מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזיה, שמירה על משקל ודיכאוןליטל22/04/2010
לפני שנתיים הלכתי פעם ראשונה לדיאטנית בעקבות משקל עודף עם התמיכה שלה ירדתי הרבה במשקל והצלחתי לשמור עליו תקופה ארוכה, נראתי טוב והרגשתי הרבה יותר טוב עם עצמי-גם בגלל התזונה ובגלל המראה החיצוני
אחרי תקופה קשה בעבודה וכלכלית פניתי לרופא משפחה שאבחן אצלי דיכאון ורשם לי ויפאקס. אני לא בטוחה אם התרופה ספציפית גורמת להשמנה אבל הבנתי שרוב התרופות כן יגרמו
אז מה עכשיו? שוב לחזור לדיאטנית ולנסות להתאים תפריט לתקופה הזאת? למה בעצם משמינים מתרופות נוגדות דיכאון- זה בגלל שרוצים לאכול יותר או תגובה לתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו שאלה שעלתה כאן רבות.
עינת לב ארי22/04/2010העליה במשקל בעקבות תרופות נוגדות דיכאון יכולות להגרם עקב עליה בתיאבון וכתוצאה מכך צריכה גבוהה יותר של אנרגיה ועליה במשקל.
כמו כן יש השפעה לתופעת הדכאון עצמה שגורמת לשינה לקויה ( לאיכות השינה השפעה על המשקל), צריכת מזון שונה ( בדרך כלל יותר פחמימות) , חוסר רצון לצאת מהבית ובכך לירידה בפעילות הגופנית וכל אלה ביחד, גם ללא הטפול התרופתי יכולים לגרום לעליה במשקל.
אני מציעה לך לחזור לדיאטנית שעזרה לך בעבר שתרכיב לך דיאטה מתאימה לנתונים שלך היום ואין לי ספק שכמו שהיא עזרה ותמכה בך אז, היא תעשה זאת גם כעת.
פני עוד היום, חבל על כל יום שעובר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)