מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח אףנאנא11/05/2014
הבת שלע בת 26 צריכה לעבור ניתוח באף בשל אף עקום שמקשה לה ללנשום..אמרו לה שיעשו לה ניתוח בהרדמה מיקומית .שאלתי איך לא תראה מה עושים לה בזמן הניתוח?זה מפחיד.האם הטשטוש יגרום לה ליהרדם ולא לראות מה מתרחש..?היא פוחדת והאם זריקת ההרדמה לא כואבת .?הם יתקנו לה עצם פנימית שמקשה עליה לנשום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אף - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014את הניתוח אנו עושים הן בהרדמה מקומית עם טישטוש או בהרדמה כללית. בשתי השיטות לא מרגישים דבר בעת הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזילה מהאףא11/05/2014
שלום,
ביום שישי האחרון הלכתי לגלוש בים,
כשחזרתי לבית החלה לי מן נזילה מוזרה מהאף, של נוזל דמוי מים מלוח.
בהתחלה חשבתי שזה אולי מהים, אבל זה כבר נמשך במשך יומיים ונוזל פעם בשעה\תיים בטיפה-שתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזילה מהאף - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014ככל הנראה מדובר על הפרשה מהסינוס ורצוי לבדוק את זה אם לא חולף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן סתומהmiko08/05/2014
לפני כמה ימים שמעתי בפלאפון את השעון המעורר כמה פעמים ובעוצמה גבוהה ,וכתוצאה מכך כל פעם שאני יושן (אני יושן על הבטן) על הצד של האוזן הזאת אני קם ומרגיש אוזן סתומה לזמן קצר ואז היה עובר ,היום קמתי גירדתי קצת באוזן והיא כבר סתומה הרבה שעות . מה לעשות ?מה זה אומר? האם זה מצב שיכול מאוד לסכן את השמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן סתומה - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014יש להגיע לטיפול ובדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות מוגדלותאשר08/05/2014
שלום,
בן 19.סובל מזה כחודשיים מקנדידה בלשון,טופלתי במהלך החודש האחרון באיטרנול ללא הטבה משמעותית.לפני יומיים שמתי לב ל 2 גושים קטנים מתחת ללסת.הלכתי לרופא משפחה שמשש ואמר כי מדובר כנראה בדלקת,הורה לבצע US אם לא יחלוף תוך שבועיים.האם אין סכנה בבליטות האלה.הבליטות קשות ולא ניתנות לתזוזה.אין אף סימפטום מעבר לכך.אודה לתשובתך,קצת מודאג....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות מוגדלות - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014קשה לומר מה יש ללא בדיקה והאם יש סכנה או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסניר08/05/2014
שלום ד"ר,
האם יכול להיות רפלוקס ללא תחושת צרבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014בוודאי שיכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות הלחי הפנימית וכיבים מעל השיגילי06/05/2014
שלום ביום ראשון האחרון בערב התחילו אצלי כאבים באיזור הלחי הפנימית
בחלל הפה והחניכיים.
הגעתי לרופא והוא איבחן זאת:
לוע:שקדים מוגדלים מצד ימין עם תפליט,נפיחות באזור הסינוס מקסילרי.
קיבלתי אוגמנטין 875 פעמיים ביום ל7 ימים.
היום הכאב גבר וגם הנפיחות בנוסף יצא גם מן הפרשה לבנה\שקופה עם דם מאיזור הכיבים
האם ההפרשה היא כתוצאה מהאנטיביוטיקה?
אציין כי מתחת לאיזור הנפיחות יש לי שן שהסתימה בה נפלה ולעיתים היא כואבת גם כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות הלחי הפנימית וכיבים מעל השי - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014נראה לי שמדובר במחלה מעין הפה והטלפיים. יש להמשיך ולסיים אנטיביוטיקה עד תום ואם לא יחלוף יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטקוקעדי04/05/2014
שלום, בדיקות הראו שלי ושלבן הזוג שלי יש סטרפטקוק מסוג B באיברי המין.
הסיבה שאני פונה לפורום הזה היא כי רציתי לשאול האם גם סוג של זה סטרפטקוק יכול לשבת בגרון והאם הוא מדבק במקרים בהם למשל מישהו שותה מאותו בקבוק שאני שותה ממנו? או בדרך אחרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטקוק - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014יכול לדבק אולם כמובן יש טיפול אנטיוביוטי יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Refluxהדואג03/05/2014
שלום ד"ר,
לאחר בדיקה הרופא קבע כי מדובר ב Reflux ונתן לי Omepradex למספר ימים על מנת שכאבי הגרון יפסקו. למה לצפות לאחר הפסקת הטיפול, האם לדעתך הכאבים יחזרו, ואם יחזרו מה אני צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Reflux - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014או שכן או שלא , צריך לראות מה קורה ולטפל בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לבלועלאה02/05/2014
אני בגיל 55.התייבש לי הפה והלשון גם, עד כדי כך שאיני מצליחה לבלוע. אני צריכה אחרי כל דבר שאני מכניסה לפה מיד לשתות כדי שיחליק האוכל מהגרון.
היובש מעט עבר אך קושי בבליעה נשאר. לציין, שאין לי כאבים בכלל.
לאיזה רופא עלי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה לבלוע - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014לרפוא פה ולסת אולם לפני כן יש ליטול בדיקות דם מקיפות מרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בפרוטיס וקשריות בתירואידאפרת29/04/2014
שלום רב,
הופנתי לבדיקת us תירואיד וצוואר בעקבות ערכים גבוהים של TSH (הגבוה ביותר היה 6.8). בבדיקה נמצא כי 2 אונות בלוטת המגן והאיסטמוס בגודל תקין, מרקם לא אחיד עם קישריות היפואקוגניות רבות בקוטר מירבי עד 0.4 ס"מ.
בלוטות רוק תת לסתיות תקינות.
בלוטת הפרוטיס מימין תקינה, משמאל בגדול תקין אך במרכזה נגע היפואקוגני, מוצק בקוטר 1.4 ס"מ.
אין קשרי לימפה מוגדלים.
לגבי התירואיד- מה משמעות הקשריות?
הבנתי מהרופא שנגע בבלוטת הפרוטיס יטופל באמצעות ניתוח גם אם אינו ממאיר. האם מחייב כי הנגע המדובר הוא דווקא גידול או שייתכן ומדובר במשהו אחר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בפרוטיס וקשריות בתירואיד - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014...FNA כידוע יראה מה יש להאם צריך לטפל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בגרוןהמתוסכלת29/04/2014
היי,
יש לי כבר חודש וחצי תחושה של גוש תקוע בגרון
מה שגורם לאי נוחות בכל רגע נתון ובמיוחד קשה על אכילה.
הלכתי לרופא אף אוזן גרון והוא ציין שמדובר בליחה מנזלת אלרגית ונתן לי פליקוזנס ואריוס. כבר כמעט חודש שאני מטפלת וזה לא עובר, הליחה לא מתקדמת בכלל מהגרון וכבר הגעתי למצב שאני מקיאה בכל פעם שמנסה לכייח אותה החוצה.
מה מומלץ לעשות הלאה? אני נואשת
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בגרון - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014מדובר על תופעה נפוצה אולם יש להגיע לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של גרון בוערעוז29/04/2014
ד"ר שלום,
אני אנסה להסביר את ההרגשה למרות שמרגיש לי קצת מסובך.
כמעט כל בוקר כשאני מתעורר אני מרגיש שהגרון שלי בוער מבפנים, ההרגשה מגיעה מתוך הגרון אבל הכוונה היא ללוע בפנים למעלה ממש איפה שיושבים השקדים.
כשאני אומר גרון אני מתכוון לשם ולא לממש בפנים נגיד באיזור הצוואר.
בבוקר כשאני שותה שתייה חמה זה ממש מקל על הבערה עד להיעלמות מוחלטת.
זה שב מדי פעם במהלך היום אך כמעט תמיד מופיע בבוקר.
היה לי את זה לאורך כל החיים אך תמיד זה היה אחת לכמה חודשים והנה בחודש האחרון זה תוקף אותי באופן יום יומי.
אני יודע שאתה לא יכול להסתכל על הגרון שלי מכאן אך הייתי שמח אם לפחות ע"פ התיאור תוכל להעלות בפניי במה אתה חושד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של גרון בוער - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014אין לי ספק במדובר ברפלוקס שזה עליית מיצי קיבה מעלה לגרון ויש כמובן טיפול יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, יש איזו תרופה בלי מרשם שת
עוז12/05/2014תודה ד"ר, יש איזו תרופה בלי מרשם שתוכל להמליץ עליה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש מעין גוש בגרוןיוסי27/04/2014
אני בן 43 וכבר 3 שבועות שאני מרגיש מעין גוש בגרון, שגורם לקול שלי להישמע מוזר(כאילו אני מדבר מהאף) וכשאני שותה אני לא מרגיש את הטעם.
רופא אף אוזן גרון בדק את הגרון ואמר שאין שום דבר בגרון ושזה הצטברות של צרבת שהיתה לי.
העניין הוא שסבלתי לפני 5-6 מצרבות אבל ב-5-6 שנים האחרונות אינני סובל מצרבות ונתן לי אומפרזול 20 מ"ג.
אני כבר לוקח את האומפרזול 10 ימים פעמיים ביום ושום דבר לא השתנה.
מה עוד אני יכול לעשות ?
כמו-כן הוא הרופא ראה שיש לי שקדים מוגדלים ובנוסף אני נוחר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגיש מעין גוש בגרון - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014הרבה פעמים תחושת גוש בגרון נובעת מרפלוקס ( עודף חומציות מהקיבה בגרון|) אולם ישנן סיבות אחרות לרפלוקס כגון לחץ נפשי ועוד.
אם לא יחלוף יש להגיע לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין גוש בגרוןיוסי26/04/2014
אני בן 43 וכבר 3 שבועות שאני מרגיש מעין גוש בגרון, שגורם לקול שלי להישמע מוזר(כאילו אני מדבר מהאף) וכשאני שותה אני לא מרגיש את הטעם.
רופא אף אוזן גרון בדק את הגרון ואמר שאין שום דבר בגרון ושזה הצטברות של צרבת שהיתה לי.
העניין הוא שסבלתי לפני 5-6 מצרבות אבל ב-5-6 שנים האחרונות אינני סובל מצרבות ונתן לי אומפרזול 20 מ"ג.
מה עוד אני יכול לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין גוש בגרון - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014ראה תשובתי לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי שום תשובה
יוסי12/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין גוש בגרוןיוסי26/04/2014
מה עוד אני יכול לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין גוש בגרון - תגובה
ד''ר דן גוטמן12/05/2014ראה תשובתי מעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)