פורום ביטוח בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב.
    אייל
    21/07/2013

אודה מאוד על התייחסות לשאלתי,
    ותודה רבה מראש.

היום, הגיע אליי נציג של חברת הביטוח הבריאותי/סיעודי שלי, והציע לי לשפר את הביטוח הסיעודי שלי, (תוספת של 2000 שח" לחודש, לסכום הביטוח הנקוב, לשנה רביעית וחמישית סיעודית), וכל זאת, ללא כל תשלום נוסף מצידי !?!?

במקרה ואקבל הצעה זו, יהיה עליי לבטל, (טלפונית), את הביטוח הסיעודי הקיים, ולעשות ביטוח חדש, באמצעותו של הנציג שהיה אצלי.

משהו כאן נראה לי מאוד מוזר, ואולי אני סתם חשדן?

מה דעתכם בעניין?

ושוב תודה,
    אייל, תל אביב. (בן 56 שנה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב.

הוספת תגובה

• שלום רב. - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    21/07/2013

ערב טוב,

אבקש כי תפנה את השאלה למאיה יעקוביאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח תאונות אישיות
    ר.
    19/07/2013

תלמידה נפצעה במסגרת ביה"ס, מבוטחת ע"י "כלל ביטוח" ( באמצעות ביטוח תאונות תלמידים של חב' עינבל) , נעדרה 22 ימים , באישור רופאת הילדים. חב' הביטוח עומדת על כך שהרופא אורטופד יאשרר את ימי המחלה הללו מאחר וההגדרה בפוליסה, שהיא הרלוונטית, לעניין אי כושר זמני:"נכות זמנית" תקופת אי כושר פיזי אשר כתוצאה ממנה יהיה הנפגע על פי אישור רופא מומחה בתחום הפגיעה היה עליו להעדר מהמוסד החינוכי ".

הרופא האורטופד מטעם הכללית, מסכים בע"פ לימי המחלה שניתנו ע"י רופאת הילדים אך אינו מוכן לאשרר בכתב את ימי המחלה , הוא אינו רואה עצמו סמכות -על מעל רופאת הילדים ובטח לא יפגע בה קולגיאלית.

מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח תאונות אישיות

הוספת תגובה

• ביטוח תאונות אישיות - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    21/07/2013

היי ורד,

תחפשי אורטופד אחר בקופת חולים שיאשר את ימי המחלה.

ניתן לפנות גם למכתב רפואי מרופא אחר פרטי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לא לאבד זכויות בהחלפת עבודה?
    לורין
    16/07/2013

בעלי עובד היום בחברה x ומבוטח (ביטוח בריאות קולקטיבי) דרך סוכנות ביטוח מסוימת בחברת ביטוח גדולה. בעוד שבועיים הוא עוזב את מקום העבודה ולאחר חודש של חופשה הוא מתחיל עבודה במקום חדש שגם שם הוא יבוטח באותה חברת הביטוח הגדולה דרך סוכנות ביטוח אחרת. בעבודה הנוכחית הביטוח כולל למשל 5000 ש״ח הוצאות הריון ו15000 ש״ח לטיפולי פריון. בעבודה החדשה יש 6000 ש״ח הוצאות הריון ו12000 לטיפולי פריון. היות וזה באותה חברת ביטוח הבנו שאנו זכאים לרצף ביטוחי מלא ללא תקופות אכשרה נוספות. ביקשנו, עבור חודש החופשה, להמשיך את הביטוח מהעבודה הקודמת על חשבוננו (על מנת שיהיה רצף ביטוחי לעבודה הבאה). בפוליסת הביטוח בעבודה הנוכחית כתוב שמי שעוזב את מקום העבודה יהיה זכאי להמשיך עם ביטוח בתנאים דומים לכל חייו בהנחה מסוימת וזה מה שביקשנו לעשות (עד שנעבור לביטוח בעבודה החדשה). אלא שמתברר שהפוליסה אותה אנו זכאים לקבל על חשבוננו ״דומה״ בקושי- רק 1500 ש״ח להריון וללא טיפולי פריון בכלל. זה אומר שאנחנו בעצם יורדים בתנאים בחודש החופשה. מה יקרה כשנצטרף לפוליסה במקום החדש? נצטרך שוב תקופת אכשרה והצהרות בריאות? התגלו אצלינו בעיות פריון בעת הביטוח במקום הנוכחי. עכשיו נאבד את הזכות לקבל החזרים על כך בחודש החופשה ולאחר מכן כבר לא נהיה זכאים לכך בפוליסה החדשה? זה חוקי בכלל? אנחנו נשארים באותה חברת ביטוח ומוכנים לשלם בחודש החופשה כמה שרק צריך כדי לשמור על התנאים. איך עושים זאת? מישהו אמר לנו שחובה על המבטח במקום העבודה הקודם לתת לנו פוליסה בתנאים זהים למשך 3 חודשים עד למציאת מקום עבודה חדש. זה נכון? איך יוצאים מהמצב הזה? אנחנו חייבים להשאר בביטוח של החברה הזאת שמממן גם טיפולי פריון כי ברגע שנאבד את הסעיף הזה כבר לא נהיה זכאים לו בעתיד כי זה יחשב למצב רפואי קודם (בעוד שאני מזכירה שהבעיה התגלתה בעת שהיינו מבוטחים).
    אודה לעצתכם.

הוספת תגובה

• איך לא לאבד זכויות בהחלפת עבודה? - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    16/07/2013

ערב טוב,

הגדרת החוק היא פוליסה בתנאים חופפים, לא בהכרח זהים.

על כן, אין הרבה מה לעשות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלה קצרה נוספת

לורין
    17/07/2013

אם עכשיו יש לנו 5000 ש״ח על בדיקות הריון, בעבודה החדשה יהיו 6000ש״ח ובתקופת החופשה (הביטוח שיעשה על חשבונינו) רק 1500 ש״ח, האם אנו צריכים לחכות תקופת אכשרה שוב בכל מקרה? הרי סעיף ההריון הוא אותו סעיף (תחת שירותים אמבולטוריים). עברנו כבר את תקופת האכשרה בחברת הביטוח הנוכחית ואנחנו נשארים בה, רק גודל הכיסוי משתנה. האם זה אומר שנדרש לתקופת אכשרה חדשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי חופף
    רענן גלעד
    16/07/2013

שלום רב ,הביטוח הסיעודי של כללית מושלם הוא דרך דקלה חברה לביטוח ,בפוליסה שלהם בסעיפ 10.3 כתןב ואני מצטט "היה ולמבוטח כיסוי סיעודי אחר או יותר מסוג שיפוי להם זכאי המבוטח בגין מקרה ביטוח המכוסה על פי פוליסת הביטוח שנערכו על ידו/או עבורו, יהיו המבטחים השונים אחראים כלפי המבוטח יחד ולחוד לגבי סכום הביטוח החופף. המבטחים ישאו בנטל החיוב בינם לבין עצמם לפי היחס שבין סכומי הביטוח , והכול בכפוף ןבהתאם להוראות סעיף 59 לחוק חוזה הביטוח " סוף ציטוט.

השאלה : במידה ואני עושה ביטוח פרטי בסכום של 5000 שח וההחזר המירבי של הכללית הוא 7200 שח מה מצבי ? . האם אקבל בסך הכול את הגבוה יותר והם יתקזזו מרחורי גבי , או שאקבל את שני הסכומים. הביטוח הפרטי אומר במפטורש השוא לא מקזז בגין ביטוחים אחרים.

תודה רענן

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סיעודי חופף

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי חופף - תגובה

מאיה יעקוביאן
    16/07/2013

רענן שלום,

בפוליסה הסיעודית של חברי הכללית, ישנם 2 מסלולים:
    1. סיעוד בבית - במקרה זה, מקבל המבוטח פיצוי כספי חודשי בסכום קבוע. סכום זה, אינו מתקזז עם סומי ביטוח נוספים, כך שאם לצורך הדוגמא, תרכוש ביטוח סיעודי פרטי המעניק כפיצוי תגמולי ביטוח חודשיים בסך 5,000 ש"ח ומהכללית מגיע לך פיצוי חודשי בסך 5,000 ש"ח. תהא זכאי בקרות מקרה הביטוח לתגמולי ביטוח בסך 10,000 ש"ח.

2. סיעוד במוסד - במקרה זה, ניתן למבוטח שיפוי (החזר כספי כנגד הוצאה כספית שהייתה למבוטח בפועל בגין תשלום למוסד סיעודי) בשיעור של 60% מההוצאה ועד סכום חודשי מסויים. אם תרכוש באופן פרטי ביטוח סיעודי נוסף המעניק שיפוי, לא יעלה סך השיפוי הכולל (משני הביטוחים גם יחד) על ההוצאה שהוציא המבוטח.
    לדוגמא, אם התשלום למוסד הסיעודי הוא 10,000 ש"ח לחודש. מהכללית הנך זכאי לשיפוי עד לסך של 7,000 לחודש ומביטוח פרטי נוסף, עוד 5,000 ש"ח... לא תוכל בשום מקרה לקבל יותר מ- 10,000 ש"ח.
    יחד עם זאת, אם תרכוש ביטוח סיעודי פרטי המעניק פיצוי ולא שיפוי, לא יבוצע כל קיזוז ותהא זכאי לממש את שני הביטוחים גם יחד בסכום התגמולים המלא.

חשוב לציין כי כיום, לא משווקים יותר ביטוחים סיעודיים פרטיים על בסיס שיפוי, כך שבכל מקרה, לא יבוצע קיזוז.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטח
    גלי
    13/07/2013

יש לי ביטוח רפואי קולקטיבי,יש לי מספר בעיות: כבד שומני,היפרפליפידמיה,תרומבוציטוזיס לא מפוענח,האם יש טעם לתבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטח

הוספת תגובה

• ביטח - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    13/07/2013

היי גלי,

לא הצלחתי להבין מה את רוצה לתבוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעה

חני
    13/07/2013

אוצה לתבוע כסף בגין המחלות הללו ..לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעה - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    13/07/2013

היי גלי,

תלוי איזה פוליסה את מבוטחת?
    האם זאת פוליסת ניתוחים ואת צריכה לעבור ניתוח כלשהוא?
    האם יש לך פוליסת מחלות קשות?
    האם יש לך כיסוי אחר?

הכי טוב לפנות לסוכן הביטוח ולוודא איזה כיסויים את מבוטחת. לחלופין ניתן לפנות לשירות הלקוחות של חברת הביטוח.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קביעת מספר מגבלות תיפקוד
    איתן סבן
    12/07/2013

לאמי יש דמנציה ועבור זה ניקבע שזה שווה ערך ל 3 מיגבלות
    אולם בנוסף יש והיה לה ארועים מוחיים , כולל אי יכולת ללכת ללא הליכון וגם זה עם קושי רב
    אי יכולת רחצה לבד ונמצאת בהשגחה ,
    אגב גם ביטוח לאומי הכיר במיגבלה של הליכה רחצה וכו
    השאלה אם יש לה דמנציה שזה =- 3 מיגבלות
    האם כל הדברים הנוספים מביאים אותה ל 4 מגבלות
    הביטוח הרבה יותר גבוה ב 4 מגבלות ולכן חברת הביטוח מערימה קשיים
    אבל זה לא יכול להיות חלופי כי לפי הטענה אמור להיות ל 7 מיגבלות כדי לזכות במכסימום 4 מגבלות

לקביעת תור
    סגירה
    קביעת מספר מגבלות תיפקוד

הוספת תגובה

• קביעת מספר מגבלות תיפקוד - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    13/07/2013

יש לבדוק את הגדרות הפוליסה.
    בהתאם להגדרות הפוליסה וכן המכתב של ביטוח לאומי ניתן לבדוק את הסיכויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלעד43
    08/07/2013

אני אמור להתחיל לעבוד בשירות המדינה (יחידה של משרד הבריאות) בחוזה לפי שעות

האם לדעתכם יש סיכוי לעשות ביטוח סיעודי קולקטיבי (ללא הצהרת בריאות) במסגרת תנאי העסקה כאלה?

במידה וכן, האם אוכל להמשיך את הפוליסה באופן פרטי אחרי שיבטלו את הפוליסות הקבוצתיות בסיעוד - כשהתכנית של הממשלה לבטל אותן תצא לפועל ?

שואל זאת כי אני סובל מנכות ולא יבטחו אותי אחרת..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    08/07/2013

אלעד שלום,

במידה וקיימת כיום פוליסה קבוצתית לביטוח סיעודי
    ובמידה וניתן להצטרף אליה היום ללא הצהרות בריאות,
    אני מאמינה שתוכל להצטרף אליה ובתום תקופת הביטוח הסיעודי, תוכל לעבור לפוליסה פרטית לכל החיים, אצל אותו מבטח, תוך שמירה על רצף ביטוחי.

בהצלחה.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בביטוח סיעודי
    ליאור
    30/06/2013

שלום.
    האם מעבר מביטוח סיעודי פרטי לביטוח סיעודי פרטי באותה חברת ביטוח בתנאים טובים יותר מחייב אותי להגיש הצהרת בריאות לפי דרישת חברת הביטוח ?
    תודה
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בביטוח סיעודי

הוספת תגובה

• מעבר בביטוח סיעודי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    30/06/2013

כן.
    המבטח אינו חייב לשפר ו/או להרחיב כיסוי ביטוחי ללא הצהרת בריאות.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בביטוח סיעודי - תגובה - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    30/06/2013

בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלעד
    14/06/2013

אם ביקשתי לעבור מפרמיה משתנה לקבועה בביטוח סיעודי קיים , וחברת הביטוח בטעות (כנראה) הכפילה לי את סכום הכיסוי ומחייבת אותי כעת גם בפרמיה קבועה וגם בפרמיה משתנה - האם "הרווחתי" מהמצב הזה, או שהם יכולים להתנער ולומר שהם צירפו אותי בטעות לביטוח הכפול (על סכום כולל כפול ) בלי הצהרה נוספת ?

האם מותר להם כעבור מספר שנים שהם גבו פרמיות על שני הכיסויים הזהים (בפרמיה משתנה וקבועה) לבטל אחת מהן כי היא נפתחה בטעות מבחינתם ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    16/06/2013

אלעד שלום,

יכול להיות שחברת הביטוח לא תעלה על הטעות ואז הרווחת מהמצב
    ויכול להיות שאם חו"ח תגיע למצב סיעודי, חברת הביטוח תערים קשיים אדירים ובסופם, במקרה הטוב, תקבל החזר פרמיה.

אין לדעת.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי, מכבי זהב
    דדי
    13/06/2013

הפרמיה גדלה עם השנים.
    האם במקרה של פרישה מהביטוח הסיעודי של מכבי - הכסף שהופקד הלך לאיבוד?
    איך מונעים את המצב הזה?

יש לי ביטוח סיעודי דרך מקום העבודה ואני שוקל פרישה ממכבי סיעודי.

תודה
    דדי

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סיעודי, מכבי זהב

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי, מכבי זהב - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    13/06/2013

בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי, מכבי זהב - תגובה

מאיה יעקוביאן
    14/06/2013

דדי שלום,

הביטוח הסיעודי של חברי קופ"ח מכבי, הנו ביטוח סיעודי קבוצתי של חברת כלל.
    אמנם התעריף עולה עם הגיל, אך הוא ממש סמלי ביחס לתועלת שבו וביחס לעלותם של מוצרים סיעודיים פרטיים.

לאור תמורות שחלו בתחום הביטוח הסיעודי, סביר להניח שהביטוח הסיעודי שיש לך דרך מקום העבודה, יסתיים עד תום השנה.

אני ממליצה לך לבדוק עם מקום העבודה, עד מתי הביטוח הסיעודי תקף
    ובכל מקרה, לא אמליץ לבטל את הביטוח הסיעודי של חברי מכבי.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי של מכבי

חיים
    27/05/2014

אנחנו ,3 בני משפחה משלמים עבור ב.סיעודי של מכבי קרוב ל 300 ש"ח בכל חדש בסך הכל.
    א.האם החברה המבטחת תעמוד בהסכם,כי ישנן שמועות שהיא מתנערת ומערימה מכשולים רבים.

ב.האם כדאי לבטל את הביטוח?

ג. איני זוכר גם שאני בקשתי לכלול אותנו בביטוח.זוכר שהצטרפנו למכבי זהב.
    נסיתי לעיין בהסכם.הוא מסובך,מורכב ולא ברור !
    לא הבנתי מה פירוש שהם משלמים עבור 60 חודש.ומה קורה אחר כך,אם אני ממשיך לחיות,לצערם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי של מכבי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    27/05/2014

חיים שלום,

פוליסת הביטוח הנה חוזה משפטי המחייב את חברת הביטוח.

זה נכון שלעיתים ישנם מכשולים וקשיים במימוש הזכאות ואולם, אינני חושבת שזאת סיבה לבטל את הביטוח.

פוליסה פרטית בעלת היקף כיסוי דומה, הייתה עולה לאדם בודד מעל 300 ש"ח לחודש, כך שלמרות שמדובר בסכום יחסית יקר, עדיין הוא סמלי ביחס לביטוחים הפרטיים.

באשר לתקופת התשלום - הפוליסה משלמת תגמולי ביטוח לתקופה מרבית של 60 חודשים. אם המבוטח ממשיך לחיות, זה לא מעניינה של חברת הביטוח, היא עשתה את שלה.

ניתן לרכוש כיום ביטוחים סיעודיים מוזלים, אשר מעניקים פיצוי כספי מהשנה ה- 6 ואילך, כלומר, מתחילים לשלם כשהפוליסה של קופ"ח מסתיימת.

הנני ממליצה לכם לבחון מול סוכן הביטוח שלכם את עלותו של מוצר ביטוחי שכזה, ביחס לגיל, מין וכו'.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי פרטי
    לוברבאום מרים
    12/06/2013

אני בת 64 אין לי ביטוח סיעודי חוץ מהביטוח המשלים של הכללית. ברצוני לרכוש ביטוח שיכלול גם מצב סיעודי וגם תרופות שאינן נכללות בסל הבריאות הביטוח המשתלם שיהיה ללא הגבלת זמן שלא כמו בחברת דיקלה . אשמח לקבל את המלצתך. בתודה מרים

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סיעודי פרטי

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי פרטי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    12/06/2013

מרים שלום,

ביטוח סיעודי וביטוח המעניק כיסוי לתרופות, הם שני מוצרים שונים.
    למיטב ידיעתי, רק בחברת מגדל ניתן לרכוש ביטוח לתרופות בלבד (או שניתן היה בעבר).
    כל החברות האחרות, מציעות כיסוי ביטוחי לתרופות, לצד השתלות איברים בחו"ל וטיפולים מיוחדים בחו"ל (כפוליסת מינימום).

באשר לביטוח הסיעודי - כיום, המוצר הסיעודי הנמכר בכל חברות הביטוח, הוא זהה.
    את יכולה לקבוע את סכום הפיצוי החודשי ואת תקופת תשלום תגמולי הביטוח.

אני מציעה שתפני לסוכן הביטוח שלך ותבקשי ממנו הצעות ממס' חברות.
    תרכשי את הביטוח הסיעודי, במקום האטרקטיבי ביותר מבחינת גובה הפרמיה.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי
    שרה
    07/06/2013

שלום.
    במסגרת מעבר מביטוח סיעודי קבוצתי לפרטי נשאלתי מספר שאלות שאינני יודעת מה לענות לחברת הביטוח שפניתי לצורך ביטוח סיעודי פרטי .
    אני לוקחת שנים תרופה בשם ואבן תלוי בלחץ הנפשי שאני נמצאת .
    לחברת הביטוח דיווחתי שאני לוקחת את התרופה וגם בכל המסמכים הרפואים כתוב שאני לוקחת את התרופה הזו ומטרתה לצורך הרגעה בלבד.
    חברת הביטוח שאולת אותי מה הסיבה שאני לוקחת את התרופה ואני שואלת האם לדווח להם שאני ניצולת שואה וכל דבר קטן מלחיץ אותי ואני זקוקה לתרופה הזו לצורך הרגעה .ולוקחת את הכדור לסירוגין רק שאני מרגישה לחוצה .
    אני חוששת לדווח להם שאני ניצולת שואה וזו הסיבה ללקיחת התרופה מהסיבה שלא יסכימו בגלל היותי נצולת שואה וכל דבר מלחיץ אותי ואני זקוקה לתרופה הזו .
    מה דעתך לדווח להם .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סיעודי

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    12/06/2013

שרה שלום,
    אינני מבינה מדוע את נידרשת למלא הצהרת בריאות, אם היית מבוטחת קודם לכן בביטוח סיעודי קבוצתי. המעבר לפוליסה הפרטית, אמור להתבצע תוך שמירה על רצף ביטוחי מלא וללא הליך חיתום.

אנא בדקי מדוע את נדרשת לדווח על מצב רפואי.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באמת צריך את זה???
    מאורי
    31/05/2013

היי אני רוצה לקנות ביטוח סיעודי פרטי אבל זה לא זול.

קופת חולים מציעה לי בפרמיה משתנה והסבירו לי שזה לא כדאי, כי עם העליה בתוחלת החיים הפרמיה של קופת חולים תעלה מאד, וזה יכול להגיע לסכום שלא נוכל לעמוד בו (אלף שקל בחודש) בגיל מבוגר.

הפוליסות הפרטיות עם הפרמיות הקבועות מציעות משהו בסדר גודל הזה:
    בשביל כיסוי של 10000 שח לחודש לכל החיים - עלות של כ-250-300 ש"ח לחודש + ערכי סילוק.

תכלס יש לי גם ספקות האם הביטוח הסיעודי באמת ישלם לי ביום מן הימים או שיחפשו דרכים להתחמק מתשלום.

האם מוצדק שאדם צעיר בן 30 ומשהו ישלם סכום כה גבוה כל חודש, או שסתם מפחידים אותנו ? (זה יוצא כמעט 2000 בשנה כפול 40-50 שנה. המון)

אני זוכר שסבתא שלי היתה סיעודית בלי שום ביטוח ואיכשהו הסתדרה על בית חולים טוב בסוף, משהו דרך קופת חולים או המדינה ...

לקביעת תור
    סגירה
    באמת צריך את זה???

הוספת תגובה

• באמת צריך את זה??? - תגובה

מאיה יעקוביאן
    02/06/2013

מאורי שלום,

מקרה סיעודי, יחול לקרות לכל אחד ובכל גיל ועל כן, יש חשיבות גדולה לרכוש ביטוח סיעודי אפילו לילדים.

אם ברצונך לבטח את עצמך על סכום של 10,000 ש"ח, אני מציעה לך לרכוש תחילה ביטוח סיעודי באמצעות קופ"ח ואח"כ לרכוש 2 ביטוחים סיעודיים פרטיים:

1. ביטוח עם תקופת המתנה מינימאלית על סכום של 4,000-5,000 ש"ח למשך 60 חודשים, בכדי שישלים את הפוליסה הסיעודית של קופ"ח.
    2. ביטוח עם תקופת המתנה של 60 חודשים על סכום של 10,000 ש"ח לכל החיים.

כך, תוכל להוזיל משמעותית את הפרמיה.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לדווח על משהו קטן בהצהרת בריא
    בתי
    31/05/2013

אם שכחתי לדווח על משהו קטנטן בהצהרת בריאות (הוצאת ציסטה לא סרטנית קטנטנה במסגרת הליך קוסמטי ) , זה משהו שיכול לדפוק אותי בעתיד במקרה ביטוח , או שיש גבול לשטויות שחברות הביטוח טוענות ?

כי הרי כל בר דעת מבין שאין שום קשר בין מצב סיעודי בגיל מתקדם עקב מחלת זיקנה, לבין ציסטה קוסמטית קטנה בגיל 25 שה"ניתוח" להוציא אותה נמשך משהו כמו 10-15 דקות בקופת חולים, והיה אירוע מאד שולי בחייו של המבוטח .

(באמת ששכחתי בתום לב מוחלט. ונזכרתי בזה רק אחרי שבמקרה מצאתי איזה טופס ישן מהבדיקה ההיא מלפני מספר שנים כשעשיתי סדר בניירת )

לרוץ לדווח גם על זה או שאני ממש מגזים ?

הוספת תגובה

• שכחתי לדווח על משהו קטן בהצהרת בריא - תגובה

מאיה יעקוביאן
    02/06/2013

בתי שלום,

המלצתי היא לדווח לחברת הביטוח.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייג "ספורט מסוכן"
    ליז
    29/05/2013

שלום.
    בפוליסה סיעודית שרכשתי, בסעיף של הגבלת אחריות המבטח בין שאר הסייגים קיים סייג בנוסח "ספורט מסוכן" - ממש ככה בשתי המילים ללא כל פירוט. פניתי לסוכן הביטוח שכנראה פנה לחברת הביטוח, ביקשתי לפרט את הסעיף, שכן זה נראה לי סעיף בעייתי שהמבטחת עלולה לנצל כדי להתנער מאחריות (לדוגמה לטעון כי גם רכיבה תמיתה באופניים זה ספורט מסוכן). קיבלתי תשובה בנוסח הבא: "הכוונה לספורט אתגרי ובספורט אקסטרים (גלישה, דאיה, רחיפה, צניחה, גלישה וכיו"ב)". עדיין מפריע לי הקטע של "וכיו"ב"". אני חושבת כי חייבים לפרט מה בדיוק מחריגים בכדי שזה יהיה ברור וחד-משמעי. האם אני צודקת או שאני סתם פרנואידית? ואם אני צודקת, האם אפשר לחייב את המבטחת לתת פירוט מדויק? איך? לפנות למפקח על ביטוח?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סייג "ספורט מסוכן"

הוספת תגובה

• סייג "ספורט מסוכן" - תגובה

מאיה יעקוביאן
    29/05/2013

ליז שלום,
    יש סוגים רבים ותתי סוגים של ספורט אתגרי ואקסטרים,
    מעת לעת גם מתפתחים סוגים חדשים.
    לא סביר שחברת הביטוח תיתן רשימה סגורה לתחום זה ואולם, מהדוגמאות את יכולה לראות שיש מחנה משותף בין הדברים.

אני מאמינה שניתן להסתפק בהבהרת החברה.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה