מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשד לאסטמה ובדיקת תגר מטכוליןדניאל14/10/2021
שלום,
בבדיקת תגר מטכולין התקבלו התוצאות הבאות אצל נער בן 17 -
חיובי - pc-20 0.027 mg/ml
תפקוד בסיסי - 101%
ירידה מקסימלית - 44%
ב-stage 1
הפיכות % - 34.4 לאחר מרחיב סימפונות
רופא הריאות שניתח את התוצאות לאחר הבדיקה קבע אסטמה ברמה גבוהה.
אשמח לחוות דעתך וכן מה משמעות תוצאות כאלו על פרופיל צבאי. אציין גם שהוא סובל מהתקפות אסמטיות כל מספר חודשים המלוות בשיעולים וצינון. במקרים אלו מטופל נקודתית עד לחלוף ההתקפה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאות מצביעות על תגובתיות יתר מאוד גבוהה של הסמפונות
ד''ר שבתאי ורסנו15/10/2021שלום,
התוצאות מצביעות על תגובתיות- יתר מאד גבוהה של הסמפונות ויחד עם התלונות הנשימתיות מתאימה אסתמה. על פניו נראה כי הוא זקוק לבדיקת רופא ריאות בהקדם, זהוי טרירגים וביצוע תבחיני אלרגיה, וככל הנראה טיפול מונע יומיומי !!!. לגבי פרופיל צבאי יש להגיש הממצאים לועדה הצבאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הפרופיל הצבאי שאמור להיקבע על פי נתונים אלו
דניאל18/10/2021שלום שוב,
תודה על התשובה.
מנסיונך, מה הפרופיל הצבאי שאמור להיקבע לאור נתונים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת התגר מטכולין ואשמח לתשובהאנונימי13/10/2021
השאלה אם הם יסיכימו לעשות לי את הבדיקה
אם אני יפסיק יומיים לפני הבדיקה את משאף סרטייד?
1. ואם הבדיקה תצא שלילית בגלל הסיבה שאני לוקח משאף
איך ידעו האם יש לי אסתמה.
2.הבדיקה יכולה לצאת חיובית אם אני יפסיק יימיים לפני
הבדיקה את משאף סרטייד?
אשמח לתשובתך המהירה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר מטכולין ולאחר הבדיקה היוועץ עם רופא הריאות
ד''ר שבתאי ורסנו15/10/2021לאחר הבדיקה היוועץ עם רופא הריאות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של צילום חזה ומה הדעה לכךחן12/10/2021
הי דוקטור אודה להתייחסותך, אני בן 35 לא מעשן כבר 4 שנים. סופרטיבי יכול לרוץ 10KM, לאחרונה היו כאבים בחזה ויש לי ליחה וצורך להוציא אותה לעיתים תקופות. עשיתי בדיקת ארגומטריה תקינה א.ק.ג תקין. צילום חזה:
ממצאים:
צ. בית חזה.
צל הלב אינו מורחב.
לא הודגם תסנין ריאתי.
סימני ניפוח יתר בריאות וציור ריאתי מעט מודגש.
סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
אין צילומים קודמים להשוואה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי לבצע בדיקת תפקודי ריאות פשוטה
ד''ר שבתאי ורסנו13/10/2021שלום,
כדאי לבצע בדיקת תפקודי ריאות פשוטה (ספירומטריה לפני ואחרי מרחיב) ובהתאם להבדק עי רופא ריאות.
הפסק לעשן, זה הדבר הכי חשוב שאתה יכול לעשות למען בריאותך לעשרות השנים הבאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מעשן, הרופא ריאות אמר שאין צורך בבדיקה
חן13/10/2021שאין צורך בבדיקה כרגע אחרי שראה את הרנטגן האם כדאי לעשות בכל זאת? בכל זאת יש לי ליחה וקצת כאבי חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה ופיהוקים ותחושת אין אוויראבישי11/10/2021
שלום רב,
זה כמה חודשים אני סובל מקשיי נשימה יום יומיים, הבאים לידי ביטוי בכך שעלי לקחת שאיפות עמוקות, המלוות בצורך לפהק. אני חש שאין לי אוויר ולעתים עלי למצוא את הפיהוק או השאיפה "הנכונים" וחוזר חלילה. בדיקות אצל רופאי ריאות שללו אסתמה (ממנה סבלתי בילדות). לפעמים אף קשה לי לדבר ברצף יותר מכמה משפטים בגלל הצורך לעצור ולקחת אוויר. גם השינה מופרעת. מה יכולה להיות הסיבה? רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי שהגבת כבר בעבר. עמך הסליחה.
אבישי11/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום חזה בת 84משה11/10/2021
שלום רב,
אימי בת 84, עם אונקולוגיית שד מטופלת בלטרזול, יחד עם מחלת ריאות כרונית COPD, אודה מאוד לעצתכם האם יש צורך בסיטי:
מודגם מוקד עגול פריפרי בשדה אמצעי מימין תיק לשינוי
מצרף את הפיענוח המלא כקובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צויין גודל המוקד והאם היה קיים בצילומים קודמים
לא צויין גודל המוקד והאם היה קיים בצילומים קודמים/השתנה= כל זה משנה מאד!.
בד"כ אנשים שברקע עברו מחלה גידולית- מבצעים CT חזה כמעקב. בררי עם רופאייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סי.טי ריאות / בית חזהסיגל11/10/2021
בת 50 עם תת פעילות בלוטת התריס, מטופלת ביותירוקס 1,400 בשבוע. לאחר שנה ממחלת הקורונה, עם קשיי נשימה , לעתים סוג של עקצוץ או כאב קל בחזה שמאל, בבדיקת סי.טי :
באספקטים אחוריים של האונות התחתונות הודגמו שינויים רטיקולריים עדינים.
באספקט אחורי אונה תחתונה מימין הודגם מוקד תת פלאורלי מסוייד זעיר.
דופנות הסימפונות מעט מעובים.
הודגמו מספר קשריות שמורל קטנות בע"ש גבי.
אודה מאוד להנחיות מה עליי לעשות בהמשך ואם למעקב, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי לבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאה
רצוי לבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאה (כולל כושר דיפוזיה) ומעקב רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוונכיאקטזיות וזריקות בילוגיות לאסטמהמשה11/10/2021
היי דוקטור ,אני חולה ברונכיאקטזיות ואני מטופל על משאפים ואנאיביוטיקה , אני רץ כמעט כל יום 2-5 קילומטר תלוי בתחושות , אני בן 21 לא מצליח לעבוד ככה , אני קיבלתי לפני כמה ימים זריקה בילוגית דופיקנסט תגק מטכלוין יצא גבולי על פי פרופסר שטרית הוא גם זה שהמליץ לזריקות , השאלה שלי האם זה יכול לעזור איך שהוא לליחות שלי ?הזריקה הזאת או לשפר את מצבי איך שהוא ? האם ברונכיאקטזייות זאת מחלה שרק נהיית יותר גרוע עם השנים ובלסוף עושים השתלת ריאות הם זה עתידם של כל החולים בזה ? אשמח לתשובות וסליחה על אורך ההודעה
הטיפול הביולוגי הוא לאסתמה קשה
הטיפול הביולוגי הוא לאסתמה קשה, עם פוליפים באף או ללא. היא אינה מיועדת לברונכיאטזיות בצורה ישירה. ברונכיאקטזיות נגרמות לרוב בשל זהומים חוזרים ויש למנוע אותם על ידי טיפולים מכוונים (חיסונים, אנטיביוטוקה לפי תרביות ליחה), שלאורך זמן גם מאיטים ו מונעים החמרת מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יכולת לעשות תגר מטכוליןאנונימי10/10/2021
שלום רב.
עשיתי בדיקת ספירומטריה לתפקודי ריאות
והבדיקה יצא ללא אבחון אסתמה.
רופא ריאות הפנה אותי לבדיקת תגר מטכולין
כי יש לי קוצר נשימה למרות הבדיקה שהוא עשה לי
שיצא תקינה.
נאמר לי שאני צריך להפסיק את המשאפים לשבועיים
אני לוקח משאף סרטייד וניסיתי להפסיק אותו ליום וחצי
אבל אינני יכול להפסיק אותו לשבועיים.
אפילו שאני לוקח משאף ארובנט כתחליף
השאלה שלי איך יכולים לאבחן לי אם בכלל יש לי אסתמה
שלא עשיתי את הבדיקה תגר.
ומה עליי לעשות שאיני יכול להפסיק את המשעפים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגר מטאכולין אם תהיה חיובית יתמוך באבחנת אסתמה
תוכל לעשות את הבדיקה עם הפסקה של יום-יומיים לפני. במידה והתוצאה תהיה שלילית (תקינה) זה לא ישלול אסתמה (בגלל הטיפול שאתה מקבל), אבל אם תהיה חיובית (לא תקינה), זה ייתמוך באבחנת אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת צילום רנטגן חזהויקי08/10/2021
שלום, ביצענו צילום רנטגן - מצ״ב. האם יכול להצביע על סרטן ? אבא שלי אובחן בסרטן קיבה ואולי יש חשד לגרורות בריאות ? אבא שלי אובחן בעבר עם סרקואידוז בריאות שהשתפר . איך אפשר בוודאות לדעת שזה אותה מחלה סרקו ולא חב וחליל גרורות.
הפענוח הרשמי לא מעלה חשד כזה
ד''ר שבתאי ורסנו10/10/2021שלום,
הפענוח הרשמי לא מעלה חשד שכזה. מאידך ביקורת אחר הופעת גרורות נעשית בד"כ על ידי CT חזה, שהוא רגיש יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי מלמטה בבקשהיאלוש07/10/2021
שלום
האם אסור לאכול פירות אדר כדוגמא פומלה קלמנטינה אשכוליות ?
אני נוטלת
סלספט
פרדניזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשכוליות לא מומלצות למי שנוטל סטטינים
לי לא ידוע על הוראת נגד לפרות אלו. אשכוליות לא מומלצות למי שנותט סטטינים להורדת כולסטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Nsip cellular pattern lung diseaseיאלוש07/10/2021
שלום
מדוע נותנים לעשות אנלציה ומשאף אם יש מחלה אינטרסיציאלית
האם זה בנוסף לטיפול שאני מקבלת או שזה לא קשור
אני מטופלת בסלספט פרדניזון חמצן לפעמים טבאניק
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנהלציות של מרחיבי הסמפונות הם לא הטיפול המקובל/עיקרי ב NSIP
אנהלציות של מרחיבי הסמפונות הם לא הטיפול המקובל/עיקרי ב NSIP. בררי עם הרופא המטפל את האינדיקציה, במיוחד עם את לא חשה שמועיל לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בCT חסה אשמח להבהרותרון05/10/2021
שלום ד"ר צורפה תמונה עם הממצאים אשמח להתייחסות היות ולא קיבלתי מענה מן הרופא שלי-
אני בעל היסטוריה אונקולוגית של סרטן אשכים במהלכו עברתי כריתת אשך, לפרוטומיה קיימת בעיה מוכרת של יתר בלוטת התריס
להלן הממצאים בCT:
חזה עם הזרקת חומר ניגוד. CT בדיקת
סיבת הפניה: שיעול על ליחה מעט דמית במשך מספר חודשים.
מקרה ידוע של אסטמה.
ברקע:מצב לאחר טיפול כירורגי וכמטרפיה עקב ת.ת.מ. באשך ימני.
אין בידינו בדיקות קודמות לשם השוואה.
ממצאי הבדיקה:
- בלוטת התריס אינה מוגדלת, אי אחידות של אונה שמאלית.
- האאורטה בקוטר תקין.
- לב אינו מוגדל ללא תפליט פריקרדיאלי.
- מלאות רקמתית במיצר עליון קידמי.
- קנה הנשימה וושט ללא סטיות.
- לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות או מסודיות בתחנות המיצר או בשערי הריאות.
קשריות לימפה בחלקן מוגדלות בבתי השחי דו"צ עד קוטר מרבי כ 1.4 משמאל.
- אין עדות לתפליט פלאורלי.
- ללא ממצא תסניני בריאות.
- מוקדים ריאתיים בחלקם מסוידים בריאות דו"צ בגודל עד 0.3 ס"מ מימין - ממצאים בלתי ספציפיים.
- במעבר חזה/בטן:
* אדרנלים הודגמו בגדר הנורמה.
* סיכות מתחתיות ברטרופריטונאום מימין.
. בטן מ 03.02.2015- CT * קשרית לימפה מעט מוגדלת בשער הכבד בקוטר עד 1.1 ס"מ - ידוע מבדיקת
- בחלון לעצמות ללא ממצא גרמי הרסני, שינוים ניוונים קלים לאורך עמ"ש הנסרק.
לסיכום:
- ללא ממצא תסניני בריאות.
