פורום ביטוח בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח לחו"ל לתקופה ארוכה
    אורי
    05/05/2011

שלום
    אני עובר לאיטליה לצורך לימודים (ארוכים) רציתי לעשות ביטוח לחו"ל דרך חברת הראל. לצערי אני סובל מסינוסיטיס כרוני ובנוסף יש לי גידול שפיר על בלוטת יותרת המוח - הגידול אינו עושה שום נזק וכל שעלי לעשות הוא לעקוב אחריו.
    דיווחתי על כך לחברת הביטוח וכל מה שאושר לי הוא ביטוח דרכון זהב - שלפי מה שאני יודע הוא לתקופה של עד 90 יום. מה שכמובן לא עוזר לי בכלל.....
    האם ידוע לכם מה ניתן לעשות - לא נראה לי הגיוני שבגלל בעיות יחסית פעוטות כמו שיש לי איאלץ לוותר על חלום של לימודים בחו"ל.
    אני אובד עיצות!!!!!!!
    האם נגזר על אנשים עם בעיות כרוניות להישאר בארץ?!?!?!?
    מקווה שלמישהו פה יש את הפתרונות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לחו"ל לתקופה ארוכה

הוספת תגובה

• ביטוח לחו"ל לתקופה ארוכה - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    06/05/2011

בוקר טוב ,

ביטוח נסיעות לחו"ל ניתן לערוך לתקופות ארוכות יותר מ-90 ולכל היותר למשך שנה אחת, והכל באישור של חברת הביטוח.

כמו כן, ניתן לבקש בתום התקופה מחברת הביטוח להאריך את הביטוח לתקופה נוספות שתאושר על ידי חברת הביטוח.

במצבך הייתי מציע לך לפעול כלקדמן:

לפנות לחברות ביטוח נוספות ולבדוק את תנאי החיתום שיינתנו לך על ידם בפוליסות נסיעות לחו"ל.

שנית, קיים סוג של ביטוח שנערך לנוסעים לנסיעות ארוכות ולתקופות שהייה ממושכות. אנא בדוק אצל סוכן הביטוח את סוג ביטוח זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכת כספים ביטוח בריאות - הראל
    טניה
    03/05/2011

הפסקתי את התשלומים מכיוון שלא היה ביכולתי להמשיך לשלם.
    האם כל הכסף ישאר בחברת הביטוח ואני לא יכולה לקבל החזר?

הוספת תגובה

• משיכת כספים ביטוח בריאות - הראל - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    04/05/2011

פוליסות בריאות הינה פוליסת סיכון ללא רכיב חסכון.
    לפיכך אין החזר כספים במקרה של ביטול פוליסה.

לשירותך,
    אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום ביטוח סיעודי עבור צד ג'
    ל'
    01/05/2011

אני מעוניין לשלם עבור ביטוח סיעודי של קופ"ח מאוחדת עבור חמותי.

האם יש אפשרות לשלם עבור ביטוח סיעודי ללא הסכמת המבוטח?
    אני שואל מאחר ואני ואשתי נצטרך (ע"פ חוק) לסייע לחמותי במקרה שתהפך לסיעודית, כך שאני מקווה שאני יכול לבטח את עצמי למצב זה, גם אם היא איננה מעוניינת בכך.

הוספת תגובה

• תשלום ביטוח סיעודי עבור צד ג' - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    02/05/2011

בוקר טוב ,

אין בעייה לשלם בעבור מבוטח, אולם על המבוטח למלא ולחתום על הצהרת הבריאות וכן לחתום על טופס ההצטרפות לביטוח.

לשירותך

אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח נסיעות
    אן
    30/04/2011

יש פוליסת בטוח נסיעות שמונפקת בקופ"ח כללית-של כמדומני חברת "כלל" (אולי גם יש בקופות אחרות )שהיא יותר גבוהה בתעריפה מהרגילה ואמורה לכסות החמרה של מחלות קיימות , אם לא היו אישפוזים או ניתוחים בחצי שנה האחרונה. (בכל-אופן זה לדברי הפקידה שמנפיקה הפוליסות), האם אכן ניתן לסמוך על כך, שבשעת אמת, אם תחול החמרה בחו"ל אכן הפוליסה תתן מענה? ואם לא, האם יש פוליסת בטוח נסיעות של גוף אחר שכן ניתן להסתמך על כך שבשעת הצורך, במקרה של החמרה של בעיה רפואית קיימת (גם אם היא סטטית כרגע)היה כיסוי מתאים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח נסיעות

הוספת תגובה

• ביטוח נסיעות - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    30/04/2011

ערב טוב ,
    עקרונית פוליסת ביטוח מסוג זה אמורה לכסות מקרים של מצב רפואי קודם בהנחה שלא היית מאושפזת 6 חודשים, אולם הייתי מציע לעיין היטב בתנאי הפוליסה ולבדוק את מהות הכיסוי הביטוחי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח נסיעות - תגובה

רוני אשכנזי
    01/05/2011

אן שלום,
    אם אכן את או מישהו אחר ממשפחתך שרוכש פוליסת נסיעות לחו"ל, עומד בקריטריונים של הפוליסה לכיסוי החמרה של מצב רפואי קיים, אין סיבה שחברת הביטוח לא תשלם אם חו"ח יקרה מקרה ביטוח בעת השהייה בחו"ל. ישנן עוד חברות ביטוח שמוכרות פוליסות נסיעות מסוג זה, אך הקריטריונים לכיסוי הינם די דומים - כך שהסיבות הראויות לבדוק פוליסות אחרות הינן:
    1. עלות הביטוח
    2. סכומי הכיסוי שהן מקנות בקרות מקרה הביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תשלומי ביטוי
    אסף
    21/04/2011

שלום,

בשנה האחרונה אני מקבל משכורת דרך ביטוח לאובדן כושר עבודה,וכתוצאה מכך הופסקו התשלומים לביטוח בריאות שהיה ברשותי ושולם ע" המעסיק. כאשר התשרתי לחברת הביטוח הם טענו שהתשלומים הופסקו ולכן איני מבוטח יותר, ואף ספק אם חברת ביטוח כלשהי תסכים לבטח אותי.
    שאלתי היא האם אין להם חובה לדווח לי על כך שהתשלום החודשי הופסק? ומה עלי לעשות כעת?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תשלומי ביטוי

הוספת תגובה

• הפסקת תשלומי ביטוח - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    21/04/2011

חג שמח אסף,

לצערי, חברות הביטוח נוקטות השכם וערב בביטולי פוליסות ביטוח.

אולם בחוק חוזה ביטוח נקבע הסדר מיוחד לביטול פוליסה, שלפיו על חברת הביטוח להודיע לך בכתב כי קיים פגור בתשלום הפריימות וליתן לך 15 ימים להסדיר את הפגור.

באם לא הוסדר הפגור תוך 15 ימים, על חברת הביטוח להודיע לך בדואר רשום כי אם לא יוסדר הפגור תוך 21 יום, תבוטל הפוליסה והכיסוי הביטוחי.

בהתאם לפסיקה לא מספיק משלוח בדואר רשום אלא על חברת הביטוח להוכיח כי המבוטח קיבל את הדואר הרשום וידע על כך!.

לפיכך, הייתי מציע לפעול כך:

לפנות בדואר רשום ובפקס לחברת הביטוח ולבקש אסמכתא לאן נשלחו ההודעות על ביטול הפוליסה. ככל הנראה, מכתבי הביטול נשלחו למעסיק, אך על המעסיק הייתה חובה להביא לידיעתך כי אם לא יוסדרו התשלומים על ידך באופן פרטי, תבוטל הפוליסה.

במקביל מאחר ולפי דבריך אף אחת מחברות הביטוח לא תקבל אותך לביטוח חדש, יש לפנות מיידית לבית משפט בפסק דין הצהרתי ולדרוש כי בית משפט יכריז כי הפוליסה בתוקף.

לשרותך,
    אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה...

אסף
    21/04/2011

במידה והועברה הודעה למעסיק, האם חברת הביטוח מכוסה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטול פוליסה על ידי חברת הביטוח

עו"ד אייל פייפר
    22/04/2011

ערב טוב,

יש לבדוק איזה כתובת רשומה למשלוח הודעות ומי בעל הפוליסה.

אם המעסיק היה בעל הפוליסה וכן היה רשום ככתובת למשלוח הודעות, היה עליו לפעול בשני מישורים: ראשית, להודיע לחברת הביטוח כי לאור התאונה שעברת אינך עובד יותר ויש להפנות את ההודעות לכתובתך הפרטית.שנית, להודיע לך בכתב כי הפוליסה אינה משלומת על ידו ועל מנת להמשיך את הכיסוי הביטוחי בחברת הביטוח, עליך להעביר אמצעי תשלום לחברת הביטוח.

מצבך שונה ממצב של עובד רגיל אשר יחסי העבודה בינו לבין המעסיק הסתיימו, שכן עברת תאונה אשר גרמה להיות בא.כ.ע. עד ליום זה.

עוד שני עניינים אחרים אשר יש להם משקל רב על השבת הכיסוי הביטוחי הינם:
    1. האם ביטוח א.כ.ע. וביטוח הבריאות היו באותה חברת הביטוח? אם תהא התשובה לכך חיובית, הרי שחברת הביטוח שביטלה את הכיסוי הביטוחי פעלה בחוסר תום לב!. לרוב פוליסות ביטוח באמצעות מקום עבודה נערכות באותה חברת ביטוח.

2. אינני יודע איזה פוליסת ביטוח הייתה לכך, אולם ישנם סוגי פוליסות ביטוח שבהם קיים סעיף שחרור מתשלום פריימות במקרה של א.כ.ע., יש לבדוק בתנאי הפוליסה שבהם היית מבוטח אם קיים סעיף כזה.

לצערי, אין זו הפעם הראשונה שאני נתקל בסיטואציה של ביטול פוליסות ביטוח בקרות מקרה ביטוח.
    לפני זמן מה נתקלתי במבוטח שהיה מבוטח בכל הפוליסות שלו באותה חברת ביטוח. מיד עם ההודעה על קרות מקרה הביטוח-א.כ.ע., חברת הביטוח עשתה לעצמה דין וביטלה את כל פוליסות הבטוח! רק לאחר כמה חודשים תוך משא ומתן מייגע, הצליח משרדי להשיב את הפוליסות מחדש.

מכל האמור לעיל, אני סבור שיש סיבה לערוך בדיקה משפטית ודרישה להשבת הפוליסה במידת הצורך.

אך עליך לפעול בהקדם, ולא להתמהה בדרישה להשבת הפוליסה זאת לאור הזמן שעבר מאז ביטול הפוליסה ועד להיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אסף
    25/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסוי אבטלה מורחב
    דודו
    20/04/2011

בביטוח החיים שלי אני מכוסה בכיסוי אבטלה מורחב ( שמשלמים את המשכנתא במקומי ) , מה זה אומר ? האם אני יכול לתבוע רק לאחר גמר הזכאות לדמי אבטלה אני יכול לדרוש מהם לשלם את המשכנתא ? האם חייב לקבל מכתב פיטורים בכדי להיות זכאים לכך ? אישה לאחר לידה שמתפטרת מעבודה בכדי לטפל בילד וזכאית לפי החוק לדמי אבטלה יכולה לתבוע גם את הביטוח ?

לקביעת תור
    סגירה
    כיסוי אבטלה מורחב

הוספת תגובה

• כיסוי אבטלה מורחב - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    21/04/2011

ערב טוב,

יש לבדוק את תנאי הפוליסה.

באיזה חברת הביטוח הנך מבוטח?

לשרותך,
    אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה מאוחר לתביעה סיעודית
    עופר בן דוד
    16/04/2011

אבי מבוטח שנים רבות בביטוח סיעודי וכעת נזקק לסיוע. במקביל להגשת תביעה אנו הצמדנו מזה 4 חודשים מטפלת מטעם חב' סיעוד בתשלום. חברת הביטוח לא עומדת בתנאי הפוליסה למתן מענה של 60 ימי עבודה שנגמרו ב13/4לדיבריהם עקב קושי באיסוף מסמכים ומסרו שיחזרו עם תשובה אחרי החגים ב 27/4 זאת לאחר אין סוף הבטחות שיעמדו במשך הזמן המוקצב לתשובה של 60 יום

מה המשמעות של אי מתן תשובה במועד המתחייב מתנאי הפוליסה מבחינת המבוטח ומבחינת החברת ביטוח שבעצם "מצפצפת" על המבוטח ומחויבותה לו כשברקע אנו מוציאים כספים אישיים לטובת המבוטח מחוסר ברירה זה החודש הרביעי ?

תודה
    עופר

הוספת תגובה

• מענה מאוחר לתביעה סיעודית - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    17/04/2011

שלום רב עופר

מיד עם ההודעה על קרות מקרה הביטוח, יש באפשרות חברת הביטוח לאסוף מסמכים רפואים ולהזמין את תיקו הרפואי של המבוטח על מנת לברר את חבות חברת הביטוח.

בהתאם לחוק חוזה ביטוח התשלום מתבצע על ידי חברת הביטוח תוך 30 יום מהיום שבו היו בידי חברת הביטוח מלוא המסמכים לברר את חבות חברת הביטוח.

לפיכך, מאחר ואין בידי חברת הביטוח מלוא המסמכים לבירור חבותה, באפשרות חברת הביטוח לעכב את התשלום עד לקבלת מלוא המסמכים.

בכל מקרה במידה ויבצוע תשלום על ידי חברת הביטוח, אזי הוא יהיה צמוד למדד.

לשרותך,

אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזר עבור ביטוח סיעודי שלא נוצל
    אורית
    13/04/2011

אבי היה בעל 2 ביטוחים סיעודיים אחד מקופ"ח ואחד מחב' ביטוח להם שלם פרמייה חודשים מגיל 50 ועד פטירתו בגיל 81. בגיל 80 התחלנו במהלכים למימוש הביטוח לטובת בית אבות סיעודי אולם הוא נפטר טרם הספקנו לעשות שימוש בביטוח. האם יש באפשרותנו לתבוע מח' הביטוח אחוז כלשהו מהסכום ששולם ולא נוצל?

הוספת תגובה

• החזר עבור ביטוח סיעודי שלא נוצל - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    13/04/2011

ערב טוב אורית,

ראשית אם התחלתם בהליכי מימוש ביטוח הסיעודי העיזבון יכול להמשיך במימוש זכויותיו של אביך מיום קרות מקרה הביטוח- הפיכתו למצב סיעודי בהתאם לתנאי הפוליסה- ועד ליום הפטירה.

שנית,קיים סוג פוליסות שבהם ניתן לעזבון פיצוי במקרה פטירה ולפיכך אנא בדקי את תנאי הפוליסות שבהם היה מבוטח אביך.

לשרותך,

אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות דחופה.תודה רבה!!
    יעלי
    12/04/2011

נפגשתי עם סוכן ביטוח ע"מ לעשות פוליסת ביטוח בריאות
    בהצהרת בריאות הוא רשם אוטומטית "לא" על הכל...
    יש שם שאלה שמתייחסת לנקודות חן שהשתנו.. (כרגע או בעבר)
    לפני כשנתיים הסירו לי 2 נקודות חן אשר היו תקינות לחלוטין... אמרתי לו את זה והוא אמר שאז זה לא חשוב
    השאלה היא האם אני אמורה לענות בשאלה זו "כן" בכל זאת (שאח"כ חס וחלילה אצטרך משהו) והם ייתפסו על הסעיף הזה..?
    בנוסף, חתימתי על פיצוי חד פעמי במקרה של מחלות קשות, וגם שם היתה שאלה
    "האם לקרובי משפחה שלך יש מחלה X) והוא רשם אוטומטית לו , למרות שציינתי כי אמי חולה בסוכרת. הוא אמר שזה למטרת סטטיסטיקה בלבד... גם פה החשש שלי שהוא מנסה לסגור עסקה ולא באמת חושב מה יהיה אם חלילה אצטרך לתבוע אותם.

אשמח לקבל עצה
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות דחופה.תודה רבה!!

הוספת תגובה

• התיעצות דחופה.תודה רבה!! - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    12/04/2011

ערב טוב ,

להצהרת הבריאות ישנה חשיבות גדולה מאוד ולמעשה אי דיוק בהצהרת בריאות עלול להוביל לדחיית תביעה בשעת הצורך.

לפיכך, הייתי פונה לסוכן הביטוח ומצהיר כי עברת ניתוח להוצאת שומות והניתוח היה תקין, וכן הייתי מצרף את בדיקת הביוספיה אשר העידה כי הכל היה תקין.

בנוסף הייתי מצהיר על ההיסטוריה התורשתית עליה נשאלת.

כל זאת על מנת למנוע טענות שונות על ידי המבטח אשר עלולים להוביל לדחיית תביעה בקרות מקרה הביטוח.

משרדי טיפל לא אחת במקרים שבהם סוכני ביטוח זלזלו במילוי הצהרת הבריאות על מנת "לסגור עסקה" ובשעת הצורך חברת הביטוח דחתה את תביעתם.

לשרותך,

אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה! ועוד 2 שאלות קטנות

יעלי
    13/04/2011

היי
    תודה רבה על העצה, אני אבקש לשנות את הצהרת הבריאות כמו שאמרת
    בנוסף,
    1) האם כל דבר קטן גורר אחריו החרגה בפוליסה? כמו למשל המקרה שלי של שומות תקינות , האם הם יכולים להחריג כל מצב שאיכשהו קשור לזה (למשל מלנומה)?או שכיוון שזה היה תקין-אין סיבה להחרגה?
    2) הסוכן ניסה לשכנע אותי לקחת גם ביטוח סיעודי(אני בת 27), הוא אמר שעל אף שאני מבוטחת במגן זהב, הביטוח שלהם תקף לחמש שנים בלבד במקרה וחס וחלילה אגיע למצב סיעודי. האם זה נכון?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה! ועוד 2 שאלות קטנות - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    13/04/2011

ערב טוב,

יש להביא לסוכן הביטוח אישור כי הוצאת השומות הייתה תקינה ואז אני סבור כי חברת הביטוח לא תחריג את בעיית השומות .

לעניין ביטוח סיעודי אכן הפוליסה של קופת חולים מוגבלת, ומומלץ תמיד לרכוש כיסויים משלימים בחברת ביטוח.

עליך לזכור כי פוליסת הביטוח בקופת חולים הינה פוליסה קולקטיבית ומתחדשת אחת למספר שנים, כך שתנאיה עלולים להשתנות, ולכן מומלץ להתעניין ברכישת כיסוי ביטוחי משלים בפריימה קבועה.

הייתי מציע לך לבדוק את ביטוח הסיעודי בחברת אליהו אשר הינו אטרקטיבי כיום.

לשרותך,
    אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח תרופות בפלטינום
    שמואל
    10/04/2011

שלום.
    אני חולה אנקולוגי ומשתמש בתרופת קו שני המאושרת במסגרת סל הבריאות.
    לדברי הרופאים אזדקק בעוד מספר חודשים לתרופת קו שלישי שאינה מאושרת במסגרת סל הבריאות.
    יש ביטוח תרופות בפלטינום אך לדברי המנהלים בפלטינום תוקף הביטוח שלי יפוג בסוף החודש כיון שמשרד הבריאות אסר על קופות החולים לשווק ביטוח תרופות.
    המציאות שאני נשאר חשוף ואין כל אפשרות לרכוש ביטוח חדש.

נא עצתכם.

בתודה
    שמואל

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח תרופות בפלטינום

הוספת תגובה

• ביטוח תרופות בפלטינום - תגובה

מאיה יעקוביאן
    10/04/2011

שמואל שלום,
    לצערי, אינני מכירה פתרון לנושא. אני מציעה לך לפנות בכתב לנציבת קבילות הציבור במשרד הבריאות.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח תרופות בפלטינום - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    11/04/2011

שמואל שלום,

הייתי מציע לך לערוך בדיקה מול משרד הבריאות האם התרופות אכן לא מצויות בסל הבריאות.

הרבה מאוד פעמים קופות החולים טוענות כי תרופות מסוימות לא נמצאות בסל הבריאות אולם בפועל התרופות מצויות אכן בסל הבריאות.

לשרותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבטחים ותיקה
    דוד
    08/04/2011

לאשתי אושרה פנסיית נכות 100% ע"י מבטחים ותיקה. במקביל הגשנו תביעה לדמי

אבטלה.

האם ניתן לקבל דמי אבטלה ממבטחים ותיקה ודמי אבטלה במקביל מהביטוח הלאומי ?

לקביעת תור
    סגירה
    מבטחים ותיקה

הוספת תגובה

• מבטחים ותיקה - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    08/04/2011

שבת שלום דוד,

התשובה מצויה בסעיף 175 לחוק הביטוח הלאומי, אשר נוסחו כדלקמן:

לפי סעיף 175 ל- חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 מי שזכאי לדמי אבטלה ובאותו הזמן יש לו הכנסה מקצבה או פנסיה חודשית - יקוזזו דמי האבטלה להם הוא זכאי עד לגובה הקצבה או הפנסיה החודשית, כך שבאופן מעשי רק במקרים בהם הפנסיה או הקצבה החודשית נמוכה משיעור דמי האבטלה להם הוא זכאי ייתכן ויוכל לקבל דמי אבטלה חלקיים (והכל על פי כללי החישוב לפי חוק הביטוח הלאומי).

לשרותך,

אייל פייפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח קרן פנסיה
    ריקי
    06/04/2011

אני סובל ממלחת מקצוע ופוטרתי מהעבודה וגליתי שהמעביד שלי לא שילם את קרן פנסיה ולמרות שהורידו לי בתלוש עבור קרן פנסיה במשך שלוש שנים. לאחר כחודשים מהפיטורים שלי שילם המעביד שלוש שנים אחורה ללא ריביות האם זה חוקי? שאלה נוספת מאחר ואני רוצה להגיש תביעה להשלמת דמי פגיעה האם הזכוית שלי לא נפגעו ואני אקבל את אותם זכויות אילו המעביד היה משלם במשך שלוש שנים מאחר ורק לפני כחמישה חודשים שולם החוב ? האם זה נחשב שאני רק אחשב מבוטח?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח קרן פנסיה

הוספת תגובה

• ביטוח קרן פנסיה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    06/04/2011

אפרים שלום,
    מומלץ להפנות את השאלה לפורום העוסק בקרנות פנסיה וביטוחי מנהלים.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח קרן פנסיה - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    06/04/2011

שלום רב אפרים,

בשעה שמעביד לא מבצע הפרשה לקרן פנסיה במועד הוא פוגע בזכויות שלך בקרן הפנסיה..

על המעביד לפצות לא רק בהפרשי הצמדה וריבית אלא על המעביד לפצות אותך בהפרשים גם בגין הפסד רווחים בעבור התקופה שלא בוצע הפרשה.

דמי הפגיעה משולמים על ידי המוסד לביטוח לאומי ואינם קשורים לקרן פנסיה ולפיכך הדבר אינו פוגע בזכותך לפנות למוסד לביטוח לאומי ולהגיש תביעה בגין ימי פגיעה.

בברכה,
    אייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בביטוח סיעודי לצעירים?
    נופר
    05/04/2011

אני בת 21 ושלחו לי עלון מקופת החולים באשר לביטוח סיעודי .
    האם לדעתכם זה מומלץ או מיותר?

הוספת תגובה

• האם יש צורך בביטוח סיעודי לצעירים? - תגובה

רוני אשכנזי
    05/04/2011

נופר שלום,
    אין ספק שסטטיסטית אנשים בגילך נזקקים הרבה פחות מאנשים מבוגרים לביטוח סיעודי. אך עדיין אין זה אומר שאין אנשים בגילך שהופכים לחולים סיעודיים, בשל מחלות או בשל תאונות.
    שאלת מיליון הדולר הינה - למי זה יקרה?
    מאחר וזו שאלה שאף אחד לא יודע את תשובתה, כי הרי אם היינו יודעים, רק אלה שידעו בוודאות שזה יקרה להם, היו מכסים את עצמם בביטוח, ולא רק בביטוח סיעודי כי אם בכל סוגי הביטוחים.
    מאחר ולא כך הוא הדבר, את עדיין נדרשת לקבל החלטה.
    אני יכול לציין בפנייך 2 שיקולים חשובים למה לעשות ביטח סיעודי פרטי בגילך כיום:
    1. אני מניח שאת אדם בריא שלא תהיה לו בעיה להתקבל כיום לביטוח סיעודי. אף אחד לא יודע מה צופן המחר וכאשר מצבו הרפואי של אדם מחמיר - קיים סיכוי גדול שלא ירצו לבטחו בשום חברת ביטוח.
    2. ניתן לרכוש פוליסה סיעודית פרטית בחברת ביטוח בפרמיה קבועה שמשמעותה שלאורך כל חייך גם בגילאים מבוגרים מאוד תשלמי פרמיה נמוכה בשל הגיל הצעיר בו הצטרפת לביטוח הסיעודי. הפרמיות הסיעודיות בגילאים מבוגרים הינן גבוהות מאוד ואף מגיעות לאלפי שקלים בחודש למי שלא ביטח את עצמו בפרמיה קבועה אלא בפרמיה משתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוב לבטוח סעודי
    יהושוע
    24/03/2011

אני בן 62 ויש לי בטוח משלים בקופת חולים כללית וכן פוליסות בטוח בריאות וחיים מזה כ--30 שנים , בחברת כלל. אני סובל מבעיה נפשית--דיכאון , מצבי מיוצב לחלוטין , אני מטופל בתרופות ובמעקב רפואי מזה מס שנים ביקשתי להוסיף בטוח סעודי --סורבתי על ידי דיקלה על הסף. --גם חברת כלל סירבה להוסיף בטוח סעודי לפוליסת הבריאות הותיקה שברשותי אשר כוללת נתוחים , אישפוז וכו' מה עלי לעשות בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סרוב לבטוח סעודי

הוספת תגובה

• סרוב לבטוח סעודי - תגובה

מאיה יעקוביאן
    24/03/2011

יהושוע שלום,
    אני מציעה לך לפנות לחברות ביטוח נוספות. ייתכן שבחברות אחרות, תנאי החיתום מקלים יותר.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוב לבטוח סעודי - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    24/03/2011

ערב טוב יהושע,

כיום חברות הביטוח משתדלות להמנע מבוטחים אשר יש להם בעיות נפשיות לאור הסיכון הקיים בתשלום תביעות.

יחד עם זאת, אין להתייאש ויש לנסות חברות אחרות.

מה שהייתי מציע לך לעשות הוא להכנס לאתר של המפקח על הביטוח ולרשום את שמות החברות הקיימות בשוק ולפנות לכל חברה וחברה ולבקש מהם לערוך בעבורך חתום רפואי ובדיקה האם הם מוכנות לבטח אותך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה ביטוח לעשות
    ציפי
    23/03/2011

אני מתעניין כבר זמן מה בביטוח נסיעות ולא יודע בדיוק מה ההבדלים בינהם.....

לקביעת תור
    סגירה
    איזה ביטוח לעשות

הוספת תגובה

• איזה ביטוח לעשות - תגובה

מאיה יעקוביאן
    24/03/2011

ציפי שלום,
    ביטוח נסיעות לחו"ל צריך בראש ובראשונה לענות על צורכי המבוטח.
    בכדי לרכוש מוצר מתאים יש לבדוק תחילה מה הם הצרכים?
    האם המבוטח סובל מבעיה רפואית וזקוק לביטוח המכסה מצבים רפואיים קודמים?
    האם המבוטח משלב בנסיעתו סקי או ספורט אתגרי, וזקוק לכיסוי ייחודי?
    האם המבוטחת בהריון?
    האם המבוטח נוסע לטיול בו עלול חו"ח להיות צורך בכיסוי של יחידת איתור וחילוץ?
    האם המבוטח נוסע עם מצלמה, מחשב נייד ו/או כל ציוד אחר הדורש ביטוח?
    לאחר שהמבוטח יבין את הצרכים הביטוחיים, הוא יוכל בקלות למצוא את המוצר הביטוחי הנכון עבורו.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה