מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- BPPV כ-3 שבועות לאחר תאונת דרכיםלידיה1408/09/2012
שלום,
אני בן 32 בריא.
לפני חודש עברתי תאונת דרכים שבה הרכב שלי ספג מכה חזקה מאחור.
הייתי בבדיקות בבית חולים ולמעט צוואר שהיה תפוס כ-3 ימים הכל היה בסדר.
3 שבועות לאחר התאונה הופיעו התקפי סחרחורת סיבובית (ורטיגו) חזקים שנמשכו מספר שניות.אובחנתי ע"י רופא אף אוזן גרון כסובל מ-BPPV. יש לציין שמעולם לא היו לי או סבלתי מסחרחורות. האם יכול להיות קשר לתאונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPPV כ-3 שבועות לאחר תאונת דרכים - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012יש קשר לתאונה
זה עתיד להמשך מספר חודשים- שנים
גש לבדיקה יש טיפול ( אם כי ביעילות חלקית בלבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים באףרוית08/09/2012
שלום!
אני בת 27 ומגיל צעיר (10) אני סובלת מאוד מאלרגיות, נזלת מתמשכת, אף סתום ובעיות נשימה. הבחנתי בכך שיש לי הרבה מאוד קליקים באף בעיקר באזור שסביב הנחיריים וממש הרגשה של משהו שאינו נמצא במקום. האם ייתכן קשר בין הדברים והאם כדאי לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים באף - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012אם מדובר בתופעה מטרידה אז כדאי לפנות לא.א.ג לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונכיות היפרטרופיותמתן04/09/2012
האם קונכיות היפרטרופיות גורמות לנפיחות בצד האף, האם אפשר לכווץ את זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונכיות היפרטרופיות - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012כונכיות היפרטרופיות גורמות לחסימה אפית הניתנת לתיקון ניתוחי. אולם קשר בן הנפיחות הפנימית לנפיחות החיצונה באף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגרוגורת ובשני צידי הצווארנירה04/09/2012
ערב טוב,
לבעלי כואב מזה כמה ימים הגרוגורת ושני צידי הצוואר.
בעיקר כאשר הוא בולע, רופא המשפחה לא ראה מוגלה ואמר שזה ככל הנראה לא דלקת גרון.
אציין גם שאין נפיחות מורגשת או נראית לעין
הכאב מתגבר ומציק מאוד,
מה המשמעות של כאב בגרוגרת ובשני צידי הצוואר? האם ייתכן שמדובר בשריר תפוס??
מאוד מאוד נשמח לתשובה
תודה מראש
ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגרוגורת ובשני צידי הצוואר - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012לעיתים מדובר בשריר תפוס ולעיתים קיימת רגישות בסחוסים בגרון
אם לא חולף יש לגשת לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםקרין04/09/2012
לביתי ריח רע מהפה מזה חודשיים היא בת 4 ורזה. הרופאה המליצה על רנטגן לבדוק האם יש לה שקד שלישי
שאלות
1) איני מבינה את התשובה:
*ממצאים:
הצילום לא סימטרי.אין לשלול-
תפיחות ברקמות הרכות (האחוריות) של הנזופרינקס
והיצרות תעלת האוויר.
אדנואידים מוגדלים.
2) אם אכן זהו שקד שלישי האם חובה בניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012על פי הצילום קיים שקד שלישי
הצורך בניתוח אינו נקבע על פי צילום אלה על פי שיקול קליני של הרופא בהתיעצות עם ההורים
אין קשר בן ריח רע לבן שקד שלישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית ליחהליאת04/09/2012
שלום רב שמי ליאת
אני סובלת מליחה כבר הרבה זמן
רציתי לשאול שאלה,האם הליחה קשורה לזה שאני ישנה בלילה אם מכשיר cpap
אני סובלת מדום נשימה.
הליחה די דביקה וקשה לי להוציא אותה.
אשמח לתשובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית ליחה - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012הליחה אינה קשורה ל CPAP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון משתמשיםאדוארד04/09/2012
שלום,
כמו שכתבתי לכם, מלווים אותי כבר הרבה זמן כאבי גרון מתמשכים תוך דיבור ובליעה. הייתי אתמול אצל רופא אאג, אבל הוא ממש קצר סובלנות גם כששאמרתי אם צריך אנטיביוטיקה הוא אמר שמספיק לגרגר מים עם מלח.
השאלה שלי, האם יש משהו שאפשר לעשות כי אני בתור בן 30 עם הבעיה הזאת ממש זה לא נראה טוב - כמו לחזק את הגרון או לקבל טיפול אלבנטרטיבי. אשמח אם תוכלו לעזור לי בבעיה הזאת. הבעיה אני שמתי לב שאני גם ממתטעש לעיתים קרובות זה יכול משהו ויראלי. האם יכול להיות מגע שלי עם אנשים חולים מביא אותי למצב שאני גם נהיה חולה? אני לוקח חיזוקית גולד אבל אולי יש משהו אחר ספיציפי לגרון. אני גם שותה תה עם דבש (וגם לימון)
רק רציתי לשאול שאלה, במידה ויש דלקת בגרון רצוי להימנע משתייה קרה כמה שיותר.
אשמח לטיפים ועזרה
יום טוב,
אדוארד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון משתמשים - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012כדי לגשת לבדיקה יסודית שוב אם הבעיה נמשכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדיםאניה03/09/2012
27.8 כתבתי לכם באותו נושה ניתוח שקדים ולא קיבלתי מענה וזה כל כך חשוב עוד דעה כי אני עבודת עצות . אני עדיין אוכלת אוכל נוזלי ויש לי חזרדות מדימום חוזר למרות שאני 3 שבועות כבר אחרי ניתוח שלישי . האם תוכלו לענות לי על השאלות שרמתי לכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012לא נראה לי ש 3 שבועות לאחר הניתוח יש סיכוי לדימום חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי03/09/2012
שלום,
האם זה נכון שסחרחורת\ורטיגו מחמירים בחושך? ואם כן מדוע?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012תלוי
מאחר ובאור ניתן לקבע את העיניים על עצם מסויים דבר המקל על הסחרחורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה חלשה באוזן אחת - דחוף!!!מעיין03/09/2012
לפני כמעט שבוע ניקיתי עם מקל אוזניים לאחר מקלחת את אוזני הימנית, הוצאתי מעט שעווה ומאז אני לא שומעת טוב באוזן הזו...זה מאוד מציק, בעיקר כאשר אני קמה משינה...האוזן לא כואבת כלל אבל אני שומעת בה פחות טוב במהלך כל היום...
בבקשה אשמח לעצה טובה מה ניתן לעשות לפני שאגש לרופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה חלשה באוזן אחת - דחוף!!! - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012ברור שיש לגשת לרופא שכן ככל הנראה קיים פקק שעווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים+חיך+בסיס לשון -------דוראמי03/09/2012
בן 37 עברתי לפני שמונה ימים הניתוח הנ"ל ועדיין יש שכבה לבן .
זה מטריד אותי ?מה זה? ומתי נעלם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים+חיך+בסיס לשון -------דו - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012אני בטוח שעד לתאריך הזה כבר הכל במעט נעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה באוזן אחתאלון03/09/2012
הנני שומע באוזן אחת (שמאל) מלידה. השאלה שלי היא האם ניתן בטכנולוגיה של היום, לנסות "להעיר" את אוזן ימין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה באוזן אחת - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012התשובה לא
אולם במקרה של חרשות דו"צ ניתן להשתיל שתל כוכלארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באוזן בעת המראהגדי03/09/2012
שלום דוקטור,
לפני כחודש טסתי בפעם הראשונה לחו"ל, בעת ההמראה, הרגשתי מעין כאב חד באוזן שמאל (בימין לא הרגשתי בעיה), יש לציין שיש לי באותה אוזן רגישות לקולות חזקים, עברתי מספר פעמים בדיקת רופא ובדיקת שמיעה שהיו תקינות
מה יכולה להיות הסיבה והאם יש חשש לטוס? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באוזן בעת המראה - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012לא ברורה לי סיבת הכאב. בד"כ כאב באוזן הנגרם משינויי לחץ בעיקר בנחיתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהתיתי02/09/2012
אתמול כתוצאה משימוש במי פה אחרי צחצוח שיניים,(מי פה חדשים) התעוררתי משנתי בתחושת חנק ויובש בגרון ובחלל הפה בנוסף גם העיניים התייבשו מאוד! אני ממש סובלת בקופת חולים המליצו לי לשתות חלב בינתיים.אך זה לא עובר.אני ממש מודאגת,בעבר קיבלתי יובש קיצוני בעיניים מאלרגיה למסקרה והעיניים היו יבשות במשך 3 חודשים.הפעם אני דואגת שבסיפור חוזר על עצמו ברצוני לשאול איך מי פה שלא בלעתי אותם גרמו ליובש בעיניים?ומה לעשות לגבי הגרון?האם יש סיכוי שהפעם היובש בעיניים יעבור יותר מהר?ומה לגבי הגרון?בעבר קרה לי אותו הסיפור אבל עם משחת שיניים ולא מי פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה - תגובה
ד''ר אביגיל ארד02/09/2012אינני יודעת מה ההרכב של מי הפה בהם השתמשת. בחלק יש אלכוהול שיכול לגרום לתחושת יובש בגרון. קשה להאמין שזו אלרגיה ממש. לשטיפת פה אפשר להשתמש במים עם סודה לשתיה. לפעמים הטבעי טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצרומן במי חמצןלילה02/09/2012
שלום רב,
הייתי אצל הרופא היום והוא נתן לי מי חמצן על מנת לטפל בצרומן באוזן, לא רצה לעשות שאיבה מאחר ואמר שהוא צמוד לעור התוף.
אמר לי לשים 4 פעמים ביום אבל לא אמר איזה כמות בדיוק ולכמה זמן. אמר לנגב את מה שייצא. שמתי פעם אחת, שלוש טיפות, וכאשר הרמתי את הראש מהכרית שום נוזל לא יצא ואני מרגישה שהאוזן חסומה עוד יותר האם זה תקין? האם אמור לצאת נוזל? כמה טיפות בדיוק לשים וכמה זמן יש לחכות עד שאפשר לקום ולהחזיק את הראש רגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצרומן במי חמצן - תגובה
ד''ר אביגיל ארד02/09/2012לא משנה אם שמים שלוש טיפות או יותר. צריך לתת לפחות לדקה לתסוס. צריך להבין שהמים מרככים את השעווה הדבוקה ולכן בהתחלה יש אטימות. אני אישית מעדיפה להמליץ על תרסיס שמן בשם clean ears שמרכך את השעווה ורק פעם ביום מי חמצן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)