מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר למטרנה סנסטיבאמא מודאגת18/09/2011
בוקר טוב,הבת שלי בת 4 חודשים כרונולוגי וחודשיים וחצי מתוקן,נולדה בשבוע 28 במשקל 950 גר'.כחודשיים אכלה אנפמיל בגלל חשש לריפלוקס ולאחר התייעצות עם רופא אני מנסה להחזיר אותה למטרנה סנסטיב,הבעיה היא שנראה כאילו היא אוכלת מהר מדי,לדוגמא את האנפמיל היא היתה מסיימת 90cc ב20 דקות וא המטרנה בפחות מ10 דקות,אני משתמשת בפטמה שלב 1 עד כמה שאני יודעת אין משהו יותר קטן.נדמה לי שבגלל שהיא התרגלה לאנפמיל שהיה יותר סמיך ויותר קשה למצוץ אז היא חושבת שאם זה נגמר מהר כנראה היא לא אכלה מספיק וכשמסיימת היא מתחילה לבכות.מה אפשר לעשות,ניסיתי לעשות הפסקות אבל היא מתחילה לבכות כשאי לוקחת לה את הבקבוק... אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למטרנה סנסטיב - תגובה
צביה קרל18/09/2011שיהיה לה לבריאות. אם היא רעבה יותר, תני לה עוד אוכל. זה לא הזמו לדיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגית רזהיעלי15/09/2011
שלום,ילדתי תאומים בן ובת ב 6.1.11 הבת נולדה במשקל 2.00 והבן 1.700.
נכון להיום הבן שוקל 9 קילו ואילו הבת 6.700. האם נראה לך שהמשקל של הבת תקין ??? היא בת 8 חודשים כרונולוגי ונראית מאוד מאוד קטנה.
היא אוכלת ביום 4 ארוחות של 80 מטרנה חלבית. היא לא רוצה יותר מזה.
כולם אומרים לי שהיא נראית ממש קטנה לגילה...
אבקש את עזרתך בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגית רזה - תגובה
צביה קרל15/09/2011נראה באמת שהיא עולה פחות במשקל. את אומרת שהיא בת 8 חודשים כרונולוגי, וכמה מתוקן? 4 ארוחות זה נשמע לי מעט. הייתי מנסה להעלות ל-6 ארוחות, גם אם לא תאכל את כל הארוחה, ואולי לשקול להוסיף מוצקים לתפריט? כמובן בהדרגה, ותוך התייעצות עם אחות טיפת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית רזה
יעלי16/09/2011היי..היא בת 6 וחצי מתוקן. אני נותנת לה גרבר מידי פעם אבל היא לא הכי אוהבת לאכול. היא לא בוכה לאוכל,אם אני לא אתן לה היא לא תבקש כמו אחיה התאום שצורח שהוא רעב.
הסבירו לי שבגיל חצי שנה צריך להכפיל את משקל הלידה ,אז אם זה נכון היא הכפילה.
מה דעתך בנושא זה...האם היא רזה באמת ??? בטיפת חלב היא נעצרה פעם אחרונה שנבדקה בגובה האם זה צריך להדאיג ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית רזה - תגובה
צביה קרל17/09/2011גם אם היא לא בוכה לאוכל היא עדיין צריכה בגילה לאכול 5-6 ארוחות. אם יש עצירה בגובה, צריך להמשיך לעקוב. זה יכול להיול בגלל שהיא צריכה יחותר גיוון. תנסי במקום גרבר, ךעבוד קצת יותר קשה ולהכין לה מרק ירקות טעים. תתחילי מירקות כתומים. כמובן- כל מב שמתחילים- מבודדים ומתחילים בהדרגה, ותוסיפי לאט ךאט עוד סוגי ירקות, אפשר להוסיף גם דיסת שיבולת שועל או דיסת אורז מלא.
ישנו ספר מעניין על תזונת תינוקות, שנערך על ידי טל קבסה. קוראים לו " תזונת תינוקות ". אפשר למצוא אותו בחנויות הספרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית רזה
יעלי17/09/2011תודה רבה רבה רבה !!! אעשה את מה שציינת...שבוע טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוכל ויציאותגבי15/09/2011
שלום, התאוומות שלי נולדו בשבוע 32, כיום בנות שלושה וחצי שבועות. אחת מהן השתחררה לפני שבוע במשקל 2.025 מהפגיה. היא אוכלת בסביבות ה 40 מ"ל מבקבוק חלב שאוב, כל שלוש שעות. אתמול נשקלה ומשקלה היה 2.180. האם העלייה במשקל תקינה או שזה קצת מדי? לגבי כמויות האוכל היא פשוט נרדמת ולא רוצה יותר אחרי 40 או 50 מ"ל גג, האם הכמויות אוכל תקינות?
בנוסף, במשך ארבעה ימים לא עשתה קקי, לאחר עיסוי וגירוי עשתה יפה, אבל מאז שוב יומיים כבר לא עושה..
אשמח לשמוע את עצותייך,
תודה רבה
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אוכל ויציאות - תגובה
צביה קרל15/09/2011כמות האוכל סבירה בעיני. לא צריך להכריח אותה לאכול, בעיקר כי היא עולה יפה במשקל. כשהיא תהיה רעבה, תאכל יותר.
בענין היציאות- אפשר להמשיך עם עיסויים סדירים של הבטן, כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות האכלה וסוג האוכלינית14/09/2011
שלם רב,
ילדתי ב- 19.8.11 בשבוע 36 בת במשקל 1.830 גר', אחרי שבוע הגיעה למשקל 2 ק"ג ושוחררה. בשחרור היא אכלה 45 CC מטרנה סנסטיב וקיבלנו הנחיה לעלות בכל חמישה ימים ב- 5 CC.
היום הילדה אוכלת 70 CC מטרנה סנסטיב ולפעמים כשהיא רעבה אני נותנת לה תוספת והיא אוכלת סה"כ 90 CC. בשבוע שעבר נשקלנו ומשקלה היה 2.338 גר'.
השאלות שלי הן:
1. האם הכמות שהיא אוכלת בסדר או גדולה מידי??
2. האם יש מושג של האכלת יתר?
3. האם אני יכולה לעבור לסימילאק נאושור כיוון שהילדה סובלת מכאבי בטן וגזים ובכלל לא רגועה במהלך השינה? האם החלפת סוג האוכל צריכה להיות בהתייעצות עם רופא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות האכלה וסוג האוכל - תגובה
צביה קרל14/09/2011הי ינית.
השובה לכל שאלותייך היא כן.
אין בעיה לעבור לסימילאק נאושור, הוא המקביל של מטרנה סנסיטיב.
נשמע שהילדה אוכלת טוב.
יש מצב של האכלת יתר, ואז אנחנו רואים שהתינוק פולט את שאריות האכל. בדרך כלל הם אוכלים כמה שהם צריכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! עכשיו אני רגועה
ינית14/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר בשבוע 31הילה13/09/2011
אני צריכה לעבור מחר בדיקת מי שפיר בשבוע 31
בשבוע 30 לפי בדיקה אגני כיליה 6.3
מי שפיר 28
מה הסיכונים לי ולעובר ברחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר בשבוע 31 - תגובה
צביה קרל14/09/2011ישנו סיכון קטן בבדיקת מי שפיר, בעיקר לזיהום וללידה מוקדמת. כיום, עם הנסיון הרב שנצבר בנושא, הסיכון הוא מזערי, וכמובן שמה שלא יהיה, יש חשיבות רבה לגילוי מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנפמיל או מטרנה סנסטיבאמא מודאגת09/09/2011
שלום,ילדתי בשבוע28+5 פגית במשקל 950גר,הגיל הכרונולוגי שלה 4חודשים והמתוקן כחודש וחצי,אוכלת כבר כחודשיים אנפמיל בגלל שהיה חשד לריפלוקס למרות שהיא לא היתה פולטת,היה אפשר לראות שהאוכל עולה לה והיא היתה בולעת אותו בחזרה.היא אוכלת בערך כל 3וחצי שעות בין 85 ל90 cc.כל הסימנים לריפלוקס נעלמו רציתי לדעת מתי אני יכולה להחזיר אותה למטרנה סנסטיב(היא אמורה לקבל אותו עד גיל 9 ודשים בערך..).בנוסף רציתי לדעת מתי הם אמורים להפסיק להתעורר בלילה לאוכל,זה משהו שקורה לבד או שאני אמורה להרגיל אותה איכשהו? אשמח לתשובה תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפמיל או מטרנה סנסטיב - תגובה
צביה קרל10/09/2011הי
אם אין סימנים לרפלוקס, את יכולה לנסות בזהירות ארוחה או שתיים של מטרנה סנסיטיב. ותראי איך היא מגיבה. אם אין שינוי צבע והאוכל לא עולה- אפשר להפסיק עם האנפמיל. אם היא עדיין מתקשה, תשארו עם האנפמיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות לפגיםרויטל06/09/2011
שלום, יש לי תאומים בני 4.5 חודשים כרונולוגית וחודשיים מתוקן, נולדו בשבוע 27.
האם כדאי להתחיל איתם טעימות או לחכות שיהיו בני 4 חודשים מתוקן? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות לפגים - תגובה
צביה קרל06/09/2011אין לאן למהר עם טעימות. חכו לפחות עד גיל 4 חודשים מתוקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין אכילה של פגיותגבי03/09/2011
שלום,ילדתי לפני שבועיים פגיות מתוקות בטירוף בשבוע 32, במשקלים של 1.6 ו1.8 ק"ג. הן בפגיה (אנחנו לא גרים בארץ), ומתקדמות לאט לאט, נושמות בכוחות עצמן מיום היוולדן בזכות זריקות סטראידים שהספקתי לקבל שבוע לפני, והתחילו לעלות ממש קצת במשקל השבוע. אבל, הן מתקשות באכילה מבקבוק...הן מקבלות כל 3 שעות 35 מ"ל מחלב שאני שואבת, ומצליחות לשתות מבקבוק כ - 20 מ"ל, ודי מתעייפות, תוך כדי גם האכילה גם רמות החמצן בדם יורדות להן (דה סטורציה אני חושבת שקוראים לזה...) ומקבלות את השאר בזונדה. הן התחילו לקבל ריפוי בעיסוק פעם ביום לשיפור האכילה, ורציתי לשאול באיזה שלב מסתדר עניין האכילה? האם זה יסתדר ברגע שהן יעלו במשקל ויתחזקו? הן כבר בנות שבועיים ואני קצת מוטרדת...
מתי בערך משחררים תינוקות מפגיה?
תודה רבה מראש...ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין אכילה של פגיות - תגובה
צביה קרל04/09/2011שבלולית היקרה, מזל טוב.
אחת הבעיות הידועות של פגים היא חוסר בשלות של מערכת הבליעה. כשאנחנו בולעים, אנחנו צריכים לעצור לרגע את הנשימה, כדי שלא יקדים קנה לושט.
פגים לא תמיד יודעים לתאם בין רגע המציצה מהבקבוק, לעצירת הנשימה, והבליעה, דבר שלנו הוא מובן מאליו. זאת הסיבה שהן לפעמים משנות צבע, ומורידות סטורציה בזמן האוכל. , ולכן הן גם מתעייפות. בדרך כלל בשבוע 34 להריון הפג כבר צריך להיות בשל לאכילה. , אבל לפעמים הבשלות מגיעה מאוחר יותר, כמו שהבשלות לישיבה , הליכה וכו' מגיעה אצל כל תינוק בגיל שונה.
המרפאה בעיסוק מלמדת אותן את התיאו בין מציצה, בליעה ונשימה. ברגע שהו יהיו בשלות, הן יתחילו לאכול כמו שצריך. אל דאגה, כולם לומדים לאכול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים ומוצקיםיעלי02/09/2011
שלום,התאומים שלי בני 8 חודשים כרונולגי ו 6 וחצי מתוקן. התחלתי לתת להם גרבר והם אוכלים יפה,שאלתי היא איך אני יכולה לעשות השוואה של כמות האוכל שהם אוכלים מול התמ"ל. בתמ"ל אני יודעת בדיוק את הכמות ואילו בגרבר אין לי מושג אם להחשיב את זה כארוחה או לא,,או לתת אחרי הגרבר גם מטרנה.
בנוסף רציתי לדעת מהי כמות המים המומלצת ביום לתינוקות אלו.
תודה ושבת שלום,ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים ומוצקים - תגובה
צביה קרל03/09/2011כוס פירות או ירקות נחשבת לרוחה, במקום תמ"ל. הם יכולים לשתות מים בין הארוחות, כרצונם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון לאחר ברית מילה - דחוףדקלה31/08/2011
שלום,
בני בן חודשיים כמעט (כרונולוגי) ובן חודש כמעט מתוקן.
נולד בשבוע 35+5 במשקל 1377 גרם.
ביום שני שעבר שקל 2725 גרם וכיום אני מאמינה כבר 3 קילו.
בתאריך 30.08.2011 עבר ברית מילה והוא עם חוסר תיאבון (לאחר הברית אכל 50 CC ומאז אוכל 20-40 CC בכל ארוחה). יש לציין שהוא אכל לפני ברית המילה 70-80 CC בכל ארוחה כפי שהוא רגיל.
האם תופעה של חוסר תיאבון נורמלית לאחר ברית מילה ובמידה וכן כמה זמן בדר"כ הוא יהיה חסר תיאבון?
תודה מראש על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון לאחר ברית מילה - דחוף - תגובה
צביה קרל02/09/2011יתכן חוסר תיאבון אחרי הברית. עדיין כואב לו קצת. אם חוסר התיאבון ממשיךכדאי להתייעץ עם המוהל ולראות שאין סימני זיהום באזור הברית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנימול עובר טראומה לכל חייו מהטבח
איריס מירב10/09/2011העורלה = דגדגן. בטבח ברית המילה קוטעים לתינוק את מנגנון העורלה המופלא המכילה אלפי עצבים אשר נועדו לענג את הגבר בעת המגע המיני. העורלה אינה פיסת עור מיותרת. זהו מנגנון תנועתי פניאומטי שנע כמו בוכנה למעלה ולמטה בעת הזיקפה .מנגנון פילאי זה נועד לגרום לגבר להנאה בעת המגע המיני,כשם שהדגדגן מענג את האישה.(השבטים הפרימיטיבים מלים את הנשים וקוטעים אותו,כדי שלא תבגוד בבעל). מטרת המילה לקטוע מהגבר עונג זה כדי שיקשה עליו לאונן ולהוציא זרע לבטלה. . כמובן שבת הזוג נהנית ממנגנון תנועתי מופלא זה שנגדע באכזריות במשחטה הברברית המאפיינת את השבטים האפריקאים,הבדואים, המוסלמים ושכניהם היהודים הפרימיטיבים. למדנו טבח זה מהמצרים ,השכנים שלנו..אלוהים ברא אותנו מושלמים.אישה שטועמת משגל עם גבר בעל עורלה אינה מסוגלת להנות כך עם נימול.ראה במקרא סיפור דינה בת יעקב,אשר נאנסה ע''י חמור בן שכם,שהיה ערל. למרות האונס היא נשארה בביתו מרצונה ומיאנה לעזבו.. על כך אמרו חז''ל: ''הנבעלת לערל קשה לסגת''.. לא בכדי בני החמישים פלוס הנימולים סובלים מבעיות קשות בתיפקוד המיני,כאשר חלה ירידה בהורמונים .חסרה לנימול התשוקה שנגדעה ממנו עקב עקירת העורלה.התינוק עובר סבל בל יתואר. אני מלתי את בני לפני 38 שנה ומצטערת על כך עד היום.הוא לא ישן בלילות וסבל מכאבים שלא הבנתי את פישרם.חשבתי לתומי שחתכו לו פרור.היום אני צופה בסרטונים ב-''יו טיוב'' ואני המומה - חותכים כמעט שליש מעטרת הפין.עיצרו את המשחטה המיותרת הזו! הצילו את ילדינו.מי קבע שצריך לחבל באיבר הרגיש הזה.זה לא סממן יהודי כלל ,שהרי גם הערבים והבדואים עושים אותו וכל הברברים מהיבשת השחורה.החיתוך אינו מונע שום מחלות. גם לנימולים יש איידס, הרפס,פטריות וכו'. לא גודעים איברים בטרם מתגלית מחלה כלשהי. אני לא אקטע את השדיים כדי למנוע סרטן ולא אכרות את הרחם,גם לא בגיל מבוגר לצורך מניעה בטרם עת.תפסיקו לסבן אותנו.כל הכבוד ליוצאי חבר העמים שלא עשו ברית מילה. אלה שעשו מצטערים על כך עד היום.הם יודעים מה הפסידו.אם המיצווה של ברית המילה היתה חשובה -היא היתה מופיעה בעשרת הדיברות.היא לא מופיעה שם כי אלוהים לא חפץ שנקלקל את פרי יצירתו..אברהם גם רצה לעקוד את יצחק בנו. אנו לא צריכים לפעול כמותו. גם דויד המלך חטא ואנו לא עושים מה שהוא עשה - חמד את בת שבע,אשת איש, נישא לה וגם שלח את בעלה להיהרג בשדה הקרב. אבותינו אינם דוגמא מופתית.גם שלמה עם אלף נשותיו.כנראה ששכחו לעשות לשלמה ברית מילה,לפיכך היה לו ''דגדגן'' לענג ולהתענג עם כל כך הרבה נשים..אגב גם 14 ימי הטוהרה הם מטורפים ונועדו לכך שהגבר לא יחוש כל צורך מיני. מחזור האישה הינו בו 3-4 ימים בלבד. למה להמתין 14 יום ????? הצילו את התינוקות היקרים שלנו ממשחטה זו שמסרסת אותם חלקית,בטקס אכזרי, שבו התינוק, חסר הישע ,סובל כאבי תופת,בלי הרדמה,כאשר המוהל הנוכל מוצץ עם פיו המזוהם את הפין המדמם לעיני הקהל המצחקק,שהידע שלו בנושא אפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חולת נפש!
איילת11/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות!מיכל30/08/2011
שלום וברכה, לפני כחודש אחותי ילדה בשעה טובה תאומים. התאומים נולדו פגים, כ-3 חודשים לפני הזמן (שבוע 28). נודע לנו כי לאחד מהתאומים ישנו דימום בראש ברמה גבוהה. הדימום חלף ונשארה ציסטה. מה שאומר שכנראה הוא יסבול מנזק כלשהו שהרופאים עדיין לא יודעים מהו, כגון פיגור/שיתוק/וכו'..חס ושלום.
מיותר לציין שהיאוש גדול וכבד מנשוא והדמעות מרובות...
השאלה שלי היא האם יש מקום לתקווה? האם קרו מקרים שלמרות הציסטה במוח הילד בסופו של דבר התפתח באופן תקין לחלוטין?
האם פיזיותרפיה יכולה "לרפא" את התינוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות! - תגובה
צביה קרל02/09/2011מיכל היקרה.
אני מבינה את הדאגה. אכן ממצא כמו שאתצתארת נשמע מדאיג. לצערי, אין אפשרתנו לנבא עד כמה הנזק הוא חמור.
אנחנו יודעים שלמוח שלתינוקות ישנו כשר החלמה מדהים לפעמים. פיזיוטרפיה בודאי לא תרפא את המקום הפגוע, אבל היא יכולה לעזור למוח להשתמש באזורים אחרים שבדרך כלל אנחנו לא משתמשים בהם, והם יקחו עליהם אתתפקידו שלהחלק הפגוע.
ליווי התפתחותי יכול לעזור. הייתי ממליצה לשלב את הטיפול הפיזיוטרפיסטי, עם טיפולים מתחום הרפואה המשלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצביה שלום, על אילו טיפולים מתחום
רויטל06/09/2011הרפואה המשלימה את ממליצה במקרה של דימום מוחי?
