מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמיכה בבן זוגיפית04/02/2010
כשבן זוג עושה דיאטה משמעותית (15 קילו) מה כדאי לעשות כדי לתמוך בו וממה להמנע כדי לא לשבור את רוחו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יפית. אני מעריכה את פנייתיך
עינת לב ארי07/02/2010משום שהיא מעידה על תשומת לב ואיכפתיות ועל היותך בת זוג קשובה ומכילה. זה לא מובן מאליו.
דיאטה כרוכה בעקר בצורך להתאפק מלאכול מזונות שלא בתפריט. העזרה הראשונה שאת יכולה לתת היא לא להכניס הביתה מזונות "מדיחים" , כלומר כאלו שקשה להתאפק מלאוכלם והם יכולים לשבש את התהליך. לעומת זאת את יכולה לסייע, בהנחה ואתם גרים ביחד, בהכנת מאכלים בריאים שיהוו בסיס לארוחות כגון: ירקות מאודים, מרקים, קטניות מבושלות חזה עוף או עוף בתנור ועוד.
ולבסוף בחלק הרגשי: לתמוך ממקום חיובי. לשבח על ההצלחה אך להמנע מהערות וחדירה למקום הפרטי של השליטה על האכילה. אין ביכולתנו להשפיע במקום הזה. יש נקודות של קושי בתהליך והוא צריך להתמודד איתן בעצמו ובעזרת המנחה שלו. הערות וגערות רק מייצרות אנטי ולא מקדמות אותו .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההכוונה
יפית09/02/2010אני כבר מכינה את הארוחות שלו גם למשרד שומרת על מה שאני מכניסה הביתה למרות שזה קשה לי אני משתדלת לנשנש את השטויות שלי מחוץ לבית כדי לא לגרום לו ליפול
דבר נוסף הוא מתעמל הרבה ומאוד קשה ושוחחתי עם מכר שטוען שכשעושים הרבה ספורט מומלץ לקחת תוסף של קו אנזים של Q10 , מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף Q10
עינת לב ארי14/02/2010חומר דמוי ויטמין ( להבדיל מויטמינים הגוף יודע לייצר אותו) שמשתתף בתהליכים של הפקת אנרגיה בתא. חשוב במיוחד לתפקוד תאי הלב והחניכיים. מחקרים הוכיחו חשיבות רק במצבי מחלה או מאמץ פיסי ארוך וממושך.
לא הייתי נותנת אותו לבן זוגך ללא התייעצות עם דיאטנית קלינית מקצועית מכיון שיש לבדוק את התפריט את רמת האימון ואז להחליט אם לקחת את התוסף או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף
יפית15/02/2010תודה,
קבענו לו תור לדיאטנית
במידה ומחליטים שכן לתת לו את הQ10 איזה מינון מומלץ כי ראיתי בסולגאר למשל שיש מינונים שונים.
דבר נוסף, האם כדאי לבצע בדיקות דם קבועות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמינון המומלץ ההתחלתי הוא של
עינת לב ארי15/02/201060 מ"ג כל יום במהלך חודש, מיד אחרי ארוחת צהריים ( החומר זקוק לקצת שומן על מנת להספג).
לאחר חודש אפשר לעבור למינון של 60 מ"ג פעם ביומיים או 30 מ"ג כל יום.
לגבי בדיקות הדם: אינני מוסמכת לתת ייעוץ משום שאינני מצויה באופן מלא בנתונים של בן זוגך.
רק הדיאטנית שאיתה ייפגש תוכל לייעץ לו מעבר למה שיעצתי דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)