מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- כמה שאלות על פולסיה אמבולטוריתרחל29/12/2016
מה ההבדל בין פוליסה אמבולטורית פרטית למה שמציעה לאומית זהב באמבולטורי? האם אין כאן כפל?
כמו כן יש בלאומית זהב גם תרופות מחוץ לסל השתלות וניתוחים האם זה נכון לבטח גם בפוליסה פרטית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
מאיה יעקוביאן01/01/2017רחל שלום,
בביטוח המשלים ישנו כיסוי להשתלות איברים בחו"ל וניתוחים מיוחדים בחו"ל, אך בכדי להיות זכאי לכיסוי, המבוטח נדרש לעמוד בקריטריונים של סל הבריאות (מרבית המקרים לא עומדים בקריטריונים הנוקשים הללו).
כמו כן, בביטוח המשלים יש כיסוי לתרופות, אך מדובר בתרופות זולות ויומיומיות שהן חלופות גנריות לתרופות הקיימות בסל. לדוגמה- אם אקמול מכוסה בסל הבריאות, הביטוח המשלים ייתן כיסוי לדקסמול ולדקסמול קולד, כאשר הכיסוי ניתן כהנחה בבתי המרקחת של קופ"ח.
כיסוי אמיתי לתרופות מצילות חיים ולתרופות יקרות שאינן בסל הבריאות, ניתן לקבל רק באמצעות ביטוח פרטי. גם כיסוי הולם להשתלות וטיפולים מורכבים בחו"ל.
באשר לנושא האמבולטורי - בחלק נהסעיפים קיימת כפילות בין הביטוח המשלים לפוליסות פרטיות. הכפילות היא מכוונת ונועדה לאפשר למבוטח להגדיל את היקף הכיסוי ולנצל את הביטוח המשלים והביטוח הפרטי גם יחד.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעוד לא עבר במעבר קופותעדי28/12/2016
בחודש יולי האחרון עברתי מקופה לקופה.הובטח לי שכל הבטוחים עוברים אוטומטית.שחכתי מי זה ולאחרונה התברר שהסעודי לא עבר.הביטוח לא קיים.מה עליי לעשרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
מאיה יעקוביאן29/12/2016עדי שלום,
הביטוח הסיעודי לא עובר ברצף במעבר בין קופות.
נושא זה טופל ושונה במסגרת רפורמה שתכנס לתוקף ב 2017.
במידה וברצונך להיות מבוטח בביטוח סיעודי במסגרת קופ"ח, עליך לבצע הצטרפות מחודשת.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליסת ביטוח רפואה משלימהאופיר27/12/2016
שלום,
לאחרונה התעניינתי בביטוח רפואה משלימה, פניתי לסוכנת ביטוח שהציגה לי את הפוליסות הכי משתלמות (הראל, לצורך העניין) אך הוסבר לי כי אין אפשרות לביטוח רפואה משלימה לבד וכי הוא צריך לבוא בנוסף לביטוח בריאות כלשהוא. כך גם מופיע באתר חברת הביטוח.
עם זאת, אני מכיר אדם אחר שעשה אצלם את אותו הביטוח, מבלי שהתלווה לביטוח בריאות אחר.
האם זה אפשרי לחייב אדם בביטוח בריאות כלשהוא שכלל אין לו בו צורך והוא לא מעוניין בו?
אינני בקיא כלל בתחום הביטוח, לכן אשמח לעזרתכם.
חג חנוכה שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר
מאיה יעקוביאן27/12/2016אופיר שלום,
לחברות הביטוח ישנן פוליסות, אותן ניתן לרשות כמוצר בפני עצמו
וישנם נספחים, אותם לא ניתן לרכוש כמוצר נפרד, אלה רק כתוספת לפוליסה.
למיטב ידיעתי, לא ניתן לרכוש בהראל או בכל חברת ביטוח אחרת את נספח הרפואה המשלימה ללא פוליסה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אופיר27/12/2016תודה רבה על התשובה המהירה.
האם עניין זה בדבר ביטוח רפואה משלימה הוא דבר שתמיד היה או שהתוספת שלו לביטוח בריאות אחר זה משהו חדש לאחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופיר
מאיה יעקוביאן27/12/2016אופיר שלום,
כך זה היה תמיד.
חברת הביטוח לוקחת בחשבון שרק מי שישתמש בשירותי הרפואה המשלימה ירכוש את הכיסוי האמור
ומשום שהכיסוי מותנה בהפניית רופא בלבד, אזי, כל מי שירכוש את הכיסוי בהכרח ישתמש בו.
לכן, חברות הביטוח מוכרות את הכיסוי הספציפי הזה, בצירוף פוליסות העוסקות בתחומים רחבים יותר כגון ניתוחים, תרופות והשתלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משלים שבן לאומית זהבדני25/12/2016
1.האם קיים במשלים שבן מחליפי ניתוח וטכנולוגיות כמו בביטוח פרטי?
2.מה הכוונה קרות ביטוח לפני יולי ואחרי יולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
מאיה יעקוביאן25/12/2016לא הבנתי את שאלה מס' 1
לגבי שאלה מס' 2 - חוק ההסדרים אשר תקף מ- 1/7/16 שינה את אופן הכיסוי לניתוחים פרטיים הן בקופות החולים והן במסגרת הביטוחים הפרטיים.
עד יולי, ניתן היה לבצע ניתוחים פרטיים באמצעות רופאים שאינם בהסדר עם קופ"ח ולקבל החזר במסגרת הביטוח המשלים. החל מיולי, ניתן לבצע ניתוחים פרטיים במסגרת הביטוח המלים, רק עם רופאי ההסכם של קופ"ח.
באשר לביטוחים פרטיים - בפוליסות שנרכשו לאחר ה 1/7/16 לא ניתן כיסוי לניתוחים המבוצעים ע"י רופאים שאינם בהסדר עם חברת הביטוח. מבוטחים שרכשו ביטוח לפני מועד זה, נהנים מכל החלופות, ללא כל שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת ביטוח סיעודי לכל החייםמירי.25/12/2016
האם אפשר להרחיב את הסעודי של קופח מחמש שנים לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
מאיה יעקוביאן25/12/2016מירי שלום,
לא ניתן להאריך את הביטוח הסיעודי המוצע ע"י קופ"ח.
אולם, ניתן לרכוש ביטוח סיעודי פרטי בעל תקופת המתנה של 5 שנים, אשר יתחיל לשלם למבוטח הסיעודי תגמולי ביטוח, לאחר שהפוליסה של קופ"ח תסתיים.
ביטוח במסלול כזה, הוא זול ואטרקטיבי יותר מביטוח פרטי המעניק תגמולי ביטוח כבר מהתקופה הראשונית.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי לא עבר מקופת לאומית למכבישולי23/12/2016
1.בחודש יולי האחרון עברתי מקופת לאומית למכבי. היה לי סיעודי ובירור שעשיתי אתמול מסתבר שלא עבר. מה עליי לעשות? האם אצטרך להצטרף מחדש עם הצהרת בריאות?
2.אני בגיל 62.היה לי ביטוח בריאות מורחב קולקטיב.עקב פרישה מציעים לנו חבילה לגמלאים יקרה ללא הצהרת בריאות .
מה החסרון של משלים שבן לעומת בריאות מהשקל הראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי
מאיה יעקוביאן25/12/2016שולי שלום,
המעבר עד כה בין קופות החולים, לא איפשר רצף ביטוחי בכל הקשור לביטוח הסיעודי.
נושא זה, מקבל התייחסות ומתוקן ברפורמה שתיכנס לתוקף ב 2017. לצערי, מה שנותר לך לעשות זה לבצע הצטרפות מחדש לפוליסה הסיעודית של חברי מכבי.
כיסוי לניתוחים במסלול משלים לביטוח המשלים, כולל קצת יותר בירוקרטיה, שכן, בכל מקרה של ניתוח, על המבוטח לפנות תחילה לניצול הזכאות בקופ"ח ורק לאחר מכן, לנצל את זכאותו דרך הביטוח הפרטי.
לרוב הפער בין המסלולים (משלים שב"ן ושקל ראשון) אינו גדול ובמידת אפשר, מומלץ לרכוש את המסלול המקיף יותר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ביטוח בריאות אצל הסוכןשמואל20/12/2016
יש לי במשך שנים פוליסת ביטוח בריאות אצל סוכן .התברר לי שגם ממקום העבודה עשו לי ביטוח בריאות שאני משלם עליו פרמיה חודשית והיא משולמת לאותה חברת ביטוח בה אני מבוטח שנים רבות.מבדיקה שלי עם הסוכן ביטוח התברר כי מדובר בעצם באותה פוליסה עם אותם כיסויים ואף טובה יותר מזו שנעשתה אצל הסוכן ביטוח .שאלתי, האם אני יכול לקבל כסף בחזרה עבור הפוליסה ששולמה ככפולה? האם זה מוגבל במספר שנים רטרו? כיצד יתכן וחברת הביטוח מחזיקה אצלה שתי פוליסות זהות וגובה על שניהם ולא מעירה את תשומת לב המבוטח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ביטוחי
מאיה יעקוביאן21/12/2016שמואל שלום,
לרוב, לא ניתן לקבל החזר כספי בגין רכישת שני מוצרים ביטוחיים, אלה אם באופן וודאי לא ניתן לנצל את שני הביטוחים גם יחד או באופן מצטבר..
בעבר נתקלתי במצבים בהם מבוטחים הגישו בקשות לחברות הביטוח והוכיחו כי מדובר בכיסוי זהה או בתחום ביטוחי אשר בפוליסה אחת מכוסה באופן מקיף ובשנייה באופן מצומצם משמעותית.
יש באפשרותך לפנות לחברת הביטוח ולבקש מהם לבחון מתן החזר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבטל רק חלק מפוליסה ישנה?איגור15/12/2016
שלום,
יש לי פוליסת בריאות ישנה של הראל "פרפרד פלטינום", שכוללת גם הרחבות לתרופות, רפואה מתקדמת ושירות אמבולטורי. הייתי רוצה לרכוש הרחבות אלה מחדש (כי היום הכיסויים טובים יותר), ולבטל אותם בפוליסה הישנה, אך עדיין להשאר עם הכיסוי הישן לניתוחים. נאמר לי שזה לא אפשרי לבטל רק חלק מהפוליסה של הראל, ואני חייב לשלם פרמיות על הביטוחים המיותרים הישנים, עם אני רוצה את כיסוי הניתוחים הישן. האם זה באמת נכון?
אשמח מאוד לתשובה!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול חלקים מתוך הפוליסה
מאיה יעקוביאן15/12/2016איגור שלום,
הפוליסות ה"ישנות" שווקו כחבילת כיסויים אחת. לא ניתן להפריד כיסויים ולהישאר עם כיסוי ישן לניתוחים וכיסויים חדשים לשאר.
כיום, ניתן לרכוש כמעט כל כיסוי בנפרד, כך שבמקומות המסוימים בהם אתה מעוניין לשדרג, תוכל לרכוש כיסוי נוסף.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה להישמע לרופא תעסוקתי?דליה11/11/2016
אני מורה במשרה מלאה 18 שנה. רופא תעסוקתי המליץ על עבודה
50% משרה.
האם ההמלצה נשלחת ישירות למעסיק? ואם לא, האם אני חייבת
להראות למעסיק את ההמלצה?
אילו השלכות יש לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mayayaak@walla.com
מאיה יעקוביאן11/11/2016שלום.
ממליצה להפנות את שאלתך לפורום העוסק ברפואה תעשוקתית או בגיני עבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח פרטי מהשקל הראשון למה זה נחשב ככפל ביטוחי יחסית לשב"ןדני05/10/2016
ביטוח בריאות מהשקל הראשון מוגדר באתרים שמסבירים על הנושא ככפל ביטוח אם יש לך ביטוח משלים שב"ן.
השאלה היא למה קוראים לביטוח מהשקל הראשון כפל וביזבוז כסף ,אם אתה יכול לקבל כשאתה צריך ,למשל ניתוח עם המנתח הפרטי שלך שבחרת בבית חולים פרטי והתור כמובן קצר יותר. לעומת אותו ניתוח דרך השב"ן כשהמנתח לא ידוע לך ואתה בחדר באסף הרופא נניח עם שכנים לא עליך והתור לניתוח יכול להיות הרבה חודשים בעתיד.
זה לא הבדל של שמיים וארץ ?
מה אני לא מבין פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סרטן הורים נחשב להחרגות בביטוח בריאת?יעל06/11/2016
ה
אם מחלות שהיו להורים כגון סרטן נחשב להחרגה בביטוח בריאות
כאשר עשיתי את הביטוח הייתי בריאה וחליתי באותו סרטן כמו שהיה לאימי בצעירותה האם הביטוח יכול ליטעון שזו אחרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הקטנת היקף משרה עקב פגיעה אורטופדיתדינה07/11/2016
שלום, אני בת 60, מורה מזה 18 שנה.
40% משרה מורה לספורט ו 60% משרה מורה לביולוגיה.
קרן פנסיה מבטחים החדשה. עקב פגיעה אורטופדית כבר שנתיים וחצי לא מלמדת ספורט בהמלצת רופא תעסוקתי, השעות יורדות לי משעות מחלה אשר בקרוב נגמרות.
לפני 8 חדשים עברתי ניתוח סיגמואידקטומי עקב דלקות חוזרות ומאז אני סובלת מהפרעות עיכול שמקשות מאד על התפקוד היומיומי.
אני רוצה להמשיך לעבוד אך לא מסוגלת יותר מחצי משרה. רופא המשפחה הפנה לרופא תעסוקתי בהמלצה לקיצור שעות עבודה 1. האם יש סיכוי שהרופא התעסוקתי ימליץ לעבוד עד חצי משרה?
2. אם כן, האם אפשר לפנות לקרן הפנסיה לתבוע גמלת נכות חלקית עוד לפני שיגמרו לי שעות המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ימי מחלה וימי אישפוזג. א.09/11/2016
בוקר טוב,
בת 65 שנים. לפני כשנה אובחנתי כחולה בפיברוזיס ריאתי וטופלתי בהתחלה בתרופות שהיו במסגרת טיפול חמלה ושאח"כ נכנסו רק ב2106 לסל הבריאות. לפני כחודש אובחנתי במחלת ווגנר בכליות ( וסקוליטיס כלייתי חריף עם anca חיובי) והתחלתי טיפול כימוטרפי. עד כה 2 טיפולים מתוך 8 מתוכננים.
כיום אני מרותקת למיטה עם מחולל חמצן נייח + נייד למיקרים דחופים.
א. כחב' קופ"ח כללית ,ביטוח סיעודי הראל/דיקלה - האם יכולים לסרב במצבי לתת לי את קיצבת הסיעוד החודשית ?
ב. האם כחב' בביטוח בריאות במנורה (תשלום בגין ימי אישפוז) ישלמו לי את כל 80 ימי המחלה ( מתוכם 30 ימי אישפוז) שעברתי?
ג. מה הסכום הכספי של יום אישפוז שמשלמת חב' הביטוח?
ד. אני עדיין מוגדרת בעבודה כשכירה עד גיל פרישה ( 67) , האם התפטרות שומרת על זכויותיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה לגבי ביטוח בריאות אשמח לתשובה בהקדםלוני29/09/2016
שלום,
לאמא שלי יש ביטוח בריאות משלים של קופ"ח כללית. היא אישה בריאה לחלוטין, כמעט ולא משתמשת בשירות. האם יש טעם לשלם גם על הפלטינום של אותה קופה או שזה לא כדאי בגיל 70.
שאלה נוספת. אימי מבוטחת בביטוח סיעודי של אותה קופה, ויש לה גם ביטוח פרטי בהראל מטעם ארגון נכי צהל. האם אפשר לוותר על הביטוח הסיעודי של הקופה.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ביטוח בריאות אשמח לתשובה בהקדם - תגובה
מאיה יעקוביאן29/09/2016לוני שלום.
בכללית פלטינום ניתן לעבור ניתוחים פרטיים בהשתתפות עצמית מופחתת (ביחס לכללית מושלם). ניתן לקבל הנחה על טיפולי שיניים ברשת המרפאות כללית סמייל. יש כיסוי לבדיקות לאבחון סרטן, בדיקות הריון והנחות על טיפולים אסתטיים.
במידה ושירותים אלו נדרשים לאמך, ניתן לשקול לרכוש את התכנית.
באשר לסיעוד- ניתן לקבל תגמולי ביטוח משתי הפוליסות גם יחד. אינני ממליצה בגיל 70 לוותר על פוליסה סיעודית.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בירור זכויות ביטוח בבקשהצור22/09/2016
שלום רב .
אני מבוטח בקופת חולים כללית וכללית מושלם אשר משולם כתוספת תשלום .
בנוסף אני מבוטח בביטוח בריאות באופן פרטי בחברת הראל דרך משרד הביטחון .
לצערי לאחרונה נפצעתי ובעודי באשפוז נדרשתי לרכישת חגורת גב מסוימת לצורך שחרורי מהאשפוז .
מחיר הכולל של החגורה כ 1200 ש"ח .
החנות שבבית החולים עובדת בשיתוף של כללית מושלם ולכן כללית מושלם ביצעו סבסוד של 50 % מערך החגורה ואני שילמתי מכיסי כ 650 ש"ח .
כאשר פניתי לחברת הראל לביצוע החזר עלות התשלום הוחזר לי 60% בלבד מהסכום שאני שילמתי כ -350 ש"ח ולא הסכום במלאו שאני שילמתי 650 ש"ח.
לדעתי מאחר והשתמשתי בכללית מושלם לסבסוד חלקי של החגורה והפעלתי ביטוח נוסף שיש ברשותי . זה לא מאפשר לחברת הראל להתחמק מתשלום מלא של הסכום שהוצאתי 650 ש"ח , מאחר והסכום המלא גבוהה בהרבה ואם ה 60% ילקחו מסכום החגורה המלא לבטח אקבל את התשלום שהוצאתי מכיסי . .
לדעתי מדובר בכפל ביטוחי . בדיוק כפי שקיים היום בביטוחי שיניים דרך קופות החולים לילדים אשר קיים להם ביטוח שיניים פרטי דרך הוריהם . היה ומטופלים בקופת החולים ולא באופן פרטי דרך רופא בביטוח הפרטי , זכאים להחזר כספי על הטיפול שלא נדרש מהביטוח הפרטי .
ולכן לדעתי אני זכאי להחזר מלא של הסכום שהוצאתי .
האם יש בדברי צדק ?
Tzur Rokah
15:53
Tzur Rokah
שלום רב .אני מבוטח בקופת חולים כללית וכללית מושלם אשר משולם כתוספת תשלום .
בנוסף אני מבוטח בביטוח בריאות באופן פרטי בחברת הראל דרך משרד הביטחון .
לצערי לאחרונה נפצעתי ובעודי באשפוז נדרשתי לרכישת חגורת גב מסוימת לצורך שחרורי מהאשפוז .
מחיר הכולל של החגורה כ 1200 ש"ח .
החנות שבבית החולים עובדת בשיתוף של כללית מושלם ולכן כללית מושלם ביצעו סבסוד של 50 % מערך החגורה ואני שילמתי מכיסי כ 650 ש"ח .
כאשר פניתי לחברת הראל לביצוע החזר עלות התשלום הוחזר לי 60% בלבד מהסכום שאני שילמתי כ -350 ש"ח ולא הסכום במלאו שאני שילמתי 650 ש"ח.
לדעתי מאחר והשתמשתי בכללית מושלם לסבסוד חלקי של החגורה והפעלתי ביטוח נוסף שיש ברשותי . זה לא מאפשר לחברת הראל להתחמק מתשלום מלא של הסכום שהוצאתי 650 ש"ח , מאחר והסכום המלא גבוהה בהרבה ואם ה 60% יילקחו מסכום החגורה המלא לבטח אקבל את התשלום שהוצאתי מכיסי . .
לדעתי מדובר בכפל ביטוחי . בדיוק כפי שקיים היום בביטוחי שיניים דרך קופות החולים לילדים אשר קיים להם ביטוח שיניים פרטי דרך הוריהם . היה ומטופלים בקופת החולים ולא באופן פרטי דרך רופא בביטוח הפרטי , זכאים להחזר כספי על הטיפול שלא נדרש מהביטוח הפרטי .
ולכן לדעתי אני זכאי להחזר מלא של הסכום שהוצאתי .
האם יש בדברי צדק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בירור זכויות ביטוח בבקשה - תגובה
מאיה יעקוביאן25/09/2016צור שלום,
בכדי לענות על שאלתך, יש לבדוק כיצד מנוסח הפרק האמבולטורי בפוליסה הקבוצתית של משרד הבטחון.
אם תרצה, תוכל לסרוק ולהעלות את הפרק הרלוונטי ואשמח לעזור.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?