פורום ביטוח בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח סיעודי כפול
    יניב
    21/02/2011

שלום
    אבא שלי בן 82, גימלאי בזק, יש לו תכנית לגמלאים דרך "דקלה"- " פוליסת משלים לגמלאי", תקופת תשלום תגמולי הביטוח היא : 30 חודשים.

ביררתי בכללית מושלם האם אפשר לצרף אותו גם כן לתכנית הסיעודית שלהם בגילו שלו ואמרו שכן רק שהוא צריך לחתום על טופס הצהרת בריאות ושרופא יגיע לבדוק אותו.

התכנית של הכללית מושלם היא גם של "דקלה" והיא אטרקטיבית היא למשך 6 שנים בכיסוי של 80% מההוצאות במקרה של צורך סיעודי.

אבא שלי בנאדם בריא ביום יום ואני בטוח שיאשרו לו .
    השאלה שלי האם יש בעיה עם שני הביטוחים שהם בחברת דיקלה, אין התנגשות בינהם ? האם אם משהו יקרה , אבי יקבל תגמולים משתי הפוליסות, או שאוכל לתבוע דרך הפוליסה הראשונה וכשתסתיים אפעיל את השנייה.
    אני לא ממש מבין ולא רוצה לגרום לאבא שלי לשלם סתם על שתי תכניות כשאוכל לקבל אותו הדבר מאחת בעצם.
    דיברתי עם שתי נשים שאחת היא מדקלה והשניה ממוקד דקלה של כללית מושלם ושתיהן אמרו לי משהו אחר, אחת אמרה שאם יהיו שני ביטוחים ובמקרה הצורך לא אוכל לקבל את מלוא הכסף כי יש קיזוזים בין הפוליסות וגובה של עד סכום מסויים אבל אוכל להפעיל פוליסה אחת לשנתיים וחצי ואז את השניה לשש שנים.
    והשניה מכללית מושלם אמרה לי שאוכל לקבל תגמולים משתי הפוליסות בלי בעיות.
    אז אני לא ממש מבין.
    אשמח אם תעשי לי סדר בדברים.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סיעודי כפול

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי כפול - תגובה

מאיה יעקוביאן
    21/02/2011

יניב שלום,
    ישנן פוליסות סיעודיות על בסיס פיצוי, אשר ניתן לצבור ללא קיזוז
    וישנן פוליסות על בסיס שיפוי, אשר בהן עלול להתבצע קיזוז במקרה שההוצאה הכספית של המבוטח, נמוכה מסכום תגמולי הביטוח בשתי הפוליסות גם יחד.
    ישנם ביטוחים סיעודיים המעניקים פיצוי לאחר תקופת המתנה קצרה (30-90 ימים)
    וישנם ביטוחים בהם תקופת ההמתנה היא 36 חודשים או 60 חודשים וניתן לנצלן רק בתום תקופת ההמתנה.

בכדי להבין את הכיסוי הביטוחי הקיים ואם נדרש ביטוח נוסף, יש לעיין בתנאי הפוליסות.

אשמח לסייע לך במידה ותרצה.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח רפואי + סיעודי
    ד
    19/02/2011

שלום רב,

אני בת 59, וימלאו לי 60 באוגוסט.

כיום מבוטחת בביטוח מושלם של הכללית,
    טרם ביטחתי את עצמי בביטוח סיעודי.

אני סובלת ממס' מחלות אטואמיון:
    פיברומאלגיה, רנו, קרסט, תסמונת עייפות הכרונית.

כתוצאה מכל המחלות יש לי 49% נכות רפואית.

הייתי מעוניינת לדעת האם הביטוח הנוכחי הוא המספק ביותר עבורי? או שיש הצורך לשדרג אותו למסלולי הפלטיניום. כמו כן, האם הקופה בה אני נמצאת, היא הטובה ביותר עבורי?

בעניין הביטוח הסיעודי, אין לי את הכוחות והידע הדרושים על מנת לחקור את עניין זה לעומק. אני מבינה שיש סוגים רבים של ביטוחים סיעודיים ועל פניו עושה רושם שכל ביטוח סיעודי בין אם הוא דרך הקופה או באופן פרטי מקבל שירותים ודברים אחרים.

אודה לך , באם תוכל להמליץ לי, ולתת לי דגשים מה לבדוק, לבחון ולבחור בביטוח הסיעודי.

תודה מראש על עזרתך,
    אני מעדיפה להישאר באופן אנונימי, עמך הסליחה.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח רפואי + סיעודי

הוספת תגובה

• ביטוח רפואי + סיעודי - תגובה

רוני אשכנזי
    20/02/2011

שלום ד.
    קופות חולים הינן ספקיות שרות במסגרת סל הבריאות שמגיע לתושבי ישראל מכורח חוק הבריאות הממלכתי. כל הקופות אמורות לתת לנו האזרחים בדיוק את אותם השירותים הרפואיים הכלולים בסל. לפיכך המרכיב הדומיננטי בהחלטה איזו קופ"ח לבחור כספקית שרות - הינו איכות השרות הניתן וזמינותו לך. לאור האמור לעיל עליך לבדוק איזו קופה באיזור מגוריך נותנת את המענה הטוב ביותר למרכיב זה ולבחור בה.

לא ממליץ להרחיב לפלטינום מאחר והכיסויים הניתנים בו ברובם אינם רלוונטים עבורך.

לגבי הביטוח הסיעודי, אני בספק רב, לאור הרקע הרפואי שלך שיסכימו לבטח אותך בביטוח סיעודי. לפיכך אין זה משנה באם הביטוח יהיה דרך קופ"ח כללית בדקלה או בכל ביטוח סיעודי פרטי בחברת ביטוח - מי שיסכים לצרף אותך - תקפוץ מהר על העגלה וללא שהיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לדעת.
    תמי
    17/02/2011

לאחרונה הועבר בכנסת החוק לסיעוד. מה התועלת בביטוחים פרטיים כמו המושלמת, או בחברות ביטוח. אשמח באם יאירו את עיני.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לדעת.

הוספת תגובה

• רוצה לדעת. - תגובה

רוני אשכנזי
    20/02/2011

שלום תמי,
    יש להפריד בין ביטוחי בריאות לביטוחי סיעוד.
    המושלם או מושלמת כפי שקראת לו הינו ביטוח בריאות ולא סיעוד ובא כרובד ביטוחי נוסף מעל סל הבריאות הממלכתי, משמע - בא לתת כיסויים ביטוחיים נוספים שאינם כלולים בסל.
    למרות שקיים סל הבריאות כרובד ראשון, והשב"נים (ביטוחים משלימים) של הקופות כרובד ביטוחי שני, עדיין יש צורך בביטוחי בריאות פרטיים בחברות ביטוח כרובד שלישי שנותן מענה לאותם צרכים בריאותיים שאינם מקבלים מענה כלל בשני הרבדים הראשונים, או שהמענה לוקה בחסר רב.

חוק הסיעוד טרם עבר בכנסת וצריך להמתין בסבלנות עד שהחקיקה תסתיים - אם וכאשר. כאשר החקיקה תסתיים ויהיה ברור לחלוטין מה החוק מקנה לנו האזרחים, אזי יהיה ניתן לבדוק האם זה עונה לצרכים שלנו בצורה אופטימאלית ובמידה ולא, איך ביטוחי הסיעוד באמצעות הקופות וחברות הביטוח משתלבות למתן מענה אופטימאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה + תאונה ברכב
    פלפלת
    15/02/2011

שלום , לפני כמה שנים עברתי תאונה היו לי כמה ימים כאבי גב ,ולאחר מכן הכאב חלף אך מדי פעם חזרו הכאבים תבעתי את חברת הביטוח וקיבלתי פיצוי קטן וחתמתי שאין ולא יהיו לי תביעות. אחרי התאונה הזו עשיתי עוד 2 תאונות שרכב פגע בי מאחור ושוב היו לי כאבי גב וחלפו עשיתי צילום לא גילו דבר. אך הכאב אחרי כמה זמן חזר שוב, לפני כשנה נפלתי בעבודה וכתוצאה מהנפילה קיבלתי מכה חזקה בגב ושוב היו לי כאבים כמה ימים עשיתי פיזיוטרפיה, כך שהכאב הולך וחוזר עד היום. היום אני סובלת מכאבים חזקים ואף עשיתי סיטי וגילו שיש לי פריצת דיסק. היום אני בקושי מתפקדת. (בזמנו כשנפלתי הגשתי את הניירת לביטוח לאומי על תאונה העבודה והוא הכיר בזה, לא הגשתי שום תביעה) שאלתי , למי אני יכולה להגיש תביעה האם לחברת הביטוח על התאונות של הרכב או על תאונה העבודה ? האם לא יכולה להיות לי בעיה עם זה שזה כמה מקרים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה + תאונה ברכב