לקורלציה קלינית, - ?THYMIC HYPERPLASIA ? - מלאות רקמתית במיצר עליון קידמי - שארית של הטימוס
.MRI מעבדתית ולשקול המשך בירור ע"י בדיקת
.US - אי אחידות של אונה שמאלית של בלוטת התריס - לקורלציה עם בדיקת
- יתר הממצאים לפי הפירוט לעיל.
אשמח להסבר ומה עלי לעשות הלאה
תודה
ממצאים ב CT חזה/צוואר
ד''ר שבתאי ורסנו06/10/2021שלום,
מצויינים ממצאים במדיאסטינום קדמי עליון ובבלוטת המגן. רק לפי CT אין לדעת במה מדובר/מה האבחנה המדוייקת, ולכן בסיכום הומלץ על המשך ברור של ממצאים אלו באמצעי הדמייה נוספים (ואני מוסיף: במידת הצורך גם בביופסיה ובדיקות דם מכוונות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר הניגוד בMRI יותר בטוח לחולי אסתמהיעל04/10/2021
שלום,
האם זה נכון שחומר הניגוד ב mri יותר בטוח לחולי אסתמה לעומת החומר בסי טי?
ומהי ההכנה לחולי אסתמה בינונית מאוזנת לפני סי טי כשלא ידוע האם אלרגים ליוד? 4 אריוס אני לוקחת כבר בשגרה עקב אורטיקריה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש להודיע לפני כל פעולה עם הזרקה
ד''ר שבתאי ורסנו05/10/2021שלום,
אכן נכון. יחד עם זאת יש להודיע לפני כל פעולה עם הזרקה או מתן חומרים/תרופות כי את אסתמטית. לכל מכון יש פרוטוקול להכנה לאנשים שיש חשש שהם עלולים להיות אלרגיים לחומרי הניגוד. בד"כ כולל סטרואידים אנטיהיסטמיניים ויש לבקש מהמכון את ההוראות הספציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NSIP Cellular pattern lung diseaseיאלי03/10/2021
שלום רב
אני סובלת ממחלה ראות מטופלת ב סלספט פרדניזון חמצן לפעמים טבאניק בנוסף אנלציות ומשאף ספירומקס
ביצעתי mri לב
כתוב חדר שמאל מורחב lvedd 60ממ
כל השאר בסדר
השאלה אם מחלת ראות יכולה לגרום לזה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
NSIP לב יש להשלים בדיקת אקו לב וייעוץ קרדיולוג
ד''ר שבתאי ורסנו03/10/2021שלום,
NSIP אידיופטי (ללא סיבה ידועה) לא אמור לגרום לכך. לעיתים NSIP מתלווה למחלות אחרות, העלולות להשפיע על הלב. ככל הנראה יש להשלים בדיקת אקולב וייעוץ קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ארקוקסיה עם אורטיקריה ואסתמהיהלי30/09/2021
שלום, למרות 4 אריוס יש לי כל יום יומיים אורטיקריה. בנוסף אסתמה קשה מאוזנת עם סימביקורט 320 2 שאיפות פעמיים ביום.
עליי להתחיל דחוף ארקוקסיה עקב קרע בשריר. בעבר לקחתי ארקוקסיה ל 10 ימים ואחרי שנה ל 5 ימים בתקופה שבה לא היתה לי אורטיקריה ואז הכל היה בסדר ולא היתה כביכול אלרגיה. הפעם אקח את הארקוקסיה עם אורטיקריה כרונית. האם אפשר להיות רגועים אם בעבר לא הייתי אלרגית אלייה ולא להפסיק אם כל יום במשך שבועיים של נטילה תהיה לי אורטיקריהז? או שזה עלול להיות מסוכן? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארקוקסיה ואסתמה קשה ומניעה משימוש בתרופות נוגדות כאב
ד''ר שבתאי ורסנו01/10/2021שלום,
בעקרון, ארוקסיה גורמת פחות תגובות אסתמטיות מסכנות חיים מאשר תרופות קרובות כגון וולטרן/נקסין/אספירין, אבל זה לא אפס סיכוי.
אף כי לא כל אסתמטי מגיב לתרופות אלו בהתקף, אך באסתמה קשה, בעקר כזו עם פוליפים באף, רצוי להימנע ולהשתמש בתרופות נוגדות כאב אחרות כגון אקמול במינון גבוה יותר. יש לשתף את רופא הריאות/אלרגולוג שמטפל בך בקביעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)