תמיכה בבן זוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה בבן זוג
    יפית
    04/02/2010

כשבן זוג עושה דיאטה משמעותית (15 קילו) מה כדאי לעשות כדי לתמוך בו וממה להמנע כדי לא לשבור את רוחו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בבן זוג

הוספת תגובה

• הי יפית. אני מעריכה את פנייתיך

עינת לב ארי
    07/02/2010

משום שהיא מעידה על תשומת לב ואיכפתיות ועל היותך בת זוג קשובה ומכילה. זה לא מובן מאליו.
    דיאטה כרוכה בעקר בצורך להתאפק מלאכול מזונות שלא בתפריט. העזרה הראשונה שאת יכולה לתת היא לא להכניס הביתה מזונות "מדיחים" , כלומר כאלו שקשה להתאפק מלאוכלם והם יכולים לשבש את התהליך. לעומת זאת את יכולה לסייע, בהנחה ואתם גרים ביחד, בהכנת מאכלים בריאים שיהוו בסיס לארוחות כגון: ירקות מאודים, מרקים, קטניות מבושלות חזה עוף או עוף בתנור ועוד.

ולבסוף בחלק הרגשי: לתמוך ממקום חיובי. לשבח על ההצלחה אך להמנע מהערות וחדירה למקום הפרטי של השליטה על האכילה. אין ביכולתנו להשפיע במקום הזה. יש נקודות של קושי בתהליך והוא צריך להתמודד איתן בעצמו ובעזרת המנחה שלו. הערות וגערות רק מייצרות אנטי ולא מקדמות אותו .
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההכוונה

יפית
    09/02/2010

אני כבר מכינה את הארוחות שלו גם למשרד שומרת על מה שאני מכניסה הביתה למרות שזה קשה לי אני משתדלת לנשנש את השטויות שלי מחוץ לבית כדי לא לגרום לו ליפול
    דבר נוסף הוא מתעמל הרבה ומאוד קשה ושוחחתי עם מכר שטוען שכשעושים הרבה ספורט מומלץ לקחת תוסף של קו אנזים של Q10 , מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף Q10

עינת לב ארי
    14/02/2010

חומר דמוי ויטמין ( להבדיל מויטמינים הגוף יודע לייצר אותו) שמשתתף בתהליכים של הפקת אנרגיה בתא. חשוב במיוחד לתפקוד תאי הלב והחניכיים. מחקרים הוכיחו חשיבות רק במצבי מחלה או מאמץ פיסי ארוך וממושך.
    לא הייתי נותנת אותו לבן זוגך ללא התייעצות עם דיאטנית קלינית מקצועית מכיון שיש לבדוק את התפריט את רמת האימון ואז להחליט אם לקחת את התוסף או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף

יפית
    15/02/2010

תודה,
    קבענו לו תור לדיאטנית
    במידה ומחליטים שכן לתת לו את הQ10 איזה מינון מומלץ כי ראיתי בסולגאר למשל שיש מינונים שונים.
    דבר נוסף, האם כדאי לבצע בדיקות דם קבועות במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המינון המומלץ ההתחלתי הוא של

עינת לב ארי
    15/02/2010

60 מ"ג כל יום במהלך חודש, מיד אחרי ארוחת צהריים ( החומר זקוק לקצת שומן על מנת להספג).
    לאחר חודש אפשר לעבור למינון של 60 מ"ג פעם ביומיים או 30 מ"ג כל יום.
    לגבי בדיקות הדם: אינני מוסמכת לתת ייעוץ משום שאינני מצויה באופן מלא בנתונים של בן זוגך.
    רק הדיאטנית שאיתה ייפגש תוכל לייעץ לו מעבר למה שיעצתי דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו