ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ
    שון
    20/12/2010

שלום רב
    בן 39 גובה 185
    בעבר הגעתי למשקל 126 קילו אכלתי הכול. בצקים עוגות ממתקים.
    לפני חמש שנים לקחתי את עצמי בידיים וירדתי תוך שנה למשקל 72.
    עברתי לאכול שיבולת שועל ונהייתי פריק של אוכל בריאות. אך לא הצלחתי לשמור עליו.
    עליתי ל95 בשנת 2007
    שוב עשיתי מאמץ וירדתי למשקל 86
    כיום עוסק בספורט אכילה מאוזנת והרגלי תזונה בריאים
    בבוקר 2 פרוסות לחם מלא קל 2 כפות גבינה רזה
    בעשר פרי
    צהריים מסודר או שוקיים בתנור באפייה בלי עור בעיקר דגים בגריל.
    תוספות אורז מלא או כוסמת או ירקות מאודים מרקים אטריות מקמח מלא.
    בארבע פרי וערב יוגרט דיאטטי.
    הבעיה שפעם פעמיים בשבוע יוצא לי לאכול מתוק את הג'לטנים הנחשים של הילדים הסוכריות גומי. אני אוכל מזה איזה 200 גרם.
    או פתאום בא לי חלבה ואני אוכל 100 גרם באריזה אישית.
    כמו כן אני חולה על ג'חנון ואוכל ג'חנון ללא מרגרינה פעם בשבוע. האם זה בסדר ואיזה משקל אני צריך לשקול עים אפשר לעזור לי ולומר לי מה המשקל האידיאלי שלי כאשר כיום אני שוקל 87 וגובהי 185 וגילי 39
    גם אופה עוגות דיאטטיות גבינה רזה שוקולד מקמח מלא אשמח לתשובה מפורטת
    תודה מראש שון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - משקל אידיאלי

עינת לב ארי
    20/12/2010

הי.
    מד מאסת הגוף שלך הוא 25.2 כלומר על גבול התקין. על מנת לאשר משקל זה כתקין חשוב להתרשם ממראה עיניים ( מבנה גוף) ולבדוק אחוזי שומן. הייתי שמחה לדעת אם אתה עוסק בפעילות גופנית.
    לגבי התפריט שלך:
    הואמכיל פחות מ1000 ק"ל ליום ללא סוכריות הגומי הג'חנון והחלבה.
    מזונות אלו בהנחה שאתה צורך מכל אחד מהם פעם בשבוע לפחות מוסיפים עוד כ1500 ק"ל שבועיות שבחלוקה ליום מודבר על כ200 ק"ל נוספות.
    על פי דעתי האישית בהיבט התזונתי, זה סך קלוריות נמוך מידי שיוצר בעיות בעקר: בהאטה של חילוף החמרים וההוצאה האנרגטית כמו כן בעיה של רעב וחסר תמידיים שמובילים אותך לאכילה של מזונות כגון סוכריות גומי וג'חנון שערכם התזונתי נמוך. אין ספק שלאוך זמן תפריט זה יגרום לחסרים תזונ תיים כגון חסר בברזל, סידן, מגנסיום ועוד , חסרים בעלי השפעה על בריאותך לעתיד.
    בשורה התחתונה, למרות הצלחתך היוצאת דופן להוריד במשקל העודף שהיית בו ולעמוד לאורך זמן על משקל תקין ( גם אם היו תנודות), אני ממליצה להפגש עם דיאטנית קלינית ולעבור אבחון מקיף כולל הרכב גוף ואנמנזה תזונתית על מנת שתוכל להיות רגוע לגבי תזונתך ובריאותך בהמשך החיים.
    בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו