מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטרנת פגיםסיון08/03/2013
שלום,
בני כיום בן 7.5 חודשים ו - 6 חודשים מתוקן.
נולד IUGR במשקל 1320 שבוע 33.
לפני חודשיים, בהוראת רופא הילדים ( מומחה פגים) הפסקנו עם מטרנת פגים ועברנו לרגילה.
למעשה מרגע זה חלה האטה משמעותית בקצב העלייה במשקל. האטה שרואים בברור שהחלה ברגע שהפסקנו. כיום שוקל רק 6 קילו.
לפני חודש כשהתרעתי בפני הרופא שחלה האטה, אמר שאין צורך לשוב למטרנת פגים.
אחות טיפת חלב דווקא כן המליצה לחזור ואמרה שלא מבינה מה הרציונל להפסיק.
הוא מתחת לאחוזון 3 במשקל!
אשמח לדעת האם אני יכולה לחזור למטרנת פגים עד שידביק את הפערים?
חשוב לציין כי כבר אוכל מוצקים ( פירות וירקות מרוסקים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנת פגים - תגובה
דפנה דוידי09/03/2013שלום רב
אין קשר בין מטרנה פגים והעלאת פערים,בגדול מטרנה פגים ניתנת עד 4 קילו או בערך עד גיל חצ י שנה,
ולכן צדק הרופא שהפסיק
ילד שנולד אם אבחנה של IUGR יתקשה להשיג פערים,ההמלצה שלי היא לפנות לדיאטנית ילדים על מנת לקבל הכוונה ,הייתי מוסחפה לו פוליקוז,הייתי נותנת כל בקבוקי הפורמולה מטרנה גם וגם היא עשירה יותר בקלוריות
לפרות יש להוסיף חלוה/טחינה/אבוקדו/ממרח שקדיה ,למרק יש להוסיף בשר שמן ועוד שמן זית,לתינוק בן 6 חודשים מתוקן אפשר בהחלט להתקדם אם אוכל מוצק לחשוף לביצים,מוצרי חלב,דגים ואחרי שהחשף להוסיף ביצה כל יום אם גבינה ואבוקדו.
מקווה שעזרתי
מאוד חשוב פנייה לדיאטנית ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
סיון09/03/2013תודה דפנה עזרת מאוד.
לגבי הפורמולה "גם וגם", את ממתכוונת לדייסה שמגיעה בשקית נכון?
כיום אני נותנת לו אותה פעמיים ביום.
את ממליצה להעביר את כל הפעמים למטרנה זו?? כלומר להפסיק לחלוטין עם המטרנה הרגילה?
ושאלה נוספת - מה זה פוליקוז שכתבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.. - תגובה
דפנה דוידי10/03/2013גם וגם זו מטרנה אם דייסה באותה שקית,כלומר לא צריך מטרנהנ רגילה אלא אם תוספת דייסה,לגבי פוליקוז זהו תוספת קלוריות הניתנים לילדים אשר הגדילה לא מספקת מי שממליצה היא הדיאטנית ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני...
סיון13/03/2013הי דפנה,
על גבי השקית של מטרנה "גם וגם "- כתוב שאינה מהווה תחליף לתחליף חלב.
אני קצת מבולבלת.
האם אני יכולה לתת אותה כתחליף חלב לכל דבר או שמא עליי לתת גם תחליף חלב רגיל של מטרנה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני... - תגובה
דפנה דוידי16/03/2013דייסת גםוגם מכילה מטרנה ודייסה ביחד ,ועל כן נותנים רק אותה ולא גם תחליף חלב.את יכולה לשלב נניח פעמים ביום גם וגם ושאר הפעמים רק מטרנה.
הכי חשוב האם פנית לדיאטנית ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נותנת "גם וגם" פעמיים ביממה
מורמורית17/03/2013אין צורך להוסיף תמ"ל, זה מכיל תמ"ל + דייסה ויש בטעמים שונים (אצלי אוהבים בננה/ תפוח). ביתר הזמן נותנת תמ"ל בלי דייסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגים והנקהאמא27/02/2013
שלום,
אישתי של אחי ילדה פג לפני יומיים והיא לא יודעת מה לעשות מבחינת ההנקה. היא תמיד רצתה להניק, האם היא תוכל להניק אותו בהמשך? זה נכון שאם היא תשאב עכשיו חלב יהיה לה חלב בשבילו כשהוא יוכל לינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגים והנקה - תגובה
דפנה דוידי27/02/2013פג זו מילה כללית,באיזה שבוע?מה מצבו?בכל מקרה הצוות בפגיה אמור להדריך אותה,אלו שאלות רק בשבילם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מראה עוברי של פגירדנה18/02/2013
בנותי נולדו בשבוע 31 בלידה טבעית לאחר מהלך הריון תקין במשקל 1600 1500. הן במצב טוב, נושמות עצמאית, יציאות תקינות. מוזנות בזונדה בכ 15 מל כל כמה שעות. משקלן ירד בתחילה כעשרה אחוז ועתה מתחיל לעלות. שאלתי- האם המראה העוברי כיום קשור למשקל הנמוך, ומתי הם יראו כמו תינוקות? מאד מוטרדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
ירדנה18/02/2013האם הם תמיד תהיינה קטנות יותר? או שהפער מצטמצם מתישהו. האורך שלהן אגב היה נורמלי לשבוע בו הן נולדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
דפנה דוידי19/02/2013לנתונים שהצגת לי לתאומים בשבוע כזה משקלו מצוין,ולפי מה שאת מדווחת מצבן טוב,קשה לדעת,יש פגים שגדלים מהר ולא רואים את הפגות במדדי הגדילה ויש פגים שישארו באחוזונים נמוכים,הייתי ממליצה לך לדבר אם הצוות בפגיה,אם אמורות לענות לך על השאלות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתפת מנסיון
מורן06/04/2013היי
אני ילד י בשבוע 32+6 תאומות מקסימות במשקלים 1.490 1.670האחת הייתה בפגייה חודש והשנייה שלושה שבועות. תחילה הוזמנו מזונדה. אם לו ר את האמת, אני לא הצלחתי לראות את העובדה שהן נראות כמו פגות. הייתי בטוחה שהן הכי יפות בעולם.
היום, שהן בנות שנתיים ו 4 חודשים. אני מסתכלת בתמונות ומבינה שהלידה המוקדמת גרמה להן להראותכמו עובר שטרם נולד. יכולה להעיד שהיום אין זכר לפגות, אנשים שלא מכירים את סיפור הלידה מופתעים לשמוע שהן פגות שנולדו כל כך קטנות. משקלן מעל הממוצע, מתפתחות יפה ( אמנם הקטנה התפתחה מוטורית עם עיכוב קל)
מציעה לל לא לחשוב כל הך רחוק. יהיה בסדר. תעברו אתהפגייה ותגיעו הביתה לחיים האמיתיים. הזמן יעשה את שלו והם יגדלו וישמינו כמו תינוקות רגילים!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמראה עוברי של פג - תגובה
דפנה דוידי19/02/2013ככל שיתקרבו לשבוע לידה 36 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיהקרן10/02/2013
שלום,
האם לידה בשבוע 35+ 4 מהווה גורם סיכון לקוצר ראיה בעתיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראיה - תגובה
דפנה דוידי11/02/2013לידה בשבוע כזה לא אמורה להוות סיכון לקוצר ראיה בעתיד,לקוצר ראיה יש גורמים גנטים משפחתיים,סביבתיים,פגות בשבוע צעיר יותר יכולה להוות סיבה לבעיות ראייה בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסלי07/02/2013
הילד שלי נולד שבוע 27 במשקל קילו כיום הוא בן כמעט 5 חודשים וכ-חודשיים מתוקן ושוקל 5.780 לבני יש רפלוקס מסיבי שבגללו גם התאשפזנו בטיפול נמרץ בעבר. עד היום הוא אכל אוכל מוסמך עם 4% קורנפלור שגרם לו לעליה גדולה במשקל. ניסנו גם אינפמיל AR שלא היה טוב לו כי זה לא מוסמך מהפה. היינו אצל רופא גסטרו שהמליץ לנו לנסות נוטרילון AR שהוא כבר מוסמך מהבקבוק וברגע הכניסה לפה. רק הבעיה היא ששומעתי שבנוטרילון AR יש את האל סי פופא שזה רכיב חשוב לפגים בכמות קטנה יחסית של 6.7 לעומת מטרנה או סימילק ששם יש את זה בכמות של 13. השאלה שלי האם זה אפשרי לתת לו את זה או שזה מסוכן ביגלל הכמות הקטנה של האל סי פופא?
בתודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
דפנה דוידי08/02/2013זה ממש לא מסוכן,נוטרילון הוא אוכל מפורסם מאוד באירופה,הוא מצויין כאחות טיפת חלב אני ממליצה הרבה לאמהות על שימוש בנוטרילון,ויש המון פיטבקים מצויינים,אני ממליצה בחום לנסות על נוטרילון AR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות הכמות הנמוכה של אל סי פופא?
לי08/02/2013כי הבנתי שזה מאוד חשוב לפגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דפנה דוידי08/02/2013כן למרות הכמות הנמוכה של אל סי פופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה נוספת להסמכת האוכל
מורן06/04/2013היי
גם ביתי סבלה מריפלוקס. האינפמיל לא עשה לה טוב, נוטרילון לא ניסיתי. מה שעזר לנו מאוד- מטרנה או סימילאק ( לא חשוב) מוסמך בדייסת דגנים ( של מטרנה)
דייגת הדגנים מעודדת יציאות ולא גורמת לעצירות.
לגבי תרופה- לוסק וזנטק לא עזר. מה שמאוד עזר- גביסקון. הומלץ על ידי גסטו בכיר בשניידר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםיעל06/02/2013
האם לתאומים יש יותר סיכוי להיוולד פגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
דפנה דוידי08/02/2013לפי הסטטיסטיקות היבשות הריון מרובה עוברים הוא אחת מהסיבות ללידת פגים,אבל מצדה שני כאחות טיפת חלב ראיתי פגים שנולדו בשבוע 39 כל אחד 3 קילו.יש להקפיד על מעקב בהריון בסיכון גבוה ושיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לפגאמא חדשה24/01/2013
שלום רב שלום רב ילדתי בשבוע 32 וכרגע בני בן חודש. אני קצת מבולבלת.לגבי האוכל ואשמח לקבל הכוונה על.מספר דברים:
1.מה כמות הסימילאק שיש לתת בכל האכלה?בפגיה קיבל 55.ומתי להגדיל כמות?
2.הוא פלט מס פעמים מהאף ונשנק מה שהיה מאוד מפחיד ומלחיץ-רופא בכללית אמר שזה כתוצאה מהאכלת יתר.. מה עושים?
3.אני מאכילה אותו בבקבוק של אוונט עם פטמה מספר 2 האם זה בסדר הוא שצריך להעביר לפטמה מס 1?
4.האם הסטירילזטור מספיק טוב מבחינת חיטוי מלא?
5.מתי כדאי לתת ברזל לפני הארוחה אחרי או באמצע?
6.הוא שוכב בעריסה וכל ומידי פעם מאדים ומתכווץ-מדוע?
אולי ההיתי צריכה לקרוא לעצמי אמא לחוצה...
בתודה מראש
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לפג - תגובה
דפנה דוידי24/01/2013תשובות לשאלות
לגבי ברזל העיקר לתת ממש לא חשוב מתי,לא לשים בתוך הבקבוק אלא ישירות לפה או בכפית,להערכתי זקוק לפטמה הכי קטנה ,פיטמה 2 ,גדולה מדי,יכול להיות שזאת הסיבה שמשתנק,לגבי כמות סימילאק כמה שוקל היום?האם 55 מספיק לו?סימילאק פגים מעלים להערכתי כל 30 ,ולכן הקפיצות הם ב30 CC ,איך נותנת 55 ?מכינה שני בקבוקים ואז שמה 55 ?לגבי הפליטות מהאף רושם שאוכל מהר מידי,לא ניראית לי האכלת יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמא חדשה25/01/2013תודה רבה
הוא שןקל נכון ליום שני קילו ארבע מאות
לגבי דרך מתן האוכל אני עושה מנה של שישים סיסי והוא לא מסיים את הכל.
העברתי אותו לפטמה מס 1 יש שינוי
אב מה ניתן ךעשות נגד עצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דפנה דוידי25/01/2013פורמולה לפגים ידועה כעושת עצירות,אפשר לשחק בן סימילאק פגים או מטרנה פגים ולראות אם יש שינוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס בליעה ומציצהאמא לתאומים27/12/2012
היי אני אמא לתאומים בגיל 3 חודשים בן ובת נולדו בשבוע 29+6 הילד נולד 1.151 והילדה 916 גרם הילד השתחרר אחרי חודש והילדה עדיין מאושפזת הייתה מונשמת עד לפני כמה ימים יש לה בעיית בליעה אין לה את רפלקס הבליעה והמציצה ואנחנו מתפללים שזה ישתנה אם מישהו מכיר את הסיפור בבקשה שיסביר לי אני מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס בליעה ומציצה - תגובה
דפנה דוידי28/12/2012שלום רב
מכיוון שזוהי בעייה רפואית,כדאי מאוד להתיעץ אם הצוות המטפל מה דעתו בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
אמא לתאומים30/12/2012אני אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את הבעייה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלי בפורום רפואת תינוקות פה באתר
אסי09/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלקס בליעה ומציצה - תגובה
דפנה דוידי31/12/2012באתר זה רק אני עונה ולא אנשי מקצוע אחרים,תנסי למצוא אתרים של רופאי ילדים ,מכיוון שזו בעייה רפואית מורכבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההשלכות של HMD לפגגבריאל24/12/2012
שלום רב,
בני נולד (יחד עם אח תאום) בשבוע 35, במשקל 2.4 ק"ג, ולאחר כשעתיים במחלקת יילודים הועבר לפגיה עקב אנחות וקוצר נשימה מהרגע שנולד.
בפגיה רשמו שהוא "מתנשם עם דה סטורציות עד 88% באויר חדר. צילום חזה - חשד ל- RFLF ובהמשך תבנית המתאימה ל- HMD."
רציתי לדעת האם קיים סיכוי שהמצב המתואר לעיל (שככל שאני מבין אותו - חוסר חמצן בדם) גורם לפגיעה נוירולוגית/קוגנטיבית שתלווה את הילד בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההשלכות של HMD לפג - תגובה
דפנה דוידי26/12/2012hmd או בשמו החדש RDS RESPIRATORY DISTRESS SYNDROM מאפינת פגים,הסיכון לתופעה עולה בלידת תאומים,התופעה מתאפיינת בבעייה נשימתית וחוסר חימצון מתאים לרקמות אם צורך בחמצן ולפעמים בהנשמה,ככל שהפג גדול יותר גם בשבוע וגם במשקל,הוא יוכל להלחם טוב יותר.
להערכתי אם טיפול נאות לא ישאר זכר,והוא יגדל רגיל
כדאי להתיעץ אם הצוות המטפל בפגיה הם יודעים הכי טוב מה קורה אם הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשית פג לקהלאנונימית10/12/2012
שלום רב, ביתנו נולדה בשבוע 33 במשקל 2285 .
גיל כרונולוגי חודש ושבועיים וגיל מתוקן 0.
לפני כשבוע היא שקלה 3100. בפגיה נאמר כי יש להמעיט ולהמנע בתקופה הקרובה לחשוף אותה לאנשים ובמיוחד לילדים. מתי מומלץ להתחיל לחשוף אותה לאנשים ובעיקר לילדים אפילו לא חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשית פג לקהל - תגובה
דפנה דוידי11/12/2012מכיוון שזהו חורף אין שליטה על הוירוסים בחורף,אם צריך ללכת לאיזשהו מקום אם הילדה הולכים,ונזהרים ומבקשים מאנשים לא להרים הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם האוכליפים09/12/2012
שלום רב.
בתי כיום בת 5 חודשים ושבוע.נולדה בשבוע 36 במקשל 1600 ק"ג.בתקופה הראשונה לאחר השיחרור מהפגיה אכלה מטרנה ועד 4 ק"ג הוסיפה במשקל די יפה.לאחר מכן המליצה הרןפאה לנסות להאכיל אותה עם אנפמיל.גם פורמולה זו היא אכלה יפה(למצבה)די יפה,אך בזמן האחרון היא לא אוכלת טוב.שוקלת 4.900 ק"ג ואוכלת כמות של 120-130 שלגילה זה מאוד מעט.בדיקות הדם שעשינו הראו שהכל תקין.היא צוחקת,עושה קולות,מתהפכת לבד,מרימה את עצמה כמעט עד מצב ישיבה,טך עניין האיכל מאוד מדאיג ומתסכל.לפי מה שנאמר לנו עד גיל שנה תינוקות שנולדים במשקל נמוך משיגים את הרגילים.
אודה לכם על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם האוכל - תגובה
דפנה דוידי11/12/2012תנו לה לאכול כמה שרוצה,יש תקופות שתינוק אוכל פחות ויש יותר זה תקין לחלוטין.אם עולה יפה במשקל ומתפתחת אין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק נאושור - עד איזה משקל?אושקוש06/12/2012
שלום,
ילדתי בשבוע 38+0 לאחר זירוז בעקבות משקל נמוך של העובר.
התינוק נולד במשקל 1.8 ק"ג וניזון מסימילאק נאושור לפגים.
היום הוא בן 6 שבועות ושוקל 3.4 ק"ג.
האם ניתן לעבור לסימליאק רגיל?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק נאושור - עד איזה משקל? - תגובה
דפנה דוידי08/12/2012לתינוק שמוגדר IUGR יש לתת סימילאק פגים עד למשקל 4 קג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת פגית בלילהבוריס13/11/2012
שלום רב!
אנו שומעים דעות שונות לגבי האם כדאי להאכיל את נועה שלנו בלילה במידה והיא לא מתעוררת מרצונה על מנת לאכול.
נולדה במשקל של 2.285
ירדה 140 גרם
ועכשיו עלתה בחזרה ובמגמת עלייה.
בת 12 יום.
אנו מאכילים אותה כל שלוש שעות ביום והיינו רוצים לתת לה לישון יותר בלילה ולא לטרטר אותה ואותנו על מנת להאכיל כל שלוש שעות אלא להאכיל כל 4 שעות.
מה הספרות אומרת על זה?
תודה רבה,
בוריס ואולגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלת פגית בלילה - תגובה
דפנה דוידי14/11/2012באופן כללי ההמלצה היא להעיר גג כל 4 שעות עד משקל 3 קילו,באיזה שבוע נולדה?ומה אוכלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכלת סימילאק
בוריס15/11/2012הפורמולה היא מסוג advances plus.
נולדה בשבוע ה 33.4.
האם לדעתך ניתן לעבור לסימילאק קומפורט אפילו שאין בעיות מיוחדות עם הפורמולה הנוכחית?
תודה.
בברכה,
בוריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלת פגית בלילה - תגובה
דפנה דוידי16/11/2012כמו שאמרתי עד 3 קילו להעיר כל 3-4 שעות מקסימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימילאק קומפורט
בוריס16/11/2012תודה.
מה לגבי הסימילאק קומפורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימילאק קומפורט - תגובה
דפנה דוידי17/11/2012באיזה שבוע נולדה?ההנחיה היא על מתן תזונה מתאימה לפגים כמו מטרנה סנסיטיב או סימילאק פדיאשור לפחות עד משקל 3 וחצי קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית
בוריס17/11/2012בשבוע 33.4.
בפגיה היא לא קיבלה את הפורמולה המיוחדת של סימילאק אלא את ה
ADVANCE PLUS .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגית - תגובה
דפנה דוידי18/11/2012אז כדאי להמשיך אם האדוונס פלוס ולהעיר כל 3 שעות עד למשקל 3 קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים שיוולדו בין שבועות 24-28א08/11/2012
אני בשבוע 20 בהריון תאומים זהים. הייתי מעוניינת להתכונן מראש לאפשרות שעלולה להתרחש של לידה מוקדמת בשבועות 24-28 (שקרתה כבר לאמא שלי). אשמח לכמה נתונים סטטיסטיים:
כמה אחוזים מן התאומים שנולדים בשבועות אלה שורדים?
מבין השורדים כמה צפויים להיות בעלי נכות קשה, מומים או פיגור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים שיוולדו בין שבועות 24-28 - תגובה
דפנה דוידי09/11/2012כמובן שיש נתונים יבשים,אבל כל תינוק אם הנתונים שלו,נכון שככל שהשבוע צעיר העובר פחות סובל ובדרך כלל חולה יותר,אבל ראיתי גם פגים שנולדו בשבועות צעירים ובגיל שנה לא ראו זכר לפגות שלהם.
נכון שזהו הריון תאומים אם סיכוי יותר לפגות,אבל לא הייתי מתעסקת בדברים האלו,המטרה שלך זה לשמור על עצמך ולהתקדם בשבועות ההריון
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת פטמההילה04/11/2012
שלום רב,
יש לי תאומים בני 11 שבועות. ניזונים ממטרנה, ובינתיים עם פטמה לזרימה איטית.
מתי כדאי לעבור לפטמה בזרימה בינונית?
הם שותים בין 70 ל-130 בארוחה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת פטמה - תגובה
דפנה דוידי04/11/2012זרימה בינונית מעבירים שהילד יותר גדול,ומתעצבן שהזרימה איטית,וגם כאשר מוסיפים דייסה שהיא סמיכה יותר ויש צורך לפתח גדול יותר,לגבי התאומים שלך,ניראה לי שאפשר להמשיך אם אותה פיטמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)