מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול כואבמירי15/09/2012
שלום רב,
אני כבר יומיים שלושה סובלת משיעול שאף פעם לא חוויתי . שיעול ללא ליחה
רק כאב שורף בטבעת הגרון והרגשה שורפת כאילו במיתרי הגרון / הקול .
הלכתי לרופא משפחה והוא נתן לי מוקסיויט זה לא ממש עוזר (שמע את הריאות ואמר שנקיות)... ולכסניות למציצה ואמר שזה וירוס.
אני חוששת שהתרופה לא מתאימה לי כי אין לי שום הקלה, אין לי בכלל ליחה , הגרון שורף ברמה כואבת כל כך כשאני משתעלת ואני לא יודעת מה לעשות ??? האם להפסיק את התרופה? אציין שאני מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם התרופה - מווקס ולא מוקסיויט,
מירי16/09/2012טעיתי בשם התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול כואב - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012התרופות שהוא נתן בסדר להנקה אולם אני לא בטוח שהם יעזרו. ישנם תכשירים נגד שיעול שיכולים לעזור אבל יש לגשת גם לבדיקת א.א.ג על מנת לראות מה בדיוק סיבת השיעול השורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של נזלת כרוניתיעל14/09/2012
שלום רב,
לפני כ5 שנים עברת ניתוח פלסטי באף. מאז ולאחרונה בצורה מאוד חמורה, אני סובלת מנזלת כרונית, אף סתום, כתצואה מכך אני נושמת דרך הפה, עיטושים רבים.
ביצעתי צילום רנטגן לראות האם המבנה של האף אולי לא תקין- בצילום הבחינו כי הכל תקין, ניסיתי תרסיס לאף (לא סטרואידים) נגד אלרגיות שגם הוא לא עזר. מה אוכל לעשות עוד על מנת לפתור את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של נזלת כרונית - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012ישנם תרסיסי סטרואידלים שעוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון- סירופ סנטספינה?יסמין13/09/2012
שלום,
כמה ימים שאני משתעלת. לפני יומיים התחיל צליל חרחור בזמן נשימה, עכשיו אני משתעלת ליחה וגם איבדתי כמעט לגמרי את הקול (מדברת בלחישה). הכלבה שלי גם משתעלת וכנראה יש לה שעלת מה שלא אמור לדבק בני אדם. אולי סתם צירוף מקרים. קניתי סירופ סנטספינה, אני שותה תה ואינהלציה עם שמן אקליפטוס אתרי.
מה עוד אני יכולה לעשות? אני לא מסוגלת להרדם בגלל השיעול אז אני לוקחת ואבן! אההההה
תודה,
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ועוד דבר
יסמין13/09/2012כשאני נושמת דרך האף שאיפה ונשיפה אין חרחור. רק כשאני שואפת\נושפת דרך הפה. כך שהליחה נמצאת קרוב לאיזור הבליעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת גרון- סירופ סנטספינה? - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012אין קשר בן שעלת הכלבים לבן שעלת בבני האדם. יש טיפולים שונים ויעילים לשיעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה לא הועילה לי ממש
יסמין17/09/2012ראיתי שיש מעטים שנדבקים בשעלת הכלבים.
מה לגבי הטיפולים שאני לוקחת? אילו טיפולים היית ממליץ אם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקה מים עדיין באוזןגיא12/09/2012
לאחר שהלכתי לרופא אף אוזן גרון ולקחתי להמלצתו כדורי סינופד לייבש נוזלים זה לא עזר עדיין אחרי חודש אני עם אותה בעיה מרגיש בכל בליעה וכדומה כאילו יש לי עדיין מים באוזן (קול של מים אחרי בריכה) מה עשוים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בדיקה מים עדיין באוזן - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012צריך לגשת לעשות בדיקת שמיעה מקיפה אחכ יש לחזור לרופא כשי לקבל טיפול ויש טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בבלוטת הרוקאורי12/09/2012
שלום
לפני שבוע החל לי כאב קשה מתחת ללסת השמאלי. עיקר הכאב הוא בזמן הזזת הראש ימינה ובזמן עמידה ולעיתים בזמן בליעה. רופא אאג שבדק אותי טען שהוא ראה חומר מוגלתי על בלוטת הרוק ונתן לי אוגמנטין 500ממ שלוש פעמים ביום למשך שבוע אך לצערי הכאב ממשיך והאנטיביוטיקה לא עוזרת לי. האם יתכן ולא מדובר בדלקת בבולטת הרוק או אולי היא סתומה ואז האנטיביוטיקה לא עוזרת? האם צריך להחליף אנטיביוטיקה? אני גם אמור לעשות אולטרהסאונד של צוואר רקמות רכות ובלוטות הצוואר. האם זה אמור להראות את הבעיה?
תודה
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בבלוטת הרוק - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012האוגמנטין היה אמור לעזור לכל סוגי הדלקות באזור של בלוטות הרוק ולא של בלוטות הרוק. אם זה לא חולף אז כמובן יש לגשת לרופא למעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות באוזןמאיה11/09/2012
שלום, אני בת 28 ובריאה בדרך כלל.
לפני חודשיים בערך היתה לי דלקת באוזן (דלקת בעור, חיצונית.. לטענת הרופא).
הוא נתן לי טיפות אנטיביוטיות למשך שבוע ובאמת הכאב עבר לאחר כמה ימים.
לאחר שבועיים שוב החלו לי דקירות באותה אוזן, חזרתי לרופא ושוב הוא נתן לי אותן הטיפות למשך שבוע. שוב הכאב חלף לאחר יומיים.
כעבור שבוע.. שוב, הדקירות באוזן חזרו.
האם הטיפול שנתן לי נכון? יש טיפול אחר? למה זה חוזר? אולי זה מעיד על משהו אחר בכלל?
הגיוני ששלושה פעמים במהלך חודשיים יש לי דלקת באותה אוזן?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות באוזן - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012קשה לומר מדוע זה קורה ללא בדיקה. באם חוזר יש להבדק באופן יסודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום נזופרינקסגלי11/09/2012
שלום רב,
רופא א.א.ג. שלח את בני בן ה-5 לצילום נזופרינקס בשל נחירות בלילה ובמקביל המליץ על ניתוח קובליישן עוד בטרם נעשה הצילום.
לא נראה לי שיש בעיית שמיעה.
להלן תוצאות הבדיקה:
"הבדיקה : צלום נזופרינקס
היצרות של נתיב האוויר בנזופארינקס אשר נגרמת ע"י בליטת רקמות רכות מהדופן
.האחורי
.הגדלה של השקדים הפלטינליים"
האם על סמך תוצאות בדיקה זו יש מקום לניתוח שכזה?
אודה לתשובה.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נזופרינקס - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012ניתוח או לא ניתוח קובעים על פי מצב הילד ועל פי בדיקתו. הצילום הוא כלי עזר בלבד וניתוח מחליטים על פי התמונה הכוללת. רק על פי הצילום לא ניתן לומר אם יש הצדקה לניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באוזן שמאלארי10/09/2012
לפני כחודשיים החלו אצלי כאבים באוזן שמאל אשר לאחר נטילת אנטיביוטיקה הופסקו. לפני כשבועיים ימים חזרו הכאבים כאשר ביומיים האחרונים הפכו להיות בלתי נסבלים. רופאת המשפחה שבדקה אותי טענה כי רואים כי בעבר הייתה דלקת וכעת היא כבר איננה. טיפות האוזניים אשר היא רשמה לי להקלה על הכאבים אינם עוזרים במאומה. מה לעשות? תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באוזן שמאל - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012קשה לומר מה יש שם ללא בדיקה ולכן יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיזינסמיה10/09/2012
שלום, אני בחור בן 34, בריא בדר"כ, אם כי סובל ממיגרנות (תורשתי).
לפני שישה שבועות, התחלתי לסבול מתחושה מוזרה של חוסר שיווי משקל (מדובר בתחושה בלבד, אני לא באמת עומד ליפול) כנראה דיזינס.
זה התחיל באופן פתאומי, באותם ימים היו קצת שלשולים ועצירות לסירוגין, כמו גם עייפות, אבל לא משהו משמעותי, ואני לא בטוח אם יש קשר.
בשבועיים הראשונים התחושה ליוותה אותי לאורך כל היום. לאחר מכן, היתה הטבה מבחינת העוצמה והתדירות, וזה המשיך להופיע "בגלים" - 3 ימים כן 3 ימים לא, לפעמים אני מרגיש את זה למשך כמה שעות ואז זה נעלם לחלוטין. לפעמים זה נמשך יום שלם.
הדבר מפריע לי ומטריד אותי מאוד.
עשיתי בדיקות דם (ספירה, תפקודי כבד וכליות, ,בלוטת תריס, B12), נבדקתי ע"י רופא אף אוזן גרון, ועשיתי גם בדיקת שמיעה - לא מצאו שום דבר.
אני משרת בצבא ולכן כל תהליך הבירורים והבדיקות אורך זמן.
אשמח לקבל חוות דעת, מה זה יכול להיות והכוונה איזה בדיקות כדאי לעשות.
ד"א, קראתי שבחלק מהמקרים, אומרים שזה נובע ממתח, לחץ או חרדה. אני משוכנע במאה אחוזים, שזה לא המצב אצלי.
בתודה מראש, גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיזינס - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012ישנם סחרחורות ממקור א.א.ג שכוללים סחרחורת עם בחילות, תחושה שכל העולם מסתובב. יש סחרחורות ממקור נוירולוגי ולעיתים גם מגרנות יכולות לגרום לסחרחורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון שלא עובר כמה חודשיםיעלה10/09/2012
שלום,
אני בת 24.
לפני כ-4 שנים התחיל לי "צינון" פתאומי שנמשך כמה חודשים טובים. בהתחלה חשבתי שמדובר בוירוס, אח"כ הלכתי לבדוק אם זו אלרגיה- ולא מצאו לי כלום. מאז, הצינון הזה הולך ובא אחת לכמה תקופות. עכשיו הוא מתגבר בעיקר כשאני קמה בבוקר, "חוזר" שוב אחה"צ וכך הלאה...
מה אפשר לעשות? אני מזכירה שכבר נבדקתי בקשר לאלרגיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון שלא עובר - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012אלרגיה יכולה להיות להמון דברים ולא תמיד עולים על האלרגיה בבדיקה. ישנם תרסיסים לאף שאמורים לפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינון שלא עובר - תגובה
ד''ר אביגיל ארד09/10/2012ומה היו תוצאות תבחיני האלרגיה? האם קיבלת טיפול לאלרגיה? אם כן, האם היה שיפור בתקופת נטילת התרופות? לעיתים זו אלרגיה גם אם לא מצאו למה. מדי מספר חדשים זו יכולה גם להיות הצטננות ״ אמיתית״ כלומר ויראלית וכד׳.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזנייםליאור10/09/2012
שלום אני סובל שנים מבעיות סינוסיטיס כאבי יצאנו לפני יומים לטיול בקמבודיה הרגשתי טוב אבל במהלך הנסיעה התחיל לי לחץ באוזניים.
עכשיו שזה יום אחרי הנסיעה עדין יש לי לחץ באוזן ימין כאב בחלק החיצוני של האוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזניים - תגובה
ד''ר דן גוטמן17/09/2012זה ככל הנראה נובע משינויי הלחץ בעת עליה או ירידה מהגובה. יש ליטול תרופות נוגדות גודש כגון סינופד אקמול צינון קולדקס. לעיתים הכאב מצביע על דלקת באוזן ואז יש ליטול אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותגדעון10/09/2012
שלום!
יש לי צרידות לאחר ניתוח לב , בבדיקה של רופא א.א.ג. :הגבלה בתנועה של מיתר קול שמאלי אין סגירה של הגלוטיס בפונציה.
נשלחתי לקלינאית תקשורת אבל בגלל החגים זה מתעכב מעבר לחודש ימים.
שאלתי היא :בכדי לשפר את מצבי האם עדיף לי לנסות לדבר רגיל או שעדיף לי להמעיט בדיבור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012ניתן לדבר רגיל אן צורך במאמץ קולי או בלחישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים באזנייםשירה09/09/2012
צפצופים באזניים: בעל כבן 60 לאחרונה, מיזה חודשים מרגיש מידי פעם צפצופים באזניים, זה פשוט מטריף אותו . מימה זה נובע ומה עושים?!.. באבחנה היה כתוב: observation - patient under observation. sensorineural hearing loss. bill tinitus . מה דעתך על הסיבה לצפצופים באזניים ומה כתוב בהבחנה? הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצופים באזניים - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012מדובר על טינטון
תופעה שכיחה ומטרידה שאין כמעט טיפול בגינה
תקראי כאן בפורום הזה ובפורומים אחרים, כה רבות נכתב על הטינטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגרוןדור09/09/2012
בזמן האחרון אני מרגיש כאבים קל עד גירוד, ליד הגרגרת, כל פעם בצד שונה
האם מדובר בשקדים? קשה לי לדעת באיזור איבר מדובר, אולי תוכלו להבין אותי
אני סובל מאבנים בשקדים, יש לזה אולי קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגרון - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012קשה לומר מה בדיוק יש שם ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגרפאל08/09/2012
שלום רב,
לפני כשבועיים, החל אצלי שיעול, שנגרם מגירוי כלשהו בגרון. ההרגשה הכללית הייתה בסדר גמור ולא התרגשתי. לאחר כשבוע, השיעול החריף, והתווספה ליחה (הרכגשתי שהיא מגיעה מבית החזה). לכן הלכתי לרופא, שציין כי יש לי בצקת ורשם לי אנטיביוטיקה.
היום, כבר ארבעה ימים מתחילת הטיפול האנטיביוטי, עדיין אין שיפור, אני משתעל הרבה עם ליחה ויש לי כאבי גרון (הכאבים בגרון הם רק בבוקר).
אני מאוד מודאג מחוסר ההתקדמות, ובפועל אני משתעל כבר שבועיים, ממש מתסכל.
מה עליי לעשות?
רק אציין שלאורך כל התקופה אני לא סובל מחום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון קל
אנונימי09/09/2012כאב הגרון משתפר.
השיעול לא.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג - תגובה
ד''ר דן גוטמן10/09/2012יש לגשת לבדיקה
האנטיביוטיקה לא תעזור לשיעול כל כך מהר. לעיתים השיעול נמשך חודש ויותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)