מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניינת להיות אם פונדקאיתמריה15/01/2014
אני בת 20 חד הורית עם תינוקת בת 10 חודשים,הריון תקין ולידה רגילה .
האם אני יכולה להיות פונדקאית ולאן אני צריכה לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת להיות אם פונדקאית - תגובה
פרופ` יונה תדיר15/01/2014עליך לפנות לחברות הפרטיות אליהן פונים זוגות המעוניינים בשרות זה ו/או לוועדה המאשרת טיפולים בפונדקאות. נכונותך וודאי תתקבל בברכה .
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי ואמרו שרק מגיל 22
מריה19/01/2014למרות שכבר מצאתי זוג ויש לי חברה שהיא בת 21 והיא כבר אחרי לידה פונדקאית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי ואמרו שרק מגיל 22 - תגובה
מינה יולזרי19/01/2014מריה, תוכלי להיות פונדקאית רק מגיל 22. הגיל של הפונדקאית נבדק בוועדה טרם אישור הפונדקאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להימנע מהזרקת הורמוניםיובל09/01/2014
ולבצע שאיבת ביצית אחת בכל חודש (יש מחזור כל חודש), עם מינימום סיכונים?
ברור שטכנית זה אפשרי, והשאלה היא האם זה פרקטי? האם יש מי שיעשה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להימנע מהזרקת הורמונים - תגובה
פרופ` יונה תדיר09/01/2014לאיזו מטרה? על איזה סיכונים את מדברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להימנע מהורמונים - פירוט
יובל09/01/2014לשאלת המטרה - המטרה היא הפריה חוץ גופית, ולאחר איסוף מספיק עוברים - פונדקאות.
בעניין השאלה - איזה סיכונים, הכוונה לכל הסיכונים הקיימים, כמו זיהומים, פגיעה באיברים קרובים, הרחבת שחלות, הצטברות מים, סיכוני ההרדמה, השפעת ההורמונים על איכות החיים במהלך הפרוטוקול ולאחריו, הסיכונים שעדיין לא התגלו משום הזרקת ההורמונים, פשוט - כל סוגי הסיכונים, כולל מה שעדיין לא ידוע.
השאלה המעניינת מכל היא האם הליך שאיבת ביצית אחת בכל חודש הוא קל יותר ומסוכן פחות מההליך הסטנדרטי. אם כן, האם יש מי שעושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להימנע מהורמונים - פירוט - תגובה
פרופ` יונה תדיר09/01/2014אין דום הגיון בשאיבות חוזרות לעומת שאיבה אחת לצורך קבלת כמות סבירה של ביציות. סיכון הזיהום מוכפל במספר הדיקורים, כך גם לגבי הצורך בהרדמטת חוזרות.
סיכון ההורמונים זניח בשאיבה אחת או שתיים במינון סביר.
לסיכום: אין הצדקה או הגיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינים בפונדקאיתרינת06/01/2014
אנחנו זוג שחי שנים יחד (לא נשואים)
אני יהודיה ובן זוגי לא.
אנחנו תושבי מדינת ישראל.
האם אנחנו זכאים לתהליך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינים בפונדקאית - תגובה
מינה יולזרי06/01/2014לפי חוק הפונדקאות אתם זכאים לעבור תהליך פונדקאות בישראל. הוועדה המאשרת של משרד הבריאות תרצה מסמך משפטי המעיד על הזוגיות. (הסכם חיים משותפים, הסכם ממון וכו')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דויד06/01/2014תודה רבה על המידע, כך שאני מבינה שלעובדה שבן זוגי אינו יהודי אין השלכות...ואנחנו זכאים לתהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
מינה יולזרי08/01/2014אם בעלך תושב מדינת ישראל זה מספיק. אין שום בעיה עם העובדה שהוא אינו יהודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני יכולה להיות אם פונדקאית?הדסה03/01/2014
שלום,
אני נשואה ואמא לשלוש בנות בריאות. בגילאי 10, 8, 5.5. אני בת 32.
עברתי 2 הפלות בשבועות מאד מוקדמים (7-8), והריון חוץ רחמי שהסתיים בעזרת זריקות.
2 הריונות תקינים וניתוח קיסרי אחד בעקבות מצוקה של העובר.
האם אני יכולה להיות אם פונדקאית?
תודה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני יכולה להיות אם פונדקאית? - תגובה
עדה אטיאס03/01/2014לצערי לא בגלל ההריון החוץ רחמי.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מתאימה לשמש כאם פונדקאית?אנונימית29/12/2013
שלום, אני בת 26 רווקה , יהודיה, אם לתינוקת בת שנה וחודשיים.
הילדה שלי נולדה 3.420 קילו.
אך בקיסרי חירום ( הלידה לא התקדמה והיה כבר ירידת מים 3 ימים קודם)
ההריון שלי היה קשה אך תקין. ( עליתי המון במשקל אז היה קשה פיזית)
ללא סכרת... ללא רעלת הריון... וללא בעיות אחרות.
אין לי תיקים פלילים ושום דבר כזה, אך יש לי כמה שאלות שאני לא בטוחה אם אני מתאימה לשמש איתם כאם פונדקאית...
1. האם העובדה שההריון שלי לא התקדם ( לא הייתה פתיחה) ונאלצתי לעבור ניתוח קיסרי חירום פוסלת אותי כמעומדת?
2. נדרש שירות צבאי או פטור- אני שירתתי סך 7 חודשים ואז בעקבות בעיות אישיות במשפחה ביקשתי להשתחרר ולסיים את השירות בתקופה אחרת ( אמא שלי כברה ניתוח קשה שלא צלח והייתה מאושפזת בבית חולים ) ואני הבכורה והיו לי 2 אחים צעירים ממני לבדם בבית ( אבא שלי נישאר שם - עלינו בשנת 1996) כאשר הגשתי בקשה מול המפקדים לדחות שירות זמנית זה לא אושר - לכן עשיתי מה שעשו רבים והלכתי לקבן ויצאתי על פרופיל 21 - האם זה פוגע בי כמעומדת?
3. זה שאני בחורה גדולת מימדית שוקלת כ139 קיחו מטר 177 ללא מחלות או חולי וכול הבדיקות דם תקינות והכל תקין מבחינת הרחם ופוריות האם זה יכול לפגוע בי כמעומדת ?
אשמח לתשובות מפורטות
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מתאימה לשמש כאם פונדקאית? - תגובה
פרופ` יונה תדיר29/12/2013שאלות כגון אלה פתוחות לדיון הוועדה ולעניות דעתי, בנסיבות שתארת הבקשה לא תאושר. פרופ' תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מתאימה לשמש כאם פונדקאית? - תגובה
עדה אטיאס29/12/2013הי אנונמית לגבי הלידה והשרות הצבאי אין בעיה לגבי המשקל כן.
עלייך להיות לא יותר מ BMI 30
אני מציעה לך לבדוק דיטנית דרך הקופה שתסייע לך לרדת במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לפונדקאותאולה25/12/2013
שלום,
אני בת 30 לאחר שני הריונות עם רעלת הריון חמורה מאוד שמתפתחת בשבועות מאוד מוקדמים,
אני יותר לא מעוניינת להיכנס להריון נוסף שמסכן את חיי ואת חיי הילד.
האם אני זכאית לפונדקאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לפונדקאות - תגובה
פרופ` יונה תדיר25/12/2013לא ציינת אם שני ההריונות הסתיימו בלידות. יש לכך חשיבות על מידת הסיכוי לאישור. בכל מקרה עליך לפנות לוועדה לברור שאלה זו.
פרופ׳ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לפונדקאות
אולה25/12/2013שני ההריונות הסתיימו בלידות , אך יש לי רק ילד אחד בבית.
בהריון הראשון הגעתי למצב פרכוסים והיו צריכים להחיות אותי בליגה השנייה הייתיע במצב help ,
כך שאין ספק שההריונות שלי מלוווים בסכנת חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לפונדקאות - תגובה
פרופ` יונה תדיר25/12/2013נראה כי נכון יהיה להצטייד במכתב סיכום ברור ממומחה/ית לענייני הריון רב סיכון ולפנות לוועדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לפונדקאות - תגובה
מינה יולזרי26/12/2013אולה יקרה
מניסיון ארוך שנים שלי עם הוועדה מקרה כמו שלך מצדיק פונדקאות כי כמו שאמרת יש סכנת חיים. אם את רוצה לבדוק את זכאותך בוועדה אני יכולה לסייע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לפונדקאות
אולה26/12/2013תודה לפרופסור ולמינה על תשובות מהירות,
האם התכוונת לחוות דעת של מומחה להריון בסיכון?
מינה תודה על ההצעה, בשלב זה רק רציתי לדעת האם יש לי סיכוי כלשהו לפונדקאות, אך להתחיל את התהליך עכשיו קשה לנו, מפני שאנו עדיין מתאבלים על התינוקת הקטנה שלנו שנפטרה.
כשנהיה בשלים להתחיל את התהליך אשמח מאוד להכוונה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לפונדקאות - תגובה
פרופ` יונה תדיר26/12/2013חיובי. מומחה להריון בסיכון אמור להגדיר עבורה מה היה ומה צפוי שיהיה בעתיד במצב זה בו יש נטיהה להישנות התופעה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לפונדקאות - תגובה
מינה יולזרי26/12/2013מבינה את הקושי ותחושות האבל שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרת העברת עוברים למדינת הפונדקאותיובל24/12/2013
מהי הפרוצדורה המלאה להעברת עוברים מהארץ לחו"ל, עם מי מסדירים כל שלב, והאם אפשר לעשות זאת באופן עצמאי?
השלבים שחשבתי עליהם:
שחרור העוברים מיחידת ההפריה, אישור נשיאת עוברים בארץ, אישור הוצאת עוברים מהארץ, אישור הטסת עוברים, אישור אי מעבר בשיקוף בארץ ובחו"ל, אישור הכנסת עוברים לחו"ל (מכס, משרד בריאות זר), אישור נשיאת עוברים בחו"ל, אישור השתלה(החזרה) בחו"ל.
אולי בכלל עדיפות לי שאיבה וההפריה במדינה של הפונדקאית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרת העברת עוברים למדינת הפונדקאות - תגובה
פרופ` יונה תדיר25/12/2013אכן, ביצוע הפעולה בחו״ל פשוטה יותר ועשויה להקנות גם סיכויי הצלחה טובים יותר עקב השימוש המידי בעוברים טריים. זאת, במידה להפעולה מבוצעת במקום בו הרפואה איכותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדרת העברת עוברים למדינת הפונדקאות - תגובה
מינה יולזרי25/12/2013העברת עוברים לחו"ל יכולה להיות פשוטה מאוד וגם מורכבת חשוב להזכיר שלכל מדינה יש את הדרישות החוקיות שלה. לגבי שאיבה בחו"ל צריך לקחת בחשבון סינכורוניזציה עם הרופא המטפל כאן ועם הרופא המטפל שם וזה לא פשוט לגמרי כי זה כולל גם הזמנת טיסות בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיות פונדקאית עם 4ילדיםנילי לביא22/12/2013
למה לא מאשרים לאישה עם 4 ילדים להיות פונדקאית? (בעלי ואני בגישה של להביא את הילדים בגילאים צמודים -ברוך ה׳ שבירך אותנו עם שלושה בנים מקסימים הקטן בן 7שבועות-הגדול חגג 3לפני שבועיים) אנחנו מעוניינים בעוד ילד/ילדה אחד ואז זהו. מבחינה מהותית אין לי בעיה אני אפילו מאוד רוצה להיות פונדקאות ולעשות את המצווה הענקית הזו - אבל לפי מה שקראתי עד כה לא אוכל כי אהיה כבר אחרי 4 לידות. מעניין אותי מה הסיבה לכך? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות פונדקאית עם 4ילדים - תגובה
מינה יולזרי25/12/2013זו החלטה שמבוססת על מחקרים רפואיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי לעבור ועדת הפריה תוך שבועשלי16/12/2013
האם יש אפשרות לקבל אישור ועדת IVF תוך פחות משבועיים?
אם כן, איך לארגן את זה, ובמי זה תלוי?
כיצד להתכונן, או מה בדיוק יש להכין כדי להבטיח תוצאה חיובית?
האם יש שלבי אישורים (לדוגמה: אישור עקרוני ואישור סופי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכוי לעבור ועדת הפריה תוך שבוע - תגובה
עדה אטיאס16/12/2013את מתכוונת לועדה לפונדקאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי לעבור ועדת הפריה תוך שבוע
שלי17/12/2013לא, הפונדקאות כולל ההחזרה יהיו בחו"ל.
הועדה רק ל IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי לעבור ועדת הפריה תוך שבוע - תגובה
עדה אטיאס18/12/2013את צריכה לפנות לקופת החולים ולברר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןחסויה14/12/2013
אני פונדקאית לאחר החזרת עוברים
קיבלתי ווסת ב 13/11 ומועד ההחזרה היה ב 01/12
בפועל לפי מועד הווסת אם התשובה היתה שלילית הייתי צריכה
כבר לקבל שוב , הלא כך?
מחר אבצע בדיקת הריון אך השאלה מסקרנת אותי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ` יונה תדיר15/12/2013בדיקת דם אמורה להיות חיובית ולעלות בהדרגה, החל מכ 10 ימים לאחר החזרת העוברים (אם העובר נקלט ברירית הרחם). מעבר לכך, הכל ניחושים, כל עוד לא קחבלת ווסת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה ילדבטי11/12/2013
אני בת31 ובעלי45הוא גרוש עם 3 ילדים ואני גרושה בלי. אנחנו אוהבים מאוד ואנשים באמת טובים.אנו נשואים כבר שנתיים וחצי. יש לי שחלות פוליציסטיות טסטאסטורון גבוה,אין מחזור, ניסיתי טיפולי פוריות ועברתי 2ivf ו1 ivm לא הצליחו ואני מיואשת...זה קשה נפזית ופיזית ואנחנו מאוד רוצים ילד משותף...
שמענו על פונדקאות במעט מאוד ורוצים יותר לשמוע...תנאים/תהליך/עלויות/סיכויים וכו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
בטי12/12/2013קבעתי מול עדה ליום ו הבא 19.12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
רינת06/01/2014ביאטה, אני חושבת שאני יכולה לעזור מנסיוני
אם עדיין רלוונטי אנא שלחי מייל או מס טלפון ואצור איתך קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מוכנה להיוך אם פונדקאית
אלינור02/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פונדקאיתליז11/12/2013
שלום רב.
בעקבות החוק החדש לפונדקאות, שפורסם ממש היום (!!!)
ולאור התעניינותי בעבר להיות אם פונדקאית, הייתי מאוווד רוצה
להיות פונדקאית לחד מיניים.
במידה ויש מצידכם עניין בנושא, אשמח שתיצרו קשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונדקאית - תגובה
מינה יולזרי11/12/2013היום הייתה רק הצהרת כוונות לגבי הרחבת החוק הקיים.
הרחבה זו מצריכה פרוצדורה של 3 קריאת בכנסת.
כלומר עדיין אין אפשרות חוקית לפונדקאות לזוגות חד
מיניים בארץ.
כל הכבוד על הנכונות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטיסים עוברים טריים לחו"ל?אני04/12/2013
האם צריך באישור מיוחד להטסת עוברים טריים לחו"ל? אם כן, ממי?
איזה ציוד נדרש? והאם אפשר להשיג את הציוד בארץ?
כמה הציוד עולה (לרכישה, שכירות וכד', לפי הצורך)?
האם העוברים צריכים ליווי מקצועי (אולי אמבריולוג)?
כיצד מאשרים מראש שלא להעביר את העוברים דרך מכשירי שיקוף?
האם אפשר לשאת את הציוד אל הקבינה במטוס?
באיזה גודל ומשקל הציוד לנשיאת העוברים?
האם צריך לשלם על מקום יעודי במטוס?
האם ואיפה אפשר למצוא מידע מרוכז בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מטיסים עוברים טריים לחו"ל? - תגובה
פרופ` יונה תדיר04/12/2013לא ניתן להטיס עוברים טריים לחו״ל. באל על יש מחלקה המטפלת בהטסת עטברים מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מטיסים עוברים טריים לחו"ל?
אני07/12/2013למה אי אפשר להטיס עוברים טריים לחו"ל?
מה הבעיה? למה שהעוברים יוכלו לגדול במעבדה, אבל לא יוכלו להתפתח במטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אפשר במעבדה ולא במטוס?
פרופ׳ תדיר08/12/2013כי קצת קשה להכניס את המעבדה למטוס. אבל זה יכול להיות רעיון לסטרט-אט חדש. כדאי שתחשבי על זה.
בהצלחה.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת עוברים
פרופ׳ תדיר08/12/2013תודתי לעדכון שלך. מעניין אכן לשמוע מה תוצאות העברת עוברים טריים בדרך זו ומה הדבר מחייב? הקפאת עוברים (לעומת הקפאת ביציות) הוא תהליך מוכר המבוצע במשך שנים רבות באחוזי הצלחה גבוהים. בכל מקרה עלי להבהיר שפורום זה אינו מיועד לשווק עצמי. כעתיר נסיון בתחום אני מסייע בהבנת תהליכים, אפשרויות ומגבלות, ושמח לקבל משוב מרענן בכל נושא.
תודתי. פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת עוברים - תגובה
מינה יולזרי08/12/2013לא היה ניסיון לפרסם אבל חשוב לתת מידע מלא וזה מה שעשיתי. יש עוד רופאים שמביאים עוברים מחו"ל באינקובטורים מיוחדים ויש הרבה הריונות גם בפונדקאות בדרך הזו.
בכל מקרה אני מזמינה את "אני "ליצור איתי קשר ולקבל מידע כיצד ניתן להעביר עוברים בטיסה באינקובטורים מיוחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מטיסים עוברים טריים לחו"ל? - תגובה
מינה יולזרי08/12/2013כמובן שמטיסים עוברים טריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מטיסים עוברים טריים לחו"ל? - תגובה - תגובה
מינה יולזרי08/12/2013עד כמה שאני יודעת מגיעים לארץ עוברים טריים באינקובטור מיוחד. דר' בר חוה ועוד רופאים אחרים עובדים כך תתייעצי אתו לגבי כל השאלות האחרות גודל משקל אישורים וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגן-פונדקאיתליאת23/11/2013
שלום
אני רוצה להיות פונדקאית אבל לצערי הייתה לי דלקת באגן בפעם השניה בתוך 3 חודשים (עקב הוצאת התקן) - הרופא נתן לי דוקסילין 100. האם זה יכול לפגוע בפוריות ולהוריד לי את הסיכויים בפוריות? בלהיות פונדקאית? מחשש שהדלקת עלולה לחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באגן-פונדקאית - תגובה
פרופ` יונה תדיר04/12/2013דלקות באגן עלולות לפגוע בפוריות. מומלץ להמתין מספר חודשים לאחר הדלקת ולהוועץ ברופא/ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באגן-תודה רבה!
ליאת04/12/2013תודה רבה על התשובה המהירה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת בית פונדקאיתקרן22/11/2013
שלום,
אני בת 28, אם חד הורית לילדה מקסימה, ומתעניינת באפשרות של להיות אם פונדקאית.
את הבת שלי ילדתי בלידת בית טבעית והיה לי הכי מדהים בעולם, אני תוהה אם דבר כזה יהיה אפשרי גם בלידה פונדקאית.
החשש שלי הוא מפני תהליכים רפואיים מסובכים שעלולים להיגמר בצרות, והחשש הזה תקף גם לתהליך הפונדקאות וגם ללידה רגילה. לא חסרים סיפורים על אמהות ש"התעכבו" ללדת ושילמו על כך בניתוח קיסרי ומי יודע אילו עוד צרות.
אני מתארת לעצמי שזוגות מסוימים דווקא ישמחו לקחת חלק בלידה מסוג זה ואולי אפילו יעדיפו זאת (כמובן עם עזרתה של מיילדת מוסמכת).
השאלה שלי היא האם יש חוק שמגביל לידה טבעית/ לידת בית פונדקאית ועד כמה ארגוני התיווך/ זוגות פתוחים לרעיון כזה?
אשמח מאוד לתגובות.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת בית פונדקאית - תגובה
מינה יולזרי26/11/2013מכיון שתהליך פונדקאות הינו תהליך מורכב מהרבה בחינות לא נראה שהטרים מיועדים יאפשרו לידת בית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי לידה טבעית בבית חולים?
קרן26/11/2013מתשובתך עולה שהדבר תלוי בהורים אך האם הוא מעוגן בחוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי לידה טבעית בבית חולים? - תגובה
פרופ` יונה תדיר26/11/2013כאחד ממנהלי הפורום אני נוהג להמנע מלהתייחס לשאלה, במצב בו מנהלת נוספת לפורום כבר הגיבה לפני. אסטה ממנהגי זה לא משום שאיני מסכים עם דבריה, אלא רק כדי להוסיף על דבריה (איתם אני מסכים), וזאת, תוך ידיעה ברורה שאין לי כל סיכוי לשכנע את השואלת. שהרי נשים אשר מאמינות בלידת בית, בד"כ "נעולות" על דעתן זו באופן חסר סיכוי להזיז אותן מכך, וזו וודאי זכותן, ובכל זאת, אוסיף את דעתי הצנועה.
1. השואלת טוענת שאינה מוכנה לקחת את "הסיכונים"ֿ של לידת בית חולים. עוד לא שמעתי על לידת בית חולים שהסתבכה, ולכן הועברה לפתרון ההסתכבות ב... לידת בית. האם יתכן שההפך הוא הנכון?
2. ניתוחים קיסריים מיותרים אכן מתרחשים לעיתים בבתי חולים, ובד"כ הם על פי בקשת היולדת, וניתן להמנע מהם. אשה דעתנית ומשכילה, והשואלת היא וודאי כזו, יכולה במעורבות אקטיבית של תהליך ניהול הלידה, למנוע מצב בלתי שכיח זה. יתרה מזאת, ניתוח קיסרי שהוא על גבול "המיותר" לא יגרור יילוד פגום. אבל לידה טבעית קשה בה נמנעו משיקולי "כאלה או אחרים" עלולה לגרור נזק ליילוד.
3. יש מדינות בעולם בהן לידה טבעית שכיחה יותר מאשר בישראל, כמו הולנד למשל. מצב דברים זה הביא עם השנים למערך גיבוי מתאים, ולאנשים מיומנים, ולאפשרויות גיבוי מתאימות. ועדיין הוויכוח העולמי סביב שאלה זו פתוח, ובין מדינות העולם המפותחות זה עדיין פחות שכיח. יש כיום בבתי חולים רבים סיבבת לידת בית מודרנית ונוחה, וניתן להגיע אליה.
4. אין בדעתי זו כדי להגרר לוויכוח אשר יגרור כנגדי ציבור שלם של מאמינות/מאמינים בלידת הבית. זו דעתי הצנועה, ותו לא. יחד עם זאת, במציאות הישראלית בה יש רמת מיילדות ציבורית מצויינת, מהטובות בעולם, ויוכיחו זאת נתוני הלידות, בין היתר גם תחלואה ותמותת יילודים נמוכה מאד.
5. ומאחר ועדיין, (גם אם טיעוני לא משכנעים, וכפי שציינתי בפתיח, אין לי כל כוונה להכנס לוויכוח, ולשכנע את השואלת המשכילה כאילו היא "טועה") לידת בית נדירה בישראל. ספק רב אם הורים לעתיד, לילוד בהליך פונדקאות, יסכימו למצב דברים זה.
זו דעתי הצנועה, ותו לא.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)