איך חוזרים לתפריט רגיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך חוזרים לתפריט רגיל?
    minerva
    31/05/2009

תמיד הייתי בחורה רזה. אני 1.60 ושקלתי 51 ק"ג בערך. עד לפני כשנה נהגתי "לאכול מה שבא לי", באופן טבעי די בריא (הרבה ירקות וכו') אך גם עוגיות וגלידות לרוב.
    באיזשהו שלב החלטתי להכנס לאורח חיים בריא יותר והורדתי את הנשנושים המיותרים. בנוסף התחלתי בהדרגה לצמצם את צריכת השומן (עברתי לגבינות רזות- בסופו של דבר לחצי אחוז שומן) ולאט לאט הגעתי לתפריט מאוזן (כולל פחמימות, חלבונים מסוגים שונים והרבה מאד ירקות. צריכת השומן פחותה מדי כנראה) אך דל מאד בקלוריות- בערך 1000 קלוריות ליום. ושם אני נמצאת כבר 8-9 חודשים בערך. זה מעיק עלי והתחלתי להתעסק יותר מדי באוכל. בנוסף, אני עושה פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע (בעקר אירובית. קצת כפיפות בטן ורגליים).
    ירדתי בסה"כ 3 קילו ואני במשקל יציב (48 ק"ג)
    ברצוני לחזור לתפריט מאוזן ובריא עם צריכה קלורית שתספק אותי.
    אלא שאני חוששת שהרגלתי את גופי לצריכה נמוכה, וגרמתי לירידה דרסטית ולאורך זמן במטבוליזם ועכשיו אם אחזור לתפריט רגיל אעלה הרבה במשקל. לא אכפת לי להחזיר שני קילוגרמים אך אני חוששת שזה יהיה יותר מזה... לכן אני תקועה ואובססיבית לתפריט שאני נמצאת בו היום, שאינו מספק אותי.
    אשמח להנחיה-
    איך לחזור לאכול רגיל ולא להשמין? האם הדרגתיות תעזור?
    אגב, אני לא חושבת שאמצא זמן להוסיף פעילות גופנית.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך חוזרים לתפריט רגיל?

הוספת תגובה

• שלום. התהליך שאת מתארת יכול להיות

עינת לב ארי
    31/05/2009

התחלה של הפרעת אכילה. צמצום המזון, הפחד מהשמנה, מעבר למזון בריא בלבד ללא מזונות שגרמו לך להנות בעבר, התעסקות יתר עם האוכל והמשקל ועוד, כולם יכולים להוות סימן לכך.
    עצם הירידה במשקל והצמצום התזונתי הממושך יכול לגרום לשינויים במוח שמדכאים חשיבה רציונלית ומשנים את התפיסות שלנו ( לרעה בדרך כלל).
    אני מציעה לך לא להמשיך בתהליך המסוכן לבדך ולהגיע לטפול תזונתי אצל דיאטנית שתבדוק את אחוזי השומן בגופך ( מד מאסת הגוף שלך נמוך כבר עכשיו), תשלח אותך לבדיקות דם כדי לראות אם אין חסרים תזונתיים וביחד איתך תבנה לך תכנית הדרגתית של תוספת קלוריות ורכיבי מזון שיתאימו לגופך.
    בבקשה אל תדחי את הטפול.
    עינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

minerva
    01/06/2009

אני בהחלט מודעת למה שאמרת.
    פניתי לרופאת המשפחה שלי לקבל הפניה לדיאטנית. היא טענה שאיני בת משקל ולכן לא יכולה לשלוח אותי לדיאטנית של הפרעות אכילה. אבל אני אמורה ללכת לדיאטנית "רגילה" בשבוע הבא. אני מקווה שהיא תדע להדריך אותי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי, כל הכבוד ובהצלחה.

עינת לב ארי
    01/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו