ללמוד לאהוב את עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללמוד לאהוב את עצמי
    ימית
    10/08/2008

איך אני יכולה ללמוד לאהוב את הגוף שלי למרות העודף משקל, מה אני יכולה לעשות כדי להשלים עם המראה שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ללמוד לאהוב את עצמי

הוספת תגובה

• לאהוב את עצמך

שרית פרג'יאן
    10/08/2008

שלום ימית,
    העיסוק במראה החיצוני תופס מקום רב. מעבר להופעה החיצונית, הוא כביכול מעיד על כישורינו על תכונות האופי שלנו. פעמים רבות אנשים נשפטים על פי מראם ופחות מדי על פי אישיותם. אולם, לא רק הסביבה מספקת התייחסויות אלו, עם השנים האדם מפנים את החוויות השליליות הקשורות לתכונה הנשפטת כשלילית, במקרה זה עודף משקל (אך יכולים להיות מאפיינים נוספים, כמו גובה, או צבע עור) והשיפוטיות והביקורתיות ממשיכות ללוות גם מעבר למפגשים בינאישיים.
    קיים קושי רב לענות באופן מקיף על שאלתך, כיוון שהיא מאוד אישית ותלויה ברקע שלך ובבאישיותך . אין פיתרון יחיד. יש לברר מה המשמעות האינדיווידואלית של עודף המשקל בעיניך? מהו משרת?
    לדוגמא, אם הדבר נתפס בעינייך כמעיד על חולשת אופי כלשהי, בעבודה טיפולית ההמלצה (באופן כללי, כמובן) היא לחזק אספקטים נוספים הקשורים בעצמך, כלומר הבלטת תכונות אחרות שבהן את "חזקה".
    כמו כן, היות והגוף "נישא" עימנו לכל מקום ובכל זמן, אצל אנשים העסוקים בדימוי הגוף שלהם יש קושי להתנתק מביקורת עצמית והשוואה לאחרים. כך, העיסוק בנושא הופך מעיק ודורש-זמן והתיסכול עולה. לצורך העניין, בטיפול (שוב, אחרי הערכה מקיפה)ישנם כלים להרפיית המתח ולהפחתת העיסוק בנושא זה.
    לדעתי, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי לשם הערכה נאותה ומקיפה יותר והדרכה ממוקדת בנושא.

כל טוב,
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו