השינה: 5 שעות 44 דקות ,חביון ההרדמות: 19 דקות , חביון REM אורכו: 259 דקות 7 % REM. ו %42 SWS נרשמו
20 התעוררויות שמשכן ארוך מ15 שניות. יעילות שינה: 81 . %אובחנו 0 הפסקות נשימה מלאות ו 3 הפסקות נשימה
חלקיות.1= AHI . נרשמו 6ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של % 93 עד למינימום של %90 .
ריווי החמצן היה מתחת ל %90 במשך %0 מזמן השינה. במשך %4 מהלילה נשמעה נחירה. נצפו 6 אירועים של חריקות שיניים בשינה.
לא אובחנו הפרעות ברישום הEEG. בוידאו,נשמעו נחירות במהלך הלילה. לא נרשמו תנועות רגליים מחזוריות בשינה
סיכום
נצפו יעילות שינה טובה. בדיקת השינה לא הדגימה תסמונת הפסקות נשימה בשינה. מספר ארועי הנשימה שנרשמו הינם בגדר
הנורמה. נחירות בלבד. נחירות אינן מצב בריאותי המחייב טיפול, אך אם יש פגיעה משמעותית באיכות החיים בשל הנחירות, ניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת ומצרפת קובץ בדיקות
סימה08/02/2022מתנצלת, מנסה שוב לצרף קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נתוני הבדיקה שוללים דום נשימה בשינה
ד''ר שבתאי ורסנו09/02/2022שלום,
נתוני הבדיקה שוללים דום נשימה בשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי הCOPD מה דרגת החומרה
סימה09/02/2022תודה על תשובתך, מה לגבי ה copd? מה דרגת החומרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התוצאות לא מתאימות להגדרת COPD
ד''ר שבתאי ורסנו10/02/2022שלום,
התוצאות לא מתאימות להגדרת COPD באשר היחס FEV1/FVC הינו תקין ומעל 0.70. לציין כי כושר הדיפוזייה ירוד בינונית (TLCO) דבר המחייב השואה לבדיקות קודמות וברור, דרך רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה :)
סימה10/02/2022סליחה שאני נודניקית... האם הממצאים מטה CT מלפני שנתיים - האם לדעתך יכול להיות פיברוזיס - IPF?
לא מבקשת אבחנה רק דעה :)
ממצאים:
הודגמו שינויים אמפיזמטים קלים באונות העליונות של שתי הריאות עם הרס קל על הפרנכימה ובלות תת פלאורליות מזעריות
באזורהפסגות.
נצפו גרנולומות מסוידות תת פלאורליות ב- LUL, RUL ו- LLL.
לא הודגמו תסנינים אלוואולרים או גושים סולידים.
בסריקת הריאות בחתכים דקים אין עדות למחלה אינטרסטציאלית או ברונכיאקטטית.
ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי .
ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי.
כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים.
הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי.
מעבר חזה בטן: ללא סטיות חריגות, פרט לציסטה פרא פלבית עד 6.2 ס"מ בכליה השמאלית.
מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים.
לא הודגמו ממצאים פתולוגים חריגים בדופן בית החזה ובצלעות.
התרשמות :שינויים אמפיזמטים קלים באונות העליונות של שתי הריאות, סימנים קלים של מחלה גרנולומטוטית ישנה דו-צדדי
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפענוח הזה לא מציין ממצאים של מחלות ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו13/02/2022הפענוח הזה לא מציין ממצאים של מחלת ריאות אינטרסטיציאלית כמו IPF או אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת תרבית ליחהעודד04/02/2022
שלום
עקב ליחה מרובה מאוד בזמן האחרון ובטעם מלוח ,נבדקה תרבית ליחה והתוצאות:
העדר סימני דלקת
תאי מוגלה פחות מ 25 לשדה
תאי אפיתל יותר מ 10 לשדה
על מה מעידים נתונים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה מעיד או שהליחה לא הייתה ליחה אלא רוק
ד''ר שבתאי ורסנו06/02/2022שלום,
זה מעיד או שהליחה לא הייתה ליחה אלא רוק או שהליחה לא מעידה על זהום חיידקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימת סיליקה חד פעמי - סיכוןנועם03/02/2022
שלום,
רציתי לשאול האם ממקרה חד פעמי בו נחשפתי לאבק סיליקה/שיש מלאכותי יש סיכון כלשהו לנזק לטווח ארוך?
אתאר בקצרה את המקרה: אני עובד במקום בו אנו מבצעים מדי פעם, תחזוקה למשאבות (ללא כל קשר לשיש/אבק),
בד"כ אין קשר אליי (אני לא מכונאי), הפעם הייתי נוכח בפירוק של המשאבה שהגיעה מלקוח והיא הכילה שאריות של מה שעבר בה – אבק לבן של שיש מלאכותי (שנוצר בתהליכי החיתוך/ניסור וכו').
לצערי הרב, מברג פנאומטי שהשתמשו בו בסמוך אליי, על מנת לפתוח את ברגי המשאבה, נתן משב רוח שהעיף את האבק מהמשאבה לכיוון הפנים שלי.
ביום-יום אין לי נגיעה או קרבה כלשהי לאבק כזה.
בסוף היום, כשקראתי על הנושא, נבהלתי מאוד ואני מודאג.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיליקה חד פעמית
ד''ר שבתאי ורסנו03/02/2022שלום,
מחלת הסיליקוזיס נגרמת לרוב בשל חשיפה כרונית, בת שנים, לאבק סיליקה. יכולה גם להגרם סיליקוזיס חריפה בחשיפה קצרה יותר לכמויות מאד גדולות. ארוע חד פעמי כפי שתארת לא אמור לגרום למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשימת סיליקה חד פעמי - סיכון
נועם04/02/2022תודה רבה ד"ר,
הבגדים למכונת הכביסה כרגיל? יתנקו משאריות אבק סיליקה שאולי הגיעו אליהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללות פסיות בc.tבת02/02/2022
בת 54 מעשנת כעשרים וחמש שנה..לאחרונה עקב צפצופים בחזה הופנתי לרופא ריאות,והבדיקה של תפקודי ריאות היו תקינית,אך בגלל הצפצופים הנשמעים וליחה הופניתי לסיטי ..ללא חומר ניגוד,הבדיקה העלתה ה ללות פסיות ידועות בmrl ובאונות התחתונותותךליט פרקדאלי קטן בלב שידוע מזה שנים,רציתי לדעת לגבי הצצלות,מה זה אומר שיש הצללות..והאם זה מסכן אותי לגבי סרטן ריאות,אודה על ההתיחסית
הדמיה לא נותנת אבחנה דפיניטיבית אלא תיאור גרפי
ד''ר שבתאי ורסנו03/02/2022שלום,
כפי שציטטת נראות הצללות פסיות". עקרונת, הדמייה לא נותנת אבחנה דפניטיבית אלא תיאור גרפי. המשמעות תלוייה בנסיבות, בגורמי סיכון, ובהשוואה לממצאים קודמים. הצללות פסיות אינן אופייניות בד"כ לגידולים. עלייך להתייעץ עם הרופא שהפנה אותך להדמיה ומכיר את כל נתונייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר צילום ריאות ומה זה עכירות קלושהאביב פלד31/01/2022
שלום
בתוצאת צילום ריאות נכתב: "צל הלב תקין בגודלו ובצורתו, ציור ריאתי מוגבר ועכירות קלושה פרהקרדיאלית, מימין אין לשלול תהליך דלקתי התחלתי בRML"
מה זה עכירות קלושה פרהקרדיאלית?
תודה מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכוונה להצללה קלושה בריאה מימין ליד צל הלב
ד''ר שבתאי ורסנו01/02/2022שלם,
הכוונה להצללה קלושה בריאה מימין, ליד צל הלב. ההתייחסות לממצאים תלוייה בנסיבות, גורמי סיכון, צילומים קודמים, ובכל מקרה דורשת צילום ביקורת בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מקורונה ודם בליחהשני31/01/2022
שלום ד"ר, החלמתי מקורונה ב28 לחודש, ואני עדיין סובלת מדם בליחה. ביקרתי אצל הרופאת משפחה ואחרי שהיא הקשיבה לריאות היא אמרה שזה אולי קשור לאף כי נשמע לה שהכל תקין, השאלה שלי האם זה הגיוני שאני עדיין סובלת מכמות כזאת של דם בריאות? בנוסף לכאבים בגב ובחזה (לא הראיתי לה את התמונה).
דם בליחה עלול להופיע מסיבות שונות
ד''ר שבתאי ורסנו01/02/2022שלום,
דם בליחה עלול להופיע מסיבות שונות, קלות ככבדות. אחת הסיבות היא זהום חריף בדרכי הנשימה ושיעול חזק, אך ייתכנו סיבות נוספות, בהתאם לגורמי סיכון. במידה והליחה הדמית נמשכת מומלץ לחזור להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי דוקטור. לעצתך עשינו צילום נוספ.. להלן התוצאותאורלי גואטה26/01/2022
צל הלב מעט מורחב
אוורור הריאות מוגבר עם השטחת הסרעפות וסתימת סינוסים הקוסטופרניים.
עיבוי דיפוזי של ציור אינטרסציטיאלי וסדקים בין אונתיים.
לא הודגם תסנין ריאתי
נשמע מאוד מלחיץ כל זה.
מה זה אומר ? חוץ מזה שאין דלקת ריאות?
תודה מראש
רצוי לפנות לרופא המשפחה שיפנה לביצוע תפקודי ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו01/02/2022שלום,
רצוי לפנות לרופא המשפחה שייפנה לביצוע תפקודי ריאות מלאים ובהתאם לרופא ריאות, שישמע את כל הסיפור הרפואי, ישווה הצילום לצילומים קודמים וישקול צורך ב CT חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אונה בריאה ימניתשושנה אסבן22/01/2022
לאחר שנתיים אני סובלת מקוצר נשימה כלהליכה הכי קצרה או עבודה בבית הכי קלה יש לי דופק מאו גבוה עשיתי הוטל לב הכל תקין מיפוי לב תקין מה עלי לעשות
כריתת אונה בריאה ימנית
ד''ר שבתאי ורסנו24/01/2022שלום,
יש לבצע תפקוד ריאות מלא (!) וגם בדיקת ריווי חמצן (סטורצייה) בשכיבה ובעמידה. אם יש הבדל של יותר מ 55 כדאי לבצע אקולב עם הזרקת סליין מנוער לשלילת דל: מימין לשמאל. כל אלו מומלץ דרך הערכה של רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)