מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפילויות?עידן26/11/2012
שלום יש לי ביטוח פלטינות וסיעודי של קופת חולים כללית בנוסף - יש לי ביטוח פרטי שעשיתי "קו הכסף" בחברת הפניקס סהכ אני משלם כ45 שח לביטוח מושלם , עוד 45 לפלטינום, עוד 15 לביטוח סיעודי ובנוסף 130 שח לפניקס סביב ה250 שח בחודש סהכ לדעתי אני משלם יותר מדי - או שמא אני טועה? האם יש הגיון בלשלם ככ הרבה על ביטוח? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפילויות? - תגובה
מאיה יעקוביאן26/11/2012עידן שלום,
על פניו אין במוצרים שפירטת בכדי ליצור כפילות.
יחד עם זאת, יש לבחון האם נדרשים לך כל המוצרים הביטוחיים שרכשת, בהתאם לצרכים האישיים, להיסטוריה הרפואית ולתקציב.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח מושלם פלטניום בכלליתליאור24/11/2012
שלום.
אני בן 60+ ואשתי בת 50+ לשנינו ביטוח בקופת חולים כללית מושלם פלטניום מיום שנוסף ביטוח למושלם שנקרא פלטניום .
כידוע לי הביטוח ביטל את הכיסוי לתרופות למחלת הסרטן מחוץ לסל והכסויים שנשארו נראה לי אינם עבורנו בגיל הזה ואנחנו שוקלים לבטל את התשלום עבור פלטניום ולהשאר רק בביטוח מושלם במסלול זהב וסיעודי .
מה דעתך האם זהו צעד נבון שלא יפגע בנו בעתיד כי נראה לי שאנחנו סתם משלמים ?
האם ידוע לך מה ההבדל מבחינת כיסוי ניתוחים בארץ ובחו"ל בין מושלם לבין מושלם פלטניום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח מושלם פלטניום בכללית - תגובה
מאיה יעקוביאן25/11/2012מור שלום,
התוכנית "כללית פלטינום", מצמצמת את ההשתתפות העצמית לניתוחים פרטיים ומגדילה במקצת את הכיסויים הנלווים.
הערך המוסף המרכזי של תוכנית זו, הוא בהנחות הנאות הניתנות במרפאות השיניים שבהסדר בגין צגוון רחב של טיפולי שיניים.
במידה ואינכם עתידים לעבור טיפולי שיניים ולהשתמש במרפאות ההסדר שלהכללית, ניתן יהיה לשקול לבטל את החברות בתוכנית זו.
התוכנית "כללית מושלם", בהחלט טובה ומספקת מענה רחב דיו.
באשר לביטוח הסיעודי - נכון יהיה להמשיך את התוכנית.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתנהל מול חברת הביטוחאסתי17/11/2012
לפני כחמש שנים עשיתי ביטוח סעודי בחברת ביטוח. לפי עצתו של סוכן הביטוח, צירפתי לפוליסה גם את ביתי שהייתה אז בת 18 ובריאה לחלוטין. הפוליסה כוללת בין היתר כיסוי להשתלות בחו"ל גם לי וגם לביתי. לפני כחצי שנה, התגלתה אצל ביתי מחלה תורשתית, כליות פוליציסטיות. לפי מה שנאמר לנו, ע"י הרופאה הנפרולוגית המטפלת בביתי, יהיה צורך להשתיל לה כליה או שתיים בשלב כלשהו בחייה. השאלות שאני רוצה לשאול בהקשר הזה הן: א. האם עלי לידע את חברת הביטוח לגבי המחלה שהתגלתה אצל ביתי? ב. האם מותר לחברת הביטוח להעלות את הפרמיה בעקבות המחלה שהתגלתה? ג. מה יקרה, ביום שבו נצטרך חס וחלילה לעשות את ההשתלה, אם לא נודיע על המחלה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתנהל מול חברת הביטוח - תגובה
מאיה יעקוביאן17/11/2012אסתי שלום.
אין צורך ליידע את חברת הביטוח בדבר המחלה, אלא במקרה תביעה. לחברת הביטוח אין זכות לערוך שינוי בפרמיה או בתוכן. שכן חברת הביטוח לוקחת מראש את הסיכון על שינויים במצב הבריאותי שעלולים לקרות במרוצת החיים.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ביטוחאדוה13/11/2012
אם יש לי ביטוח סיעודי בקופת החולים וגם במקום אחר. האם בעת הצורך אקבל את שני הביטוחים או שאצטרך לבחור ביטוח אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על ביטוח - תגובה
מאיה יעקוביאן15/11/2012אדוה שלום,
במרבית המקרים תוכלי לנצל את שתי הפוליסות גם יחד.
יש לבדוק בתנאי הפוליסות, האם הכיסוי ניתן כפיצוי או כשיפוי.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי - תשלום חודשי.רינת05/11/2012
האם אפשר להעביר את התשלום החודשי מהביטוח הסיעודי לחשבון בנק של קרוב משפחה , אישה , הורים , אח ? או דרך העברה בדואר ? לחולה אין חשבון בנק ועקב מצבו הוא אינו יכול להגיע , פיזית, ולפתוח חשבון כזה ... ( תשלומים מהביטוח הלאומי מועברים דרך הדואר , ללא חשבון ) וחברת הביטוח הסיעודי מתעקשת על חשבון על שם החולה ... מה עושים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי - תשלום חודשי. - תגובה
עו"ד אייל פייפר06/11/2012האם מדובר בחולה שאינו כשיר מבחינה משפטית?
אם כן, יש למנות אפוטרופוס ולהעביר אליו את התשלום מחברת הביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחולה כשיר
אלעד06/11/2012החולה כשיר מבחינה משפטית. .. אבל הוא מרותק למיטה מבלי יכולת לזוז, אין אפשרות שהוא יכול לצאת מהבית ... ולכן אין אפשרות שיגיע לפתוח חשבון בנק. .. מה אפשר לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה למי שמוגבל תנועתית
בלה לוי18/11/2012אפשר לקחת מישהו, אפילו בתור עבודה זמנית כדי שהוא יילך להביא את המסמכים מהבנק ישירות אליכם הביתה, הקרוב שלך יחתום עליהם ואותו שליח זמני יחזיר. באותה מידה, בדקת אפשרות פתיחת חשבון באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה למי שמוגבל תנועתית - תגובה
עו"ד אייל פייפר18/11/2012תודה בלה על העצה.
אני מקווה כי עניין זה יסייע לחולים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחולה כשיר
אלעד06/11/2012החולה כשיר מבחינה משפטית. .. אבל הוא מרותק למיטה מבלי יכולת לזוז, אין אפשרות שהוא יכול לצאת מהבית ... ולכן אין אפשרות שיגיע לפתוח חשבון בנק. .. מה אפשר לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחולה כשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחולה כשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחולה כשיר ...
אלעד06/11/2012החולה כשיר מבחינה מישפטית אבל עקב המצב שלו הוא מרותק למיטה מבלי יכולת לצאת ממנה. .. ולכן אינו יכול להגיע לסניף בנק ולפתוח חשבון. .. מה עושים במקרה כזה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות ללא הצהרת בריאותגיא04/11/2012
שלום, כחלק מהסדר עם מקום העבודה, באפשרותי לרכוש ביטוח בריאות ללא מילוי הצהרת בריאות. מכיוון שיש לי בעיות בריאותיות קודמות, הדבר נשמע כמו הזדמנות נהדרת. יחד עם זאת, "שמועות" אומרות שאם וכאשר (חס וחלילה) אצטרך להשתמש בביטוח, חברת הביטוח יכולה להימנע מתשלום ולהיתלות בכך שהיו לי בעיות בריאותיות קודמות, על אף שהצטרפתי ללא הצהרת בריאות. לכן, רציתי לשאול- א. האם זה נכון? ב. האם ככלל משתלם לאדם עם בעיות בריאותיות משמעותיות קודמות לרכוש ביטוח בריאות, או שמא זה יהיה בזבוז מיותר של כסף, מאחר וברגע האמת חברת הביטוח יכולה להימנע מתשלום בדרכים שונות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות ללא הצהרת בריאות - תגובה
עו"ד אייל פייפר04/11/2012שלום רב,
על מנת להמנע מבעיות מול חברת הביטוח בעת מקרה ביטוח מומלץ להעביר לחברת הביטוח מידע על מחלות ו/או למלא שאלון בעיות רפואיות בטרם עריכת חוזה ביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח בריאות ללא הצהרת בריאות - תגובה
מאיה יעקוביאן04/11/2012גיא שלום,
הצטרפות לביטוח בריאות ללא הצהרת בריאות, כחלק מקולקטיב, הנה הזדמנות פז, בעיקר לאלו הסובלים מבעיות רפואיות.
בד"כ בפוליסות אלו, מופיע "חריג מצב רפואי קודם" אשר לא מאפשר למבוטח לקבל כיסוי ביטוחי בגין בעיות רפואיות קיימות, במשך שנת הביטוח הראשנה.
החל משנת הביטוח השניה, המבוטח יוכל לקבל כיסוי בגין כל בעיה, גם אם תחילתה לפני הצטרפותו לביטוח.
הנני ממליצה לך לפנות לסוכן הביטוח המלווה את הפוליסה ולקבל ממנו הסבר על תנאי ההצטרפות, כאמור לעיל.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לביטוח בריאות וסיעודירוני04/11/2012
שלום אני שוקל לעבור קופת חולים ממאוחדת לכללית כי התשלום החודשי עבור המשלים והסיעודי במאוחדת הוא פי 2 מהכללית. בנוסף יש לי ביטוח פרטי של בריאות וסיעודי בעבודה. בכללית אמרו לי למלא הצהרת בריאות עבור הסיעודי שאני עומד בה . מה אני צריך לבדוק לפני שאני עובר ? האם ישנה בעיה לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לביטוח בריאות וסיעודי - תגובה
מאיה יעקוביאן04/11/2012רוני שלום,
במידה ומצבך הבריאות תקין לחלוטין ותוכל לעבור את תנאי החיתום לפוליסה הסיעודית של דקלה לחברי הכללית, לא צריכה להיות כל בעיה במעבר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות פרטי- IVFדני02/11/2012
שלום אני ואשתי(מתחת לגיל 45) מטופלים כרגע בטיפולי הפרייה חוץ גופית לילד ראשון. בפוליסת הביטוח הפרטית שיש ברשותנו( שנינו מבוטחים) רשום ברישא: "מובהר, על מנת למנוע כל ספק אפשרי, כי תגמולי הביטוח על פי פרק זה ישולמו במלואם רק להפריה החל מילד שלישי. לגבי הפריה הנוגעת לילד ראשון ושני-המכוסה על פי סל הבריאות - תשלום המבטח יהא רק לאחר מיצוי זכויות המבוטח על פי הסל." ולאחר מכן רשום בסכום ביטוח ותגמולי הביטוח: המבטח ישפה את המבוטח בגין ההוצאות אשר הוציא המבוטח בפועל בגין כל ניסיון טיפולי בכפוף להשתתפות עצמית של 566 ש"ח לכל טיפול עבור שני הילדיםהראשונים מעבר לכיסוי עפ"י סל הבריאות ו- 850 ש"ח מהילד השלישי ואילך,מעבר לכיסוי עפ"י סל הבריאות. שאלתי היא: לפי הכללים של הקופה שלנו אם ב3 מחזורי IVF עוקבים לא היו הפריות הם לא מאשרים טופס 17 נוסף(זה אחד הקריטריונים להפסקת טיפולי הIVF ) ואז במקרה זה אין כיסוי של הקופה לטיפולי IVF אפילו שזה לילד ראשון . האם מקרה זה נכנס לקטגוריה של "לאחר מיצוי זכויות המבוטח על פי הסל" ו" למעבר לכיסוי עפי סל הבריאות"? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות פרטי- IVF - תגובה
מאיה יעקוביאן04/11/2012דני שלום,
בד"כ פוליסות בריאות, בהן ניתן כיסוי לטיפולי IVF מילד שלישי ואילך, אינן מכסות כל טיפול לשני הילדים הראשונים.
יחד עם זאת, מדבריך, ניתן להבין כי הפוליסה כן מתייחסת ואף מעניקה תגמולי ביטוח בגין ניסיונות טיפוליים לשני הילדים הראשונים מעבר לסל. על כן, אני מאמינה שכדאי לנסות להגיש תביעה במקרה בו קופת החולים מסרבת לאשר טיפולים נוספים.
בהצלחה
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי קבלה לביטוח בריאותמ.ב24/10/2012
שלום אני בת 33 ובתהליך רכישת ביטוח בריאות פרטי לי ולמשפחתי(נשואה+2).בהצהרת בריאות הצהרתי על מציאת גושים שפירים בשדיים.וכעת הם מבקשים שאחתום על כך שלא יהיה לי כיסוי על :ניתוחים,אמבולטורי וטיפולים מחליפים הקשורים לגידולים שפירים. אני מבינה שזהו תהליך סטנדרטי,אך האם יש לי אפשרות לערער על כך? כלומר להתעקש על כך שכן איהיה מכוסה.מה עליי לדעת בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאי קבלה לביטוח בריאות - תגובה
עו"ד אייל פייפר24/10/2012שלום רב,
הייתי מציע לך לנסות ולפנות למספר חברות ביטוח.
כמו כן, הייתי מציע לך לפנות למאיה יעקוביביאן אשר עזרה בעצותיה למספר אנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנאי קבלה לביטוח בריאות - תגובה
מאיה יעקוביאן24/10/2012מ.ב שלום,
חברת הביטוח, מטבע הדברים לא תעניק כיסוי ביטוחי לבעיה רפואית קיימת.
יחד עם זאת, אני מציעה לך לפנות למס' חברות ביטוח ולבדוק איזו חברת ביטוח תהא המקלה ביותר ביחס לבעיה הרפואית.
אני מאמינה שבסופו של דבר תמצאי ביטוח אשר יחריג גידולים שפירים בשדיים בלבד (ולא גידולים שפירים באופן כללי).
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אף רפואי ופלסטירותי רותי18/10/2012
בני בקבע ומבוטח דרך מקום העבודה של בעלי בביטוח בריאות פרטי קולקטיבי יחד עם כל בני המשפחה. כתוצאה מעצם עקומה מחיצה שלא מאפשרת לו לנשום הומלץ לו ע"י הרופא לערוך ניתוח מחיצה באף הוא לא מעוניין לעשות דרך הצבא אלא אצל רופא פרטי ועל הדרך כבר לעצב את האף בניתוח פלסטי. הרופא המנתח יהיה לכן המנתח פלסטי הפרטי -איך עלי לתבוע את פוליסת הבריאות ולקבל החזר על החלק הרפואי של הניתוח ? מה צריך להיות כתוב במסמך הרפואי להגשה לחב' הביטוח? או מה נדרש להמציא לחברת הביטוח לצורך החזר אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אף רפואי ופלסטי - תגובה
עו"ד אייל פייפר25/10/2012שלום רב,
מצטער על העיכוב בתשובה שכן קיבלתי את הודעתך היום.
מכל מקום על הרופא להתייחס לעניין הניתוח הרפואי בלבד, סיבות הניתוח, פירוט העלויות של הניתוח, הוצאות חדר ניתוח ואחות.
את המסמכים עליך להגיש לחברת הבטוח.
אם מדובר בביטוח שיש סוכן ביטוח מבוטח, מומלץ להיוועץ עם סוכן הביטוח איך להגיש את התביעה בצורה הנכונה ביותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטוח סיעודינירה18/10/2012
האם העובדה שיש לי בטוח סיעודי פרטי וגם בטוח סיעודי בכללית תגרום לכך שבבוא העת לא אקבל תשלום משתי החברות? מקובל לחשוב שאין כפל בטוח - האם זה נכון גם לגבי בטוח סיעודי. בתודה מראש לתשובה מהימנה. נירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטוח סיעודי - תגובה
מאיה יעקוביאן18/10/2012נירה שלום,
יש לקרוא היטב את תנאי הפוליסות בכדי לענות על שאלתך.
ישנם ביטוחים סיעודיים המפצים את המבוטח בקרות מקרה הביטוח בסכום מוסכם וקבוע. ביטוחים אלו, מצטברים ובקרות מקרה הביטוח, ניתן לקבל תגמולי ביטוח משתי פוליסות או יותר גם יחד.
ישנם ביטוחים המשפים את המבוטח (מחזירים כסף כנגד הוצאה כספית שהייתה למבוטח בפועל). במקרה כזה, המבוטח לעולם לא יוכל לקבל יותר כסף ממה שהוציא בפועל, גם אם יש לו 2 או יותר פוליסות.
במידה ופוליסה אחת פיצויית והשניה שיפויית, גם כאן, אין מניעה לנצל את הזכאות משתיהן.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני בטוחי בריאותחבצלת11/10/2012
שלום, אני בת 83 אני מבוטחת בדקלה של קופ"ח וגם בבטוח הקולקטיבי הראל של הסתדרות המורים הגימלאים . קבלתי מכתב מהראל שעלי להחליט באם אני נשארת בהראל ? לאור החוק החדש של הבטוח בכנסת שאי אפשר להיות בשני ביטוחים קולקטיביים, נא תנו לי עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני בטוחי בריאות - תגובה
מאיה יעקוביאן11/10/2012חבצלת שלום,
עצה טובה צריכה להינתן, לאחר עיון מעמיק בתנאי הפוליסות ומתוך ההבנה של הצרכים הביטוחיים שלך.
אין ספק שכפל ביטוחי, אין בו תועלת רבה למבוטח עצמו.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודינטע30/09/2012
יש לי ביטוח סיעודי בחברת דיקלה. כמו כן יש לי ביטוח סיעודי דרך ארגון נכי צהל. האם יש כפילות בביטוח והאם חלילה בשעת הצורך אקבל את מלוא התמורה מכל חברה בנפרד ללא כל זיקה בין החברות, והאם יש קשר בין דיקלה להראל (חברת בת וכד')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי - תגובה
עו"ד אייל פייפר30/09/2012שלום רב,
ביטוח סיעודי ניתן לבטח דרך מספר חברות ביטוח.
על כן, בעת קרות מקרה ביטוח ניתן לקבל פיצוי ממספר חברות הביטוח בהם היית מבוטחת.
לעניין הקשר בין הראל לדקלה- מדובר בשתי חברות ביטוח נפרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח פנסיהאורה29/09/2012
עבדתי בשני מקומות והורידו לי פנסיה לשתי חברות ביטוח. לא קבלתי מהם מצב חשבון וחלפו כבר למעלה משנתיים. פניתי אליהם מספר פעמים והם הבטיחו לשלוח וטרם עשו זאת. מה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח פנסיה - תגובה
עו"ד אייל פייפר29/09/2012שלום רב,
תפני אליהם בכתב ובאמצעות אתר האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאותיעקב28/09/2012
אני פנסיונר (עובד מדינה לשעבר) ומבוטח דרך מקום העבודה הקודם שלי בביטוח בריאות. בנוסף אני גם נכה צהל ומבוטח דרך הארגון בביטוח בריאות.אותו רכשתי מאוחר יותר.שניהם מתקיימים בחברת הראל. האם כדאי להמשיך ולהחזיק בשני הביטוחים והאם במקרה הצורך אני אקבל משניהם החזרים. ואיזה משניהם כדאי לבטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות - תגובה
עו"ד אייל פייפר28/09/2012שלום רב יעקב ,
לשאלתך יזה ביטוח לבטל יש לבדוק את תנאי הפוליסות המקיפות ולהשוות בינהם.
מכל מקום, בקרות תביעה ניתן לתבוע את שניהם במקביל אך לא תוכל לקבל פיצוי מעבר ל-100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח בריאות
יעקב29/09/2012איך אני יכול לעשות השוואה בין שני הביטוחים היות ולפעמים מילה אחת בסעיף מסוים משנה את כל התמונה. כאשר ניסיתי להתייעץ עם בעלי מקצוע הם ביקשו שכר טרחה מאוד גבוה. האם ישנו אתר או דרך כלשהי לעשות את ההשואה בעצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח בריאות - תגובה
מאיה יעקוביאן29/09/2012יעקב שלום.
אין צורך להשאיר את שני הביטוחים. שכן במרבית המקרים הראל היא זו שתהנה מהכפל ולא אתה.
לעריכת השוואה בין מוצרים ביטוחיים נדרשת מומחיות רבה ועבודת ניתוח מורכבת. השוואה כזו תעלה לא מעט. אך תוכל לחסוך לך הרבה יותר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)