פורום ביטוח בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ניצול ביטוח סיעודי האם מגיע החזר למשפחה במות המבוטח
    שמואל
    18/06/2016

לחמי היה ביטוח סיעודי פרטי ששלם מידי חודש במשך כ30 שנה .הוא נפטר בשיבה טובה בגיל 97 בלי שהיה זקוק למימוש הביטוח. האם יש פיצוי למשפחה בגין אי ניצול הביטוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• אי ניצול ביטוח סיעודי האם מגיע החזר למשפחה במות המבוטח - תגובה

מאיה יעקוביאן
    19/06/2016

שמואל שלום,
    לא ניתן לקבל פיצוי בגין היעדר שימוש.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ביטוח סיעודי לבן שאובחן על הרצף האוטיסטי
    קרן
    13/06/2016

שלום,
    מבקשת לברר..
    הבנתי כי בסוף חודש זה כל הזכויות של הבן שלי שאובחן על הרצף האוטיסטי ישללו ושכדאי לתבוע מהחברה המבטחת מיידית את הזכויות הניתנות עכשיו (תשלום)
    האם זה נכון שנשאר לנו לתבוע עד סוף החודש הזה?
    כמו כן האם כדאי לעשות צעד זה רק עם עו"ד?

קרן

הוספת תגובה

תמונה

• ביטוח סיעודי לבן שאובחן על הרצף האוטיסטי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    13/06/2016

קרן שלום,
    אינני יודעת כיצד להתייחס לשאלתך.
    האם הבן שלך מוגדר כסיעודי כיום? כלומר "אינו יכול לבצע בכוחות עצמו פעולות יומיומיות" או "תשוש נפש"?
    האם יש לו כיום פוליסה סיעודית המכסה מקרה סיעוד כתוצאה ממום / מחלה מולדים?
    האם הפוליסה היא דרך קופ"ח ואת מתייחסת לרפורמה שעתידה להיכנס לתוקף בחודש הבא?
    האם ידוע לך כי הפוליסה החדשה לא תכסה מקרי ביטוח הנובעים ממום/מחלה מולדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• החזר משתי חברות ביטוח על אותו ניתוח
    עדי
    13/06/2016

אני עומד לעבור ניתוח בבית חולים פרטי על ידי רופא פרטי. עלות הניתוח 25000 ש"ח.
    ממכבי אני יכול לקבל החזר של 6500 ש"ח ומביטוח פרטי שיש לי אני יכול לקבל החזר של 7200 ש"ח.
    שאלתי- האם אני יכול לבקש מהרופא שתי חשבוניות , על 15000 אש"ח ו 10000 אש"ח שיחד יהוו 25000 ש"ח, ולהגיש לכל חברת ביטוח חשבונית אחרת- וכך לקבל החזר משתי חברות הביטוח.

הוספת תגובה

תמונה

• החזר משתי חברות ביטוח על אותו ניתוח - תגובה

מאיה יעקוביאן
    13/06/2016

עדי שלום,
    אין צורך בכך.
    את החשבונית על סך 25,000 ש"ח תצלם, כמו גם את דו"ח סיכום הניתוח.
    את החשבונית המקורית והדו"ח, תגיש לקופ"ח ותבקש מהם אישור על מסירת החשבונית.
    את צילום החשבונית, בצירוף אישור המסירה ודו"ח סיכום ניתוח, תגיש להחזר לחברת הביטוח.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חוק ההסדרים 2015

עדי
    13/06/2016

הניתוח יהיה לאחר 1.7.16- בעתידים מדיקל סנטר. על ידי רופא שאינו ברשימת הקופה.
    איך חוק ההסדרים 2015- ישפיע על ההחזר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חוק ההסדרים 2015 - תגובה

מאיה יעקוביאן
    13/06/2016

ככל הנראה, קופ"ח לא תוכל לזכות אותך בהחזר כספי,
    אלה אם כן, הגדרת המקרה המזכה בתכנית השב"ן הוא "הצורך בניתוח" ולא "ביצוע הניתוח"
    במקרה זה, תוכל לטעון (ובצדק) שהמקרה המזכה אירע טרם כניסת התקנה לתוקפה ולדרוש את ההחזר הכספי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נא דחוף- תשלום רטרואקטיבי לחברת ביטוח הבריאות לצורך רישום
    אני רק שאלה
    08/06/2016

שלום,

אודה לתשובה דחופה.
    אם משפחה נרשמה לחברת הביטוח לפני הרפורמה ובשל ריבוי מצטרפים, רק לאחר 2-3 חודשים חברת הביטוח פנתה באמצעות הסוכן לבקשת עוד מסמכים עבור חלק מבני המשפחה ובחודש וחצי לאחר מכן- ביקשה עוד השלמות לחלק מבני המשפחה ובהמשך, שלחה את החתימה על טפסי ההחרגה לחלקם:
    האם חברת הביטוח רשאית לדרוש, לצורך הצטרפות, תשלום רטרואקטיבי על כל החודשים שעברו בטרם החתימה הסופית? הרי חברת הביטוח בעצמה טרם "החליטה" עד למועד האחרון על הגדרת תנאי ההחרגות ואנחנו טרם חתמנו עליהן, אז לא באמת בוצעה העיסקה..הם מוכנים להתפשר על חודשיים מתוך ה-4, שנשלם ובעצם עברנו את תקופת האכשרה, אבל אנחנו מרגישים שהתשלום על ריק ולא אכפת לנו שיספרו אכשרה מרגע החתימה עכשיו ושנתחיל לשלם רק עכשיו, ממועד החתימה הסופית.
    האם יש צדק בדברינו? האם הם ראים חוקית לחייב אותנו לשלם קודם (כביכול, כתנאי לזכיה בתנאים שלפני הרפורמה, למרות שנרשמנו עם טפסים מקובלים וחתימות במועד)? האם קיים לטענתו תקדים?

תודה רבה על התשובה. יש לחץ מהסוכן לחתום.

הוספת תגובה

תמונה

• נא דחוף- תשלום רטרואקטיבי לחברת ביטוח הבריאות לצורך רישום - תגובה

מאיה יעקוביאן
    09/06/2016

בוקר טוב,
    משום שתהליך ההצטרפות שלכם החל לפני כניסת הרפורמה לתוקף, חברת הביטוח יכולה (עפ"י תנאי הרגולציה) לאפשר לכם לבחור באחת משתי החלופות:
    1. לשלם רטרו' כך שתאריך תחילת הביטוח שלכם יהא טרום רפורמה.
    2. לשלם מעכשיו ותאריך תחילת הביטוח שלכם יהא עדכני ויחולו עליו תנאי הרפורמה.
    לא ניתן במקרה זה "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה"
    אין לחברת הביטוח את היכולת החוקית לעשות זאת.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

אני רק שאלה
    12/06/2016

מודה לך מאוד על תגובתך המהירה והברורה...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לאחלר התודה- שאלת המשך נוספת...

אני רק שאלה
    12/06/2016

האם, למעשה, אם לאחר ביקור אצל רופא, עלה נתון רפואי חדש במלך התקופה הנ"ל(ואם אנו חותמים סופית על כל ההגבלות ומשלמים רטרו העברו 4-5 חודשים)- האם חברת הביטוח יכולה להגביל בהחרגה נוספת או שזה כבר נחשב "בתוך הביטוח" והיא לא רשאית לכך?
    האם ניתן לקבל עך כך החזר, אם יש לנו כללית פלטינום ושילמנו ביקור רופא 120 ש"ח?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    13/06/2016

בשמחה, תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שינוי במצב בריאותי וביטוח בריאות
    bat26
    06/06/2016

היי,
    במידה ומישהו מבוטח בביטוח בריאות, ובמהלך תקופת הביטוח מגלים לו גן לסרטן שד, האם הביטוח עשוי לשנות את פרמיית הביטוח בהמשך עקב כך ? האם ייתכן שיסרב לבטח אותו שוב?

תודה

הוספת תגובה

תמונה

• שינוי במצב בריאותי וביטוח בריאות - תגובה

מאיה יעקוביאן
    06/06/2016

חברת הביטוח לא תשנה את הפרמיה, את תנאי הביטוח או כל דבר אחר בשל מחלה או אירוע רפואי שאירע למבוטח מסויים במהלך תקופת הביטוח.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• החזרי הוצאות הריון - גבר VS אישה
    אנאבל
    02/06/2016

לגבי בדיקות בהריון - לבן זוגי יש ביטוח ולא ברור לנו האם יש בדיקות הריון שאפשר לקבל החזר בגינן במסגרת הביטוח שלו. ברוב כמעט מוחלט של הבדיקות הביטוח טוען שאין כיסוי לגבר. מאוד מוזר לי (ואפילו מרגיש קצת אנכרוניסטי) העניין הזה מכיוון שכל מה שקשור בעובר זה משותף לגבר ולאישה ומן הראוי שביטוח הגבר ישא בחלק מההוצאות ובעיקר הוצאות שקשורות לגנטיקה כמו צ'יפ גנטי... את העובר לא יצרתי לבדי ולא רק גופי אחראי לתוצר האנושי שיוצא מכל הסיפור הזה..:)

האם החוק/ הוראות של ביטוחים מתייחסים לכך?
    איך זה עובד?

הוספת תגובה

תמונה

• החזרי הוצאות הריון - גבר VS אישה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    05/06/2016

אנאבל שלום.
    מרבית הפוליסות מעניקות כיסוי לבדיקות הריון לנשים בלבד, אולם יש לבדוק כיצד מוגדר מקרה הביטוח בפוליסה וכן את הסעיף הרלוונטי.
    לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה לגבי כאשר מוגדר בדיקות גנטיות

אנאבל
    05/06/2016

מה לגבי כאשר מוגדר שיש בדיקות גנטיות בכיסויי הגבר במסגרת הקשור להריון - האם לא משתמע מכך שזה כולל צ'יפ גנטי? חברת הביטוח שלו טוענת שזה לא נחשב וזה תמוהה למדי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מה לגבי כאשר מוגדר בדיקות גנטיות - תגובה

מאיה יעקוביאן
    06/06/2016

לרוב ההתייחסות בפוליסה היא לבדיקות לשלילת מומים מולדים שמבצעים לפני ההריון והן מתייחסות לגנטיקה של המבוטח ולא לגנטיקה של העובר.
    יחד עם זאת, יש לבדוק ולהבין את תנאי הפוליסה הספציפית שלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ייעוץ בנוגע לתביעת מימוש ביטוח בריאות פרטי
    נטלי
    25/05/2016

שלום. הייתי רוצה בבקשה לקבל חוות דעת. בסתיו 2013 נפגשתי עם סוכן ביטוח דרך העבודה ועשיתי פוליסה. באותה התקופה פחות או יותר נתפס לי הגב מלחץ בעבודה ועם הזמן זה התחיל להחמיר. הפוליסה שלי נכנסה לתוקף בתחילת 2014. (לא ידעתי שזה יכנס לתוקף רק לאחר כמה חודשים) בסוף 2013 עשיתי EMG ואמרו לי שיש לי mild chronic left C5-6 radiculopathy. במרץ 2015 עשיתי EMG נוסף והרופא שביצע אותו אמר שהEMG הקודם בכלל לא נכון והחלק הכי חשוב בו (NCS) בכלל לא בוצע. הבנתי ממנו שהEMG הזה עם האבחנה של chronic left radiculopathy לא תקף. האבחנה החדשה ב2015 היא כאב מיופציאלי. הייתי גם אצל מומחה כאב שהסכים עם האבחנה. במהלך שנתיים ניסיתי כל מיני טיפולים דרך קופת החולים וגם מסז'ים פרטיים - לפני שידעתי מה האבחון המדוייק.
    עכשיו לשאלתי, אם האבחנה שניתנה לי ב2013 לא נכונה, ורק האבחנה ב2015 גילתה מה יש לי באמת (אף בדיקה אחרת CT, MRI רנטגן לא הראו דבר) האם יש לי בכלל טיעון מול חברת הביטוח לכסות לי טיפולי פיזיותרפיה פרטיים? ז"א הבעיה התחילה פחות או יותר מתי שנפגשתי עם הסוכן לכן הצהרת הבריאות שלי לא שקרית, ולא היה ידוע בכלל מה יש לי עד 2015. האם זה טיעון תקף לבקשת כיסוי למרות שהביטוח התחיל ב2014 והכאבים ב2013?

הוספת תגובה

תמונה

• ייעוץ בנוגע לתביעת מימוש ביטוח בריאות פרטי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    25/05/2016

נטלי שלום,

לא ניתן לענות על שאלתך ללא בחינה מדוקדקת של תנאי הביטוח, הצהרת הבריאות והתיק הרפואי.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה לגבי הסכם פשרה בתביעת ביטוח סיעודי
    טל
    21/05/2016

איזה אחוז מגמלת ביטוח סיעודי, מציעות בדרך כלל חברות הביטוח לשלם, בהסכם פשרה שנחשב טוב? מה האחוז המקסימלי שניתן להגיע אליו בהסכם פשרה כזה (בתנאים אידאליים) ?

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה לגבי הסכם פשרה בתביעת ביטוח סיעודי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    22/05/2016

טל שלום,
    לא ניתן לענות על שאלתך ללא הבנת פרטי הרקע, בחינת המסמכים הרפואיים, סיבת הדחייה ועוד.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ניתוח בבית חולים ציבורי- על ידי מנתח פרטי מחו"ל
    צדיק
    18/05/2016

שלום רב,

אני נדרש לעבור הליך כירורגי מסוים.
    את ההליך יבצע פרופ' מניו יורק, שמגיע לצורך הניתוח לאסף הרופא.
    הניתוח יתבצע בבית החולים אסף הרופא, אבל יעלה לי מחיר מלא (5,000 אירו).
    חברת הביטוח שלי טוענת שכיוון שההליך מבוצע בבית חולים ציבורי, אין היא מכסה את הניתוח.
    אם אבחר לעבור את אותו ההליך אצל מנתח אחר- בבית חולים פרטי (אסותא נניח), אקבל החזר מלא.
    אולם אני מעוניין לעבור במסגרת שציינתי היות והמנתח מחו"ל הינו בעל שם עולמי לתחום זה.

האם אכן כך?

הוספת תגובה

תמונה

• רק אחדד...

צדיק
    18/05/2016

שהפוליסה קובעת החזר כספי ליום אשפוז במקרה של ניתוח בבית חולים ציבורי, וזאת תחת ההנחה שהליך בבית חולים ציבורי ממומן ע"י הקופה.
    אולם כאמור במקרה שלי, ההליך אינו ממומן והקופה אינה מכירה בו.
    כך שאני תקוע בין הכיסאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ניתוח בבית חולים ציבורי- על ידי מנתח פרטי מחו"ל - תגובה

מאיה יעקוביאן
    22/05/2016

יש לבדוק את תנאי הפוליסה שברשותך.
    תנאי הכיסוי משתנים ממוצר למוצר

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אפשר לקבל פיצוי כספי על ניתוח?
    אני
    11/05/2016

אבי עבר לא מזמן ניתוח בעין וניתוח ביד בבית חולים פרטי, ניתוחים אלו ערכו כמה שעות בודדות וללא צורך באשפוז, הוא קיבל מהביטוח החזר על הוצאות הניתוח, אך השאלה שלי היא האם הוא זכאי לקבל פיצוי כספי כלשהו בגלל עצם העובדה שהוא עבר 2 ניתוחים אלו?

תודה מראש.

הוספת תגובה

תמונה

• אפשר לקבל פיצוי כספי על ניתוח? - תגובה

מאיה יעקוביאן
    11/05/2016

פיצוי ניתן לקבל במקרה של ניתוח המבוצע בבית חולים ציבורי או בבית חולים פרטי באמצעות השב"ן (הביטוח המשלים). אינני מכירה פוליסות אשר גם מממנות את עלות הניתוח וגם מפצות על עצם ביצוע הניתוח.
    לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ביטוח נסיעות ללא הרחבה שנה וחצי לאחר החלמה מסרטן
    שרי
    06/05/2016

בינואר 2015 עברתי כריתת שד לאחר גילוי סרטן. לא נזקקתי לכימותרפיה ואינני מטופלת בתרופות אונקולוגית.למעשה בכל הקשור לסרטן אני בריאה. אני נוסעת לארה"ב וחוששת שאם אתבטח בביטוח נסיעות ללא הרחבה למחלה קשה כל טיפול רפואי לו אזדקק גם אם אינו קשור למצב רפואי קודם חברות הביטוח יטענו שקיים קשר על מנת להמנע מכיסוי ההוצאה. האם החשש שלי מוצדק? כמה זמן לאחר ההחלמה נחשבים בריאים לצורכי ביטוח נסיעות?

הוספת תגובה

תמונה

• ביטוח נסיעות ללא הרחבה שנה וחצי לאחר החלמה מסרטן - תגובה

מאיה יעקוביאן
    08/05/2016

שרי שלום,
    אם אני לא טועה, רק לאחר 5 שנים ממועד ההחלמה, חברות הביטוח יסכימו לבטח אדם בעל רקע אונקולוגי, ללא החרגה.
    לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ייעוץ ברכישת ביטוח בריאות והסבר.
    רון
    03/04/2016

שלום רב,

לאחר חיפוש אינסופי על ביטוח רפואי וביטוח חיים החלטתי להתייעץ פה, משער שזה ארוך מקווה שאקבל את התשובות.

קודם כל -מהו ביטוח בריאות בכלל? למה כדאי לעשות-ומה הוא מכסה שביטוח הפלטינום ( קופת חולים כללית)שיש לי אינו מכסה?
    במידה ואעשה-לי ולחברתי, ( שנינו בני 27), מה אני צריך שיהיה בפוליסה ? האם אפשר להיבדק אצל כל רופא או רק רופאים מסויימים שבהסכם עם חברת הביטוח ? יש כל כך הרבה סעיפים לא ברורים-כגון סעיף תאונות אישיות, סעיף תרופות מיוחדות, סעיף ייעוץ וכו'.

כמו שכבר הבנתם לבטח, הכל חדש בשבילי, אשמח לעזרה.

*במידה ואני כן עושה-האם אתם יכולים להמליץ על חברה ?
    *במידה וכן אעשה האם לבטל את הפלטינום ?

ובנוסף-מהו ביטוח חיים ? והאם כדאי לעשות בגיל הנ"ל?

קצת מתיש,

אבל תודה רבה !

הוספת תגובה

תמונה

• ייעוץ ברכישת ביטוח בריאות והסבר. - תגובה

מאיה יעקוביאן
    04/04/2016

אור שלום,

1. ביטוח חיים - זהו ביטוח המעניק סכום כספי למוטבים במקרה מות המבוטח. זהו ביטוח שלא נועד לשרת אותך, אלה את הקרובים לך במקרה מוות.

2. ביטוח בריאות - ישנם מגוון מוצרים המשויכים לתחום זה:
    א. ביטוח קטסטרופות - חשוב מאוד! ויחסית זול. מעניק כיסוי רחב ומקיף להשתלות איברים בחו"ל, ניתוחים וטיפולים מיוחדים בחו"ל ולתרופות שאינן בסל הבריאות. לנושאים אלו אין מענה בסל הבריאות ובביטוחים המשלימים.

ב. ביטוח בריאות רחב - כולל מענה לדברים אשר פרטתי בסעיף א' ובנוסף, כיסוי לניתוחים פרטיים בישראל ובחו"ל, כיסוי לטיפולים מחליפי ניתוח בטכנולוגיות מתקדמות וניתן גם להוסיף כיסוי למגוון שירותים מתחום הייעוץ-אבחון-טיפול (ייעוצים עם רופאים מומחים, בדיקות ייחודיות לחולי סרטן, בדיקות הריון, בדיקות הדמייה, טיפולי שיקום ועוד). זהו ביטוח קצת יותר יקר.

ג. ביטוח מחלות קשות - ביטוח אשר מעניק סכום כספי חד פעמי (בד"כ של כמה מאות אלפי ש"ח) במקרה שהמבוטח חלה במחלה קשה כגון סרטן, אירוע מוחי, התקף לב, ניוון שרירים ועוד.

ד. ביטוח סיעודי - ביטוח המעניק פיצוי כספי למבוטח אשר כתוצאה ממחלה או תאונה, אינו יכול לבצע בכוחות עצמו פעולות יומיומיום כגון להתלבש, לאכול, ללכת. ביטוח זה, ניתן לרכישה גם דרך קופ"ח (בכללית הכיסוי הוא ל- 6 שנים) ניתן לרכוש ביטוח סיעודי פרטי בנוסף או כזה שיכנס לתוקף בשנה ה- 5. הפרמיה בביטוח זה, נקבעת לפי גיל המבוטח בעת רכישת הביטוח ולכן, עדיף לבצע את הרכישה בגיל צעיר.

ה. ביטוח תאונות אישיות - ביטוח המעניק פיצוי כספי במקרה של מוות, נכות או פציעה משמעותית במקרה של אירוע תאונתי.

כללית פלטינום, היא תכנית שב"ן (תכנית לשירותי בריאות נוספים) של קופ"ח כללית. עיקרי התכנית - הנחה על טיפולי שיניים במרפאות כללית סמייל. החזר כספי על בדיקות הריון מעבר ל"כללית מושלם", הפחתת סכום ההשתתפות העצמית לניתוחים (ביחס ל"כללית מושלם") והנחות על מגוון שירותים מתחום "איכות החיים" כגון - הסרת שיער בלייזר, טיפולים קוסמטיים, משקפיים ועוד.

אף אחד מהביטוחים המפורטים אינו יוצר "כפל ביטוחי" עם התכנית "כללית פלטינום". משום שהכל חשוב, אך מצריך עלויות לא מבוטלות, מומלץ לעשות סדר עדיפויות ולהחליט מה לבטח כעת ועם מה להמתין שיהיה לנו יותר תקציב.
    כמובן שיש לקחת בחשבון שההצטרפות לביטוחי הבריאות כרוכה בהצהרת בריאות וחברת הביטוח לא תכסה בעיה רפואית קיימת, כך שחשוב לרכוש ביטוח כל עוד אנחנו בריאים...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלופה ! תודה רבה !

רון
    05/05/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם אני מבוטחת גם מחוץ לכותלי המכללה??? אודה לתשובה
    מירי
    03/05/2016

שלום,
    היום כנראה שברתי את האצבע ברגל, וזאת בעקבות פזיזות, כשהלכתי להביא את הכלבה הבייתה בכדי לא לאחר ללימודים במכללה. קיבלתי מכה חזקה מאבן, אך למרות זאת הלכתי למכללה. כשחזרתי מהמכללה ראיתי שהאצבע התנפחה לי ובצבע כחול, עוד לא הספקתי ללכת לבדיקה. כאבים חזקים מאוד. האם הביטוח של המכללה תקף גם מחוץ לכותליו? ומה לגבי ביטוח תאונות אישיות שיש לי?!

אודה לתשובה

הוספת תגובה

תמונה

• האם אני מבוטחת גם מחוץ לכותלי המכללה??? אודה לתשובה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    03/05/2016

מירי שלום.
    סביר להניח שהביטוח של המכללה תקף רק לאירועים שאירעו בשטח המכללה. יחד עם זאת, ניתן לבקש לעיין בפוליסה ולבדוק.
    ביטוח תאונות אישיות תקף במקרה של כל אירוע תאונתי באשר הוא. תחילה, יש לאבחן את תוצאות הפגיעה, שבר או כל דבר אחר ולאחר מכן, יש לבדוק בתנאי הפוליסה מה סכום הביטוח הקבוע בהתאם לפציעה.

בהצלחה ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חיסונים לעבודה בבית חולים אסותא
    נטלי
    18/04/2016

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול אבל אני מתחילה לעבוד בבית חולים אסותא בפרויקט הטמעה ורציתי לדעת האם יש צורך שאעשה חיסונים? כי ממה שהמעסיק אמר הם לא נותנים הוא טוען שאין צורך אך אני לא רגועה
    תודה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• חיסונים לעבודה בבית חולים אסותא - תגובה

מאיה יעקוביאן
    18/04/2016

נטלי שלום,
    פורום זה עוסק בנושא ביטוחי בריאות וסיעוד. אני ממליצה שתפני שאלה זו (ואולי בצורה ספציפית יותר, לרבות פירוט החיסונים הדרושים לך) לרופא המשפחה שלך.
    לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה- מהם הנקודות החשובות בביטוח בריאות?
    יעל
    01/03/2016

ערב טוב, במסגרת מקום עבודה חדש הוצע לי ביטוח בריאות קבוצתי,קראתי את תנאי הביטוח והוא מלא בפרטים ומידע כללי. אשמח להארות בנוגע לאיזה נקודות כדאי לבדוק לפני החתימה? הכל נשמע טוב על הנייר אבל האם יש נקודות ספציפיות שמבדילות בין חברה ביטוח אחת לשניה או בין ביטוח אחד לשני? אשמח להמלצות.
    בנוסף, מהו ההבדל בין שב"ן לביטוח פרטי בחברת הביטוח?

תודה רבה

הוספת תגובה

תמונה

• עזרה- מהם הנקודות החשובות בביטוח בריאות? - תגובה

מאיה יעקוביאן
    02/03/2016

יעל שלום,
    אנא כתבי אילו כיסויים כולל הביטוח בכדי שאוכל לסייע לך עם דגשים.
    בנוסף, צייני האם הביטוח הוא של מקום העבודה (ביטוח קבוצתי) ואם ניתן, איפה את עובדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה