מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקפה אחרי ניתוח בקעאמיר24/07/2017
שלום לכם,עברתי ניתוח לבקע מפשעתי לפני 3 ימים וישנו כאב.
מתחת לפצע ,בין הפצע לפין,יש הרגשת נימול ובעצם אינני מרגיש את האזור הזה בככל.
הבעיה הכי גדולה שאין לי זקפה ואפילו לא יכול להזיז את הפין.
האם זה זמני?
האם זה יימשך?
יש לציין שיש לי נפיחות באשכים וצבעם כחול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה זמני- ברובו. הכאב, הנפיחות, שטף הדם הכחול- יחפו בשבועות הקרובים.
ד''ר דני רוזין24/07/2017חסר תחושתי שטחי מוגבל יכול להישאר עקב חיתוך של עצב בעור בעת החתך. אבל הפרעת הזיקפה לא קשורה לזה- העיצוב שאחראי לזה עובר באיזור אחר. זה לרוב קשור בתגובות לכאב ולטראומה המקומית, ומסתדר לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס במפשעה וחוסר פיתרוןליז22/07/2017
שלום,
יש אבצס במפשעה כבר מס' חודשים, הרופא נשים "פתר" אותי בניתוח. להבנתי אפשר טיפול אנטיביוטי. אפשר לדרוש מהרופא מאחר והתעקשתי איתו על בדיקה (שגם אותה עשה בחוסר סבלנות ואיכפתיות)? מה הדרך לפתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה לא ממש ברורה, נראה שאת לא מרוצה מחוות הדעת שקיבלת,
ד''ר דני רוזין22/07/2017יתכן ויש אופציות אחרות- לא בטוח שטובות או נכונות אבל את יכולה להתייעץ עם רופא אחר ולשמוע חוות דעת נוספת. את יכולה לומר לרופא את דעתך ורצונך, אבל לא יכולה לחייב אותו לטפל ניגוד להבנתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס במפשעה וחוסר פיתרון
ליז23/07/2017תודה.
האם ניתן לטפל באבצס קודם בטיפול אנטיביוטי ורק במידה וזה לא מצליח, ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עקרונית אפשר, תלוי כמובן בדרגת הזיהום ומידת הסכנה המיידית. הסיכוי להצלחה- לא גבוה
ד''ר דני רוזין23/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתחת לבית השחי -ימיןדורית22/07/2017
ד"ר נכבד
בת 51 בריאה בדרכ לאחרונה טיראידיטיס עם זרימת דם מוגברת בפרנכימה, כרגע בשלבי החלמה עם הטבה לרבות tsh. מאתמול כאב מתחת לבית השיחי במישוש ב. לימפה האם הדבר קשור לתופעה החולפת שאני מחלימה ממנה.
תודה ובברכה על כל הבהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה קשור, תעקבי ותראי מה קורה עם הבלוטה
ד''ר דני רוזין22/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בבית השחי בזמן הריוןעדי22/07/2017
שלום אני בת 37 ובשבוע 18.להריון. גיליתי גולה קשיחה בערך בגדול של אפונה בבית השחי שאינה ניתנת להזזה כמו כן לא מרגיש כמו גולה שקוראת לפעמים דאודורנט או זיעה, אלא ממש גולה חזקה ועמוקה . יש לציין כי לפני 10 שנים עברתי 4 סיטי חזה ועשרות צלומי רנטגן בשל שחפת ריאתית באותו הצד. הגולה הזו לדעתי היתה שם כבר לפני שנה אבל בקושי יכולתי להרגיש אותה ואילו היום היא כבר ברורה ומורגשת. חוששת מאד שמא יכול להיות סימן חו"ח לסרטן. התור לכירורג פנוי קצת רחוק . אשמח לדעת מה הסיבות האפשריות לגולה ומה הצעדים הבאים במיוחד בהריון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לפרט את כל הסיבות- זה יכול להיות ברמה של העור
ד''ר דני רוזין22/07/2017או בעומק, יכול להיות דלקתי, תגובתי, גידולי... ככלל משלל ה״גולות״ בבית השחי הסיכוי לגידול נמוך מאד. הכי טוב להתחיל בבדיקה- אם כירורגי לא זמין אז להתחיל ברופא משפחה, שאולי יבחר, לפי הצורך, לשלוח לאולטרסאונד או לבדיקות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
עדי22/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לכרות אפנדיציט?רוני21/07/2017
לפני כחודש התפרץ לי אפנדציט, שלא אובחן בזמן, ולכן התפתחה עליו מורסה סגורה. טופלתי באמצעות אנטיביוטיקה, והחלמתי. הרופאים בבי"ח רמב"ם הזמינו אותי לניתוח כריתת האפנדיציט כעבור שישה שבועות. אני מתלבט אם לבצע הניתוח אם הכל עבר. כמו כן האם תוכל להמליץ לי על מנתח מומלץ בצפון.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הכל החלים, אין שום שארית של תופעות קליניות, הדמיה הראתה ספיגה מלאה של התהליך,
ד''ר דני רוזין21/07/2017וזה היה מאורע ראשון- הזיהוי לארוע חוזר לא גבוה (כ-15%), והיום לא ממליצים על ניתוח מתוכנן באופן גורף ואוטומטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מחר, מפחד שלא ינתחו, עבר זמן רבדניאל20/07/2017
אני חייל, סובל משיערה הפוכה קרוב לשנה וחצי
לפני שנה וחצי כירורג צבאי ואזרחי אמרו שאני צריך ניתוח והמליצו על כך
מאז לא קבעתי תור לניתוח ורק עכשיו קבעתי, מחר אמור לעשות את הניתוח ומפחד שלא ירצו לנתח כי עבר זמן רב מאז שהכירורג בדק אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הבעיה עדיין קיימת אין למעשה סיבה שלא ינתחו
ד''ר דני רוזין20/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בירך אצל ילדה בת שנתייםטל18/07/2017
שלום,
הבוקר הרגשתי גוש בירך של הבת
שלי בת
2.4 . הלכתי לרופא ששאל אם קיבלה חיסון ואכן קיבלה חיסון לפני כ 3 שבועות.
אולטרסאונד הדגים ממצא היפו אקוגני בגודל 1.3*0.5 מתחת לשומן תת הורי בהספקט קדמי לטרלי של הירך.
אין בתוכו זרימת דם או הסתיידויות. מתאים לקולוקציה נוזלית בעקבות החיסון או ציסטה.
האם כדאי להוריד במצב כזה? או לנסות לתת אנטיביוטיקה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא אנטיביוטיקה אם אין סימני זיהום, ולא ״להוריד״
ד''ר דני רוזין20/07/2017אם זה נראה משנית לחיסון אפשר להמתין שיעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה תת עורית בירך ילדה בת שנתיים
טל20/07/2017תודה על תשובתך.
כמה זמן היית ממתין לבדיקה נוספת ?
הרי אין לדעת אם באמת מהחיסון או לא. זאת השערה.
אני חוששת מגוש ממאיר.
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המראה באולטרסאונד לגמרי לא בכיוון של גוש ממאיר
ד''ר דני רוזין20/07/2017תראי מה קורה בשבועות הקרובים. גם אם לא נסוג המרחק בין גוש תת עורי לממאירות הוא רחוק, ברובם הם בנליים ושפירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בצלע 8 ,הפרעה בנשימה עמוקהשי16/07/2017
שלום אובחנתי על ידי רופא שיש לי שבר בצלע 8 .ושאין הפרעות בנשימה .
עכשיו שאני נושם עמוק אני מרגיש ממש כאילו הצלע זזה וחזרת למקומם .זה לא כואב זה רק מציק וקורה רק שאני נושם עמוק .
האם זה שכיח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בצלע 8 ,הפרעה בנשימה עמוקה
שי16/07/2017בנוסף שאני מרים את יד שמאל ונושם עמוק אני לא מרגיש כלום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשד,מבקשת עזרה,תודהנעמה16/07/2017
שלום,
עשיתי בדיקת us שד כי הרופא ראה שיש אי סימטריות
בבדיקה לא נמצא משהו כריג,
ממה הרגישות נובעת?יכול להיות מבעיות הורמנליות רציניות?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוב זה שום דבר ״רציני״,
ד''ר דני רוזין16/07/2017אלא רק שינויי מבנה של השד וצפיפות רקמה, שכרורכים ברגישות אבל אינם מהווים בעיה רפואית או סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון ניתוח נקודת ההשקה.אריה13/07/2017
שלום.שמי אריה אני עברתי כריתת וושט .וחיבור הקיבה במקום.אלא שהחיבור לא הצליח וישנו פיתול ולכן מדי פעם נתקע האוכל .אני עשיתי הרחבות וזה עזר .אבל בהרחבה האחרונה לא ניתן יותר להרחיב.הוצע לי לעשות ניתוח בנקודת ההשקה כדי לתקן את הפיתול.אבקש חוות דעתך בנושא תודה אריה.
ניתוח חוזר באיזור יכול להיות מאד מורכב.
ד''ר דני רוזין16/07/2017בכל מקרה תצטרך את חוות הדעת של הרופא שניתוח אותך, או לפחות כחרורג חזה שעוסק בניתוחי ושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בבית שחי אחרי קעקועחסויה3409/07/2017
ערב טוב. עשיתי קעקוע די גדול ביד בחלק העליון. והיום גיליתי גולה "שוחה" בפנים בבית השחי...ממש חפרתי כדי למצוא. יש לציין שאני עושה גם דיקור סיני בזמן האחרון. האם יש סיבה לדאגה? בת 34 בריאה בדרך כלל. תודה מראש מאוד לחוצה
אין דאגה- צפוי שיתנפחו קשרי לימפה בתגובה.
ד''ר דני רוזין10/07/2017רק צריך לוודא דלא התפתח זיהום ( חום, כאבים). אם הבלוטה לא נסוגה בשבועות הקרובים כדאי בכל זאת להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
חסויה 3410/07/2017האם הנפיחות של הלימפה יכולה להגיע עד לגודל של גולה? תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן
ד''ר דני רוזין10/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך הרגעת אותי מאוד.
חסויה3410/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מזון שבושל במיקרו חלוד עלול לגרום לתחלואה?ולאיזו תחלואה?רמי06/07/2017
שלום
במיקרו שלי קיימת חלודה מתחת לצלחת הזכוכית המסתובבת,ואני מישתמש בו בכל מקרה,היות ואין לי יכולת להחליף אותו
האם זה מסוכן לאכול ממיקרו כזה? ישנן השלכות? מהן?
האם אכילה ממיקרו חלוד עלולה לגרום סרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, אין בזה סכנה באוכל עצמו- רק צריך לוודא שעקב הילודה
ד''ר דני רוזין10/07/2017אין דליפת גלי מיקרו מחוץ למכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת גולות בבית השחיגולות בשחי30/06/2017
שלום רב,
השבוע הופיעה לי בבית השחי גולה פנימית ויום אחרי אדמומיות מבחוץ, כמו עקיצה.. לאחר יום יומיים החלה להציק מעט. שמתי משחה אנטיביוטית וזה עזר מעט. היום, 3 ימים אחרי, הופיעה לי בדיוק אותה גולה בשחי השני. האם הגיוני שזה בלוטות זעה או שכדאי לבדוק מעבר לכך? אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו בלוטת זיעה או בלוטת חלב של העור- התופעות הדלקתיות
ד''ר דני רוזין30/06/2017האלה די שכיחות, אין מה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת ברטולין שמאלית סתומהענבר30/06/2017
שלום רב,
בימים אני סובלת מכאבים איומים בנרתיק.
מבדיקה אצל גניקולוג עלה כי מדובר בסתימה של בלוטת הברטולין השמאלית.
הגניקולוג היה מאוד נמהר ולא ענה לי על כל השאלות.
כרגע הנפיחות במקום היא סבירה, האם יש דרך טבעית לטפל בזה? האם יש דרך לנקז את הנוזל החוצה? ואם כן, כיצד זה עובד?
שמעתי שאמבטיות חמות וקומפרסים חמים יכולים להיות יעילים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, לפעמים האמצעים האלה מרככים ומובילים לניקוז,
ד''ר דני רוזין30/06/2017אל לעתים אין מנוס מניקוז כירורגי.
לאור המיקום זה שייך יותר לפורום ספציפי של רפואת נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה בבריכה אחרי ניתוח בשדדנה29/06/2017
אני אחרי ניתוח יחסית קטן בשד. האחות אמרה שליתר בטחון לא אתרחץ בבריכה במשך שלושה חודשים אא"כ הצלקת לא תיגע במים. האם קיימים פלסטרים אטומים למים או אביזרים אחרים שאני יכולה לסמוך עלהם וללכת לבריכה כשהם עלי בכ"ז?
אין ממש בעיה. הפצע אטום למים תוך כיומיים, המנעות מהריגה שבוע זה מספיק...
ד''ר דני רוזין30/06/2017יש פלסטרים נגד מים אבל לא ממש חיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)