מתוק לאחר ארוחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתוק לאחר ארוחה
    טליה
    17/02/2008

שלום, לאחרונה בכל פעם לאחר ארוחת הצהריים יש לי צורך חזק במתוק. גם לאחר ארוחה משביעה אי ממש משתוקקת לאיזה שוקולד, קרואסון וכו', ולרוב אני מתפתה לאכול אותם. מה ניתן עשות ומדוע זה קורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתוק לאחר ארוחה

הוספת תגובה

• מתוק

רוני גוטליב
    17/02/2008

אחרי האוכל מופרשים הורמונים בגופינו שנועדו לעכל את המזון ולספוג אותו. הרבה פעמים הם גם מעלים את החשק למתוק. כדי להתמודד עם התאווה למתוק נסי לאכול פירות, ואם ממש בא לך שוקולד, אז הטיפ ממני, הכיני לך שוקו סמיך. אם תשתי כוס שוקו, כמות הקלוריות ממנו תהיה לא רבה, וגם תגבילי את עצמך בקלות למנ אחת בלבד.
    עוד דרך להפחית את החשק היא לאכול ארוחות קטנות ולא להתפוצץ. שימי לב שאם תאכלי רק "כריך" למשל, תחשקי פחות במתוק.
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

קוראל
    09/03/2008

שלום.
    שמי קוראל, גובהי 1.67
    בעבר שקלתי 72 ק"ג, שזה המון ביחס ל-BMI, החלטתי לשנות את הרגלי האכילה, ותוך חודש ושבועיים ירדתי בסביבות ה-8 ק"ג.
    כעת משקלי הוא בין 64-ל65 ק"ג.
    התפריט נבנה ע"י שיקולים של אימי ולא ע"פ סיוע של גורמים אחרים.
    רציתי לדעת אם הירידה במשקל היא לא דרמטית מדי, כי במשך יותר מחודשיים לא קיבלתי מחזור, ייתכן שהירידה במשקל בזמן היחסית קצר היוותה לגוף טראומה?
    בנוסף, הייתי מעוניינת לשאול כמה ק"ג עודפים אני צריכה להוריד?

בתודה מראש
    קוראל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאכול מתוק בהגבלה

איריס
    11/03/2008

מנסיון הייתי ממליצה לך לנסות לאכול תמר מיובש הוא לא גוזל הרבה קלוריות אבל המתיקות שלו משביעה, כמו כן יש שלווה פה גדול שאפשר לקחת חופן ואז זה משביע את המתוק והכמות שנאכלת היא קטנה ולא משמעותית בקלוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטליה

רוני גוטליב
    12/03/2008

השתדלי לאחר ארוחת הצהריים ל"השתיק" את החשק בפרי, חטיף אנרגיה, קפה חם, פרות יבשים.
    הארוחה מעלה את רמות ההורמונים בדם, ואלו יוצרים את החשק למתוק. השתדלי לאכול ארוחה כך שלא תתפוצצי. ולקנח באחד מהדברים שרשמתי. זה יעזור לך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו