צריכה עזרה לרזות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה לרזות...
    רקדנית:)
    08/12/2007

שלום, אני רוצה לדעת מה אני יכולה לשנות כדי לרדת במשקל ולהראות יותר רזה.
    אני בת 18, שוקלת 48.5, גובה:1.52, אוכלת מקסימום 1000 קל' ביום ועושה ספורט כלשהו כמעט כל יום (3 פעמים בשבוע ריקוד, לפעמים בימים שאין ריקוד או חדר כושר או הליכה) ואני לא מרזה בכלל... המשקל שלי מאוד יציב ואני מרגישה שמנה ורוצה לרזות.
    רציתי לדעת קודם כל אם יש השפעה של מה שאוכלים במסגרת הקל' היומיות לבין השמנה, כלומר היום אני אוכלת מה שאני רוצה וזה כולל לפעמים מתוקים שנכנסים בקל' בדיוק כמו שהם אבל השאלה שלי היא אם נניח שביום שאכלתי 900 קל' שכוללות דברים מתוקים אני משמינה יותר מיום שאכלתי 900 קל' של אוכל דיאטתי והרבה ירקות ופירות.
    אני צריכה לאכול פחות כדי לרדת? מה אני צריכה לשנות בשביל לרזות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה לרזות...

הוספת תגובה

• שלום

רוני גוטליב
    08/12/2007

שלום.
    ראשית אני רוצה לציין- שמשקלך ביחס לגובהך הינו תקין ואם תרדי במשקל אפילו במעט הדב יזיק
    לגופך ולבריאותך.
    לפי התאור שלך נשמע שאת מקפידה על פעילות גופנית ועל תזונה.
    חשוב לציין שבגילך הגוף זקוק למזון מגוון , בריא ומסוד על מנת לקבל את כל הרכיבים החיוניים לתפקודו.
    אל תחסכי מגופך את המזון לו הוא זקוק- כי הגוף עלול להתנקם אם לא מספקים לו את הדרוש לו.
    המשיכי להקפיד על תזונה עשירה בירקות ופירות, בדגנים מלאים, בקטניות, בביצים, בעוף ובמוצרי חלב. המזון ישמור על חוזק עצמותיך, בריאות העור שלך, על הערנות ועל בריאותך הכללית.

בנוגע לשאלתך- 900 קלוריות של ממתקים לא שוים ל 900 קלוריות של מזון בריא מאחר ומזון בריא בדרך כלל ינוצל לתפקודי הגוף בעוד השומן ממתקים עשירי סוכר , אם הממתקים הם בעודף, יאגר ברקמות השומן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל לא הבנתי...

09/12/2007

תודה על תגובתך!
    אני יודעת שאני במשקל סביר אבל בכל זאת אני רוצה לרזות קצת בערך 2/3 קילו ואז אני ארגיש יותר טוב עם עצמי. מה אני צריכה לשנות בשביל זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שעזרתי

רוני גוטליב
    09/12/2007

אני מציעה לך, אם כך, לפנות לדיאטנית בקופת החולים, כדי שהיא תיתן לך את התפריט המתאים לך באופן אישי וספציפי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם תרדי עד 45, עדיין תהי בטווח תקין

אהרון
    09/12/2007

אני מציע לך לא לרדת מתחת ל1000 קלוריות (אני לא בטוח שאת לא טועה בחישוב) אבל לעשות כל יום פעילות אירובית במשך שעה כגון הליכה נמרצת בדופק 120. וותרי או צמצמי דרסטית את המתוקים ואיכלי ירקות ללא הגבלה. המסה הכוללת שלך נמוכה, לכן קשה לך לרדת. אם תחמירי את הדיאטה גם קצב חילוף החומרים יואט ולא תרזי. התשובה החולמת היא הגדלת הוצאת האנרגיה על ידי פעילות אירובית אפקטיבית בתוספת פעילות בונה שרירים למניעה איבוד מסתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ורק עוד שאלה קטנה...

10/12/2007

אם אני אעשה את מה שאתה מציע (אהרון) אז פירות נכללים ב"מתוקים"? ואני אנסה להגביל את הדברים המתוקים ככה שזה יהיה מקסימום 150 קל'? (אני כוללת בתוכם מעדנים מתוקים כמו קרלו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוקים

אהרון
    11/12/2007

בהתחשב בנתונים שלך, יהיה לך קשה לרזות ולשמור אם לא תוותרי על המתוקים. פירות תמיד עדיפים. מומלץ 2-3 ביום. אם בשום אופן אינך יכולה להתגבר על הכמיהה למתוקים, החליפי אותם בשלב הראשון בפירות יבשים, זה הרע במיעוטו. גם הם מכילים הרבה קלוריות (פחות ממתוקים) אבל יש להם ערך תזונתי (מינרלים, וויטמינים ובעיקר סיבים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו