מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני נולד בשבוע 34, בUS מוח נמצא כיאלה31/07/2013
שלום,
בני נולד בשבוע 34, ב US מוח שבוצע שבוע לאחר לידתו,
נמצא כי רקמת מוח פריונטיקולרית מעט אקוגנית.
נאמר לנו לבצע בדיקה חוזרת לאחר חודש, ובבדיקה
החוזרת הייתה אותה תוצאה.
מה זה אומר? ומה אלינו לעשות בנידון?
על מה זה יכול להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני נולד בשבוע 34, בUS מוח נמצא כי - תגובה
דפנה דוידי01/08/2013בוקר טוב
מודה אני ממש לא יודעת מה המשמעות,אם רופא הילדים אינו יודע,יש להפנות לנוירולוג/נורוכירוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי דפנהטל28/07/2013
אני בת 31 הריון ראשון נכנסת אוטוטו לשבוע 34.
עד איזה שבוע תינוק נחשב לפג?
מאיזה שבוע ניתן כבר ליילד תינוק בריא ובשל?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דפנה - תגובה
דפנה דוידי28/07/2013לפי ההגדרה כל תינוק שנולד מתחת לשבוע 37 הוא פג,כמובן שאם יש לידה מוקדמת שקרובה לשבוע 37 ,רוב הסיכויים שהתינוק יהיה בריא ובמשקל סביר
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקהדויד25/06/2013
האם לפגים יש בעיות רפואיות רבות יותר מאשר תינוקות רגילים?
לדוגמא ראיה לקויה שמיעה לקויה אלרגיות בעור או אחרות וכל מיני בעיות רפואיות? אם כן אלו בעיות? אשמח לתשובה מפורטת תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטיסטיקה - תגובה
דפנה דוידי27/06/2013ככל שפג נולד צעיר יותר בגיל הריון הסכנה לבעיות בריאות גדלות יותר.כמו בעיות דימום מוחי,מחלות ריאות ועוד דברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחות בראש לפגדויד25/06/2013
שלום רב הנני בן 33. נולדתי פג שאלתי היא: יש לי בראש 3 קרחות עגולות קטנות בקוטר של 1 סנטימטר בערך כל אחת והן מעט מוגבהות מעור הקרקפת. למיטב זכרוני אמי אמרה לי שחיברו לי זונדות כאשר נולדתי פג לא זוכר במדויק. ב3 הנקודות האלו לא צומח לי שיער כלל.
1. האם את מכירה תופעה זו וממה היא נובעת?
2. האם ישנה אפשרות להשתלת שיער בקרחות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחות בראש לפג - תגובה
דפנה דוידי27/06/2013האמת שאין לי מושג,גם אם שמים עירוי בראש ,השער אמור לצמוח אחרכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותיהודית17/06/2013
שלום
בהמלצת רופא הפגיה התחלתי עם טעימות לילדי שהוא בן חצי שנה (ארבעה חודשים גיל מתוקן). עד כה הסתמך רק על הנקה. התחלנו עם תפוח מרוסק לאט לאט אך הדבר גרם לו לגזים קשים ואי שקט במערכת העיכול. מה עליי לעשות? יש לו באופן כללי מערכת עיכול רגיזה ורגישה, האם עליי לדחות את עניין הטעימות? הוא עולה יפה במשקל מ 6-7 הנקות ביממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
דפנה דוידי20/06/2013ניתן לנסות משהו אחר,גזר,קישוא,כל פרי אחר אם עדין קשה אז לחכות לעוד חודש לא קרה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג לאחימורן06/06/2013
לאחי נולד פג ואני לא ממש יודעת איך אפשר לעזור, הוא שרוי במצב מאוד לחוץ ולדכאוני. יש עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג לאחי - תגובה
דפנה דוידי16/06/2013בפגייה הצווץ מאוד תומך מלווה ומודע לכל הקשיים ולכן הם הכתובת בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לתינוק שנולד טרם זמנושלי20/05/2013
הי,
הילד שלי נולד בשבוע 35, ושהה בפגיה 6 ימים.
משקל הלידה : 2640 (לא יודעת אם רלוונטי אך חווה מצוקה נשימתית בלידה והיה באינקובטור, קיבל סיוע נשימתי ביממה הראשונה, היתה גם צהבת .... ).
היום בריא בע"ה, בן 5 שבוועת ושוקל כמעט 4 ק"ג.
אנו מוזמנים לטיפת חלב מחר לחיסון ראשון של גיל חודש - צהבת.
שאלתי היא האם פגים מחוסנים באותם עיתויים כמו תינוקות שנולדו בזמן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לתינוק שנולד טרם זמנו - תגובה
דפנה דוידי21/05/2013כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךהדס17/05/2013
אציין בהמשך כי הרופא אמר שניתן לגמול אותה מארוחות הלילה וכי ההתייחסות אליה היא לא כפג כבר, עדיין קשה לנו לגמול. (שוקלת 7200).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
דפנה דוידי18/05/20137200 ל10 וחצי חודשים זה ממש לא משקל תקין?אשמח לתשובות על השאלות ,תתיחסי ללנקודה כיצד נירדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בלילההדס17/05/2013
יש לי תינוקת בת שנה וחודש (עפ"י גיל מתוקן 10 וחצי חודשים), היא עדיין מתעוררת פעם-פעמיים בלילה לאכול בקבוק , זאת למרות שאוכלת יפה במשך היום. מה שכן היא אוכלת כמויות קטנות כל פעם. אוכלת בסביבות 600 מל סימילאק ביום+אוכל. השאלה אם היא באמת זקוקה לארוחות באמצע לילה או שזה רק מרגיע אותה. האם לדעתך נוכל לנסות לגמול אותה מארוחות הלילה ואיך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בלילה - תגובה
דפנה דוידי18/05/2013שלום הדס
כדי לענות על שאלה כזאת אשמח לדעת לגבי הגדילה שלה?בכל אופן תינוק שנולד במועד במידה ובריא וגדל תקין אינו צריך לאכול בלילה כלל?לגבי פגים התשובה יכולה להיות קצת שונה.אשמח לדעת קצת לגבי סדר היום שלה?קימות?באיזו מסגרת נימצאית?
תודה דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת להנקהיהודית12/05/2013
שלום
בני החמוד,היום בן 5.5 חודשים, נולד בשבוע 29 ושהה בפגיה כ 50 יום ללא כל בעיה כרונית מיוחדת, הוא פשוט היה צריך לגדול! עד היום ניזון מהנקה בלבד ואני מעוניינת להתחיל לשלב לו תזונה נוספת. האם כדאי? ואם כן אשמח לדעת מה יכול להחליף פורמולה היות ואני מתנגדת לרעיון של לתת לו אבקה תעשייתית שאינני יודעת בוודאות מה היא מכילה...
אוסיף כי הוא שוקל היום 6.200 ק"ג ונמצא כבר באחוזון הנמוך של בני גילו.
תודה
ולהתראות
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להנקה - תגובה
דפנה דוידי12/05/2013יהודית שלום
אם את רוצה להתחיל לשלב האופציה היחידה היא פורמולה מכל סוג שהיא,אין צורך להתנגד לרעיון,כי אין שום אידיאילוגיה מאחורה,הפורמולות הן בטוחות לשימוש ונבדקות באופן תדיר ביחוד אחרי מקרה רמדיה.
אין אפשרות ואפילו אסור להוסיף תזונה אחרת,שאינה מיועדת לתינוקות.
דרך אגב הוספת מוצקים רק מגיל 4 חודשים מתוקן.
בברכה דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטסה רפואית לפגדנה06/05/2013
שלום,
אני שוקלת לנסוע לחול בשבוע 32 (הריון תקין ללא סיכונים מיוחדים), ורציתי לדעת האם במידת הצורך ניתן להטיס פג (הטסה רפואית או רגילה) חזרה לארץ, ואם כן, אחרי כמה זמן של אשפוז.
כיסוי הביטוח הוא עד 50000 דולר ואיני בטוחה שזהו סכום המספיק לאשפוז ארוך בפגיה בחול (יון).
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטסה רפואית לפג - תגובה
דפנה דוידי07/05/2013דנה
קודם כל בררי אם הביטוח יכסה את הטיסה לחול,ניתן לצאת עד שבוע 32 ,ויש חברות שממש מורידות מהמטוס,זה ממש לא חכם לטוס לטוס בשבועות אלו,ספציפית ליוון לא ניראה לי שרמת הרפואה שם משהו,אז למה להכניס ראש בריא והריון תקין לסיכון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג שהיה פגלירון29/04/2013
שלום,
בן זוגי נולד פג. מה הסיכון שגם הילד שלנו ייצא פג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג שהיה פג - תגובה
דפנה דוידי29/04/2013האמת שאין לי מושג לסטטיסטיקה המדוייקת,ההיגיון אומר לי שאין קשר,תנסי לגלוש בספרות רפואית של פגים ,אולי רופאי ילדים יכולים לתת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת שונהאני18/04/2013
שלום אני בת 27 נולדתי פגית, היית בפגייה חודשיים לאחר שנולדתי. עקב השהות באינקובטור זמן רב נפגעה ראייתי ובנוסף לכך נוצרה לי פזילה.
השאלה שלי: יש טונים מסויימים , בעיקר נמוכים שכשאנשים הוגים אותם, זה פשוט מוציא אותי מדעתי !!
רציתי לשאול האם את חושבת שזה קשור לשהות באינקובטור? ואם כן כיצד אפשר לטפל בכך.
אם את לא בטוחה כיצד לעזור לי אשמח שתפני אותי למומחה אחר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת שונה - תגובה
דפנה דוידי19/04/2013באמת שאלה שונה,העיקרון זה קשור לשמיעה את יכולה לעשות בדיקת שמיעה ולהתיעץ אם אאג
קשה לי לענות לך רגשית אבל לכי תדעי על מה זה יושב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת אוכל מוצקאמא נוספת07/04/2013
שלום
בני נולד בשבוע 35+2 מתי אפשר להתחיל איתו את הטעימות? בגיל ארבעה חד' או חודש אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת אוכל מוצק - תגובה
דפנה דוידי09/04/2013כדאי בגיל 4 חודשים מתוקן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבים באוכלאולגה28/03/2013
שלום, כל עניין המעבר משלב 1 לשלב 2 בתמ״ל ותוספת דייסה, נספרת לפי גיל מתוקן או גיל כרונולוגי? בטיפת חלב אמרו לי מתוקן והרופא אומר כרונולוגי. אני מבולבלת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבים באוכל - תגובה
דפנה דוידי29/03/2013בפגים מעבר לאוכל מוצק נעשה לפי גיל מתוקן,מעבר משלב 1 ל2 אפשרי בהחלט לפי גיל כרונולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי מתן דייסה? גם כרונולוגי
אולגה30/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגבי מתן דייסה? גם כרונולוגי - תגובה
דפנה דוידי31/03/2013מגיל 4 חודשים מצוקן אפשר להתחיל לתת דיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)