מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- US ראשון + שאלה נוספתנטעלי01/04/2012
מתי נהוג לבתע US ראשון לראות באם יש דופק לעובר?
אנחנו בהליך בארה"ב, הבנו כי שם נהוג לעשות זאת מאוחר יותר
מאשר בארץ. האם ההמלצה היא לתחילת שבוע 6? תחילת שבוע 7?
בנוסף, בדיקת הבטא הראשונה שלנו שהיתה גבוהה יחסית (836), היתה בייום חמישי
האחרון (29.3). הבדיקה הבאה תתבצע רק מחר (ארבעה ימים לאחר הבדיקה הראשונה) וזאת עקב שבת ראשון של האמריקאים. מניחה כי אם ההיריון תקין, לא אמורה להיות בעיה
כי בדיקת ההכפלה תבוצע רק לאחר 4 ימים אך לאילו תוצאות אנו אמורים לצפות בכדי לדעת אם ההיריון תקין? מניחה כי זה כמה אלפים אך האם פשוט אנו אמורים לראות שתי הכפלות לפחות מהבטא הראשונה ?
תודה רבה,
נטע-לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US ראשון + שאלה נוספת - תגובה
דורון ממט01/04/20122 הכפלות לפחות זה הרצוי אם כי ערך קרוב לזה גם הוא הרבה פעמים בסדר.
בד"כ בארה"ב שבועיים (פלוס כמה ימים) אחרי הבטא הראשונה עורכים את האולטרה סאונד.
זה לא ממש משנה אם עושים את כמה ימים אחר כך. אין גם תוכנית הריון קבועה בכל ארה"ב - תצטרכי לברר עם הפונדקאית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 836 ביום ה 13 להחזרהנטעלי30/03/2012
לאחר החזרת שני עוברים בהליך פונדקאות - בטא 836 ביום ה 13.
כמה שאלות:
- מה הסיכוי לתאומים עם בטא 836?
- איך מחשבים את גיל ההיריון במידה וההחזרה היתה ב 16.3, העוברים היו בני 3 ימים,
ואין לנו מושג מתי היה המחזור האחרון של הפונדקאית.
(האם יש לכך חשיבות או שפשוט מיום ההיריון סופרים שבועיים + השבועיים עד הבדיקה, היינו 4 שבועות של היריון + יומיים או שיש דרך אחרת לחישוב?
תודה מראש,
נטע-לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון-תודה על השאלה רק שאלת הבהרה
נטעלי30/03/2012אם הבנתי נכון, בהנחה שההחזרה היתה ב 16.3, ההפרייה היתה ב 13.3
את התשובות קבלנו אתמול ב 30.3, היינו הפונדקאית כעת סיימה ארבעה שבועות + 3 ימים? כך זה נספר או שזה כבר שבוע חמישי או ש????
אשמח לקבל תשובה מפורטת...
תודה רבה מאוד
נטעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון-תודה על השאלה רק שאלת הבהרה - תגובה
דורון ממט30/03/2012לפי הנתונים שאת מציגה, היום הקובע לתחילת ההריון (LMP) הוא 28.2
ולכן ההריון היום (30.3) הוא בן 4 שבועות ו 3 ימים.
בעולם המערבי קוראים לזה שבוע 4. לפי שיטת הספירה הזו ההריון עתיד להסתיים בשבוע 40 + 0.
בישראל יש המכנים את זה שבוע 5 (כי התיימו ארבעה שבועות ועכשיו אנחנו בשבוע החמישי להריון) - לפי שיטת ספירה זו ההריון עתיד להסתיים בסוף השבוע ה 40.
את יכולה לקרוא לזה כך או כך - העיקר שאת מבינה את הטרמינולוגיה אליה את מתכוונת.
בכל מקרה התאריך הצפוי הוא 4 בדצמבר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פונדקאות לזוג נשיםליאל26/03/2012
מה המעמד החוקי של התינוק מבחינת מי זו אמו אם נלקחה פונדקאית וביציות משתי הנשים הושתלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונדקאות לזוג נשים - תגובה
מינה יולזרי27/03/2012אני ממליצה לך לדבר עם אירית רוזנבלום ממשפחה חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפונדקאות לזוג נשים - תגובה
דורון ממט27/03/2012ראשית, אני מסופק אם הועדה תאשר להחדיר לפונדקאית ביציות משתי אימהות שונות.
תהליך כזה ניתן לעניות דעתי לעשות רק בחו"ל.
נכון להיום המדינה תצווה בדיקה גנטית ותכיר רק באם הגנטית.
במידה והתהליך יעשה בארה"ב ניתן יהיה לרשום את שתי האמהות על תעודת הלידה. יש בג"צ המבקש להכיר בתעודות לידה כאלו... עד שהוא יוכרע המדינה עדיין תצווה בדיקת רקמות שתכריע מי האם.
אם במקרה אחת האמהות יכולה לשאת את ביציותיה של בת זוגה (גם אישור לתהליך זה כבר לא ניתן בארץ - ויכול להתבצע רק בחו"ל) - אז, ישנו תקדים אחד ששתי האמהות הוכרו כאימותיהן של התינוק (ללא צורך לאמצו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחמתעניינת14/03/2012
אם אני מתכננת לעבור ניתוח שרוול (קיצור קיבה) ואני בריאה באופן כללי זה אפשרי חהיות פונדקאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
עדה אטיאס14/03/2012הועדה לא מאשרת נשים שעברו ניתוח קיצור קיבה לשמש כפונדקאיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורנה05/03/2012
היי אני גרושה בת 32עם 3 בנים עברתי שתי לידות יש לי תאומים שנולדו במישקלים 3450 והשני 3270 והילד השלישי ...רציתי לדעת עם אני יכולה להיות אם פונדקאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם מותר לי להיות פונדקאיתיולי04/03/2012
הייי אני בת 27 נשואה אמא לשני ילדים בן ובת שניהם נולדו במשקלים של 4400 ו4265 אחרי הריונות תקינים אני ההיתי רוצה לדעת אם מותר לי להיות פונדקאית השמח לעזור לזוג גם זוג חד מיני אין לי בעיה העיקר לזוג שכל רצונו להביא תינוק לעולם וזקוק בעזרת פונדקאית השמח לדעת אם אני מתאימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כמה שאלותאלי28/02/2012
אנחנו זוג נשוי בני 40 עם 3 ילדים .
ההריונות של אישתי קשים מאד, ובפעם הרביעית היא כבר לא יכלה לשאת את הבחילות ההקאות והתחושות הקשות ועברה הפלה יזומה.
אנחנו מתעניינים לפיכך בפונדקאות.
1. האם לדעתך ניתן יהיה למצוא רופא שיתן חוות דעת רפואית מתאימה?
2. כמו כן האם יש לכם רשימה/מאגר של אמהות פונדקאיות פוטנציאליות ?
3. מה סדר הגודל (פלוס מינוס 20 אלף שח) של העלויות של הפונדקאות ?
בתודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
עדה אטיאס28/02/2012זוגות עם שלושה ילדים לא מקבלים את אישור הועדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי שלום אפשרי לעשות בחול
זיוה02/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי שלום אפשרי לעשות בחול - תגובה
עדה אטיאס03/03/2012מציעה לך לבדוק מול סוכנויות שמתעסקות עם חו"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדה ומינה אתם לא עושים בחו"ל??
לימור19/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת אבל איני יהודיהענת ,,,,,,,28/02/2012
אני אישה בת 32 נשואה ואמא ל4 ילדים מקסמים ומעוניינת להיות פונדקאית מזמן, כל כולי מוכנה לזה אבל אני לא יהודיה אבל אני אישה מדהימה ממשפחה טובה ואשת חיל ומקוה שמישהו יענה לבקשתי .... מחכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת אבל איני יהודיה - תגובה
מינה יולזרי29/02/2012ענת את לא יכולה להיות פונדקאית אם עברת 4 לידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיות אם פונדקאיתטלטל 2915/02/2012
שלום רב,
אם אני נשואה +2 ילדים אני יכולה עדיין להיות אם פונדקאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פונדקאותsa12/02/2012
גבר בן 50 + מכיר אישה בת 40+ , הנמצאת בקבוצת סיכון ללדת , האם ישנה אפשרות לאם פונדקאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונדקאות - תגובה
מינה יולזרי12/02/2012יש אפשרות לפונדקאות במידה והאישה היא בת 40 + וישנה בעייה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הנחות לזוג בתהליךרוני05/02/2012
שלום
אנחנו זוג שנמצא בתהליך של פונדקאות
ושמענו שמועה שניתן לקבל הנחה בארנונה
של עד 70% למשך שנה. האם זה נכון?
האם למישהו יש מידע על כך? ומה הפרוצדורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הנחות לזוג בתהליך - תגובה
עדה אטיאס05/02/2012אני מציעה לכם לבדוק זאת מול מחלקת הארנונה בעיר שבה אתם מתגוררים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אישור התהליךדליה02/02/2012
האם האופציה לשימוש באם פונדקאית פתוחה גם לנשים שיש להן פחד מהיריון ולידה, או לרק לנשים שלא מסוגלות פיזית להיכנס להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אישור התהליך - תגובה
עדה אטיאס02/02/2012רק שיש סיבה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי אישור התהליך - תגובה
דורון ממט03/02/2012פונדקאות בחו"ל פתוחה לכל מי שזקוק לזה.
ללא קשר, פחד מהריון אגב, יכול להיחשב כסיבה רפואית (לא בטוח שבארץ אבל בארה"ב בודאי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח מחיריםשואלת31/01/2012
מה טווח המחירים של אם פונדאית בישראל זה עובר את העשירייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח מחירים - תגובה
עדה אטיאס01/02/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פונדקאית יכולה להיות בת מישפחהאלמונית....23/01/2012
אני מוניית להיות פונדקאית לאחותי .האם זה חוקי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא רשמי מייל
חנה23/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפונדקאית יכולה להיות בת מישפחה - תגובה
מינה יולזרי24/01/2012לפי החוק לא תוכלי להיות פונדקאית לאחותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פונדקאות בהתנדבותחנה23/01/2012
מאחר שהבנתי שאסור לאחות לשמש כאם פונדקאית לאחותה בארץ, רציתי לשאול, האם יש איסור למצוא מישהי שזקוקה לאם פונדקאית ואחותי תשמש לה כפונדקאית ובתמורה קרובת משפחתה של אותה אחת תשמש לי כאם פונדקאית (הסבר קצת מסובך, בעצם עסקת חליפין בין קרובות משפחה ללא תשלום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונדקאות בהתנדבות - תגובה
מינה יולזרי24/01/2012אם אין קשר משפחתי לא צריכה להיות בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)