מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטוח סיעודי ומגבלה רפואיתטל01/06/2011
בעלי מבוטח בקופת חוים כללית שרצינו לעשות לו ביטוח סיעודי הם סירבו בגלל שהוא נשא של היפטיטיס בי מה עלינו לעשות כעת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי ומגבלה רפואית - תגובה
עו"ד אייל פייפר01/06/2011יש לפנות לחברות ביטוח אחרות ולבצע חיתום רפואי.
אולי הם יקבלות את בעלך לביטוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודיאבי01/06/2011
אימי היתה מבוטחת בביטוח סיעודי קבוצתי עד סוף החודש הקודם.
קיבלנו הודעה על סיום תקופת הביטוח ואי חידושו.
האם עדיין, היא יכולה להגיש תביעה על מקרה ביטוח שחל במהלך תקופת הביטוח גם עכשיו לאחר מוד פקיעת הביטוח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי - תגובה
מאיה יעקוביאן01/06/2011אבי שלום,
ניתן להגיש תביעה בגין מקרה ביטוח שאירע במהלך תקופת הביטוח הקבוצתי, עד 3 שנים מהמועד בו אירע מקרה הביטוח.
ניתן להגיש את התביעה כאמור, גם אם הביטוח הקבוצתי הסתיים ולא חודש.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי - תגובה
עו"ד אייל פייפר01/06/2011אכן ניתן להגיש תביעה גם לאחר תום תקופת הביטוח, אולם על מקרה הביטוח לקרות בתוך תקופת הביטוח.
אולם הנך מגיש את התביעה תוך שיהוי ניכר, חברת הביטוח עלולה לטעון כי נגרם לה בבירור חבותה ולדחות רק מהטעם הזה את התביעה.
בכל מקרה, הייתי ממליץ להגיש תביעה. אם חברת הביטוח תטען לשיהוי, קיימים דרכים להתמודד עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי
אבי01/06/2011ראשית, תודה רבה על תגובתכם המהירה.
שאלה נוספת קשורה לסיום הביטוח הקבוצתי.
אימי קבלה הצעה להמשיך את הסכם הביטוח הקבוצתי עם אותם תנאים באופן אישי.
היתרון הוא בזה שאין צורך בחתימה על הצהרת בריאות
אימי בת 86 ובהתאם לטבלת הפרמיה היא אינה מופיע בה.
התשלום המבוקש עבור המשך הביטוח כ- 860 ש"ח. סכום גבוה מאד ביחס לתשלום שהיא שילמה בעבר בהסכם הקבוצתי.
התשלום עבור מיקרה הביטוח יהייה 3000 ש"ח למשך 3 שנים.
האם אתם ממליצים להמשיך את הביטוח הנ"ל למרות העלות הגבוהה שדורשים מימנה.
שוב תודה מראש
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי - תגובה
עו"ד אייל פייפר01/06/2011לאור גילה המתקדם של אמך הייתי ממשיך את הביטוח.
במקביל הייתי פועל בו זמנית להגשת תביעה מול חברת הביטוח.
זכור- ככל שמשתהים בהגשת התביעה, חברת הביטוח עלולה לדחות את התביעה מהטעם הזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי - תגובה
מאיה יעקוביאן01/06/2011אבי שלום,
אני מתארת לעצמי שמדובר בביטוח הסיעוד הקבוצתי לגמלאי קרן מקפת...
ביטוח זה הסתיים וכל המבוטחים בו זכאים לעבור ברצף ביטוחי לביטוחי הפרט של חברת "כלל בריאות".
חשוב לציין כי זו ההזדמנות היחידה שיש לרבים מהמבוטחים בקרן להמשיך ולהיות מבוטחים בביטוח סיעודי, שכן, באף חברת ביטוח לא יצרפו מבוטחים בגילאים אלו וודאי שלא ללא הצהרות בריאות...
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור הצהרת הבריאות ע"י חברת הביטוחמניעת ויכוחים29/05/2011
שלום רב,
אבקש לברר האם במקרים חריגים חברת ביטוח עשויה להסכים לאשר את הצהרת הבריאות (במועד ההצטרפות לביטוח בריאות/סיעוד וכד'), באופן שיבטיח מניעת ויכוחים עתידיים במידה ויתרחש אירוע ביטוחי (כלומר באופן שיבטיח את תשלום תגמולי הביטוח ע"י חברת הביטוח ללא כל בדיקות נוספות תנאים ומגבלות), למשל במקרה ולהצהרת הבריאות יצורף דו"ח ממצה ומקיף מטעם קופת החולים המפרט את מצבו הרפואי של המבוטח בכל (!) התחומים הרפואיים הרלבנטיים, ניתוחים/אשפוזים שעבר וכיו"ב,
אודה לתשובה מפורטת ומנומקת ככל הניתן,
בתודה מראש ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור הצהרת הבריאות ע"י חברת הביטוח - תגובה
עו"ד אייל פייפר29/05/2011ערב טוב,
מומלץ תמיד לצרף מרופא משפחה כל ההסטוריה הרפואית בטרם עריכת הביטוח.
צירוף ההסיטוריה הרפואית יצמצם במידת האפשר את הויכוחים העתידים מול חברת הביטוח במקרה של תביעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודי דקלהצ'ין24/05/2011
אמי נפטרה השבוע היתה חולת אלצהיימר מסתבר שהיה לה ביטוח סיעודי שלא מומש
האם ניתן לתבוע בדיעבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי דקלה - תגובה
מאיה יעקוביאן24/05/2011צ'ין שלום,
ניתן להגיש תביעה עד 3 שנים רטרואקטיבית, שכן, לאחר 3 שנים חל חוק ההתיישנות.
הנני ממליצה לכם להזדרז ולהגיש את התביעה.
לרשותכם תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח סיעודי דקלה - תגובה
עו"ד אייל פייפר24/05/2011שלום רב ,
עקרונית על פי הפוליסה משעה שקרה מקרה הביטוח על המבוטח להודיע לחברת הביטוח מיד לאחר שנודע לו על מקרה הביטוח.
בד"כ אם תגיש תביעה להכרה בדיעבד חברת הביטוח עשויה לדחות את התביעה רק מהטעם הזה בלבד.
אופן ההכרה הוא עד 3 שנים מיום קרות מקרה הביטוח.
יחד עם זאת, הייתי ממליץ לנסות ולהגיש פנייה מסודרת לחברת הביטוח בדואר רשום.
אם חברת הביטוח תדחה את התביעה, תוכל לערער על החלטתה ולהגיש תביעה משפטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנת הפוליסהאירה23/05/2011
שלום.
אבקש אם ניתן להסביר לי משפט מהפוליסה שאני מבוטחת בביטוח קבוצתי:
"למען הסר ספק הפוליסה מכסה תאונות דרכים במקרה של נכות צמיתה , חלקית עקב תאונה וזאת עד לגבול אחריות של עד 50% מהסכום הנקוב בטבלה "
בטבלה רשום שסכום הכסוי בנכות חלקית תמידית מתאונה הוא 575000 ש"ח , האם אני מבינה שבמקרה של נכות עקב תאונת דרכים אני מכוסה רק בחצי מסכום זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת הפוליסה - תגובה
עו"ד אייל פייפר23/05/2011אכן כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות לחו"ליוסי21/05/2011
אנחנו נוסעים משפחה עם 3 ילדים לארה"ב לשנה לקליפורניה. מי יכול להמליץ על ביטוח לחו"ל המתאים למשפחה? קיבלתי מהראל הצעה לביטוח נוסעים לשנה. העלות לכל אירוע בריאותי (רופא +תרופות) הינו 50 USD השתתפות עצמית. במקרה של אשפוז - אין השתתפות עצמית. הגם שהעלות השתתפות עצמית גבוהה למקרים אלו נראה שהעלות הנמוכה של הביטוח (כ- 2500 USD לכל המשפחה) יכולה בסופו של דבר לפצות על הוצאות של רפואה יומיומית. האמנם? יש למישהו ניסיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות לחו"ל - תגובה
רוני אשכנזי22/05/2011שלום יוסי,
חברה נוספת שנותנת מענה מצוין ל- RELOCATION הינה חברת דיויד שילד שמבטחת הרבה ישראלים בארה"ב לתקופות ארוכות.
הביטוח מתבצע באמצעות הפניקס. פנה אליהם קבל מחיר והשווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית תביעה בבטוח דקלהלי20/05/2011
שלום ותודה על המענה !
חברת הבטוח 'דקלה' מכירה בצורך הבריאותי שלי בנושא טיפול בוורידים, אך טוענת כי מכירה בדרכי טיפול מסוימים כגון: טיפול בליזר. ואינה מכירה בדרכי טיפול אחרות . האם ייתכן מצב כזה, שבו הצורך הבריאותי מוכר, אך כיסוי הטיפול מותנה בטיפולים מסוימים המוכרים ע"י הבטוח..? והרי הצורך הבריאותי של הלקוח הוא המכוון לדרך הטיפול. ( לא הגיוני שאטפל בדרך המוכרת ב'בטוח דקלה' אך אינה מתאימה עבור הצורך הבריאותי שלי...)
מה ניתן לעשות במצב הזה?
תודה
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית תביעה בבטוח דקלה - תגובה
עו"ד אייל פייפר20/05/2011שבת שלום,
חברת הביטוח יכולה להתנות תנאים לגבי אופן הפיצוי, שכן חוזה הביטוח הינו עסק כלכלי.
כעסק כלכלי חברת הביטוח מתנה את אופן הפיצוי וקובעת דרכי פיצוי על מנת לצמצם את הוצאותיה במקרה של תביעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח.רפואיגלי18/05/2011
אני.מבוטחת.דרך.מקום.עבודתי.לאחרונה.אובחנתי.במחלה.כרונית.שניקראת.
טרומ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטוזיס
גלי20/05/2011האם.המחלה.מוכרת.כמחלה.קשה?על.פי.דברי.הרופא.זו.מחלה.שמתנהגת.כמו.מחלה.ממ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרומבוציטוזיס - תגובה
עו"ד אייל פייפר20/05/2011שבת שלום,
לא הצלחתי להבין את שאלתיך.
האם כוונתך היא כי המחלה ממנה את סובלת מוכרת כמחלה לפי חוק הביטוח לאומי?
או לחלופין האם כוונתך כי המחלה ממנה הנך סובלת מוכרת על ידי הביטוח כמחלה קשה? על מנת לענות לך תשובה לשאלה זו אבקש לדעת את שם חברת הביטוח שבך הנך מבוטחת ואת סוג הפוליסה.
לשרותך.
אייל פייפר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
גלי21/05/2011יש.לי.דרך.העבודה.ביטוח.בריאות.בהראל(של.עובדי.בלל).ביטוח.ריסק+מאבק.בסרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה. - תגובה
עו"ד אייל פייפר21/05/2011שבת שלום,
מדובר במחלה קשורה לכלי הדם- מחללה הגורמת להווצרות קרישי דם.
פוליסות מחלות קשות בדרך כלל מפצות בעיקר בגין מחלות כבד, לב, סרטן.
לא הצלחתי לאתר את הפוליסה של עובדי בלל.
יחד עם זאת,הייתי מציע לך לבדוק את תנאי הפוליסה הקולקטיבית במחלקת התביעות של הראל, ובמידת בצורך להגיש תביעה.
הטלפון של המרכזיה של הראל הוא 03-7547777, ויש לבקש את מחלקת תביעות שמטפלת בעובדי בלל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גלי21/05/2011למיטב.הבנתי.זו.מחלה.שקיימת.במח.העצם.כלומר.הטסיות.מתרבות.ללא.סיבה.
כמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עו"ד אייל פייפר22/05/2011הייתי פונה לחברת הביטוח עם המסמכים הרפואים ומגיש תביעה.
עניין אחר שצריך לשים דגש עליו הוא האם המחלה הייתה קיימת טרם הצטרפותך לביטוח, אז חברת הביטוח עלולה לדחות את התביעה אם המחלה התגלתה עובר להצטרפותךך לביטוח.
לשירותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיתוי הפעלת ביטוח סיעודי
ביטוח סיעודי18/05/2011אני מודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עיתוי הפעלת ב. סיעודיביטוח סיעודי17/05/2011
שלום,
אבקש לברר לגבי חולה סיעודי המבוטח בביטוח סיעודי של קופת חולים,החולה מצוי כבר במצב סיעודי ובליווי מטפלת זרה צמודה בביתו.
כידוע ההשתתפות של הביטוח הסיעודי כאשר החולה בתוך הבית היא כמחצית מההשתתפות במקרה של אישפוז במוסד מחוץ לבית,
אבקש לברר מה הקריטריונים להחלטה האם רצוי להפעיל מיידית את הביטוח הסיעודי (ולהסתפק כאמור בתגמולי סיעוד מופחתים כדי מחצית) או להמתין למועד בו יהיה הכרח לאשפז החולה במוסד מתאים ורק אז להפעיל את הביטוח הסיעודי,
יש לציין שתגמולי הביטוח הסיעודי הם לתקופה של 5 שנים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על מקרה ביטוח
עו"ד אייל פייפר17/05/2011שלום רב,
ראשית, לא ציינת באיזה קופת חולים הנך מבוטח.
שנית, בחוק חוזה ביטוח קיימת על המבוטח חובה להודיע על מקרה הביטוח מיד לאחר שאירע מקרה הביטוח,היות החולה במצב סיעודי מזכה בהתאם לתנאי הפוליסה.
על כן הייתי מודיע לחברת הביטוח מיידית על קרות מקרה הביטוח.
ראה את החוק:
22. קרה מקרה הביטוח, על המבוטח להודיע על כך למבטח מיד לאחר שנודע לו, ועל המוטב להודיע למבטח, מיד לאחר שנודע לו, על קרות המקרה ועל זכותו לתגמולי הביטוח; מתן הודעה מאת אחד מאלה משחרר את השני מחובתו.
לשירותך,
אייל פייפר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,מדובר בביטוח סיעודי של קופ"ח..
ביטוח סיעודי17/05/2011מכבי,
הסיבה להתלבטות הייתה שהביטוח הסיעודי מוגבל ל-5 שנים ואם יהיה צורך לאשפז את החולה במוסד סיעודי 5 שנים לאחר הפעלת הביטוח הסיעודי, הרי שלא תהיה כבר זכאות לתגמולי סיעוד (וזאת בזמן שעלות האישפוז במוסד חיצוני עשויה להגיע לכ-20,000 ש"ח לחודש) מאחר והזכאות תסתיים לאחר 5 שנים של קבלת תגמולי ביטוח סיעודי מופחתים בסך של כ-5,000 ש"ח לחודש (בגין התקופה בה החולה הסיעודי היה בביתו),
אודה לקבלת הבהקים ופרמטרים עיקריים לצורך קבלת החלטה מושכלת ככל הניתן בנסיבות ובאילוצים הקיימים,
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,מדובר בביטוח סיעודי של קופ"ח.. - תגובה
עו"ד אייל פייפר17/05/2011שלום רב,
בכל מקרה יש להודיע לחברת הביטוח על קרות מקרה הביטוח הסיעודי בהקדם.
אולם אם הנך מעוניינת שלא להפעיל את הביטוח, את יכולה להודיע לחברת הביטוח, כי את שומרת על זכותך לתבוע את זכויתויו של החולה במועד מאוחר יותר.
יחד עם זאת, אם תבחרי שלא להגיש תביעה, את צריכה לקחת בחשבון כי החולה הסיעודי חו"ח ילך לעולמו, הרי שלא תהיה זכאית לשום דבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת ביטוח סיעודיגדי15/05/2011
שלום.
אני מבוטחת בביטוח סיעודי באופן קבוצתי במקום עבודתי .
לאחרונה החלטתי להרחיב את היחידות בהן אני מכוסה והתבקשתי למלא הצהרת בריאות .
חברת הביטוח הסכימה להגדיל לי את הכסויים כל זמן שאני בביטוח הקבוצתי אבל כשאעבור לביטוח הפרטי כשאעזוב את העבודה אצטרך להוסיף תשלום של 50% בגלל בעיה רפואית קיימת .
שאלתי היא : האם לחברת הביטוח מותר להגדיל את הפרמיה על בעיה רפואית קיימת שלא הוחרגה בביטוח הקבוצתי ובמיוחד שהם ידעו על כך כשמדובר על אותה תוכנית כפי שהייתי מבוטח בקבוצתי ?
הטענה של חברת הביטוח היא שבאישור התנאים הראשוני לא ניתנה התייחסות חיתומית לבעיה הרפואית והיא ניתנה ברגע שביקשתי הגדלה בגלל ההצהרת הבריאות שלא הייתה שונה מההצהרה הראשונה לפני בקשתי להגדלת הכסויים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת ביטוח סיעודי - תגובה
מאיה יעקוביאן16/05/2011גליה שלום,
בכדי לענות לשאלתך, יש לקרוא את תנאי הפוליסה הקבוצתית ולהבין את המסגרת לרכישת ההרחבות.
אשמח לסייע לך במידה ותרצי.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרגהדורון מיינרט15/05/2011
שלום, בשתיפוליסות שבדקתי מופיע שיש הגבלת זמן לגבי החרגה. אחרי שנה לכאורה ההחרגה לא תקפה. הנוסח הוא כזה:
"החברה לא תהא אחראית ולא תהא חייבת לשלם תגמולי ביטוח בגין מקרה ביטוח כולו או מקצתו
בכל אחד מהמקרים הבאים:
3.1 מקרה ביטוח שגורם ממשי לו היה מהלך רגיל של מצב רפואי קודם דהיינו; מערכת נסיבות רפואיות שאובחנו במוטב לפני מועד הצטרפותו לביטוח, לרבות בשל מחלה או תאונה; לעניין זה, "אובחנו במוטב" – בדרך של אבחנה רפואית מתועדת, או בתהליך של אבחון רפואי מתועד שהתקיים בששת החודשים שקדמו למועד ההצטרפות לביטוח. חריג זה יהא מוגבל בזמן עפ"י גיל המוטב בעת תחילת תקופת הביטוח כדלקמן:
א. פחות מ- 65 שנים – החריג יהיה תקף לתקופה שלא תעלה על שנה אחת מתחילת
תקופת הביטוח...."
השאלה: האם זה אומר שאחרי שנה ההחרגה לא תקפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגה - תגובה
עו"ד אייל פייפר15/05/2011בוקר טוב,
מדובר בסייג למצב רפואי קודם.
הסייג נכנס לפוליסות בעקבות פוליסות קולקטיביות/קבוצתיות.
מטרת הסייג היא דווקא להגן על מבוטחים שסבלו מבעיות רפואיות קודמות בטרם הצטרפותן לפוליסה, ולכן למבוטחים שגילם מתחת לגיל 65, תהיה תקופת הכשרה של 6 חודשים שבגינם לא יינתן להם כיסוי ביטוחי אם יקרה מקרה ביטוח בעקבות מחלה קודמת, ולמבוטחים שגילם עולה על 65, תהיה תקופת הכשרה של 12 חודשים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל לא הבנתי
דורון מיינרט17/05/2011תודה, אבל לא ממש הבנתי. האם זה אומר שאם הצהרתי על מחלה מסויימת בשאלון ההצטרפות אז במשך שנה לא ישפו אותי על ההשלכות שלה ולאחר שנה כן ישפו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחרגה - תגובה
עו"ד אייל פייפר17/05/2011בוקר טוב,
זה אומר שאם קרה מקרה הביטוח במהלך תקופת האכשרה, כלומר: הייתה קיימת בעייה רפואית קודמת בטרם עריכת הביטוח שממנה סבל המבוטח, והבעייה התעוררה במהלך תקופת האכשרה, לא יהיה כיסוי ביטוח בגין המחלה.
מאידך, כל מקרה ביטוח שקורה לאחר תקופת האכשרה(6 חודשים/12 חודשים) יהיה מכוסה, גם אם מדובר בעייה רפואית קודמת שממנה סבל המבוטחטרם הצטרפותו לביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח סיעודיזיו14/05/2011
אימי בת 65 ,לפני שנים רבות נקבע לה מבטוח לאומי נכות בשל מחלת הפוליו.
כיום היא מתפקדת תיפקוד מלא כולל הליכה עבודות שונות וכו'
היכן ניתן למצוא לה ביטוח סיעודי לשארית חייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי - תגובה
עו"ד אייל פייפר15/05/2011ערב טוב,
במצבה הנוכחי של אמך, הייתי מבקש לבצע חיתום רפואי במספר רב של חברות ביטוח, כגון: דקלה, מנורה, פניקס, אליהו, הראל, כלל, ולראות איזה מבין חברות הביטוח תסכים לבטח את אמך, אם בכלל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח נסיעות לחו"ל - מצב רפואי מורכמיטל10/05/2011
שלום רב,
ביתי אמורה להצטרף אלינו לנסיעה לארה"ב. זמן הנסיעה 6 שבועות.
באמצע מרץ עברה ניתוח להחלפת מסתם.
במהלך התקופה מאז הניתוח במצב רפואי יציב, ללא אשפוזים או אירועים מיוחדים לאחר הניתוח.
הנסיעה אמורה להיות בחודש יולי כלומר 4 חודשים לאחר האשפוז.
בשיחה עם קופ"ח כללית הבנתי שבמצב כזה ניתן להפעיל פוליסה של כללית חיתומית של כלל
מספר שאלות:
1. האם להערכתך ולאור הידע שלך יש סיכוי גבוה לאפשרות שלא יבטחו או יתנו כיסוי הולם במידה ותהיה החמרה בחו"ל
2. מה העלויות של ביטוח כזה - בערך..
3. האם יש חברה אחרת שניתן לבדוק בה שיכולה לתת תשובה שונה במידה ונקבל תשובה שלילית
4. הבנתי מכלל שעלינו לפנות שבועיים לפני הנסיעה עם המכתבים המתאימים-מאוד בעייתי מבחינת ביטול טיסה והחלטות לגבי השהות בארה"ב וטיולים שם לדעת תשובה רק כשבועיים לפני הנסיעה..
אשמח ואודה לתובנות מצידך!
בברכה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח נסיעות לחו"ל - מצב רפואי מורכ - תגובה
מאיה יעקוביאן11/05/2011מיטל שלום,
מרבית חברות הביטוח מכסות "מצב רפואי קודם" רק אם האירוע ו/או הניתוח, אירע לפחות 6 חודשים לפני הנסיעה לחו"ל.
יחד עם זאת, למיטב זכרוני, לחברת הביטוח הראל, יש פוליסה המכסה מחלת לב קודמת, גם אם האירוע אירע במהלך 6 החודשים שקדמו לנסיעה, בתנאים מגבילים.
אני ממליצה לך לבדוק בחברת הראל ובחברות ביטוח נוספות. ייתכן ותמצאו מענה ביטוחי מתאים יותר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיטל11/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות בתלוש משכורתאילנה08/05/2011
שלום לכם
יש שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן ומקווה שתוכלו לעזור לי..
מדוע ביטוח הבריאות שיורד מהמשכורת הוא באחוזים ולא כסכום קבוע?
ז"א מדוע בנאדם שמקבל משכורת מאוד גבוהה צריך לשלם ביטוח בריאות הרבה יותר גבוה מבעל משכורת נמוכה?
אציין כי דעתי האישית היא שאם תבוצע בדיקה סטטיסטית יימצא בה כי דווקא אלה המקבלים משכורות נמוכות הם אלו הזקוקים לשירותי הבריאות הציבוריים ובעלי המשכורות הגבוהות במקרה הצורך בוחרים הרבה פעמים לפנות דווקא לשירות הרפואה הפרטית ולשלם עבור ביטוחים משלימים למיניהם !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות בתלוש משכורת - תגובה
מאיה יעקוביאן08/05/2011שש שלום,
אתה צודק ב- 100%. יחד עם זאת, החוק הוא זה הקובע כי מס הבריאות, בדיוק כמו הביטוח הלאומי ומס ההכנסה, יגזרו ב- %...
בין אם תשלם מס בריאות נמוך ובין אם גובהה, בעת הצורך תהיה זכאי לאותו השירות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח בריאות בתלוש משכורת - תגובה
עו"ד אייל פייפר08/05/2011החקיקה קובעת כי תשלום המיסים נעשה באופן פרוגרסיבי, כלומר בהתאם להכנסותיו של המבוטח, הדבר נועד להוביל למצב שבו מבוטחים בעלי שכר גבוה יסבסדו את המבוטחים בעלי השכר הנמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות..והצעה.
בש09/05/2011אני מאוד מודה לכם על התשובות הענייניות והמהירות.
לגבי ביטוח לאומי זה ברור הגיוני שזה ייגזר באופן יחסי כי בסופו של דבר אם חס וחלילה עוברים תאונת עבודה למשל אז משלמים קצבה בגובה יחסי למשכורת. או למשל הקצבה ליולדת כנ"ל. באותו אופן העשירים ממנים את העניים אך במקרה הצורך הם גם נהנים מהשירות.
למה אף פעם אנשים לא מחו על אופן גזירת ביטוח הבריאות, ואולי יש דרך להתחיל את השינוי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לקופ"ח מכבי מכלליתריבה07/05/2011
אני בת 45 חברת קופ"ח כללית יש לי ביטוח סיעודי ופלטיניום.
אני מעוניינת לעבור לקופ"ח מכבי עד ה15.5
שאלתי:
הבנתי שבטוח הסעודי "לא עובר איתי" ועלי להתחיל הכל מהתחלה. האם הביטוח הסיעודי יכול להחליט לא לבטח אותי בהנחה שיש לי משקל יתר?
איפה אני מבררת את הפרטים החשובים הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לקופ"ח מכבי מכללית - תגובה
עו"ד אייל פייפר07/05/2011יש לערוך בירור מול קופת חולים מכבי, ולבדוק האם קופת החולים שומרת על הרצף הביטוחי שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)