לא מצליחה לחזור לשיגרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה לחזור לשיגרה
    סיון
    22/12/2008

הי, לפני כשנתיים עברתי כריתה מלאה של בלוטות הטריס ועליתי במשקל כ- 20 קילו , אני מנסה לרדת במשקל אבל התהליך מאוד ארוך במשך 8 חודשים ירדתי רק 5 קילו. וכשאני רואה שאין שינוי במשקל אני פשוט "נופלת" ולוקח לי המון זמן עד שאני מתחילה שוב את הדיאטה , ובנוסף אני לא מצליחה לאכול מאוזן, יש ימים שאני אוכלת מסודר ויש ימים שאני לא אוכלת בכלל. מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לחזור לשיגרה

הוספת תגובה

• התמדה

שרית פרג'יאן
    22/12/2008

שלום, סיוון
    נשמע שההתמודדות עם השינוי בעקבות הניתוח אינה פשוטה. ייתכן שכחלק מהשלכות הניתוח קיימת השפעה על מצב הרוח שעשויה להתבטא באכילה אמוציונלית (מעבר להשפעה הביולוגית של הניתוח). אני מציעה בשלב זה לפנות לייעוץ נפשי שיאפשר לך להתמודד עם השינויים ולפנות לדרכי התמודדות אדפטיביות. בכל מקרה נראה כי יש צורך לפנות גם לדיאטנית שתתאים תפריט ותנחה אותך לגבי אכילה מאוזנת גם בהרכביה וגם בתכיפותה.

אשמח לסייע במקרה הצורך,
    שרית פרג'יאן-ראוך
    פסיכולוגית שיקומית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב סיון. איזון מחדש

עינת לב ארי
    22/12/2008

של בלוטת התריס לוקח זמן. בלוטת התריס היא גוף הפרשה הורמונלי שמווסת את חילוף החומרים. מכיון שעברת כריתה של הבלוטה ואת מקבלת עכשיו את ההורמון ע"י כדור(אלטרוקסין), ייתכן וחילוף החומרים עדיין איטי.
    עלייך להתאזר בסבלנות ולהבין שהירידה במשקל תהיה איטית, גם אם זה מתסכל. אם תשברי ויהיו לך נפילות זה בטח לא יקדם את התהליך.
    תנסי לבצע הרבה פעילות גופנית להצמד לתפריט שפוי ולהיות במסגרת שתסייע לך ותתמוך בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו