מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערך קלורילאלי16/04/2010
הייתי רוצה לדעת האם שתי הארוחות הבאות פחות או יותר שוות מבחינת הערך הקלורי שלהן?
ומה בערך ערכה הקלורי של האופציה הראשונה?
1.
- 50 גרם דגנים (אורז/בורגול/דוחן/כוסמת)
- 25 גרם קטניות (שעועית/חומוס/אפונה)
- כ-50-100 גרם דג סלמון/חזה עוף/כבד או ביצה אחת
- 250 גרם פלפל אדום, 100 גרם קולורבי, 150 גרם עגבניה
2.
כריך 200 גרם שערכו הקלורי לפי היצרן הוא כ-440-470 קל'
ומורכב מלחם כפרי עם דגנים, סלט אבוקדו וביצה/גבינה בולגרית (אחוז שומן לא מצויין), 2 עגבנית שרי ועלה חסה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. בארוחה הראשנה כחצי מהקל
עינת לב ארי16/04/2010שבארוחה השניה, בהנחה שהמשקלים יתנו בגרמים לאחר בישול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא. המשקלים הם לפני הבישול
לאלי18/04/2010אז זה אומר שהם שווים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת, צריך לראות מה המשקל לאחר
עינת לב ארי18/04/2010הבישול. תחשבי ותודיעי לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא..
לאלי18/04/2010שאני מבשלת את הכל (חוץ משניים מהירקות) ביחד, ויוצא מרק...
לפי מחשבון הקלוריות של נטוגרין יצא לי שזה שווה בערך 450-480 קלוריות.
עד כמה אני יכולה לסמוך על המידע הזה, לדעתך?
גם רציתי לשאול, האם אני יכולה להחליף מזון אחד באחר בתנאי שהם שווים בערך הקלורי שלהם, ולא משנה באיזה מזון מדובר.
אני מדברת רק מבחינת הקלוריות, שזה לא יפגע בירידה במשקל.
למשל:
להחליף כריך גבינה בולגרית מלחם עם דגנים ששווה (לפי היצרן) 230 קלוריות בשני חטיפי דגנים או שוקולד שהערך הקלורי שלהם יוצא גם בסביבות 230?
(למשל טעמי+מקופת או 2 חטיפי אנרג'י של עלית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו בלבלת אותי. אני לא רואה
עינת לב ארי18/04/2010את עצמי בתור מחשבון קלוריות. נראה לי שאת עושה זאת מצוין.
לגבי ההחלפות, חשוב שיהיה דימיון גם בערך התזונתי של המזונות ולא רק באנרגיה.
למשל מזון פחמימני כגון לחם אפשר להחליף באורז או תפוח אדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה אומר שזה בסדר...
לאלי18/04/2010להחליף כריך (לחם) בחטיף (שוקולד או חטיף דגנים [אנרג'י])?
ומה קורה אם למשל במקום לאכול:
100 גרם ריוויון 1.5% = 40 קל'
תפוח 200 גרם = כ-100 קל'
פרי נוסף ששווה כ-60-80קל'
סה"כ כ-200 קל'
אני אוכלת את אותו כריך הבולגרית ששווה כ-230 קל'
או שני חטיפי שוקולד ששווים ביחד כ-240 קל'
האם אשמין מזה?
חשוב לי לציין שאני מחשבת בקפדנות רבה ככל הניתן את כל מה שאני אוכלת.
יש לי תפריט ליום עבודה ותפריט ליום חופש, תפריט יום העבודה גבוה בסך הקלורי בכ-200-100 קל',
אני יודעת שיש חריגה של כ-40 קל' בין הדוגמאות, אבל אני פעילה ביום העבודה קצת יותר מביום החופשי אז נראה לי שזה בסדר, נכון?
אני מאוד מצטערת שאני מעמיסה עלייך כל כך הרבה שאלות, אבל אני אחרי ירידה מאוד משמעותית במשקל (יותר מ-50 ק"ג) ואני מאוד מאוד מפחדת לעלות אפילו חצי קילו, לכן חשוב לי מאוד ליהיות בטוחה בהכל כדי שאחר כך לא אמצא את עצמי עולה על המשקל ומגלה שעליתי קילו או שניים...זה ממש ישבור אותי!
אני מאוד מודה לך על היחס :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן כללי, כן.
עינת לב ארי18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)