הוספת תגובה

• תאונת עבודה + תאונה ברכב - תגובה

מאיה יעקוביאן
    15/02/2011

שלום רב,

בהנחה והתאונה הראשונה, הוכרה כתאונת עבודה כפי שאת מציינת, הרי שניתן להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות כיום בגין הנזק המצטבר שאירע.

אין לשלול את האפשרות שהביטוח הלאומי ינכה מהנכות המצטברת, אחוזים אשר משויכים על ידם לגורמים אחרים.

נשמח לעמוד לרשותך בבדיקת הנושא לעומקו.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעה מול הביטוח הלאומי- הכרה בנכות

אייל פייפר
    17/02/2011

ערב טוב,
    ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי בגין התאונה הראשונה רק במידה וקיימת חמרה בנזק בעקבות התאונה הראשונה.

ככלל, המוסד לביטוח אלומי אינו מכיר בנכות בעקבות פריצת דיסק עצמה, אלא המובד לביטוח לאומי מכיר בנכות עקב הגבלות בתנועה ו/או עקב נזק נוירולגי שנגרם בעקבות הפגיעה.

לעניין שתי התאונות הנוספות במידה ותבעת את חברת הביטוח וחתמת לחברת הביטוח על כתב ויתור בגינם, לא תהיה לך אפשרות לתבוע אותם בגין נזק שנגרם.

אם לא תבעת את חברת הביטוח בגין שתי התאונות האחרות, אף פעם לא מאוחר מידי ותמיד קיימת אפשרות להגיש תביעה לחברת הביטוח.
    לשרותך,
    אייל פייפר,עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על מתן התגובות

פלפלת
    20/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי בקופ"ח
    ענת
    14/02/2011

שלום רב,
    אני בת 33 ומזה מספר שנים משלמת עבור ביטוח סיעודי של קופ"ח.
    אני במאוחדת ויש לי כיסוי להכל (עדיף, שיא וסיעודי).
    שאלותיי הן:
    האם הסיעודי באמת נחוץ לי?
    מה קורה במידה ואחליט לבטל אותו? מה עם כל הכסף ששילמתי עבורו עד כה?
    האם אקבל החזר רטרואקטיבי?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סיעודי בקופ"ח

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי בקופ"ח - תגובה

מאיה יעקוביאן
    14/02/2011

ענת שלום,

אמנם מאוד נוח לנו לשייך מצב סיעודי לזיקנה, אך בפועל, מצב סיעודי, יכול לקרות לכל אחד ואחת מאתנו, בכל גיל, כתוצאה מתאונה או ממחלה
    ולכן, מומלץ לא לבטל את הפוליסה הסיעודית.
    במידה ותבטלי, הכסף ששילמת לא ישוב אלייך ולא יעמוד לרשותך בקרות מקרה ביטוח.
    הצטרפות מחודשת בעתיד לפוליסה הסיעודית, תהא כרוכה בהצהרת בריאות ובתקופת אכשרה.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצוי-החזר מחברת הבטוח
    עמי
    13/02/2011

שלום,
    אני מבוטח בכללית מושלם וגם בבטוח בריאות ניתוחית בבטוח הראל,
    אני אמור לעבור נתוח אבלציה בבית חולים ציבורי, נאמר לי שבמידה ואני אעבור את האבלציה בבית החולים הציבורי אני אקבל החזר מחברת הבטוח עד 50% משכר המנתח שהם כ 2000 ש"ח,
    הבטוח שיש לי בהראל כולל כיסוי שכר מנתח, חדר ניתוח ואשפוז, בברור שערכתי באסותא תמחרו לי את הניתוח בין 26-36 אלף ש"ח.
    במידה ואני אעבור את הניתוח באסותא ע"ח ביטוח הראל חברת הביטוח תשלם כ 26000 ש"ח לאסותא (בניקוי 1500 ש"ח השתתפות עצמית)
    אני יודע שיש מבוטחים המקבלים בסביבות 40-50 אחוז מעלות התשלום שהיה על חברת הביטוח לשלם.
    1) ברצוני לציין שאני מעוניין לבצע את הניתוח בבה"ח הצבורי
    2) נאמר לי שעלי למלא טופס בקשה לניתוח לחברת הביטוח המכיל פרטי רופא המנתח, המרכז הרפואי בו יבוצע הניתוח ומחיר הניתוח, נאמר לי שאחר פניייתי לחברת הביטוח , יפנה אלי נציג חברת הביטוח בהצעה לעשות את הניתוח ע"ח הבטוח המושלם תמורת כ 50 אחוז מהסכום שהיה על החברה לשלם
    3) כיצד עלי לנהוג ע"מ שהפיצוי/שיפוי שאני אקבל יהיה מקסימלי

בתודה מראש
    עמי

לקביעת תור
    סגירה
    פיצוי-החזר מחברת הבטוח

הוספת תגובה

• פיצוי-החזר מחברת הבטוח - תגובה

מאיה יעקוביאן
    14/02/2011

עמי שלום,

ישנן פוליסות שמפצות ב- 50% מההוצאות הנחסכות, אחרות מפצות ב- 50% משכר מנתח הסכם ויש כאלה המפצות בסכום מסוים בגין כל יום אשפוז.

מנגנון הפיצוי בגין ביצוע ניתוח בבי"ח ציבורי, כתוב בצורה מפורשת בפוליסה שלך
    ולכן, אני ממליצה לך לקרוא את הסעיף הרלוונטי ולדרוש מחברת הביטוח לפעול על-פיו.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עמי

תמי
    17/02/2011

עברתי את האבלציה פעמיים. אינני יודעת באיזה בית חולים אתה אמור לעבור את האבלציה. על כל פנים כדאי ורצוי לקרוא את הסכם הביטוח היטב עד כמה שאפשר. ואם צריך כמה פעמים כי הכל משתנה על פי קוצו של יוד. אם אתה יכול עם עו"ד המבין במשפט רפואי. אני מאחלת לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי 5
    מרדכי שביט
    13/02/2011

הציעו לאישתי 57 ביטוחים סיעודים:
    1- כלל ביטוח "הגנה עצמית פלוס" + "ביטוח תרופות והשתלות" 355 שח
    2 -הראל ביטוח "גולדן קאר מלא" 265 שקל

מה ההבדל בינהם? איזה מהם טובה יותר?

את מה כדאי לקחת? ולמה?
    איך כלל ביטוח? מה נתח השוק שלה בשוק הסיעודי?

בתודה
    מרדכי

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סיעודי 5

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי 5 - תגובה

מאיה יעקוביאן
    13/02/2011

מרדכי שלום,

ניתן לערוך השוואה בין ההצעות השונות, תוך התייחסות להיסטוריה הרפואית ולצרכים הביטוחיים של אשתך ושלך.
    במידה והנך מעוניין בשירות זה, נא צור עמי קשר טלפוני לתיאום פגישה.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי 3
    מרדכי שביט
    11/02/2011

בבחירת ביטוח סיעודי המחירים לביטוח סיעודי משלים בגיל צעיר זולים וככל שאתה מתבגר המחירים מתייקרים,למשל לאישתי בת 57 הציעו ביטוח סיעודי של הראל גולדן קאר משלים במחיר של 265 שקל עבור 5000 שקלים מה תהיה הפרמיה בגיל 60 70 80?
    מצאתי איזו טבלה של מחירים האם היא נכונה?

בתודה
    מרדכי

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח סיעודי 3

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי 3 - תגובה

מאיה יעקוביאן
    13/02/2011

מרדכי שלום,
    ניתן לרכוש ביטוחים סיעודיים במסלול פרמיה קבועה, במסלול פרמיה משתנה או במסלול פרמיה משולבת.
    אני מומליצה לך לפנות לסוכן הביטוח, לבקש ממנו אינפורמציה אודות מסלולי התשלום השונים וכן, לגבי גובה הפרמיה בעתיד.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בקופת חולים ללא יהודים
    סיגל
    10/02/2011

שלום רב,
    רציתי לבדוק מהן הזכויות של ביטוח בריאות לאישה לא יהודיה שנחשבת כתושבת ישראל ויש לה תעודת זהות כחולה עם ארבעה ילדים ונשואה ליהודי.

לפי בירור שנעשה בשיל אמרו לה שהיא חייבת לשלם 25% מהעלויות.

אודה על תגובתכם בהקדם האפשרי.

תודה
    סיגל

הוספת תגובה

• זכויות בקופת חולים ללא יהודים - תגובה

מאיה יעקוביאן
    10/02/2011

סיגל שלום,
    במידה ושאלתך מתייחסת לקופ"ח - אזרח ישראלי המוגדר כתושב ישראל, זכאי לקבלת מלוא השירותים עפ"י חוק הבריאות, בין אם הוא יהודי, נוצרי, מוסלמי או בן כל דת אחרת.

במידה ושאלתך מתייחסת לביטוחי בריאות פרטיים - גם כאן, אין תנאים אחרים לבעלי דתות אחרות.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התגובה המהירה

סיגל
    10/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת ביטוח סיעודי 2
    מרדכי שביט
    07/02/2011

בחירת ביטוח סיעודי - אני ואישתי מבוטחי מכבי זהב בני 59 57 +ביטוח משלים של כלל
    מציעים לנו
    1-תוכנית בריאות Basic של הראל 70 שקל לכל אחד
    2-golden care אפגרייד של הראל 5000 שח לחודש ודמי ביטוח 85 שקל לכל אחד
    האם זה מספיק לנו?.
    3- באיזה גיל להתחיל את הביטוחים הנ"ל?
    לי יש בעיה אני באכ"ע לאחר התקף לב קל מבטחים מגדל והביטוח הלאומי האם יסכימו לקבל אותי?

4-כמו כן עשינו ביטוח תאונות אישיות של aig כפול על 100000 שקל מה דעתכם האם זה ביטוח סביר או שיש להראל ביטוח טוב יותר?

.מה דעתכם
    מרדכי שביט

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת ביטוח סיעודי 2

הוספת תגובה

• בחירת ביטוח סיעודי 2 - תגובה

רוני אשכנזי
    08/02/2011

מרדכי שלום,
    בביטוח את המספיק אתה קובע בהתאם לצרכיך וליכולותיך הכספיות. תפקידי להציף את הנושאים החשובים הדורשים כיסוי ביטוחי, את ההחלטה מה לבטח, ובאיזה רמת כיסוי אתה צריך לקבל.
    לפיכך תוכנית BASIC של הראל היא אכן נותנת מענה ראוי לכיסוי קטסטרופות רפואיות.
    תוכנית GOLDEN CARE משלים של הראל נותנת כיסוי ביטוחי סיעודי לאחר תום תקופת הכיסוי הביטוחי במשלים של קופ"ח, אם פיצוי בסך 5,000 ש"ח מספיק זה אתם צריכים להחליט, כי אני לא בקיא ביכולת הכלכלית שלכם. אני יכול לומר ששהייה במוסד סיעודי פרטי ברמה טובה באיזור המרכז נע בין 12,000 ש"ח ל- 18,000 לחודש במוסדות המעולים. לגבי פרמיות, מציע לכם להיוועץ עם סוכן הביטוח שלכם אם זה גבוה או נמוך בהשוואה לאלטרנטיבות אחרות בשוק הביטוח.

כדאי להתחיל ביטוחי בריאות וסיעוד בגיל כמה שיותר מוקדם, מאפשר להתקבל בפרמיות נמוכות במידה ועושים ביטוח בפרמיה קבועה לכל החיים וכן להתקבל בתנאי חיתום טובים יותר בשל מצב הבריאות הכללי של המבוטח.

אני בספק רב אם יסכימו לבטח אותך במצב הבריאות בו אתה נמצא כיום, אך קיימת אופציה דרך סוכנות הביטוח מדנס לבטח גם אנשים חולים, תפנה אליהם לייעוץ בנושא.

לגבי תאונות אישיות - גם להראל ישנה תוכנית שמכסה תאונות אישיות(אמצע החיים) בדומה ל- AIG.
    תפנה לסוכן הביטוח שלך שיבדוק עבורך איזו תוכנית עונה יותר לצרכים שלך ושל אשתך והיא תהיה מבחינתך התוכנית הטובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות פרטי
    דודו
    07/02/2011

שלום ,

יש לי ביטוח בריאות פרטי של חברת כלל עבור כל המשפחה אשר אמור להגן עלינו במקרים של ניתוחים פרטיים בארץ ובחו"ל , השתלות למינהם , תרופות מחוץ לסל וכיו"ב.

בנוסף אני מבטח את משפחתי בביטוח המשלים של קופת חולים מכבי .

למיטב ידעתי והבנתי על מספר לא מבוטל של דברים אני משלם פעמיים.
    1. ניתוחים
    2.תרופות מחוץ לסל
    3.השתלות.

האם זה נכון ? ואם כן למה לי לעשות ביטוח משלים בקופת חולים-אולי מספיק רק הביטוח הפרטי? האם יש ערך מוסף לשתי הביטוחים יחד?

העלות של שתי הביטוחים יחדיו הינה גבוהה ובמידה שיש חפיפה מלאה בין שתי הביטוחים אני אבטל אחד מהם - במקרה כזה אשמח אם תמליצו לי איזה מהם לבטל.

תודה מראש
    דודו.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח בריאות פרטי

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות פרטי - תגובה

רוני אשכנזי
    07/02/2011

דודו שלום,
    חשוב שיש לך ביטוח פרטי שמכסה קטסטרופות רפואיות כדוגמת השתלות, תרופות שלא בסל. זאת מאחר וברפואה הציבורית כולל בביטוח המשלים של מכבי, אין מענה כלל לתרופות שלא בסל. להשתלות בחו"ל המענה חלקי ולא מספיק ברגע האמת. במצב כזה הקטסטרופה הרפואית הופכת להיות קטסטרופה כלכלית. ולכן טוב שיש לך ביטוח פרטי לך ולמשפחתך שמכסה קטסטרופות אלה בצורה ראויה. לעומת זאת בכיסוי לניתוחים אכן ישנה כפילות מסויימת בין הביטוח הפרטי למשלים של מכבי. אך צריך לקחת בחשבון שחופש הבחירה של המנתח, של המרדים ושל ביה"ח הפרטי, גדול יותר בחברת הביטוח מאשר במשלים של הקופה. ישנן כיום חברות ביטוח שמוכרות כיסוי לניתוחים תלוי שב"ן (הביטוח המשלים של הקופ"ח), משמע בעת ביצוע ניתוח קודם כל ממצים את הזכויות מול המשלים של הקופה, מקבלים מה שמקבלים ואת יתרת העלות של הניתוח מקבלים מחברת הביטוח. כיסוי כזה מאפשר להוזיל את עלות הביטוח הפרטי בצורה משמעותית. אם חשוב לך חופש בחירה מלא אל תבטל את הכיסוי לניתוחים בפוליסה הפרטית בכלל, אם לא איכפת להתרוצץ גם מול המשלים של מכבי בעת ביצוע ניתוח, בקש מהסוכן את הכיסוי לניתוחים תלוי השב"ן שיוזיל לך את עלות הביטוח הפרטי החודשי. אני לא ממליץ לבטל את הביטוח המשלים מאחר והוא נותן מענה להרבה מאוד בעיות רפואיות אמבולטוריות שייתכן שלך ולמשפחתך יהיה בהן צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת ביטוח סיעודי
    מרדכי שביט
    06/02/2011

בחירת ביטוח סיעודי - אני ואישתי מבוטחי מכבי זהב בני 59 57 ואנו רוצים לעשות ביטוח סיעודי, הציעו לנו golden care של הראל השאלה אם לא כידאי לקחת golden care משלים של הראל?

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת ביטוח סיעודי

הוספת תגובה

• בחירת ביטוח סיעודי - תגובה

רוני אשכנזי
    07/02/2011

מרדכי שלום,
    השאלה שאתה ואשתך צריכים לשאול את עצמם האם הפיצוי שניתן בביטוח הסיעודי של מכבי אכן יספיק לצרכים שלכם חו"ח במקרה של קרות מצב סיעודי???
    במידה ותשובתכם לשאלה חיובית אזי עדיף לעשות את את ה- golden care משלים של הראל, שמבטיח לכם המשך קבלת תגמול סעודי לאחר תום תקופת הפיצוי במסגרת תוכניות השב"ן (הביטוח המשלים), מאחר ואף אחד לא יכול לצפות מראש כמה שנים הוא יחיה במצב סיעודי.
    במידה ותשובתכם לשאלה שלילית, אזי עדיף שתעשו את ה-golden care של הראל, וכך תוכלו לקבל בו זמנית פיצוי סיעודי הן מהביטוח במכבי והן מהביטוח הפרטי בהראל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח שיניים הפניקס - דחיית תביעה
    שירה
    06/02/2011

הריני מבוטחת בריאות ושיניים מוריב מטעם עיריית ת"א.
    ביצעתי טיפול שורש וכתר והרופא השיניים שלי הגיש תביעה לשיפוי (רופא שלא בהסדר).

התביעה נדחתה - בטענה שאין אישור מראש.
    ברור שלא הגשתי בקשה מראש בתום לב, אבקש את יעוצכם כיצד ניתן לפעול לקבל שיפוי.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ביטוח שיניים הפניקס - דחיית תביעה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    06/02/2011

שירה שלום,
    קבלת אישור מראש בביטוח שיניים, הנו תנאי לקבלת הכיסוי.
    אני מציעה לך לפנות לסוכן הביטוח או לגורם האחראי על הביטוחים בעיריית ת"א, על מנת שיעזרו לך ויפעילו לחץ על חברת הביטוח.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום עבור ביטוח דקלה
    דליה
    05/02/2011

אני משלמת כ- 400 ש"ח מדי חודש בחודשו עבור ביטוח סיעודי. המחיר גבוה יותר מאשר משלמים חברים אחרים שלהם אותם קריטריונים כמו שלי (גיל, מספר שנים וכד'). האם זה אומר שאקבל יותר בבוא היום? האם הכסף יועבר ישירות למוסד הסיעודי בו אשהה? האם אקבל את הכסף באופן אישי במידה ויאשרו לי עובדת זרה בביתי? האם הכסף המיועד לסיעודי מגיע מייד לאחר האישורים הדרושים? ברשותי מושלם-פלטינה המעניק לי את כל הזכויות. בתודה ובברכה, דליה.

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום עבור ביטוח דקלה

הוספת תגובה

• תשלום עבור ביטוח דקלה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    06/02/2011

דליה שלום,
    כללית מושלם וכללית פלטיניום לא מקנות כיסוי סיעודי.
    אני מניחה שמדובר בביטוח הסיעודי של דקלה לחברי קופ"ח כללית "סיעודית מושלם"...
    בביטוח זה, גובה תגמולי הביטוח, נקבע בהתאם לגיל המבוטח בעת הצטרפותו לתוכנית.
    מבוטח אשר הופך לסיעודי, יהא זכאי לקבלת תגמולי ביטוח לאחר תקופת המתנה בת 3 חודשים ולא באופן מיידי.
    תגמולי הביטוח יינתנו למבוטח ולא למוסד או לגורם אחר...
    ישנם 2 מסלולים לביטוח זה - קבלת החזר כספי למבוטח סיעודי השוהה במוסד (80% מההוצאה ועד תקרה הנקבעת לפי גיל הכניסה)
    או מסלול של מבוטח השוהה בבית- הזכאי לקבלת גמלה חודשית (ללא כל קשר להוצאות כספיות בפועל). סכום הגמלה כאמור, נקבע לפי גיל המבוטח בעת ההצטרפות.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החרגות בביטוח סיעודי
    x1
    05/02/2011

שלום.
    יש לי ביטוח סיעודי קולקטיבי במקום העבודה שלי שמאפשר לי גם להרחיבה לסכומי כיסוי גבוהים יותר .
    כאשר ביקשתי להרחיב על סמך הצהרת בריאות שבה דיווחתי על בעיות בעמוד שדרה בעבר (בלטים) הודיעה לי חברת הביטוח על הסכמתה להרחבה בתנאי שהפרמיה שאצטרך לשלם במעבר לפוליסה פרטית בגיל 67 שנה תהיה + תוספת של: 50% .
    האם צעד כזה חוקי ?
    מה הדרך להוריד את גובה התוספת 50% ?
    האם יש דרך לערר על ההחלטה וביאזו טענות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החרגות בביטוח סיעודי

הוספת תגובה

• החרגות בביטוח סיעודי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    06/02/2011

בוקר טוב,
    אני לא בטוחה שקביעת תוספת חיתום עתידית, חוקית.
    אני מציעה לך להתעקש עם חברת הביטוח ובעת הצורך, אף לפנות למפקח על הביטוח במשרד האוצר.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה