מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה מענק לידה מקבלת פונדקאית?נטלי30/09/2012
ומתי פונדקאית מודיעה לביטוח לאומי שעשתה תהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה מענק לידה מקבלת פונדקאית? - תגובה
מינה יולזרי05/10/2012ביטוח לאומי יודע זאת בד"כ לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסכמי פונדקאותעדן29/09/2012
נשאלה פה שאלה אם ההחזרות הן חלק מתשלום הבסיס עניתן שכן ואני ביררתי במרכז אחר ונאמר לי שלא ושזה מתומחר בנפרד!! ! ועוד דבר כתבתן שהפלות יורד מהבסיס שוב בדקתי וזה אמור להיות בנפרד! !!! זה קשור באקסטרות שאלתי היא למה יש ככ הרבה שוני בין המרכזים?? ? ואולי עדיף לעשות באופ.ן עצמאי ודי?? אני מציעה לפונדקאיות לעשות עבודת תחקיר מעמיקה וללכת לכל מרכז או עצמאי ולחתום על חוזה שהכי מגן עליה ומתגמל אותה הכי הוגן!! !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
מינה יולזרי05/10/20121. הריון חוץ רחמי מחייב הפסקת הריון ולכן יש פיצוי.
2. לפונדקאית יש ביטוח חיים שהזוג מבטח שכולל התייחסות כספית למצב של שמירת היריון.
3.אין פיצוי על נזק כתוצאה מהיריון. גם לא במסגרת ביטוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס שאלותעדן28/09/2012
1.הבנתי שאת מרבית הכסף הפונדקאית תקבל בסוף התהליך.ושכל הכסף מופקד בחשבון של נאמן או משהו .מאיפה לי לדעת אם יש שם את מלוא הסכום?? ושישלמו לי אותו ?
2.אני בקשר עם זוג כרגע שמוכן לתת סכום בסיס מאוד גבוה מעל הממוצע השאלה שלי היא אם ההחזרות ץבדיקות כמו מי שפיר .דילול וכו נניח ונעשה הפלות וכו האם זה יורד מהסכום הבסיסי או שזה בנפרד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס שאלות - תגובה
מינה יולזרי05/10/20121. מרבית הכסף אכן משולם לאחר הלידה. הכסף נמצא בחשבון נאמנות. כשמגיעים לוועדה הזוג אמור להביא אישור מעו"ד וגם מהבנק על הסכום המופקד לפיכך אין שום תעלומה לגבי גובה הסכום.
2.ההחזרות הן חלק מהתשלום. מי שפיר דילול ודברים נוספים מחוץ לתשלום הבסיסי.
הפלות קשורות לפיצוי מהסכום הבסיסי ובמידה ומממשיכים לטיפול נוסף הזוג משלים את התשלום ששולם לך עד אותה עת לחשבון הנאמנות כך שבעצם מתחילים מבחינה כספית מהתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על פונדקאותמיכל23/09/2012
שלום,
אני רציתי לברר לגבי הליכי הפונדקאות- מהו השכר שמקבלת פונדקאית, מהו השכר של התשלומים הנלווים כגון הפריה חוץ גופית ובכלל לפרט לי על כל התשלומים הלווים. אגב, הייתי מעדיפה לעשות את התהליך בלי חברה, האם זה אפשרי וכדאי? האם בחו"ל העלות היא באמת זולה יותר או שפשוט זה מקצר את הזמן? היכן זה יותר זול?
האם קיימות מדינות עם פונדקאות אלטרואיסטית- ללא מניעים כספיים?
הבנתי שבאוקראינה יש אפשרות לפונדקאית לקחת את הילד לעצמה היות והדברים לא מעוגנים בחוק-האם זה נכון?
האם מאשרים פונדקאות כאשר אחד מבני הזוג (הגבר) מעל גיל 48?
האם יש אפשרות לזרז את תהליך האישור של הוועדה הרפואית, כי אני מבינה שזה לוקח שנה בארץ?
בחו"ל אין צורך באישור וישר עושים הפריה? אם תוכלו לספר לי מה קורה בחו"ל.
מה העלות של הפריה חוץ גופית?
בנוסף האם יש לכן המלצה על פונדקית שהיא לא יקרה?
רציתי לברר בנוסף- אני בת 24 ראשית כול, בינואר 25. אני הבנתי שהועדה במשרד הבריאות מאשרת פונדקאות על סמך מניעים של מחלות (אודה אם תאשרו לי אם זה באמת נכון). לצערי אני סובלת מאפילפסיה ונוטלת תרופה אנטי אפילפטית שיכולה לסכן אותי ואת העובר. יש רק תרופה אנטי אפילפטית אחרת שאפשר לקחת "שתבטיח" הריון בטוח בלי מומים ולצערי יש לי אלרגיה אליה, ולפי טענת הרופאים, אלרגיה זו יכולה אף להחמיר אם אקח שוב את התרופה ולהוביל למותי. אני מאוזנת וחיה חיים נורמאליים לחלוטין, אקדמאית, מתחילה תואר שני, עם חלום אחד..שיהיו לי ילדים.
זה אולי נראה מוזר, אבל כל החיים חלמתי שתהיה לי משפחה וילדים כי לצערי אמי נפטרה בגיל שנה ואבי נטש אותי גם בגיל שנה וגדלתי עם סבא וסבתא שלי, וגם סבתא שלי נפטרה כשהייתי בת 18. לצערי כדי להשלים את כל התמונה העגומה הזו הצטרפה לה גם האפילפסיה (אך התמזל מזלי שאני מאוזנת) באמצע החיים שלי בגיל 16, אך עדיין המשכתי ללמוד להשקיע ולפרוח ולא איבדתי את התקווה לילדים משלי. כיום כשכבר יש לי בן זוג חשוב לי ללדת, אך לטענת הרופאים שימוש בתרופות אנטי אפילפטיות בהריון מגביר סיכון למומים לעד כ-8% ולפגיעה קוגניטיבית (פיגור) לעד כ-15% ואם לא אשתמש אז יהיו לי התקפים חוזרים ונשנים ואני אף יכולה למות.מה הסיכוי שאכן הוועדה תאשר את התהליך במצב כזה? מה הסיכוי אם בן זוגי הוא בן 47 כעת שהם יאשרו?
אשמח גם לשמוע מנשים שעברו תהליכי פונדקות ולשמוע מהן איך היה, כי מצד אחד אני מרגישה אשמה מאוד גדולה שאני לא יכולה בעצמי ללדת ילד, אך מצד שני אני מרגישה שאני עושה מצווה גדולה לילד שאני מין "מצילה" אותו מאפשרות של להיוולד עם מום, למרות הקושי שאני יודעת כמה זה קשה ילד שלי אצל מישהי אחרת...
והאם אם אנחנו לא נשואים אז אפשר להגיש בקשה עדיין לועדה והיא תאושר? אם אנחנו למעשה ידועים בציבור (ומה זה למעשה ידועים בציבור והאם אם נהיה ידועים בציבור הבקשה תאושר ובמה זה כרוך להיות ידועים בציבור? ).
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על פונדקאות - תגובה
מינה יולזרי23/09/2012מיכל שלום
אנסה בכמה מילים לארגן את כל התשובות:1. פונדקאות בחו"ל יכולה להיות זולה יותר.
2. בישראל אפשר לעבור תהליך גם אם אתם לא נשואים. צריך שיהיה מסמך משפטי המאשר את הסטאטוס הזוגי שלכם.
3. יש לך המלצה מרופא לא לשנות תרופות ולכן יש סיכוי טוב שתקבלי אישור עקרוני.
4.לגבי שכר שמקבלת פונדקאית: מכיון שתעדיפי לעבור פונדקאות באופן עצמאי תבררי באמצעות פנייה שלך לפונדקאית באופן אישי.
4. טיפול ההפרייה משולם ע"י קופ"ח ויש השתתפות בתרופות.
5. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדן22/09/2012
כתבתי לך בפורום על דופק לב מהיר 87 במצב מנוחה .התיעצתי עם קרדיולוגים ורופא המשפחה ונאמר לי שזה בגדר הנורמה ( בין 60 ל 100 פעימות ) ושאין מה לדאוג כי אני בריאה ואין בעיות בלב שאלתי האם זה בגדר הנורמה לוועדה ? או לעשות בדיקות כמו אקו לב וכו ולהוסיף לטפסים ?( שוב .. אני מרגישה שזה מהיר ורופאים טוענים שזה נורמלי ) ..
מה אתן אומרות ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מינה יולזרי23/09/2012אם רופא אומר שזה בגדר הנורמה אז זה בגדר הנורמה! הרופאים בוועדה חולקים אותו ידע כמו אלו של הקהילה. אם יהיה צורך בבדיקות נוספות הוועדה תבקש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים?קרן17/09/2012
שלום רב וחג שמח!
אני בת 31 נשואה +2 , ההריונות עברו באופן תקין לחלוטין. ברצוני לסייע לזוג שרוצה ואינו יכול להגשים את החלום. למי אוכל לפנות כדי לבדוק את התאמתי אני תושבת הצפון? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פונדקאות למיו-חד הורית?מישהי דומה?נרה13/09/2012
שלום, עקב בעיה רפואית נאלצת לפנות לתחום הפונדקאות. האם המדינה מסייעת לי באופן כשלהו? הבנתי שאין אישור לפונדקאות בארץ (למה???), אז איך כן ניתן להעזר, שכן בחו"ל זה סכומי עתק!
+ האם מישהי פה מכירה מישהי מיוחדהורית שעשתה זאת?
מאד אשמח לעזרתכן, עצתכן, נסיונכן חברות הפורום!
לחוצה מאד
נרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונדקאות למיו-חד הורית?מישהי דומה? - תגובה
עדה אטיאס13/09/2012לצערי החוק בישראל לא מאשר לנשים או גברים יחידניים לעבור תהליך פונדקאות והאופציה היחידה היא בחו"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת זה ידעתי
נרה14/09/2012ובכל זאת, שאלתי אם אין שוםםםםםםםםםםםם עזרה
+ אינכן מכירות מישהי מיוחדהורית כמוני שעברה את זה כבר?
יש לכן טיפ כלשה עבורי בטרם אתחיל במסע. יש לי עוברים מוקפאים
ורצון להצליח
אשמח להכיר מישהי שהיתה במצבי
תודה
נרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפונדקאות בחו"ל
יעל20/09/2012יש אפשרויות בחו"ל בכל מיני מחירים.
בארה"ב למשל באמת מאד יקר, אבל יש אופציות במדינות אחרות שהמחירים הם דומים למחירים בארץ ויש גם אופציות הרבה יותר זולות.
שיהיה הרבה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת דודהדרי09/09/2012
שלום לכן
האם בת דודה יכולה לשמש כפונדקאית?
מאיזו דרגת קרבה ניתן לשמש כפונדקאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת דודה - תגובה
עדה אטיאס10/09/2012דרי בוקר טוב
בת דודה לא יכולה להיות פונדקאית עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל לשמש כפונדקאית לאחי ואשתו?שירה29/08/2012
האם אחות (נשואה+2) יכולה לשמש כפונדקאית ע"י הפריה של זרע של אחיה וביצית מאשתו? אם לא, האם זה אפשרי במדינות אחרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אביבה אמרה?שאלה ממישהי דומה
נרה13/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ביטוח לאומיאביאלה27/08/2012
האם אמהות פונדקאיות מקבות מענק לידה אחרי הלידה מהביטוח הלאומי?
למה זכאיות על פי חוק אמהות פונדקאיות מהביטוח הלאומי?
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ביטוח לאומי - תגובה
מינה יולזרי28/08/2012לפי החוק האם המיועדת והאם הנושאת (פונדקאית) זכאיות למענק לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זה עולה?חסוי12/08/2012
שלום
רציתי לדעת מה סדר גודל של הסכומים שמקבלת האם הפונדקאית?
האם יהסכומים פחות או יותר זהים או שזה תלוי בכל הסכם לגופו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זה עולה? - תגובה
עדה אטיאס13/08/2012את מוזמנת ליצור עימנו קשר ולקבל פרטים לגבי סכומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי04/08/2012
אם האם בריאה ויכולה ללדת ולאבא יש כסף. האם אפשר לקחת מהאם ומהאבא .מבלי שאם פונדקאית תשכב עם האבא.. ולשים ברחם שלה (כלומר הביצית של האמא וזרע של אבא הילד מ2 ההורים) אבל נגיד האשה לא מעוניינת ללדת כי המקצוע שהיא עובדת בו לא מאפשר את כל הסיפור של ההריון.. ובני הזוג רוצים ילד.. האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מינה יולזרי05/08/2012פונדקאות אפשרית רק אם יש סיבה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
עדה אטיאס05/08/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אמהות פונדקאיות זכאיות למענקשי22/07/2012
אחרי לידה?
האם הן זכאיות לאיזושהי חופשת לידה כדי להתאושש מהלידה מעט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אמהות פונדקאיות זכאיות למענק - תגובה
מינה יולזרי22/07/2012פונדקאית תקבל חופשת לידה מלאה במידה והיא עובדת ותשלומי ביטוח לאומי שולמו באופן רציף על ידי המעסיק.כלומר בדיוק אותן זכויות של כל יולדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמה להיות אם פונדקאיתעינת11/07/2012
שלום
אני שוקלת ברצינות להיות אם פונדקאית. אני בת 33 אם לשניים נשואה. שני ההריונות שלי היו תקינים אך האחרון הסתיים בקיסרי ואני חמישה חודשים אחריו.
האם הנתונים שלי מתאימים לאם פונדקאית?
כמה זמן אורך התהליך מרגע שמגישים מועמדות ועד התחלת ההפריות?
תודה עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה להיות אם פונדקאית - תגובה
עדה אטיאס11/07/2012עינת שלום
היות ועברת לידה לפני חמישה חודשים ובניתוח קיסרי יש להמתין שתחלוף שנה מיום הלידה עד שתוכלי להיות פונדקאית.
ניתן להתחיל בבדיקות עוד 4 חודשים היות והאיחבחונים והועדה יכולים לקחת שלושה חודשים לערך.
את מוזמנת ליצור איתנו קשר בעוד 4 חודשים ונשמח לסייע לך לצאת לדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהס.10/07/2012
כדאי פונדקאית גרושה או נשואה? מצד אחד, פונדקאית נשואה אפשר שיהיו בעיות עם הבעל במהלך התהליך. וגרושה- יכול להיות שיהיה לה יותר קשה מבחינה נפשית..
מה כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה - תגובה
מינה יולזרי10/07/2012יכולים להתרחש עוד הרבה דברים חוץ ממה שהזכרת ולכן כדאי להתמקד באישיות של המועמדת ביכולת שלה לעבור תהליך בבטחון שהיא נותנת לכם וכו'. מצבה המשפחתי פחות חשוב. כמובן שאם היא נשואה צריך להכיר גם את בן הזוג ולהתרשם גם ממנו וגם מהזוגיות שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)