מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- החרגה רפואית ביטוחית הפחתה במשקלזיגו08/06/2018
לפני חצי שנה פניתי לעשות ביטוח דרך הקולקטיב של העבודה. הסכימו לקבל אותי בשני תנאים: 1) תוספת של 50% במעבר לפוליסה פרטית; 2) החרגה רפואית של הפחתה במשקל.
פניתי לסוכן פרטי בעצה והוא טען כי יש סיכוי שיוכל לבטל את רוע הגזירה. האם יכול להיות מצב כזה שבו בביטוח בריאות קולקטיבי חברת הביטוח מחריגה מצב רפואי ואילו סוכן פרטי יוכל לבטל את ההחרגה הזאת ללא מסמכים רפואיים תומכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגה רפואית
מאיה יעקוביאן08/06/2018ניתן לנהל מו"מ עם חברת הביטוח באשר להחרגות רפואיות. לעיתים ניתן לצמצם אותן, לעיתים אף ניתן לבטלן. כמו כן, ניתן במקרים מסויימים לבקש מחברת הביטוח לערוך חיתום מחדש לאחר תקופה, במידה וחל שיפור במצב הרפואי. אתה בהחלט יכול לדרוש מסוכן הביטוח המייצג את הקולקטיב להילחם עבורך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יועץ הגון למניעת כפל ביטוחירבקה אליאב03/06/2018
אני יודעת בוודאות שיש לי כפל בביטוחי הבריאות והחיים.אני מחפשת יועץ בלתי תלוי (שלא יכול למכור לי פוליסה) שיעשה לי סדר בביטוחים ויגיד לי מה אפשר להוריד.איפה מוצאים מישהו הגון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ ביטוחי
מאיה יעקוביאן03/06/2018צהריים טובים. תוכלי לפנות אלי לייעוץ פרטי אובייקטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרגה בביטוח בריאות לפרקינסוןגיא בירן30/05/2018
שלום וברכה
האם חברת ביטוח יכולה להוסיף לי כמבוטח החרגה על פרקינסון בגלל שיש לאימי את המחלה, אני חייב לציין שאני בגיל 42 בריא לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגה
מאיה יעקוביאן31/05/2018גיא שלום,
חברת הביטוח רשאית לקבוע החרגות על בסיס מחלות בעלות אופי גנטי. יחד עם זאת זה לא נהוג.
אני מציעה שבמידה וחברת הביטוח תתעקש על ההחרגה, תפנה לחברות ביטוח נוספות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוי בגין חופשת מחלה עקב ניתוחרוני28/05/2018
שלום רב,
יש לי ביטוח בריאות פרטי ותיק.
עברתי ניתוח במסגרת הקהילה ולא הפעלתי את הביטוח.
קיבלתי החזר מחברת הביטוח על אי הפעלת הפוליסה כולל עבור ימי האישפוז. האם במסגרת ההחזר מגיע לי פיצוי גם על ימי המחלה ששהיתי בבית ולא הגעתי לעבודה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
מאיה יעקוביאן30/05/2018רוני שלום,
אני לא מכירה ביטוח בריאות המפצה מבוטח בגין ימי מחלה בעת שהותו בבית. יחד עם זאת, יש לקרוא בתנאי הפוליסה את פרק הניתוחים ולבדוק האם יש התייחסות לפיצוי מסוג זה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונה על הממונה באוצרשולי30/04/2018
שלום מאיה, בהודעתי הקודמת
כותרת: חוסר כספים בפוליסת ביטוח
כתבתי לך על חוסר כספים בפוליסת ביטוח חיים - תוכנית חיסכון הוני.
הגעתי לגיל פרישה וביקשתי לפדות את הפוליסה וחסרים שמונים אלף שח.
והמלצת לפנות למפקחת על חברות הביטוח משרד האוצר.
באתר שלהם יש שלושה נושאים של הגשת תלונה
- הגשת תלונה בתחום ביטוח
- בתחום גמל ופנסיה
- בתחום המסלקה הפנסיונית
מהו התחום תלונה שעלי לבחור מבין השלושה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלונה
מאיה יעקוביאן30/04/2018בתחום גמל ופנסיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכת פוליסה תום תקופהעדי15/04/2018
שלום,
יש לי פוליסה - ביטוח חיים חיסכון הוני
הגעתי לגיל פרישה וברצוני למשוך כספים אלו.
האם במשיכת פוליסה זו יהיה צורך בניכוי מס? או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסכון הוני
מאיה יעקוביאן16/04/2018עדי שלום,
מומלץ להתייעץ בנושא זה עם רו"ח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח שיניים מורחב במסגרת ביטוח בריאות קבוצתיא09/04/2018
שלום,
בעלי ואני מבוטחים במסגרת ביטוח קבוצתי ממקום עבודתו. במסגרת ביטוח זה עשינו גם ביטוח שיניים מורחב (הנוסף לרובד הבסיס הכלול בפוליסה). בדצמבר 2017 תמה תקופת הביטוח וחודשה הפוליסה ל-5 שנים נוספות. לפני מספר ימים גילינו באמצעות בחינה של חיובי האשראי שהפסיקו לגבות לנו כספים עבור הביטוח המורחב וכשפנינו למבטח ענו לנו כי זה נובע מכך שלא חידשנו את הביטוח כשתמה הפוליסה והביטוח הופסק על ידם.
כשביקשנו להצטרף נאמר לנו שחלון ההזדמנויות תם ב-31.3 ולכן אסור לנו להצטרף לביטוח במשך 5 השנים הקרובות.
אציין כי פנינו אליהם ב-8/4 - שבוע אחרי תום המועד כשכל השבוע הזה היה חופש פסח.
הם טוענים שבעל הפוליסה (החברה בה בעלי עובד) שלח הודעה על כך לעובדים. בעלי לא ראה מייל כזה ואני כמבוטחת לא קיבלתי שום הודעה מהם על כך.
מעבר לכך, במשך כל החודשים האחרונים אני בתהליכים של טיפולי שיניים וכל הזמן ניהלתי שיחות עם חברת הביטוח על אישור הטיפולים וההחזרים המגיעים לי מבלי שנמסר לי ולו פעם אחת שהביטוח שלי הסתיים.
לפי הפוליסה של המבטח, מי שנדרש להודיע לנו על תנאי הפוליסה הוא המבטח עצמו ולא בעל הפוליסה. יתרה מכך, במסגרת השינוי, עלו הפרמיות באופן משמעותי (יותר מ15 שח) והכיסוי שניתן במסגרת רובד הבסיס קטן משמעותית, כך שרובד הרשות הפך למשמעותי יותר עבורנו. למיטב הבנתי, החוק דורש שתינתן למבוטח הודעה נוספת ע"י המבטח על השינוי ולהסביר על היעדר הכיסוי הביטוחי במידה והביטוח לא יחודש. לא קיבלנו הודעה כאמור. בשלב זה כל פניותינו נענו באטימות ובתשובה לקונית שזה מה שסוכם עם החברה ושהיינו צריכים לדעת.
אודה לעצה כיצד לפעול ומה יש באפשרותי לעשות כדי לחדש את הפוליסה שמאוד חשובה בשבילי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח שיניים
מאיה יעקוביאן09/04/2018בוקר טוב. בביטוח קבוצתי יש 3 "מחותנים" חברת הביטוח, המבוטח ובעל הפוליסה. אני מציעה שבעלך יפנה להנהלת החברה בה הוא עובד ויבקש את עזרתם מול חברת הביטוח. אני מאמינה שלאור חג הפסח שחל במהלך חלון ההזדמנויות שלכם, ניתן יהיה למצוא פתרון.
במידה והפוליסה מלווה ע"י יועץ ביטוח, ניתן להיעזר גם בו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל של ביטוח בריאותאלי בן02/04/2018
שלום,
האם אני יכול לקבל החזר כפול עבור סעיף בביטוח בריאות המכוסה הן על ידי הביטוח המשלים בקופת חולים מאוחדת וכן בחברת ביטוח פרטית?
השכל הישר אומר שלא, מצד שני אני משלם לשניהם פרמייה חודשית.
במידה וניתן לקבל כפל ביטוח, מדוע בטופס התביעה של חברת הביטוח הם מבקשים לדעת האם אני עתיד לקבל החזר כלשהוא מתקופת החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ביטוח
מאיה יעקוביאן02/04/2018ניתן לתבוע הן את הביטוח המשלים והן את הביטוח הפרטי, אך לא ניתן לקבל החזר כספי גבוה יותר מההוצאה בפועל.
לכן, ההצהרה נדרשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר כספים בפוליסת ביטוחשולי22/03/2018
שלום, מיזה 25 שנה שיש לי פוליסת ביטוח חיים - תוכנית חיסכון הוני.
בשנת 2007 הפוליסה פוצלה לשני פוליסות
במהלך השנים שלחו דוח רבעוני וכן סוף שנה.
היום יש בפוליסות יחד מאתים אלף שח.
עכשיו בגיל 65 ביקשתי למשוך פוליסות אלו.
פוליסה אחת עם מאה אלף הועברה אליי.
פוליסה הנוספת ובה מאה אלף שח לא הועברה.
חצי שנה הסוכן בברורים מול חברת הביטוח כדי להבין איפה הכסף. היוף חברת הביטוח החזירה תשובה
ואמרו שיש בפוליסה חמש אלף שח ולא מאה אלף שח!
חברת הביטוח בתגובה אומרת שלא חסכתי מאתים אלך של
אלא שבמצטבר חסכתי רק מאה אלף שח.
והם במשך חמש עשרה שנה טעו בחישובים ובסכומים שצויינו בדוחות.
הדבר הזוי ובלתי נתפס.
כמובן שעליי לבדוק את כל ההפקדות במשך 25 שנה ולעשות חישוב.
* אם חברת הביטוח מעלה/גנבה מאה אלף שח - ברור שזו הגשת תביעה.
* אם אבדוק חישובים של הכספים שחסכתי במצטבר
ויש רק מאה אלף ולא מאתיים אלף והביטוח צודק.
אבל חמש עשרה שנה שלחו דוחות שגויים ואני בידיעה שיש לי את הכסף על פי הדוחות - עדיין יש פה עילה לתביעה?
אשמח לעזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר כספים
מאיה יעקוביאן22/03/2018טעות שחוזרת על עצמה במשך 15 שנים, מציירת למבוטח מצג מטעה ויוצרת עגמת נפש. הנני ממליצה לך לפנות למפקחת על הביטוח במשרד האוצר ולהגיש תלונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מידע על אי כושר עבודהעידו15/03/2018
שלום, אני מעוניין לתבוע את חברת הביטוח על אי כושר עבודה. במסמכים שואלים האם אני מקבל נכות מביטוח לאומי.
אני מקבל. במידה ולא אתייחס לסעיף זה כאילו אני לא מקבל,
חברת הביטוח יכולה לדעת האם אני מקבל ביטוח לאומי או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.כ.ע
מאיה יעקוביאן15/03/2018לחברת הביטוח שמורה הזכות להוציא כל מסמך רפואי מכל מקור שהוא בכדי לבדוק את חבותה. אני מציעה לך לתת לחברה את מלוא המידע בכדי למנוע אי נעימויות בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעריפי ביטוח מנתחים בפוליסות ביטוח פרטיותיורם13/03/2018
האם הרגולטור מתערב בעידכון תעריפי מנתחים פרטיים בפוליסות הביטוח בחברות הביטוח הפרטיות ודואג לאינטרסים של המבוטחים בתחום הזה?
האם יש כתובת לתלונות בנושא הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנתחים
מאיה יעקוביאן13/03/2018לצערי לא. כל חברת ביטוח מנהלת את מערך ההסכמים שלה אל מול המנתחים. אין על כך בקרה או ביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ביטוח בין קופת חולים לבין מס בריאותמשה08/03/2018
אני הייתי עצמאי חבר קופת חולים מכבי אני ואשתי עם מכבי זהב כבר שנה עובד שכיר ואני משלם דרך התלוש משכורת מס בריאות בנוסף תשלום מלא במכבי זהב -שכולל בו גם ביטוח סעודי - נראה לי שאני כנראה משלם כפול האם הסכום שאני משלם במכבי אמור להיות פחות לא מבין למה אני משלם גם מס בריאות וגם מכבי זהב לי ולאישתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכבי
מאיה יעקוביאן09/03/2018מס בריאות משולם ע"י כל אזרח במדינת ישראל עבור סל הבריאות הקבוע בחוק. התשלומים הנוספים הנם עבור תכנית הביטוח המשלים מכבי זהב ותכנית הסיעוד. תכניות אלו מוסיפות לך זכויות משמעותיות ואין מדובר בכפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח קולקטיבי בריאות וסיעודאלי08/03/2018
שלום רב, ביקשתי מחברת הביטוח לקבל הסבר על תשלום החודשי של ביטוח בריאות וסיעוד אשר שילמתי בעבר שנה שעברה. חברת הביטוח מסרבת כי לטענת אני מבוטח בביטוח קולקטיבי . האם יש ממש בטענה זו? או הם חייבים לתת לי הסבר. תודה כיום לטענתם לא ניתן לבטח בביטוח קולקטיבי סיעודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלומי ביטוח
מאיה יעקוביאן09/03/2018במסגרת ביטוח קבוצתי, המבוטח משלם את דמי הביטוח אשר נקבעו ע"י המבטח ובעל הפוליסה. תוכל למצוא נתונים אלו בחוברת הפוליסה ואין צורך בדו"ח ייעודי.
באשר לביטוח הסיעודי- משרד האוצר אינו מאפשר עוד לערוך ביטוחי סיעוד קבוצתיים כפי שהיו נהוגים בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון אכע מקרן פנסיהקרן07/03/2018
שלום רב, הנני מורה במקצועי ובתקופת החופש הגדול נאלצתי לשהות בבית בשמירת הריון. ההמלצה על השמירה ניתנה ב 8/8 ע"י רופא נשים שבאותו יום גם הפנה אותי למיון שבו נבדקתי ושוחררתי. ב 16/8 אושפזתי ותבעתי את ביטוח לאומי על שמירת הריון החל מתאריך זה ובמקביל הגשתי תביעה על אכע לקרן הפנסיה.( תביעה. על תגמולים בלבד) הקרן דוחה את תביעתי כיוון שעד תאריך הלידה ( החל מ 16/8) שהייתה ב 13/11 חלפו 90 ימים והם מחייבים 91 יום. האם זה הגיוני שבגלל יום אחד ידחו את תביעתי??? מה גם שההמלצה ניתנה כבר ב 8/8 ( לא הוצאתי מחלה כי הייתי בחופש גדול) כמו כן,בסוף אוגוסט קיימתי שיחה עם נציג קרן הפנסיה שאמר לי שגם אם יהיו לי 86-87 ימים ישלמו לי...האם יש טעם לדרוש לקבל לידיי את ההקלטה? האם ניתן בכלל לעשות משהו?
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
מאיה יעקוביאן07/03/2018בביטוח אובדן כושר עבודה, נקבעת תקופת המתנה אשר רק בסופה זכאי המבוטח לגמלה. לפי המתואר בפנייתך, בפוליסה שלך, הגמלה ניתנת החל מהחודש הרביעי (90 ימי המתנה). אינני סבורה שפנייה עבור יום אחד לכאן או לשם תשנה את התמונה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימון ניתוח ACL עם שתל אלוגרפטהגר07/03/2018
שלום,
אני צריכה לעבור ניתוח לתיקון רצועה צולבת והרופא המליץ על שימוש בשתל מגורם זר במקום שימוש בגיד שלי. זאת עקב גילי והעובדה שחוץ מהרצועה הצולבת יש לי קרע מלא ברצועה MCL.
עקרונית זה ניתוח שאינו בסל אבל אני רוצה שמכבי יממנו לפחות את עלות הניתוח אם לא גם את עלות השתל.
מה ביכולתי לעשות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
מאיה יעקוביאן07/03/2018הנני ממליצה לך לפנות למכבי בצינורות המקובלים לצורך אישור הניתוח.
אם לא יאושר המימון כולו או חלקו, ניתן לפנות לוועדת ערר ולבקש אישור לפנים משורת הדין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?