תמיכה בדיאטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה בדיאטה
    גלי
    30/07/2009

שלום רב,

ביום יום אני מנהלת אורך חיים שיגרתי ובריא (כך אני מאמינה), אך בסופי שבוע מרשה לעצמי "להתפרע" - בעיקר כשמדובר באלכוהול.
    שאלתי היא כזו: מהו המשקה הלאכוהולי הכי פחות מזיק מבחינה תזונתית. במילים אחרות - הכי פחות משמין.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בדיאטה

הוספת תגובה

• שלום לך. לשאלתך: יש שני

עינת לב ארי
    30/07/2009

מדדים המשפיעים על הערך הקלורי ( "משמין" זה דבר יחסי) של משקאות אלכוהוליים:
    1. האם יש או אין סוכר במשקה, למשל בליקרים ובקוקטיילים מוסיפים סוכר או משקאות מתוקים כגון משקה אנרגיה או מיץ אשכוליות.
    2. ריכוז האלכוהול. 1 ג"ר אלכוהול מכיל 7 ק"ל. בבירה יש בממוצע 5% אלכוהול, ביין 12-13% ובמשקאות חריפים ( וויסקי, וודקה) כ40%. ועל כן ב100 מ"ל בירה יש פחות קלוריות מיין וביין פחות ממשקה חריף..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

קרן
    01/08/2009

היי עינת. שאלתי אותך לפני כמה זמן על תפריט נטול קמח וסוכר (כמה הודעות מתחת, בטעות זה משורשר להודעתה של עדן). לא הצלחתי להתמיד בהמנעות מפחמימות פשוטות ואף התחלתי להרגיש חולשה. ישבתי והרכבתי לי תפריט שעונה על המחסור בפחמימות בשעות מסויימות של היום והייתי רוצה את חוות דעתך. להזכירך, אני בת 24, במרחק של 17.5 ק"ג עד לקצה הגבולי בין משקל תקין למשקל עודף לפי BMI, בריאה לחלוטין. (הייתי שמחה יותר להיות במקום טוב באמצע הטווח התקין).
    דוגמא ליום מסויים:
    בוקר: פר' לחם רגיל + פרוסה גבינ"צ רגילה / גבינה קשה 5% + כפית חמאה מופחתת שומן+ נס קפה
    ביניים-פרי
    צהריים ללא פחמימות-מנת דג/תחליף סויה/בשר עד 250 קל' + ירקות מוקפצים / מרק ירקות/סלט או קצת מכולם.
    ביניים-חטיף אנרגיה עד 100 קל' + נס קפה
    ערב-חלבון (לא בשרי) עד 120 קלוריות (לדוגמא: 90 גרם בולגרית 5% / טונה במים/ ביצה קשה + 2 כפות גבינה לבנה 5% ) + ירקות בכל צורה + שומן כלשהו (כפית שמן זית / כף מיונז / 2 כפות רוטב לייט וכו')
    לילה-פרי + חלבון (משקה יוגורט 0% כוס בדר"כ)
    (*) אחת לשבוע מתפנקת על מנה שבועית מתוקה בת 600 קלוריות. הבנתי שזה לא גורם להאטה בהרזייה ואף עוזר (האם יש בכך האמת)?

בנוגע להמלצתך על אורז ושאר דגנים, אני לא כ"כ אוהבת :/
    מה דעתך על התפריט? האם יש לך הצעות לשיפור?

תודה מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באופן כללי נראה בסדר גמור

עינת לב ארי
    01/08/2009

אך אני באופן אישי לא אוהבת דיוק יתר בתפריט כמו למשל: מנה בת 250 ק"ל בצהריים. צריך לחשב כל הזמן ולשקול וזה מאוד מכביד ומתסכל לאורך זמן. פשוט תאכלי בכמויות סבירות ותנסי להרגיש את הגוף: מה הוא אומר: רעב? שבע? ועל פי התחושה לווסת את כמות המזון שאת אוכלת בארוחות.
    לגבי דגנים מלאים, חשוב לשלב אותם בשל תכולת ויטמינים גבוהה מקבוצה B והשפעה מיטיבה על מערכת העכול, אך גם לחם מחיטה מלאה יעשה את העבודה. להשלמה הייתי מוסיפה פרוסת לחם נוספת בערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי

קרן
    01/08/2009

היי עינת, תודה על המענה המהיר!! :)
    אני מאמצת את פרוסת הלחם בערב. אשתדל לקנות לחם מחיטה מלאה.

באשר למנות המדודות, זו פשוט דרכי לדעת בערך כמה קלוריות צרכתי. לאחר פעם-פעמיים של שקילה אני כבר יודעת להבא כמה דג למשל זה בערך 200 גרם וכו'..

ובקשר לדגנים מלאים. האם כל אורז שאינו לבן נחשב לאורז מלא? אני ממש הולכת לאיבוד בכל זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למנה המתוקה פעם בשבוע

קרן
    01/08/2009

600 קלוריות של פחמימות ושומנים ריקים... האם זה עלול להאט ירידה?
    נאמר לי ש-600 קלוריות שוות בגוף ל-100 גרם ושזה יורד במהלך השבוע אם אכן שומרים על תפריט מאוזן. האם זה נכון?
    אני מאוד רוצה אך פוחדת לאכול מנה כזו. אני בנקודה בחיי שבה סוף סוף התחלתי לשנות הרגלים לאחר שנים של ירידות ועליות ובינתיים המסגרת מאוד חשובה לי.
    לא ארצה ש-600 קלוריות יגרעו ממני ירידה של חצי ק"ג בשבוע למשל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלותייך: אורז מלא הוא כל

עינת לב ארי
    03/08/2009

אורז שאיננו לבן. כתוב על האריזה. נכון שיש כל מיני זנים של אורז כגון אורז פראי אך עדיין כמות הסיבים שבו גבוהה בהרבה מאורז לבן. דרך אגב, גם אורז אדום הוא אורז מלא. תנסי.
    טיפ לבישול אורז מלא: להשרות לפחות שעה במים קרים, לסנן היטב ולבשל עם קצת יותר מים מאשר מבשלים אורז לבן מפני שמשך הבישול יותר ארוך, כחצי שעה במקום 20 דקות ללבן.

לגבי המנה המתוקה של 600 ק"ל. זה לא יפגע בירידה שלך במשקל וגם אם מדובר במזון לא בריא הרי הוא בריא בהקשר שאת נותנת גם לנפש שלך לאכול ומונעת מעצמך תחושת תסכול וחסך מעצם ההמנעות ממזון זה. וזה לא פחות חשוב!!!

ולבסוף: כל הכבוד לך על ההתמדה ואימוץ העיצות שאת מקבלת אין ספק שאת בתהליך של שינוי חיובי. שיהיה לך המון בצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת תודה רבה

קרן
    04/08/2009

אכן קניתי אורז אדום מזמן וחשבתי שזה החום..תודה על הטיפ של בישול האורז ובכלל על העזרה.
    את מקסימה! אני מתה על הפורום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המחמאות. כייף לשמוע

עינת לב ארי
    04/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם משקה בריא כגון יין אדום

עינת לב ארי
    03/08/2009

יכול להיות מזיק אם מגזימים בשתיה. באופן כללי תלוי כמה שותים.
    באחת מהשאלות למטה עניתי על ערכי הקלוריות בסוגי משקאות אלכוהוליים.
    בגדולן, את יכולה להוסיף כ200-300 ק"ל ממשקה אלכוהולי בסופי שבוע מבלי שזה יפגע במאזן הקלוריות שלך ( בהנחה שאת בריאה).
    דוגמאות לסך קלוריות כזה: חצי ליטר בירה או 2 כוסות יין או שוט משקה חריף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו