מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיותאנונימית16/10/2019
(בת 19) יש לי מעי רגיז. עברתי בדיקת דם לצליאק ולרגישות ללקטוז של קופ"ח אבל התוצאות היו תקינות. אין לי שלשולים, ולרוב יש לי יציאות מרובות ותכופות ועצירות לעיתים יותר רחוקות. החלטתי לבצע בדיקת מעבדה פרטית, ואני מתלבטת בין כמה בדיקות של כמה חברות (מציינת שאין לי סוכרת או עודף משקל), כסף הוא לא בעיה אצלי:
1. אקו לאב-בדיקה מקיפה של מערכת העיכול GI-MAP
2. אקו לאב-בדיקה לרגישויות למזון IgG
3. אקו לאב-הבדיקה המקיפה לרגישות לגלוטן
4. אקו לאב-בדיקת חומצות אורגניות – OAT
5. דאבל יו לאב-תבחין מעי דולף
6. דאבל יו לאב-חומצות אורגניות בשתן (ההסבר באתר נשמע שונה מזה של אקו לאב)
7. דאבל יו לאב-בדיקת אי סבילות למזון
8. דיי טו- בדיקה אחת לרגישות למזון
איזו בדיקה מומלצת? מה לעשות אם התוצאות סותרות? יכול להיות שיש בדיקה שכדאי לעבור ולא חשבתי להוסיף אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך אינה קשורה לפורום תמיכה בדיאטה
סיון דוד17/10/2019אני ממליצה להפנות את השאלה לפורום רפואי. אנו עוסקות בייעוץ תזונה לתהליך ירידה במשקל...
האם ניסית לפנות לדיאטנית ולעשות שינוי במזונות שאותם את אוכלת? שינוי תפריט, בחירת מזונות יותר מתאימים יכולים להקל לעיתים על בעיית מעי רגיז. האם בדקת רגישות לגלוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 2
אנונימית17/10/2019לא הייתי אצל דיאטנית אבל בדקתי רגישות לגלוטן בבדיקת דם והתוצאה הייתה תקינה. שאלתי בפורומים אחרים אבל לא קיבלתי תשובה מדויקת אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
סיון דוד22/10/2019
שלום
אני ממליצה להתחיל מיד ברישום אכילה מפורט של שלושה ימים עם כל המזונות שאת אוכלת, ולהגיע עם הרישום לפגישה מקצועית עם דיאט/ית קלינאי.
אני מניחה שניתן להקל על הבעייה על ידי שינוי הרגלי האכילה והרכב התפריט שלך.
במקביל כדאי לערוך בדיקה אנדוסקופית של מערכת העיכול העליונה והתחתונה ולהיוועץ עם רופא מומחה בקשר לאיבחון הבעייה.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונימית22/10/2019אנדוסקופיה היא חובה? גם יעוץ עם דיאטן הוא חובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
סיון דוד22/10/2019ממש לא חובה
הכל בגדר המלצה
קודם כל הכי פשוט לקבוע פגישת ייעוץ עם קלינאי ( דיאטנ/ית) לנסות לברר איך אפשר לשפר את איכות החיים. פשוט וקל !
מבחינת בדיקות אנדוסקופיות - הדבר תלוי בהמלצת רופא , אני מציעה לפנות לרופא מומחה בלבד (התחום נקרא גסטרואנטרולוגיה) והרופא יחליט אם להפנות אותך לבדיקת מערכת העיכול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונימית23/10/2019הייתי אצל גסטרו שאמר לעשות בדיקת דם לרגישות ללקטוז ובדיקת צןאה (עדיין לא עשיתי בדיקת צואה), ואמר שאם שתי הבדיקות תקינות כדאי לעשות קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)