גם לי יש תינוקת פגית שנולדה בשבוע 27 וסובלת מדימום מוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצביה שלום, על אילו טיפולים מתחום - תגובה
צביה קרל06/09/2011רויטל,
אף טיפול, לצערי, לא ירפא דימום מוחי, אבל ישנן שיטות של ליווי התפתחותי שנשענות על פלדנקרייז למשל, שיכולות לעשות עבודה יפה ולקדם ילדים עם בעיות התפתחות שונות.
אם תרצי מידע נוסף תוכלי ךהתקשר אלי לנייד ואשמח לאזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות ראשונות לפגרונה29/08/2011
היי,
בני בן 4 חודשיים כרונולוגי וחודשיים מתוקן.
בטיפת חלב נאמר כי ניתן להתחיל לתת לו לטעום/ללקק בכדי שיחשף לטעמים.
רציתי לדעת מה המינון הרצוי בגיל הנ"ל? (האם לתת רק ללקק או ממש לתת כפית או 2)
כמו כן אלו סוגי מזונות להציע לו?
תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות ראשונות לפג - תגובה
צביה קרל02/09/2011מספיק לתת לו רק ללקק,עד כפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגים חשופים בזמן מלחמה תעבירו הלאהפיפי23/08/2011
שלום ואני אמא לשני פגונים קטנטנים ויפייפים שנולדו בשבוע 28 אני הגעתי בשבוע 20+3 לביה"ח סורוקה אם ירידת מיים לאחר מלחמה רבה נגד הרופאים שהתעקשו שאני יפיל את הילדים שלי הצלחנו לשרוד 8 שבועות אם הירידת מיים ובשל חשד לזיהום בסוף ילדתי בניתוח חירום. אני יכולה לספר שזה היה שמונה שבועות שכול יום כול שעה כול דקה הייתה מתנה מאלוהים, שהבכי הדמעות הפחד שאני יאבד את הילדים האלו לאחר שנתיים וחצי של טיפולים קשים IVF היו שווים את הכול כי קיבלתי בתמורה את המתנה הכי יפה של החיים שלי ( ילדים ראשונים שלי). אחד הסיבות שרשמתי את ההתחלה הזו כי אני רוצה שתבינו מה אני עברתי כדיי להביא את הילדים האלו לעולם. אני רוצה לשבח את העבודת הקודש שהרופאים והאחים והאחיות בפגיה של טיפול נמרץ בבאר שבע עושים הם שומרים על הדבר הכי יקר לי בעולם והם עושים עבודה נפלאה והפגיה מנוהלת בצורה מופלאה ביותר. אך יש בעיה מאוד קשה בנושא בטיחות זמן נפילות של טילי גראד המקום לא מאובטח הילדים נשארים חשופים לסכנה ואין אפשרות להגן עליהם. מדובר בפגים שמחוברים להנשמה למוניטורים ובזמן אזעקה אין אפשרות להגן על הפגים והם נשארים חשופים לסכנה כי האחים והאחיות צריכים להיכנס למרחב מוגן והפגים נשארים לבד במשך האזעקה ועד שנשמע הנפילה של הטיל כי אין ביכולתם תוך 60 שניות להגן על הפגים. אני יכולה לספר שהייתי עדה למקרה כזה שאני הייתי בפגיה בזמן אזעקה וכולם רצו למקלטים ואני ובעלי בשום פנים ואופן לא יכולנו לעזוב את הילדים והרמתי את הבן בגדול שלי וחיבקתי אותו וישבתי על הריצפה ואם הבן הקטן שלי לא יכולתי לעשות כלום כי הוא עדיין בתוך האינקובטור אם עזרה של חמצן ( הוא לא יכול לנשום בכוחות עצמו) היו 7 נפילות של טילים בו זמנית ויש הרוג + פצועים קשה בבאר שבע ואני ממש הרגשתי שאני מפקירה את הילדים שלי בתור אמא כי אני משאירה אותם במקום לא מוגן!!!! כול אזרח במדינת ישראל זכאי להגנה בזמן מתקפה ובייחוד חסרי הישע שלא יכולים להגן על עצמם ואני לא חושבת שהבנים שלי יכולים להגן על עצמם ושזה התפקיד שלנו המבוגרים לעשות את זה ואני מרגישה תסכול רב לדעת שבזמן אמת אין לילדים שלי את ההזדמנות להינצל וכול מה שיש לעשות זה להיתפלל לאלוהים שלא יפציצו את סורוקה ולא את הפגיה שהבניין ישן ולא בטיחותי כלל. אני כועסת על מנהל ביה"ח שלא פועל להעברת הפגיה למקום בטיחותי יותר כי הוא מסכן את צוות הרופאים והאחים והאחיות את ההורים שמגיעים לבקר ומעל הכול הוא מסכן את חיי הפגים הקטנטנים שנלחמים כדיי לחיות ולא ניתנת להם הצ'נס להגן על עצמם!!!!!אני שוב רוצה לשבח את צוות הרופאים והאחים והאחיות בפגיה כי הם ממש מלאכים בלבן אבל גם מלאכים אלו צריכים סביבת עבודה מוגנת על מנת להמשיך לטפל ולהציל חיים!!!
מקווה שמישהו ישמע את מצוקתי
בבקשה תעבירו את זה הלאה בפייסבוק על מנת שתייחסו לצוות הרפואי ויבנו להם מקום מוגן כי הם כבר נלחמו ואף אחד לא התייחס עליהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגים חשופים בזמן מלחמה תעבירו הלאה - תגובה
צביה קרל23/08/2011ליבי איתכם.
מקווה שהכל יגמר בשלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותיעל22/08/2011
שלום,
אני אמא לשתי תאומות פגות - שבוע 29, אשר עדיין בפגייה. אשמח לדעת:
1. משכיבים אותן על הבטן כל הזמן- האם לאחר מכן הן תתקשנה לשכב על הגב? האם יש בעיה עם עגלות כמו הסיטי מיני בייבי ג'וגר אשר לא נשכבות עד הסוף?
2. לאחר יציאתן הביתה - איך ניתן לצמצם את הנזקים של סביבה עם עודף גירויים כמו הפגייה (אור כל היום, צפצופים, המון ידיים שונות וכו)
המון תודה
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
צביה קרל23/08/2011יעל שלום.
אמנם ,יתכן שיהיה קשה להשכיב אותן על הגב בהתחלה. תוכלי להעזר בקן או בשיטות
עיטוף כדי שיהיו יותר רגועות.
שיטות אלו יצמצמו גם את נזקי הפגיה.בנוסף- עיטפו אותן בהרבה חום ואהבה. שיהיה ברור מתי יום ומתי לילה, ולאט לאט, עד כמה שניתן בגיל כזה בנו להן שיגרת יום ברורה.
לצערי, חלק מהטראומה תמיד תשאר איתן. תוכלו רק לצמצם נזקים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתוריםצילה21/08/2011
שלום.
הבן שלי בן שנה וארבע כולוגי, עשה שני בידקות שמיעה בחודשים האחרונים שלא יצאו טוב, הינו אצל רופא אף אוזן גרון. פעם אחת הוציא שעוה מן האוזן ובידקת שמיעה הראשונה לא יצאה טוב אז חזרנו שוב לרופא וקיבלנו אנטיבויקה, ושוב עשינו בידקת שמיעה ושוב לא יצאה טוב. אז שוב פעם חזרנו לרופא והוא אמר שצירך לעשות ניתוח כפתורים. בעלי היה בשוק. ואנחנו הולכים לשמוע דעה שניה. שכנה שלי אמרה שלבן שלה שאבו נוזלים מן האוזן. בגיל שנה וארבע עושים ניתוח כפתורים?? אין משהו אחר?? אני לא מתלהבת מניתוח....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כפתורים - תגובה
צביה קרל23/08/2011השיקול אםלעשות ניתוח כפתורים הוא של הרופא. אם יש צורך בניתוח כזה,רצוי לעשות כמה שיותרמהר, כי שמיעה לא תקינה עלולה לפגוע בהתפתחות הדיבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)