מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך, המשך לבדיקות דםמאיה30/10/2012
שלום,
בני נולד בשבוע 35 + 5 במשקל 1,377 גרם.
כיום הוא בן שנה וחודשיים מתוקן במשקל 8,886 גרם.
אני לא יודעת האם יש צורך לציין, אך הבדיקות נעשו לאחר ניתוח תיקון היפוספדיאס. 5 ימים לאחר קיום הניתוח.
מודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך, המשך לבדיקות דם - תגובה
דפנה דוידי01/11/2012עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל לפג בן 3 חודשיםאלונה25/10/2012
שלום רב ,
בני בן שלושה חודשים (גיל מתוקן חודש וחצי) שוקל 4.4 ק"ג.
בימים האחרונים ירד בכמות האוכל ובמקביל גדל בזמן בין הארוחות (4 שעות).
ארוחה ממוצעת שלו ירדה ל-60 CC מ-70-80 CC (בסביבות 450-520 CC ליום).
מהיא כמות האוכל סבירה ליום?
כמה בממוצע צריך לאכול תינוק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אוכל לפג בן 3 חודשים - תגובה
דפנה דוידי05/11/2012האם תינוק בריא?ממה ניזון?יציאות תקינות?בגדול במשקל זה אוכלים סביב 120 CC ,60 זה ניראה לי מעט מדי,אם ממשיך להפחית כמויות,עליו לעבור בדיקת רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועותגבי22/10/2012
מתחת לאיזה שבוע תינוק נחשב פג? או שהמשקל קובע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועות - תגובה
דפנה דוידי24/10/2012כל תינוק שנולד מתחת לשבוע 36 נחשב פג,והמשקל אינו קובע,כמובן שככל שהשבוע נמוך יותר המשקל נמוך יותר,אבל מה שקובע זה שבוע הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתנטלי02/10/2012
שלום נולדו לי תאומים בשבוע 31 מאז שהם נולדו הם מקיאים היום הם בני שנה וחודשים במתוקן שנה הם אוכלים רק דרך בלנדר אני מביאה לך חתיכות פיציות של לחם הם מקיאים אותם לא משנה מה הם יאכלו אפילו כשאני מביאה לך מרק ויש בו חתיכות קטנות של ירק או תפוחי אדם או עוף אז הם מקיאים השאלה שלי היא עד איזה גיל הם יקיאו או שצריך לעשות לי ניתוח כי זה מה שהשכנה שלי אמרה לי אני כבר לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
דפנה דוידי02/10/2012שלום טניה
לפי מה שאת מתארת יש לבניך איזשהי בעייה תחושתית בחלל הפה,והם אינם מסתדרים אם אוכל מוצק,בנוסף יכול להיות קושי בלעיסה הנגרם מהיפוטוניה של שרירי הפה,האם מטופלים במכון להתפתחות הילד דרך קופת החולים?חיבים הערכה של ריפוי ועיסוק,והערכה של קלינאית תיקשורת מומחית להפרעות אכילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיללאה02/10/2012
מאיזה שבוע של ההריון תינוק נחשב פג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל - תגובה
דפנה דוידי02/10/2012תינוק הוא בר חיות משבוע 24 ,לפי ההגדרה פג הוא עד שבוע 37 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת פגפאי19/09/2012
שלום,
אני מניקה את בתי הפגית הקטנה
אני רוצה לשוב וליטול גלולות האם ניתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקת פג - תגובה
דפנה דוידי20/09/2012יש גלולות מיוחדות שלוקחים בהנקה,התיעצי אם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהנני05/09/2012
שלום לכן
תוכלו להסביר לי מה נוהל ברית המילה לפגים?
האם עושים להם ברית מילה כשהם משתחררים מבית החולים גם אם הם כבר בני חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית מילה - תגובה
דפנה דוידי10/09/2012בעיקרון המשקל המומלץ הוא סביב 2.7 ,אין סיבה למהר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלירון28/08/2012
עש איזה משקל העובד נחשב פג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
דפנה דוידי28/08/2012לא ברורה לי השאלה,פג בגדול הוא כל תינוק שנולד מתחת לשבוע 37 ,ככל שהשבועות מוקדמים יותר,סביר להניח שהתינוק ישקול פחות,יש כמה גורמים שמשפיעים על משקל התינוק,אבל בעיקרון פגות נמדדת ע"פ שבוע הלידה ופחות המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מלידת פגדניאל19/08/2012
היי אני בהריון ראשון ואני בת 22
מאוד חוששת מלידת פג
האם יש סיבות ללידת פגים?
האם זה יכול לקרות לכל אחת או שיש סיבות מיוחדות?
מה אני יכולה לעשות כדי למנוע לידת פג?
סליחה על הבורות שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת מלידת פג - תגובה
דפנה דוידי20/08/2012באופן כללי יכולות להיות סיבות ללידת פג(בראיאותיות של האם,של העובר,הריון מרובה עוברים ועוד כמו כן גם כל אחת יכולה ללדת פג ללא שום סיבה ניראית לעין,חבל על הפחדים,תהני מהריונך הראשון,אם את בריאה וההריון תקין אין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פגיםבינה07/08/2012
שלום
רציתי לשאול בבקשה, האם תינוקת שנולדה פגה קטנה במשקל 1300 תוכל להתפתח ולגדול ככל הילדים לאחר צאתה מהפגיה? האם פגים נתקלים באיזשהם קשיים מיוחדים בהתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פגים - תגובה
דפנה דוידי08/08/2012שלום בינה
מאוד חשוב שבוע הלידה?והאם המשקל התאים לגיל ההריון?כן בהחלט יכולים להיות קשיים ומצד שני גם לא,ולכן כל פג חייב להיות במעקב המכון להתפתחות הילד בקופת החולים שלו,על מנת להאריך את ההתפתחות ולגלות קשיים ולטפל בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות פגיתהילה30/07/2012
בוקר טוב, ביתי בת שנה ו10 חודשים הינה פגית שנולדה בשבוע 27, 1,400ק"ג, שהייה ממושכת בפגיה ללא בעיות מיוחדות למעט הפסקות נשימה שטופלו ע"י קופאין. למעט היותה מעט קטנה פיסית מילדים אחרים לא ניכר עליה פגותה. לדעתי מבינה מעל 85% ממה שמבקשים ממנה ויודעת להצביע על חלקי גופה ופניה ומבצעת הוראות פשוטות כגון: תביאי, תרימי, להחזיר למקום, שבי וכו'... ממלמלת כל הזמן.. רוצה לדבר כל הזמן אך למעט אמא, אבא, כדור, בימבה ולפעמים נדמה שהיא קוראת לאח שלה היא לא מצליחה לדבר. לשאלתי: האם להניח לילדה או שצריך לעשות משהו?? סליחה על האורך תודה על תשומת הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות פגית - תגובה
דפנה דוידי30/07/2012נהוג לתקן את גיל ההתפתחות עד שנתים כלומר בתך כרונולוגית בת שנה ועשר,אבל גיל מתוקן שנה ושבע בגיל הזה אני מצפים בערך ל10 מילים כולל חלקי מילים וצרוף אחד,פגית בשבוע שלה אמורה להיות במעקב המכון להתפתחות הילד,שבמכון חלק מאנשי המקצוע היא קלינאית תיקשורת בדרך כלל כל פג נבדק ע"י קלינאית תיקשורת בין שנה לשנתים,
תשימי לב שיש כל הזמן התקדמות שפתית,אבל כן הייתי ממליצה על בדיקה במכון להתפתחות הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגה בת 10 חודשיםלירון25/07/2012
שלום
בתי נולדה בשבוע 32+5 במשקל 1535
ב1/8 היא תהיה בת 10 חודשים, מתוקן 8 חודשים
כרגע אוכלת כמעט הכל חוץ מביצים ומוצרי חלב.
האם אפשר להתחיל לתת לה אותם? עם ביצה התעכבתי כי לא ידעתי איך לתת לה ...
תודה מראש
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגה בת 10 חודשים - תגובה
דפנה דוידי25/07/2012אין בעייה לתת ביצים ומוצרי חלב ,ניתן לתת ביצה קשה מעוכה או חביתה מקושקשת ניתן להתחיל אם טעימות של גבינות,מעדנים ואם הכול בסדר מומלץ להוסיף לתזונה היומית מעדנים וגבינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהדבי18/07/2012
התינוקת שלי שהתה בפגיה במשך 9 שבועות ולבסוף נפטרה. האם גם במקרה כזה מגיע לי הארכת חופשת לידה של 7 שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה - תגובה
דפנה דוידי19/07/2012אני מציעה לך להכנס לאתר של ביטוח לאומי ולברר את זכויותיך בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RSVדן17/07/2012
יש לנו תינוק בן שנה (כרונולוגי). נולד שבוע 27. ברקע RSV בחורף הקשה האחרון. בשבת האחרונה לקחנו אותו לבריכה ואתמול אבחנו אצלו שוב סוג של RSV. האם יכול להיות קשר בין השניים? כי אני לא מבין איך RSV יכול להתפתח בקיץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RSV - תגובה
דפנה דוידי17/07/2012אתה צודק זה לא RSV אבל יש וירוסים אחרים שיכולים לגרום לקוצר נשימה,שנמצאים בקיץ ,אנא פנו לרופא הילדים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת התזונה על לידה מוקדמתנועם11/07/2012
שאלה:
אחותי בהריון חודש 7
היא אוכל ממש גרוע ולא מתחשבת בעובר שלה
אוכלת מלא ג'אנק ולא אוכלת ירקות ופירות
האם זה יכול לגרום אצלה ללידה מוקדמת?
בבקשה תגידו שכן כדי שהיא תתחיל לאכול נכון :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת התזונה על לידה מוקדמת - תגובה
דפנה דוידי11/07/2012לא תיגרם לידה מוקדמת,אבל יכולים להגרם חוסרים כמו בברזל וויטמנים מסוימים העלולים לפגוע בהתפתחות תקינה של העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)