פורום ביטוח בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת קיבה - אחוזי נכות
    יואל
    16/03/2011

בשביל הביטוח אני מחפש אנשים שעברו ניתוח להסרת קיבה ולדעת אם איכות חייהם נפגמה והאם זכו לאחוזי נכות.
    הביטוח רוצה להסיר לי את הקיבה, שמעתי שיש ניתוחים בחו"ל שיתקנו את הבעיה שלי אבל הביטוח משלם טיפול בחו"ל רק אם הוא מונע נכות של 75% ומעלה.
    רציתי לדעת אם יש לי קייס ואם אנשים שעברו הסרת קיבה קיבלו אחוזי נכות, בבקשה, מי שיודע שיענה לי, כמה שיותר מקרים יעזרו לי...
    ניתן לפנות אלי ישירות במייל [email protected] בכל דבר...
    תודה רבה רבה
    יואל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת קיבה - אחוזי נכות

הוספת תגובה

• הסרת קיבה - אחוזי נכות - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    22/03/2011

ערב טוב יואל,
    בספר הביטוח הלאומי מזוכה ניתוח קיבה בנכות של 80% שעה שקיימת הפרעה קשה מאוד בעקבות הניתוח, וכן שהמבוטוח יכול לבצע בבית עבודות קלות.

בהצלחה ולשירותך,
    אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה...
    שמן מדי...
    13/03/2011

שלום רוני ותודה רבה על התשובה המהירה.

האם העובדה שבוטחתי בעבר הקרוב (שלוש שנים) כשמשקלי היה גבוה יותר והכיסוי הביטוחי היה גבוה יותר אינה מחייבת אותם? כלומר, האם היא אינה משמשת כתקדים?

שוב תודה,
    שמן מדי (וקצת פחות עצוב ;-ׂ))

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה ועוד שאלה...

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה... - תגובה

רוני אשכנזי
    13/03/2011

ערב טוב,

עובדה זו אינה מחייבת אותם ואינה משמשת כתקדים!!!

שמח שהצלחתי להוריד קמעה את רמת העצבות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב לבטח אובדן כושר עבודה
    שמן מדי...
    13/03/2011

שלום רב,

אני סובל מעודף משקל - גובהי 1.78, משקל 135 ק"ג. כמו כן, אני מטופל בתרופה בשם ציפרלקס 10 מ"ג בשל בעיית חרדה ממנה סבלתי.

עד כה בוטחתי בביטוח אובדן כושר עבודה לפי הכנסה של 6000 ש"ח אך לאחרונה ביקשתי לעדכן את הביטוח מאחר והשכר שלי עלה ל-8,500 ש"ח.

חברת הביטוח (מגדל) סירבה לבטח אותי מאחר בטענה שאני סובל מהשמנת יתר ומבעיות נפשיות.

החברה כן ביטחה אותי בעבר (לפני כשלוש שנים) כאשר עבדתי אצל מעסיק אחר והרווחתי כ-10,500 ש"ח בחודש.

האם הם רשאים על פי חוק לעשות זאת?

מה אני יכול לעשות כדי להיות מבוטח כראוי?

האם הם חייבים לבטח אותי במידה וארד במשקל?

האם יש רשימות שחורות של חברות הביטוח - כלומר מי שסורב בעבר לא יבוטח באף חברה?

תודה מראש,
    שמן (ועצוב) מדי

הוספת תגובה

• סירוב לבטח אובדן כושר עבודה - תגובה

רוני אשכנזי
    13/03/2011

שלום וברכה,

חברת הביטוח רשאית להחליט שאינה רוצה להגדיל את סכום הביטוח שלך לאובדן כושר עבודה מסיבות חיתומיות - משמע שאתה מהווה סיכון גבוה מהממוצע, שאותו היא לא מוכנה ולא חייבת לקחת. הם ואף חברת ביטוח אחרת, לא חייבים לבטח אותך במידה ותרד במשקל, אולי קיימות בעיות בריאות אחרות שבגינן לא ירצו לבטחך. אך הסיכוי שתבוטח במידה ותרד במשקל ואתה אדם בריא - גבוה מאוד.

לא ידוע לי על רשימות שחורות של חברות ביטוח במקרים כאלה, לפיכך אתה תמיד יכול לנסות את מזלך בחברות ביטוח אחרות.

מה שאתה יכול לעשות בוודאות כדי להיות מבוטח כראוי ועל מנת לא להיות שמן (ועצוב) מדי זה פשוט "לרדת בגדול" במשקל.

כל טוב ובריאות טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב לבטח אובדן כושר עבודה - תגובה - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    14/03/2011

שלום רב,

חברת הביטוח הינה עסק כלכלי.

כעסק כלכלי לחברת הביטוח יש שיקול שלא לקבל סוג מסויים של מבוטחים.

יתכן כי חברות אחרות יקבלו אותך לביטוח.

בהצלחה,

אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוואה בין קופ"ח מכבי וחב'
    אורן שולה
    06/03/2011

לי ולבעלי יש בטוח סיעודי של חב' הראל קאר ל-5 שנים. התחלת הבטוח אפריל 2002 כשהיינו בגיל 57-58 ומשלמים פרמיה חדשית לשנינו 838 ש"ח. ברצוננו לדעת האם כדאי לנו לעשות גם סיעודי בקופ"ח מכבי או לחילופין לקחת רק את הבטוח של קופת החולים.הפרמיה החודשית די גדולה מבחינתנו ולפי ידיעתנו יש לשלמה עד סוף חיינו. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השוואה בין קופ"ח מכבי וחב'

הוספת תגובה

• השוואה בין קופ"ח מכבי וחב' - תגובה

מאיה יעקוביאן
    06/03/2011

אורן שולה שלום,

הביטוח הסיעודי של מכבי, מעניק כיסוי כמפורט להלן:
    סיעוד כסף - סיעוד במוסד - שיפוי בשיעור של 40% מההוצאה ועד 5,000 ש"ח לחודש.
    סיעוד בבית - 25 שעות טיפול שבועיות או 3,500 ש"ח לחודש למימון העסקת עובד זר או פיצוי כספי קבוע בסך 3,000 ש"ח לחודש.

סיעוד זהב - סיעוד במוסד - שיפוי בשיעור של 80% מההוצאה ועד 10,000 ש"ח לחודש.
    סיעוד בבית - 36 שעות טיפול שבועיות או 4,500 ש"ח לחודש למימון העסקת עובד זר או פיצוי כספי קבוע בסך 4,000 ש"ח לחודש.

המבוטח יהא זכאי לקבלת הכיסוי הביטוחי, לתקופה מרבית של 60 חודשים.
    דמי הביטוח - נקבעים עפ"י גיל המבוטח והם זולים יחסית לתוכניות הסיעוד הפרטיות.

ההחלטה אם לרכוש את הביטוח הסיעודי של מכבי, בנוסף לביטוח שברשותכם או במקומו, צריכה להתקבל, מתוך הבנה שהעלות של אדם סיעודי נעה בין 11,000 ש"ח לחודש ל- 26,000 ש"ח לחודש ומתוך היכרותכם עם הכלים הפיננסיים שיש ברשותכם כדי להתמודד עם מצב סיעודי (חו"ח).

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת דחוף
    נופר
    04/03/2011

שלום רב
    ב :

07/08 התחלתי לעבוד אצל המעביד דרך ח. כ"א - תלוש ח. כ"א
    10/08 התחלתי לעבוד אצל אותו המעביד כעובד מן המנין - תלוש רשות מקומית
    10/09 יצאתי לחל"ד
    הייתי בחל"ת
    ב 08/11 הודעתי על התפטרות לצורך טיפול בילד
    האם עלי להציג לצורך דמי אבטלה אישור של חברת כ"א או שדי אם בטופס תביעת אבטלה יירשמו כל הפרטים ע"י המעסיק שהחל מ 10/08 והאם קבלת דמי מזונות נשקלת בחלטה אם לאשר קבלת דמי אבטלה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קצת דחוף

הוספת תגובה

• קצת דחוף - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    05/03/2011

ערב טוב מיכל,

בהתאם לחוק הביטוח הלאומי על המבוטח התובע דמי אבטלה לעבוד מתוך 540 ימים סך של 360 ימים שבהם משולמים על ידו דמי ביטוח לאומי.

אין חובה כי ימי העבודה בסך של 360 ימים יהיו רצופים.

לפיכך, בשעה שמוגשת על ידך תביעה לדמי אבטלה אנא צרפי את כל תלושי השכר בעבור 18 חודשי עבודתך האחרונים, ובהם תלושי השכר של חברת כוח האדם אשר העסיקה אותך.

בהצלחה ולשרותך,

אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פוליסות באופן עצמאי
    סיגל
    02/03/2011

שלום
    בבעלותי 3 פוליסות, דרך מקום העבודה: פנסיה, מנהלים וא.כ.עבודה
    ברצוני להתפטר מהעבודה, כך שתהיה תקופה בה לא אעבוד ואחר כך אעבוד במקום חדש
    בעקבות בעיה רפואית "חדשה" שיש לי, אני רוצה להמשיך את הפוליסות הללו, כרגע באופן עצמאי ואחר כך דרך מקום העבודה החדש

שאלתי היא: איך עושים זאת? מה הם זכויותיי?
    מה אני צריכה לעשות על מנת להיות בטוחה שאני לא נשארת בלי ביטוח אף לא לרגע...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך פוליסות באופן עצמאי

הוספת תגובה

• המשך פוליסות באופן עצמאי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    03/03/2011

סיגל שלום,
    אני מציעה שתפני שאלה זו לפורום העוסק בתוכניות פנסיה וביטוחי מנהלים.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשלום פוליסות
    קרני י.
    01/03/2011

במקרה של גירושין, כאשר ישנן דרך מקום העבודה פוליסות בריאות, שיניים, סיעודית לכל המשפחה, האם חברות הביטוח מאפשרות להמשיך את הפוליסות ושכל אחד ישלם את הפרמייה שלו ממקורותיו הוא?
    אחד ימשיך דרך משכורתו והשני ישלם בנפרד.
    האם ישנה איזו הגבלה מטעם חברות הביטוח?
    מדובר על דיקלה והראל.
    בהנחה שאין התנגדות לכך מטעם בן הזוג שדרך מקום עבודתו בוצעו הפוליסות כמובן.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך תשלום פוליסות

הוספת תגובה

• המשך תשלום פוליסות - תגובה

מאיה יעקוביאן
    01/03/2011

קרני שלום,

בד"כ אין מניעה להשאיר את הגרוש בפוליסה, אלא אם העובד ביקש לבטל את הביטוח בגין בן זוגו
    אולם, התשלום בגין בן הזוג, ימשיך להיות דרך תלוש השכר של העובד.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך.

קרני י.
    01/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגיה מורכבת בביטוח-צריך עזרה.
    יניב
    28/02/2011

עד לפני 6 חודשים עבדתי במד"א,ובוטחתי בתנאי קלוקטיב בביטוח בריאות בהראל.
    בשל בעיה רפואית,רופא תעסוקתי אסר עלי לעבוד במד"א ופוטרתי,וכיום בשל אותה הבעיה אני צריך השתלת כליה.

למזלי יש לי אח שנמצא מתאים,וחודש הבא אני אמור לעבור את ההשתלה בבלינסון.

בתנאי הפוליסה של מד"א,מצויין כי ישנו פיצוי בסך 50,000 $ במידה ואני מבצע השתלה בארץ באופן עצמאי.

כעת דיברתי עם חברת הביטוח,והם טוענים שאיני זכאי לפיצוי הנ"ל,שכן כעת אני מבוטח באופן פרטי ולא דרך מד"א,ולקוחות פרטיים מקבלים את הפיצוי הנ"ל רק אם ההשתלה בוצעה בחו"ל.

בחוברת הפוליסה של מד"א,מצויין במפורש כי עובד שעוזב את ההסכם וממשיך באופן פרטי,אמור לקבל כיסוי זהה לתנאים שבמד"א...

וגם אם נניח לא היה סעיף כזה,הרי שעזבתי את מד"א בגלל הצורך בהשתלת כליה! אז זה לא פרדוקסלי למנוע ממני את הפיצוי הנ"ל?

השאלות הן:

1-אם חברת הביטוח תסרב-האם כדאי לי לגשת לביהמ"ש?
    2-האם זה הגיוני שבשל קרות מקרה הביטוח,איבדתי את העבודה,ולכן גם את התנאים שמגינים עלי מאותו המקרה עצמו? יש כאן הגיון שיעמוד במשפט?

הוספת תגובה

• המשך כיסוי ביטוח-עובדי מד"א

עוד אייל פיפר
    28/02/2011

ערב טוב יניב,

מאחר ולפי דבריך חברת הביטוח התחייבה לכסות אותך בפוליסה פרטית באותם כיסויים ביטוחיים, אזי חלה חובה על חברת הביטוח לשלם כפי שמשלמים לעובדי חברת מד"א.

זאת ועוד, באם בטרם שוחחת עם נציגי חברת הביטוח ונציגי חברת הביטוח הבהירו בפניך כי התנאים בפוליסה הפרטית יהיו אותם תנאים, אזי לחברת הביטוח לא יהיה מנוס מלשלם לך כפי שמשולם לעובד חברת מד"א.
    לשרותך,

אייל פייפר, עו"ד
    077-5180500

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגיה מורכבת בביטוח-צריך עזרה. - תגובה

רוני אשכנזי
    28/02/2011

יניב שלום,
    צריך להפריד בין העובדה שאתה אמור לעבור השתלה לבין עזיבתך את מקום העבודה ומכורח עובדה זו, גריעתך מביטוח הבריאות הקבוצתי של עובדי מד"א ומעברך לביטוח פרט בחברת הראל.
    אם אכן כתוב בפוליסה של עובדי מד"א באופן חד משמעי כי עובד שעוזב את ההסכם הקבוצתי וממשיך להיות מבוטח באופן פרטי, אמור לקבל כיסוי זהה לתנאים שבמד"א - כי אז חברת הביטוח מחוייבת לכך, כולל התשלום עבור ביצוע ההשתלה בארץ. אבל אם לא כתוב כך בפוליסה - אזי ברגע שעברת לביטוח פרט, היא מחוייבת עפ"י תנאי הפוליסה אליה עברת.
    חברת הביטוח אינה יכולה להתנהל עפ"י פרדוקסים, כי אם עפ"י תנאי הפוליסה בה אתה מבוטח.
    אתה צריך לזכור שגם חברת הביטוח אינה אשמה שאתה איבדת את מקום העבודה שלך, בשל הצורך שלך בהשתלה.
    עפ"י תוצאות בדיקתך, ניתן יהיה לומר האם כדאי לגשת לביהמ"ש והאם קיים הגיון משפטי העומד לצידך. בכל מקרה כדאי גם להיוועץ עם עו"ד מומחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגיה מורכבת בביטוח-צריך עזרה. - תגובה

מאיה יעקוביאן
    01/03/2011

יניב שלום,
    בפוליסה של מד"א, כתוב כי מבוטח אשר עזב את מקום עבודתו, יוכל להמשיך להיות מבוטח בפוליסה פרטית אישית בחברת הביטוח, שהיקף הכיסויים בה הקרוב ביותר להיקף הכיסויים שבפוליסה של מד"א, אך לא נופל ממנה בסכומי הביטוח, בתקרת תגמולי הביטוח, בהגדרת מקרה הביטוח ובתקופת התשלום.

למרות שמקרה הביטוח (ביצוע ההשתלה בפועל) יקרה כבר בזמן היותך מבוטח בפוליסה הפרטית, יש להציג בפני חברת הביטוח את ההתניות שהוגדרו מראש לפוליסת המשך פרטית, כאמור לעיל ולבחון אם חברת הביטוח עמדה בהתחייבותה וסיפקה לך פוליסה פרטית שאינה נופלת ברמתה מהפוליסה הקבוצתית בנושאים המפורטים לעיל.

צריך לבחון היטב את תנאי הפוליסה הפרטית, אך אני מאמינה שיש מקום לנהל מו"מ מול חברת הביטוח.

במידה ותרצה את עזרתנו, נשמח לסייע.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת חברת הביטוח לנאמר לעיל-

יניב
    01/03/2011

לאחר ששלחתי לחברת הביטוח את הצילום של הפוליסה הקולקטיבית,ובה צוטט המשפט:

"מה קורה בעת עזיבה?...הקרוב ביותר להיקף הכיסוי בפוליסה זאת,אך לא נופל ממנה בסעיפים הבאים:סכום הביטוח או תקרת תגמולי הביטוח,הגדרת מקרה הביטוח ותקופת תשלום תגמולי הביטוח,קרי פולסית ההמשך לא תפחת מהמפורט לעיל"...

ואכן יש כאן 2 סוגיות:

1-מקרה הביטוח (בקולקטיב מוגדרת זכאות לפיצוי להשתלה בסך 50,000$-כנגד המצאת אישור מהמרכז הארצי להשתלות ובטרם ביצוע ההשתלה,בעוד בפוליסה הפרטית שהונפקה לי,מוגדר מקרה הביטוח המזכה-כאחרי ביצוע השתלה בחו"ל).

2-סכום הגמלה החודשית ש"הוצע" לי לקבל בהתחלה ע"י הפוליסה הפרטית הינו 2500 ש"ח לחודש,למשך חצי שנה. בעוד בפוליסת הקולקטיב,מדובר בסכום של 5000 ש"ח לחודש לשנתיים.

כששאלתי את מירב רוזנטל לגבי פשר הבדלי הסכומים,היא טענה שזה בגלל המדד... (היא באמת חושבת שאני כ"כ מטומטם?)...

בכל מקרה,דיברתי היום עם בחורה בשם אורלי,שהיא אחראית על הפוליסות,והיום היא כבר נשמעה הרבה יותר מעודדת,ובמקום מילים כמו "אתה לא זכאי" או "מה פתאום",היא אמרה שהיא צריכה לראות איך אפשר לאשר לי את התביעה,ושתהיה לה תשובה סופית היום או מחר לכל היותר...

מסתבר שכשרוצים-יכולים.

בכל מקרה המון תודה על העזרה והיעוץ,אם בכל זאת ימשיכו לעשות לי בעיות בתשובתם הסופית,ואפילו בש"ח אחד,אני מתכוון להגיע אליכם לפגישה עם כל החומר-ולתבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת חברת הביטוח לנאמר לעיל- - תגובה

מאיה יעקוביאן
    01/03/2011

נשמח לעזור.

בהצלחה! ורפואה שלמה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת חברת הביטוח לנאמר לעיל- - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    01/03/2011

היי יניב,

שמחתי לשמוע כי ככל הנראה בעיותיך עם חברת הביטוח תיפתרנה.

במידה וחברת הביטוח תסרב לשלם לך את הסכומים אשר התחייבה עליהם בפוליסה של מד"א ,הרי שיש לך בסיס משפטי מול חברת הביטוח.

בהצלחה,
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רפואי קודם
    רמי
    27/02/2011

האם חברת הביטוח יכולה לטעון למצב רפואי קודם בפוליסה שהיא לא קולקטיבית /קבוצתית

וכאשר חברת הביטוח לא החתימה את המבוטח על הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח בריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    מצב רפואי קודם

הוספת תגובה

• מצב רפואי קודם - תגובה

מאיה יעקוביאן
    27/02/2011

רמי שלום,
    חברת הביטוח יכולה לטעון למצב רפואי קודם, במידה וישנו סעיף כזה בתנאי הפוליסה.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רפואי קודם

אייל פייפר
    27/02/2011

שלום רב רמי,

כפי שהסברתי לך מקודם, חברת הביטוח יכולה לטעון למצב רפואי קודם שכן זאת אחת מהטענות השכיחות על ידי חברת הביטוח.

אולם אין לקבל את טענת חברת הביטוח כמובנת מאליו, ויש לבדוק כל טענה לגופה.

לא אחת ניתן להפריך את טענת חברת הביטוח.

לשירותך,

אייל פייפר,עו"ד
    פייפר את כהן משרד עורכי דין
    077-5180500

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזר על תרופות- ביטוח הראל
    גלית
    26/02/2011

שבוע טוב
    בני בן 9.5 חודשים לפני כ-4 חודשים אובחן ע"י רופאת הילדים כאלרגי לחלב ומאז ניזון מתחליף חלב מיוחד.
    את התחליף אני רוכשת בבית המרקחת עם מרשם רופא שבו יש לי 50% הנחה, עדיין זה יוצא מאוד יקר. (ב-3 חודשים שילמתי 2500 ש"ח)
    יש לילד ביטוח בריאות בהראל בביטוח .
    סוכנת הביטוח אמרה לי שתחליף חלב זו לא תרופה אלא תזונה ולכן אני לא זכאית להחזר ושזה תקף רק לתרופות שלא בסל. זה מאוד הרגיז אותי כי זה דבר בריאותי בהוראות רופא וניתן לרכוש רק אצל רוקח וכל דבר אחר יכול להוות סיכון רפואי עבורו. זה לא שיש לי ברירות בנושא התזונה שלו.
    אני בכל זאת רוצה לתבוע ולהילחם על זכותי וזכות בני. מבקשת לקבל חוות דעת.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• החזר על תרופות- ביטוח הראל - תגובה

מאיה יעקוביאן
    27/02/2011

גלית שלום,
    יש לבדוק את ההגדרות בפוליסה ואת החריגים, בכדי לדעת אם יש סיכוי למלחמה.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות קודמות - הצהרצ בריאות דקלה
    יולנדה
    26/02/2011

האם כל חברי קופ"ח כללית הצטרפו אוטומטית לכללית מושלם מבלי לחתום על הצהרת בריאות ולציין מחלות קודמות?אבי נחתם על טופס זה מבלי שציין מחלות קודמות בשנה 1998 ,למרות שהוכרז סיעודי (ע"י ביטוח לאומי ובי"ח) דקלה לא מוכנה לשלם את הביטוח בטענה שזה נובע ממחלות קודמות .

הוספת תגובה

• מחלות קודמות - הצהרצ בריאות דקלה - תגובה

רוני אשכנזי
    28/02/2011

יולנדה שלום,
    יש הבדל בין "כללית מושלם" אליו ניתן להצטרף ללא הצהרת בריאות לבין הביטוח הסיעודי של חברי כללית בדקלה שבו כן צריך למלא הצהרת בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצהרת בריאות - דקלה

יולנדה ארליך
    02/03/2011

ובנוסף ע"ג הטופס רשום בריאות כללית - תוכנית מושלם ודקלה באותיות הקטנות.לא מופיע שזה לתוכנית הסיעודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצהרת בריאות - דקלה - תגובה

רוני אשכנזי
    03/03/2011

יולנדה שלום,
    לפי מה שאת כותבת זה נראה המשלים של הקופה, אך למען הסר ספק, מאחר ואני לא רואה את המסמכים, אני חוושב שעדיף שתבדקי מול הקופה מה זה כל מסמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צירוף דקלה - טופס צירוף

יולנדה ארליך
    01/03/2011

שלום רב
    תודה על היענותך על שאלתי - כיצד ניתן להבחין האם זה לכללית מושלם או דקלה סיעוד? ע"ג הטופס רשום רק כללית תוכנית משלים עם הצהרת בריאות בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד אייל ?
    רמי
    24/02/2011

אבל הפוליסה שאני מדבר עליה היא לא במסגרת ביטוח קוליקטיבי/קבוצתי?

האם חברת הביטוח יכולה לטעון למצב רפואי קודם כאשר המבוטח באותה פוליסה לא נדרש לחתום על הצהרת בריאות בכלל, הכוונה שלי שבפועל אין הצהרת בריאות .הפוליסה משנת 2003 והמבוטח עבר ניתוח המזכה אותו בסכוםחד פעמי בגין גילוי מחלות קשות.

לקביעת תור
    סגירה
    לעו"ד אייל ?

הוספת תגובה

• דחיית תביעה על ידי דקלה

אייל פייפר
    26/02/2011

שבוע טוב יולנדה,

בסוף שנות ה-90 צורפו מספר רב של מבוטחים לביטוח המשלים של קופות החולים.

לרוב הצטרפות המבוטחים נעשתה בסניפי הקופה תוך שהם אינם מקפידים על מילוי טפסי הצהרת הבריאות כדין וכן על יתר הסעיפים בהתאם לחוק חוזה ביטוח.

כך נוצר מצב שבו קופת חולים צירפה מבוטחים לביטוח המשלים באמצעות הסניף בקופה, אשר הם חולים וסובלים מבעיות רפואיות קודמות וימרה אצלהם את אלנט הצפייה כי ביום מן הימים ישולמו להם תגמולי ביטוח בשעה שהם יהיו סיעודיים.

לאחר מספר שנים הגיעו אותם מבוטחים ודרשו מקופת החולים תגמולי ביטוח בשל היותם סיעודיים, וחברת הביטוח דחתה את התביעה בטענה כי בשעה שהם הצטרפו לביטוח, הם סבלו מבעייה רפואית קודמת.

אולם הדבר אינה מהווה סוף פסוק.

באחד המקרים שבו טיפל משרדי צורף מבוטח באחד מנסיפי הקופה לאחר שעבר אירוע מוחי בשנת 1991 וכן סבל מבעייה באגן הירכיים.

ליום מן הימים אשתו פנתה לחברת הביטוח ודרשה מחברת הביטוח תגמולי ביטוח בשל היותו סיעודי, אולם חברת הביטוח דחתה את התביעה בטענה כי המבוטח היה במצב סיעודי במועד ההצטרפות לביטוח סיעודי.

לאחר הגשת תביעה משרדי הצליח להגיע לפשרה עם חברת הביטוח ולהכרה בהיותו סיעודי ממספר טענות שונות אשר הועלו על ידי משרדי.

על מנת לתת לך תשובות ענייניות וכן על מנת לבדוק את הסיכויים, יש צורך לעיין במסמכים.

אייל פייפר, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית תביעה מחלות קשות

אייל פייפר
    26/02/2011

שלום רב,

חברת הביטוח תמיד תנסה לעלות טענות כי המבוטח סבל מבעייה רפואית קודמת במועד ההצטרפות לביטוח.

אולם אין לקבל את טענת חברת הביטוח כטענה מובנת מאליו. יש לבדוק היטב את המסמכים הרפואיים על מנת לתת לך תשובה עניינית.

למשל, ניתן להעלות טענה כי אם חלפו 3 מיום ההצטרפות לביטוח ובמצבו הרפואי של המבוטח לא חל שינוי,כלומר: מצבו הרפואי היה תקין, אזי אין באפשרות חברת הביטוח לדחות את התביעה רק מהטעם כי המבוטח סבל מבעייה רפואית קודם עובר להצטרפותו לביטוח.

הסעיף של מצב רפואי קודם נועד בעיקרו לביטוחיים קולקטיבים, אולם כפי שאמרתי לך לעיל, אין לקבל את טענת חברת הביטוח כסוף פסוק, אלא יש לבדוק את המסמכים בצורה עניינית על מנת לבחון את הסיכויים מול חברת הביטוח.

בברכה,
    אייל פייפר,עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רפואי קודם?
    רמי
    22/02/2011

האם הסייג למצב רפואי קודם הינו תקף לשנה אחת גם בפוליסות שנעשו לפני שנת 2004 ?

לקביעת תור
    סגירה
    מצב רפואי קודם?

הוספת תגובה

• סייג למצב רפואי קודם

עוד אייל פייפ
    23/02/2011

סייג למצב קודם הינו בפוליסת ביטוח קולקטיביות/קבוצתיות.

מטרת החקיקה של מצב רפואי קודם הייתה ליצור מצב שבו מבוטחים בפוליסות קבוצתיות אשר לא הצהירו בהצהרת בריאות מקיפה, יהיה להם כיסוי ביטוחי.

בהתאם לסייג- מבוטח מתחת לגיל 65- תהיה לו תקופת המתנה בת 6 חודשים, ולפיה אם המבוטח סבל מבעייה רפואית קודמת והבעייה התרחשה במהלך 6 חודשים, חברת הביטוח לא תהיה אחראית על הנזק שנגרם,
    אולם אם הבעייה הרפואית החלה לאחר מכן יהיה כיסוי ביטוחי מלא למבוטח.

אם המבוטח מעל גיל 65- אזי קיימת תקופת המתנה של שנה/12 חודשים במקום 6 חודשים.

לפיכך, באם קיים מצב רפואי קודם והמבוטח עבר את תקופת ההמתנה חברת הביטוח לא תוכל להתכחש לבעייה רפואית קודמת ועליה לשלם את הנזק.

לשרותך,

עו"ד אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעו"ד אייל פייפר סייג למצב רפואי ק?

רמי
    24/02/2011

אבל הפוליסה שאני מדבר עליה היא לא במסגרת ביטוח קוליקטיבי/קבוצתי?

האם חברת הביטוח יכולה לטעון למצב רפואי קודם כאשר המבוטח באותה פוליסה לא נדרש לחתום על הצהרת בריאות בכלל, הכוונה שלי שבפועל אין הצהרת בריאות .הפוליסה משנת 2003 והמבוטח עבר ניתוח המזכה אותו בסכוםחד פעמי בגין גילוי מחלות קשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות
    אבי
    22/02/2011

שלום רב,
    אשתי מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות. האם זה מהווה בעיה בשביל לעשות ביטוח רפואי פרטי?

לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות - תגובה

מאיה יעקוביאן
    22/02/2011

אבי שלום,
    סביר להניח שחברת הביטוח תקבל את אשתך לביטוח, אך תקבע החרגות בגין כל טיפול או ניתוח הקשור בבעיה הרפואית ממנה היא סובלת.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אבי
    22/02/2011

תודה על התגובה המהירה.
    כיצד אפשר לדעת מה נחשב בעיה שקשורה לעניין ? כלומר, האם במקרה הצורך (ל"ע) חברת הביטוח תשגע אותי כדי להוכיח שאין קשר בין הטיפול הנדרש לבעיית השחלות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח משלים -עלויות
    טלי
    21/02/2011

שלום רב,
    אני חברה בקופת החולים מאוחדת, בחורה צעירה בת 25
    לאחרונה שמתי לב שעלות הביטוח המשלים הוא 45 שקלים במקום 30 שקלים שהיו נלקחים לי.
    כשפניתי לקופת החולים, אמרה לי המזכירה שזה עולה בהתאם לגיל ומשתנה לפי מדד המחירים לצרכן, שאלתי מה החישוב והפנו אותי למחלקה נוספת.

האם מחיר כזה לביטוח ש"מכסה את סל התרופות" (מה שקופת החולים רוצה לכסות לצורך העניין ומה שלא לא) הוא משתלם? האם יש לקופת החולים זכות לשנות ככול העולה על רוחה את המחיר בכל עת?

שאלה נוספת לגבי המכונים הפנימיים, הורידו לי סכום של 27 שקלים, כיצד נקבע הסכום? והאם לאור העובדה שאני בביטוח משלים יש הגיון בהורדה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח משלים -עלויות

הוספת תגובה

• ביטוח משלים -עלויות - תגובה

מאיה יעקוביאן
    21/02/2011

טלי שלום,
    הפרמיה בגין הביטוח המשלים משתנה בהתאם לגיל המבוטח וצמודה למדד. מפנייתך, לא ניתן ללמוד על התוכנית שברשותך (האם יש לך רק מאוחדת עדיף או גם מאוחדת שיא? האם יש ביטוח סיעודי או כל ביטוח נוסף אחר?)

באשר לאותם 27 ש"ח - מדובר בהיטל שקופ"ח נדרשת לגבות עפ"י חוק מכלל חברי הקופה (למעט אוכלוסיות מיוחדות הזכאיות לפטור).

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותי מאוחדת עדיף בלבד

טלי
    23/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה