אני בת 72 שומרת על דיאטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בת 72 שומרת על דיאטה
    מירה
    29/06/2018

התזונה שלי מאוזנת, הדיאטה כתוצאה מארוע מוחי קל, יש לי כיום תוצאות טובות של בדיקות אך בגלל כמות המזון יש לי המון עצירויות, אני דווקא אוכלת המון ירקות וקצת שמן זית ואולי העצירויות הם בגלל כדורים שאני לוקחת, כדור אחד ללחץ דם בבוקר ופלווקס אחד בבוקר וכדוור בערב להרגעה מירטאזאפיין, שותה פעם ביום תה עם כף
    של סיבים בניפייבר, במזון שלי כולל סלק מיץ סלק מהול במיים ועדיין היציאות שלי קשות כמו אבנים, שותה 6-8 כוסות נוזלים ביום, מה עוד אני יכולה לעשות על מנת לעזור לעצמי? האם כדאי לקחת כדורי מגנזיום או פסיליום או לקחת באופן קבוע כף של בניפייבר? אשמח לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני בת 72 שומרת על דיאטה

הוספת תגובה

תמונה

• עצירות כרונית

עינת לב ארי
    29/06/2018

הסיבות לעצירות כרונית רבות ומגוונות.במיוחד בגיל המבוגר.
    לא תמיד קשורות למזון שאנו אוכלים אלא לנפח שלו, לתרופות, למצב נפשי, לפעילות הגופנית ולתקינות עצבוב מערכת העכול.
    על פי מה שכתבת נראה כי מבחינת תזונתית את עושה מה שצריך:כוללת הרבה ירקות, סלק ומים בתפריט שבהחלט יכולים לעזור. לא כל כך הבנתי מה שכתבת לגבי כמות המזון ( מצטטת: " אך בגלל כמות המזון יש לי המון עצירויות") את אוכלת הרבה או מעט?
    עוד לא ברור לי מה את שואלת לגבי בניפייבר, אם לקחת או לא, מכיון שאת לוקחת כבר כף ביום ואני מבינה שזה לא עוזר.

אני חושבת שלא ניתן לתת לך עצות מועילות במסגרת הפורום ומדובר במקרה מורכב שיש להתייעץ עם דיאטנית קלינית באופן רציני. ממליצה לך לקבוע פגישה בהקדם על מנת לפרוש את כל הנתונים, את בדיקות הדם, ההיסטוריה הרפואית ומאפייני אורח החיים ואז להחליט על פעולות ל/שינוי התפריט ועל תוספים במידה וידרשו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו