מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בהרזיהאולגה02/07/2009
שלום,
אני בת 18 והגובה שלי הוא 1.70 מטר, המשקל הנוכחי הוא 67.3 ק"ג.
אני חיה במשפחה של אנשים שתמיד מנסים להרזות, זה מעצבן ומלחיץ, אבל הבעיה היא שההורים שלי משתמשים בשיטות של הרזיה שלדעתי הם לא בסדר. לפני 3 או 4 שבועות שקלתי 70 ק"ג בדיוק, וזה דיי לא התאים לי כי זה לא מתאים לי לגובה והחלטתי לנסות להרזות בדרך שלי בלי כל הלחץ מההורים. אני אוכלת פעמיים ביום, בוקר וצהריים, אוכל שהוא לא מזיק בכלל - פירות, ירקות, מעט מאוד לחם והרבה מוצרי חלב. עד עכשיו אפשר לראות את התוצאות ורואים אותן ממש טוב, אבל הגעתי למצב בו אני לא יכולה להרזות יותר בשיטה שלי. התחלתי לעשות ספורט (הליכה) בערב וגם זה לא עוזר לי במיוחד. לכן רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות בשביל להרזות עוד כמה ק"ג? האם אני צריכה להמשיך להתאמן באופן סדיר ובלי לפספס ולהמשיך עם התזונה הנוכחית במשך התקופה הזאת? או להתחיל בדיאטת כאסח?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אולגה. קשה לדעת למה את לא
עינת לב ארי03/07/2009יורדת במשקל למרות שקיצצת באוכל והוספת פעילות גופנית. לפני שמתייאשים, כדאי לדעת כמה דברים:
1. כל תהליך של הורדת משקל מגיע למצב בו הירידה נעצרת, אך אם מתמידים באכילה בריאה וספורט, ממשיכים לרזות.
2. כדי לרזות באופן בריא חשוב שהתפריט יהיה מגוון ויכיל מספיק רכיבי מזון כמו: חלבונים, פחמימות , שומנים בריאים ועוד. אם את אוכלת רק מוצרי חלב ירקותפירות וקצת לחם זה לא מספיק. יש להוסיף בשר או תחליפיו, שומנים בריאים כמו שמן זית, ביצה, דגנים מלאים ועוד.
3. חשוב לחלק את המזון על פני היום ולתזמן אותו באופן נכון מול פעילות גופנית.
4. חשוב לבדוק ממה יורד המשקל: מהשריר או מהשומן ( אפשר לראות זאת בבדיקת אחוז שומן שנעשה ע"י מכשיר מיוחד או בבדיקת היקפים).
5. אם יש בעיה מטבולית, כלומר בעיה בריאותית, זה יכול להשפיע על היכולת להוריד במשקל ועל כן חשוב לערוך בדיקות דם כדי לשלול בעיות רפואיות. זאת יש לבקש מרופא המשפחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)