מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מתחילים??30/07/2008
רוני שלום, אני בת 31, שוקלת -75 קילו וגובהי 1.64. בשנה הקרובה אני מתחתנת (עדיין לא קבענו תאריך) ומתכננת גם להכנס להריון אני מאוד רוצה לרזות גם בשביל ההרגשה וגם כדי להכין את הגוף להריון כרגע אני בחופשת סימסטר ונמצאת רוב הזמן בבית ,עסוקה בכתיבת עבודות לאוניברסיטה קשה לי מאוד לאכול מסודר במצב הזה ואני לא יודעת איך להתחיל אני מתכננת לעשות הליכה, 3 פעמים בשבוע נראה לי משהו שאני אוכל לעמוד בו (הקושי הוא להתמיד ולכן אני לא רוצה לקבוע רף גבוהה מדי ולאכזב את עצמי) חשוב לי לציין כי יש לנו במשפחה עודף כולסטרול וטריגליצרידים וכשניבדקתי (לפני שנתיים) היה לי עודף קל ונאמר לי שזה תורשתי. כרגע אני לוקחת גלולות ומפחדת להפסיק כי בעבר כשהפסקתי היו לי הרבה מאוד פצעונים על הפנים וגם באיזור הצוואר. מה כדאי לשנות בתזונה כדי למתן את התופעה הזו כשאפסיק עם הגלולות? על מה במיוחד חשוב להקפיד? אשמח מאוד לעזרתך!!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רוני גוטליב01/08/2008שלום,
את מתארת מצב שמשלב גם בעייה רפואית, גם אישית וגם תזונתית.
אני ממליצה לך ראשית להתחיל בפעילות גופנית, כי זהו הפתרון היעיל ביותר להורדת שומנים ולחץ דם. בנוסף דיאטה, לא חריפה מדי, תסייע לך חהפחית במשקל עד החתונה. שימי לב שדיאטה לא מבוקרת עשוייה לגרום לבעיות פריון ולכן שמרי על תזונה נכונה ואל תגזימי.
בהקשר לשומנים ולפצעונים- תזונה דלת שומן רווי, ועשירה באומגה 3 ובפירות וירקות תסייע לך להפחית כולסטרול, ויחד עם זאת את כמות הפצעים בפנים. הקפידי לשתות הרבה מיים.(8-10 כוסות).
אם את צריכה עזרה בבניית התפריט עצמו, מעבר לטיפים הכלליים שנתתי לך, תכתבי לי.
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
??01/08/2008תודה על התשובה, אני אשמח אם תוכלי לתת לי טיפים לגבי תפריט. כאמור, אני הרבה בבית בימים אלו וקשה לי לשמור על ארוחות מסודרות במצב הזה. מה ניתן לנשנש בין הארוחות מעבר לירקות חתוכים וה"פתרונות הידועים" בסגנון הזה? אני חושבת שאם יהיו לי מספר אלטרנטיבות בריאות לבין הארוחות יהיה לי יותר קל . תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רוני גוטליב04/08/2008שלום. מצ"ב טיפים למשך היום:
1. אכלי 3 ארוחות גדולות ו3 קטנות. אל תפספסי אף ארוחה- זה ייצור רעב וחשק למתוקים.
2. שלבי לחם ופחמימות מחיטה מלאה -הם משביעים יותר ויוצרים רמת סוכר מאוזנת.
3. שתי הרבה מיים-בריא לעור הפנים ותורם לשובע
4.חתכי מראש ירקות ופירות למקרר אותם תנשנשי בין הארוחות.
5. הקפידי על הפעילות גופנית שציינת
6. אם את רעבה ואין לך כוח לבשל אכלי כריך משתי פרוסות והכניסי לבפנים כל ממרח שבא לך עם ירקות ללא הגבלה. זוהי ארוחה .
7. שלבי בכל ארוחה חלבון (גבינה, ביצים, חלב, בשר) ,פחמימה (לחם, פסטה, תפ"א, קורנפלקס) וירקות טריים או מבושלים ללא הגבלה.שלוב הרכיבים תורם לשובע ממושך יותר.
8. בחרי כארוחה קטנה מעדן חלב, כריך מלחם קל עם ריבה או דבש, פרי, חטיף אנרגייה.
9. התמידי בתוכנית וגם אם מעדת לא נורא.
10. השתדלי להפחית במזונות שבהם יש סוכר פשוט (ממתקים, לחם לבן, פסטה לבנה, מלוחים). הם יוצרים חשק לעוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)