מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מבינה מה לא עובד??ליהיא29/09/2012
שלום לכן,
אני בת 39, 1.64 מ' כל חיי שקלתי בסביבות 65 ק"ג (פלוס מינוס) לפני 5 שנים ילדתי את בני האחרון ובעזרת פעילות גופנית ושינוי בהרגלי אכילה הצלחתי להגיע למשקל של 62 ק"ג. מאז גיל 20 מעשנת כחצי קופסה ביום.
לפני 4 חודשים הפסקתי לעשן ומאז עליתי במשקל 6 ק"ג שמאוד מאוד מעיקים עליי.(נפשי וגופני).
אני מבצעת פעילות גופנית (3 פעמים בשבוע הליכה של 4 ק"מ במשך 40 דק' ומאוד מודעת למה שאני אוכלת.
לצערי אני לא מצליחה לרדת במשקל וככל שאני משתוקקת לחזור למשקל ולגוף שהיה לי הדבר חומק ממני ואני נשארת מתוסכלת.
מה עליי לעשות? מה הגוף עובר לאחר הפסקת עישון ומהו הזמן שאני צריכה לתת כדי להבין שאני בדרך הנכונה?
אשמח לכל התייחסות שתסייע לי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה מה לא עובד?? - תגובה
עינת לב ארי10/10/2012לאחר הפסקת עישון מתרחשת עליה במשקל עקב שתי סיבות עקריות:
1. ירידה בצריכת האנרגיה של הגוף (10-20אחוזים) כך שאם ממשיכים לאכול אפילו את אותה כמות האנרגיה כפי שנאכלה לפני הפסקת העישון הגוף ייכנס למאזן אנרגיה חיובי ותתרחש עליה במששקל.
2. אכילה כפיצוי רגשי לצורך בעיסוק בפה ובהדלקת הסגריות ( טקס הדלקת הסיגריה מהווה אתנחתא במהלך היום ובמצבים שונים ) שבתקופת העישון סופק ע"י סיגריות ולאחריה ע"י מזון.
בדרך כלל הגוף והמוח מתאזנים לאחר מספר חודשים וחוזרים לאט לאט למשקל ההתחלתי, או קצת מעליו , אך הספוק ותחושת ההקלה שמלווה את הפסקת העשון שלא לדבר על הרווח הבריאותי והכלכלי( מחיר הסגריות האסטרונומי) שווים ( בעיני) את המחיר.
עצתי לך: חכי בסבלנות, המשיכי בפעילות הגופנית ( אולי תוסיפי עוד פעם אחת של הליכה או עוד 15 דק בכל אימון) והרבי באכילת ירקות טריים ומבושלים. צמצמי כמות סוכר ומלח (הגוף נוטה לספוח יותר נוזלים) ולאט לאט המצב יחזור לקדמותו.
בהצלחה רבה מאוד
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפי להורדה במשקל
ליהיא10/10/2012היי,
ראשית תודה על ההתייחסות.
אכן אני מסכימה שהרווחתי את חיי בזה שהפסקתי לעשן :)
בהתאם לנתונים ולעובדות מהו הצפי לתהליך ההורדה במשקל. רק כדי שאוכל לדעת למה להתכונן ופחות להתאכזב.....
שוב המון תודה.
ליהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפי להורדה במשקל - תגובה
עינת לב ארי10/10/2012בשבועות הראשונים ייתכן ולא תרדי בהמשך תתכן ירידה של עד חצי ק"ג בשבוע..אבל ליתר בטחון כדאי שתגיעי לדיאטנית קלינית שתמדוד לך גם אחוזי שומן ותתרשם מבדיקות הדם שלך( ואם חסרים נתונים תבקש בדיקת דם עדכנית..).
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)