מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכה חזקה באף והנחיר נסתםדני02/09/2012
חטפתי בטעות מרפק בצד השמאלי של האף. חיצונית אין נפיחות אבל האיזור די כואב ונחיר השמאלי נסתם . המחיצה שלי עקומה כבר שנים (לכיוון שמאל- כלומר השמאלי הוא הקטן יותר) זה לא הפריע לחיים רגילים.
שניות אחרי המכה והנחיר הסתום החלה פתאום ליחה בגרון-האם זה קשור ?
חוץ מזה התחלתי לנחור מעט,כשאני נושם עמוק דרך האף זה כואב. וכאשר אני אוכל אני מרגיש כאילו לאוכל אין טעם. הנחיר השמאלי סתום ויש בו די הרבה נזלת (אין התקררות או משהו כזה- רק בעקבות המכה).
האם יש סיבה לדאגה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה חזקה באף - תגובה
ד''ר אביגיל ארד02/09/2012עליך לגשת לבדיקת רופא אאג. גם אם אין שבר בעצמות האף יש לוודא שאין שטף דם במחיצת האף ולראות מה מצב המחיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דני02/09/2012תודה על התשובה.
מה הסכנה בשטף דם במחיצה. אפשר בכלל לעשות משהו במקרה כזה ?
עד כמה דחוף להגיע לרופא ?
רופא הא.א.ג. שלי בחופשה עד יום חמישי.
סובל דיחוי או לחפש בדחיפות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו לבנים כאלה בגרוןחסוי01/09/2012
בת 22, הייתי מקוררת לפני כשבוע וגם התחילו לי כאבי גרון
קשה לי לבלוע ואני עדיין מנוזלת
עכשיו הסתכלתי על הגרון ויש לי כמו לבנים כאלה...
כואב לי הגרון אבל לא ממש
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו לבנים כאלה בגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012יכול להיות דלקת ויראלית או חיידקית, אם יש חום או לא משתפר גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילים אוזן ימין ובעיית חיךמיקי01/09/2012
שלום רב, אני בת 29 לפני 8 חודשים עשיתי ביופסיה מעל הענבל לפיברומה לאחר שהרופא תפר את האיזור היה לי ריפלקס של הקאה בזמן שהרופא ניסה לתפור וקרעתי את התפירה מאז התכווץ לי החיך במעט. יש לי עוד פיברומה כזו שצמחה לה בקיר הלוע ורופא טוען שזה לימפה על וריד בולט ומורחב......
מאז אני סובלת מצלילים באוזן ימין בזמן הליכה כמו פעימות וצלילים ממקור לוע לפני שינה כמו פצפוצי אורז וחיכוחים מרגיזים. יש לי כאבי לחצים צוואר ימין וכתף ימין כאבים מאחורי אף ימין עין ימין וטשטושי ראייה... אני ביום שלישי עושה אם אר איי מוחי ועמוד שידרה צווארי אך "מפחדת" שהבדיקה תראה שהכל בסדר ואני אמשיך לסבול בלי שידעו מה הסיבה....
אני לא מפסיקה לכחכח בגרון ורופאת אאג בדקה עם סיב לתוך האף וטענה שהכל אדום ושחושדת שאני סובלת מצרבות... אני לא יודעת מה זה צרבת ההרגשה היא של ליחה או נזלת ולפעמים אני צרודה הכל סובב סביב לוע גרון אוזן ועין ימיןוממש לא יודעת עוד איזה בדיקות אפשר או שיש לעשות אני לא מצליחה לישון כי גם הצוואר התחיל לכאוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלילים אוזן ימין ובעיית חיך - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012קשה לי לענות על שאלתך ללא בדיקה שלך, רק מהסיפור לא יכול להיות אם קיימת בעיה ומה היא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה באוזן כאב נוראי.. אני במצוקהאייל31/08/2012
מזה שלושה שבועות אני סובל מכאבי אוזן ימין קיבלתי אנטיביוטיקה אוגמנטין לאחר שאמרה לי רופאת משפחה שיש לי דלקת לאחר מכן לא עזר פניתי למומחה לאוזניים ד"ר גרוס שאמר שיש לי מוגלה באוזן וכן קבלתי טיפות סילוקסן ומי חמצן במשך שבועיים שום דבר לא עזר. פניתי שוב לרופא ונתן לי ציפרודקס כתוספת לטיפול לאחר שבוע שטיפול זה לא עזר הופניתי לבית חולים מיון ושום רופא איבחן את הבעיה כפטרייה באוזן קבלתי ממנו אגיספור תמיסה 1 אחוז ואלכוהול . טיפות האגיספור שורפות מאד באוזן כאילו שמתי מים רותחים באוזן...
רציתי לדעת באם טיפות האגיספור שקבלתי אכן מתאימות לאוזן ולא מסכנות אותי כדי שלא יגרם לי נזק אחר ..
אנא תשובתכם בהקדם מאחר ואני סובל נורא וחושש מהטיפול .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה באוזן כאב נוראי.. אני במצוקה - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012יש גם טיפות אגיסטן שפחות שורפות אך לדעת בוודאות אם יש דלקת ואם היא פטרייתית יש צורך בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובנחתי כפטרייה..
אייל02/09/2012בבית חולים במיון איבחנו את הבעיה כפטרייה השאלה שלי האם הטיפות של אגיספור לא מסכנות אותי בעקבות זה ששורף לי מאד כשאני שם אותם אני מרגיש גם בגרון וגם באף ובגלל האם זה עוזר לפתור את הבעיה אני כ 3 שבועות סובל בטרוף.... לאן עלי לפנות במידה והבעיה לא תיפתר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה מאד לתגובה מהירה ככל הניתןשרון31/08/2012
שלום רב
אני בת 42 לערך.שנים רבות שסובלת ממיגרנות.
בחודשים האחרונים פתאום גם התווסף כאב מוזר שקשה קצת להגדירו , באוזניים.זה מין משהו כזה,שיכולה לגעת בקלות עם היד באוזן,או לגרד או לנקות עם קיסם אוזניים,ופתאום וללא "הכנה" ממש להצטמרר מכאב.(נראה כאילו כמו משהו עצבי לא ברור)
בכל אופן לאחרונה ניתן לי עי ניירולוג כדורים בשם רילרט בינון של 40 מ"ג למיגרנות.
כשההשפעה שלהם עדיין לא ממש ברורה לי ובטח לא חד משמעית.
כשלוקחת את הכדור,זה כביכול אמור להפסיק את כאב הראש(שלעיתים מתחיל ככאב ראש של לחץ גדול בשתי הרקות)ולא לתת לזה להתפתח למיגרנה.לעיתים זה עוזר אבל לעיתים גם לא.ויצא מצב בחודש האחרון שלקחתי במהלך שלושת הימים בהם כבר ממש ניהיתה מיגרנה 5 כדורים .(ואני בכלל לא בטוחה שזה נכון ככה).
בכל מקרה מה שכרגע מאד מאד מלחיץ אותי שאתמול בלילה חוויתי פחד נוראי עם תופעה לא ברורה ולא מוכרת לי כשפתאום לפנות בוקר ובמשך זמן די ממושך נתקפתי תוך כדי שכיבה סחרחורות קשות כשבכל תזוזה ושינוי תנוחה שלי החדר הסתובב לי במהירות מאד גדולה.וזה לווה גם בבחילות.אחכ חשתי גם שמזיעה מאד בפנים(דבר שלא מוכר לי)ושאין לי אוויר.ולקח זמן עד שהצלחתי להרדם לכמה שעות טובות ללא הפרעות.
לאחרונה מאד סבלתי גם מכאבי גב בצד הימני העליון: צוואר,כתף,שכמה,ומשיכה ליד ימין(שמאד כאבה)ואחרי זמן אפילו היתה החרפה,ורק עכשיו חשה קצת הקלה ושיחרור. חיממתי בלילות גם את המקום בכרית חשמלית,
ופתאום הסחרחורות האלו אתמול, ומיד כיביתי תכרית והדלקתי מזגן שיהיה לי אויר.
היו לי סחרחורות קלות לפני כמה חודשים שליוו תקופה קצרה(לא בשכיבה) אבל אחכ נעלמו קליל.ופתאום אתמול בלילה תקפו אותו סחרחורות בשכיבה באופן חזק ולא ברור ממה ולמה.
וגם היום ליוותה אותי מעין סחרחורת קלה שכזו.
נ.ב- בחודשים האחרונים חזרתי גם לפעילות גופנית(יוגה והליכות)
ואני בעם רוצה לדעת מה קורה?למה זה קשור?האם יש קשר למה שמתארת כהשפעות על זה?אולי הרילרט?אולי הגב? אולי ורטיגו??
ובעיקר מה עליי לעשות?
מאד מפחדת שככה ימשיך בלילות.זה בהחלט היה מאד מאד לא נעים.
אודה מאד לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה מאד לתגובה מהירה ככל הניתן - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012לאחר שקראתי את פרטיי המקרה אני די מבולבל, קשה לי לענות על כל כך הרבה פרטים ללא בדיקה שלך ולכן הייתי ממליץ שתפני לרופא א.א.ג מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה אחרי ניתוח FESSמירה31/08/2012
שלום רב, אני מתכוונת לנסוע לחו"ל 3 חודשים וחצי אחרי ניתוח לא קל. עדיין שוטפת את האף עם מי מלח וחוששת מאד מלחץ באזניים בעת הנחיתה וגם ימים אחר כך. היש דרך להקל? יש לי כדורי סינופד אך לא ברור לי איך לקחת כדי להקל ואם זה הפתרון. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה אחרי ניתוח FESS - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012אפשר להשתמש בספריי אף סטרואדלי כדי לפתוח את האף בעת המראה ונחיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירה02/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוןארז31/08/2012
שלום לכם יש לי שאלה כבר שלושה ימים שאני אוכל אני מרגיש את הבליעה של האוכל בתחתית הגרון גם שאני בולע רוק יש משהו מציק באותו מקום מה זה יכול להיות אין לי חום או שום כאב אחר תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012יכול להיות ומדובר בדלקת מקומית, בדר"כ ויראלי וחולף ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן משפיעה אנטיביוטיקה??ורד30/08/2012
שלום, אבחנו אצלי ביום רביעי בבוקר דלקת גרון (ללא לקיחת משטח) והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה פן-רפא וי ק (500) פעמיים ביום כל פעם כדור אחד (כלומר 1000 ליום). היום יום חמישי בערב ועדיין אין שיפור. תוך כמה זמן אני אמורה להתחיל להרגיש שיפור? האם יש לחכות עוד קצת בטרם אפשר לומר שהתרופה לא יעילה לי במקרה זה? אני ממש סובלת מכאבים - מה אפשר לעשות?
שאלה שנייה - תוך כמה זמן אפשר לומר שדלקת הגרון לא מדבקת (בעת לקיחת אנטיביוטיקה)? יש לי ילד בן שנה שבבדיקת משטח גרון מהירה התקבלה תוצאה נקייה, אך אני חוששת שכל עוד האנטיביוטיקה לא עוזרת לי - הוא עדיין עלול להידבק.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן משפיעה אנטיביוטיקה?? - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012לאנטיביוטיקה לקוח בדר"כ 36-48 שעות להשפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אחרי חמישה ימים עם האינטיביוטיק
ירדן04/11/2013האם אחרי חמישה ימים עם נטיביוטיקה ומרגישים טוב כבר אפשר לצרוך מעט אלכוהול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אחרי חמישה ימים עם האינטיביוטיק - תגובה
ד''ר רועי הוד04/11/2013לפי ההוראות לא, כל השאר לשיקולך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מראש
עדן07/01/2015שלום, אני לוקחת אנטיביוטיקה (אוגמנטין) עקב דלקת אוזניים ורציתי לדעת תוך כמה זמן מרגע שהתחלתי לקחת את האנטיבי
וטיקה אני כבר לא מדבקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לסוכררמי30/08/2012
בעברי הייתי יכול לשתות משקאות עם הרבה סוכר כיום אני עם כפית אחת מרגיש כבר מתוק מדי ?
במה יכול להיות שמדובר?
אני לא יודע אם זה קשור אבל הלחץ-דם שלי ירד ובבדיקה שערכה לי האחות היה 97 56* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לסוכר - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012לא נראה לי שזה הפורום המתאים לענות על שאלתך, פנה לרופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנה-שמיעהרחלי30/08/2012
שלום,
התינוק שלי כמעט בן חצי שנה, והבנתי שיש עניין לא לקחת תינוקות בגיל קטן משנה למקומות רועשים כמו חתונה.
האם זה נכון?
האם כדאי להימנע מלקחת אותו לחתונה של קרוב משפחה?
תודה,
רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה-שמיעה - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012אפשר לקחת לכל מקום רק להשתדל שלא ישב קרוב מדי לרמקולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
לבנת02/09/2012תודה רבה!
שמעתי שיש אטמי אוזניים מיוחדים לתינוקות עבור סיטואציות כאלה.
האם זה מומלץ?
היכן ניתן להשיג אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בניתוחיאיר29/08/2012
לפני שנתיים עשיתי ניתוח לאיחוי עור התוף .בתקופה האחרונה יש לי קושי בלילות לישון .על הצד של אותה אוזן. בגלל כאבים. בדיקה של תוצאות MRI שעברתי 4 חודשים אחרי הניתוח ,הראתה לדברי הרופא שיש לי כיס עם דלקת מאחורי התעלה ויש צורך בניתוח נוסף כדי לנקות.
מאחר ואני מאוד רגיש באוזן , רציתי לדעת מהיא הדחיפות לביצוע הניתוח?
איזו צורת הרדמה מקובלת? סיכונים ? סיכויים? האם יכולה להיות פגיעה בשמיעה בעקבות הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך בניתוח - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012אין לי מה המושג שנצפה ב-MRI ולכן אני לא יודע במה מדובר, מה הטיפול, מה הניתחו הנדרש וכו. גש לרופא א.א.ג מומחה שיענה על השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוץ של דגארז29/08/2012
שלום אתמול אכלתי דג ובלי ששמתי לב בלעתי קוץ קטן שאני בולע רוק
אני מרגיש משהו למטה של הגרון אני לא כל כך בטוח אם בלעתי או שזה תקוע
במידה וזה דורש מיון איך מוציאים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוץ של דג - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012ישנן מספר שיטות להוצאת גוף זר במידה ובאמת קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץורד29/08/2012
שלום,אני בת 25 ומאז גיל 19 בערך סובלת מירידה חריפה בשמיעה אשר התחילה מדלקת גרון בשילוב אבחנה רפואית שגויה: תחילה אובחנה דלקת גרון ולאחר מספר ימים אובחנה דלקת באוזן התיכונה ונאמר לי ע"י הרופא כי הירידה בשמיעה שהרגשתי בזמן הדלקת הינה בגלל הדלקת ואחזור לשמוע מייד כאשר הדלקת תעבור. דבר אשר לא קרה ובעצם מאז השמיעה שלי התדרדרה עד למצב בו איבדתי שמיעה לחלוטין באוזן ימין וכעת נמצאת בתהליך [מאוד מתקדם] של איבוד שמיעה גם באוזן שמאל. אל הקושי התפקודי הרב ממנו אני סובלת בשל ירידה חמורה בשמיעה אני סובלת מ"טינטון" צליל חזק וצורם שאני שומעת כל 10 דקות בערך אשר נמשך מס' שניות, במקרים חריגים נמשך כמה דקות והטון כ"כ גבוה עד שאני לאשומעת בכלל את המתרחש סביבי אלא רק את הצליל ולא מסוגלת לדבר אפילו כאשר זה קורה. חוסר תפקוד מוחלט, לעיתים גם ראיה מטושטשת עד שהצליל פוסק או לפחות נחלש. בשנתיים האחרונות עברתי מס' אירועי איבוד הכרה שהמשותף לכולם הוא שכ-5 דקות קודם כל אירוע כזה התלוננתי על כאבים עזים באוזן [ימין בעיקר] וכאמור לאחר מס' דקות איבדתי הכרה, כאשר בזמן הזה שבין התלונה על הכאב ועד איבוד ההכרה, הכאב היה בלתי נסבל, חוסר תפקוד מוחלט, חוסר יכולת לדבר, ראיה מטושטשת, מסך שחור בעיניים, חירשות מוחלטת בדקות אלו, הרגשה שאני פשוט "מתה", חוסר יכולת להזיז יד/רגל/כל איבר בגוף. לאחר התייעצות עם מס' רופאים בתחום הוצגו בפניי שתי אופציות: הראשונה- מכשירי שמיעה- שאומנם יפתרו את בעיית השמיעה אך לא את הכאבים, השנייה- ניתוח סטפקדמיה [מקווה שאני מבטאת זאת נכון, הניתוח הומלץ לאחר חשד מאוד מאוד גבוה לאוסטיאקלרוזיס, זהו ניתוח בו מורם עור התוף ומוחלפת העצם הפנימית ביותר, זו שאינה זזה, בפרוטזה, וכן נאמר לי ע"י מס' רופאים וכן למדתי מתוך מידע באינטרנט כי בניתוח הזה פותחים גם את האוזן וגם את המוח ומכאן הסיכון הגבוה והמפחיד כ"כ שבניתוח- פתיחת המוח. הרופאים אמרו כי המנתח יהא מדוייק ומקצועי ככל שניתן, מספיקה טעות או תזוזה של פחות ממילימטר כדי לפגוע בעצבים והתוצאות ההרסניות שפירטו בפני הן: מוות, שיתוק בפנים, חירשות בשתי האוזניים לצמיתות כך שגם מכשירי שמיעה ושום ניתוח בעולם כבר לא יעזרו].שאלתי היא- מצד אחד, מבחינה אסטית אני מעדיפה את הניתוח כיוון שהדציבלים מאוד גבוהים ולכן מכשיר שמיעה קטן לא יתאים לי [כך נאמר ביעוץ למכשיר שמיעה], מצד שני- הסיכונים הכ"כ מפחידים שבניתוח כזה כ"כ מלחיצים אותי ואת משפחתי וזו הסיבה שעד היום הייתי שאננה ופשוט קיוויתי לטוב- לא לשים מכשירי שמיעה מגושמים ולאל עברו ניתוח שהסכנה הנשקפת בו למוות/שיתוק הפנים/חירשות היא 50%. אודה ליעוץ מכם מהן הסטטיסטיקות בניתוח הזה? האם הן טובות או שליליות?
האם ישנו רופא מנתח עליו אתם ממליצים שינתח אותי [גם אם הוא רופא פרטי] מה דעתכם מכשיר או ניתוח?מה הסיכוי למוות/חירשות/שיתוק?האם הניתוח יעזור לי לשמוע כמו אדם נורמלי וימנע כאב?תודה רבה רבה !!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012ניתוח סטפדוטומיה הצלחה 90-95%.
סיכון לחרשות באוזן 1-2%.
ההחלטה של החולה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול באוזנייםאסתי זוהר29/08/2012
שלום רב !! רציתי לדעת מה הסיבה לתחושת נימול בשתי האוזניים בחלק החיצוני שלהם . אני מרגישה תחושה זו כבר הרבה זמן כשאני מרגישה את זה אני מגרדת בעדינות אבל זה חוזר לא באופן רצוף . רציתי לציין שתחושה זו היא ללא כאב רק נימול .אשמח מאד לקבל תשובה כי זה מפריע לי . בתודה ובברכה אסתי זוהר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול באוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012קשה לי לענות ללא בדיקה, אולי מדובר בגירוי עורי, אולי אלרגיה, אולי דלקת ואולי משהו עצבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה בת 54נופר29/08/2012
הלכתי לרופא אף אוזן וגרון עם אוזן סתומה והיא שאבה נוזלים מהאוזן (כתוצאה משחיה בבריכה) ומיד אחרי עדין יש אותה תחושה . במהלך טיפול היא הכאיבה לי תחושת דקירה האם קיים חשש לנזק באוזן או בשמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה בת 54 - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012סביר להניח שאין נזק אך קשה לענות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)