מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול טורדני יבש בשפעתשלמה17/01/2017
שלום ד'ר
אני עברתי לפני 11 חודשים ניתוח לפרוסקופי לבקע מיפשעתי
שמו לי רשתות בשני הצדדים
מזה 10 ימים שאני חולה בוירוס כלשהו או שזו שפעת או התקררות
אני מישתעל כל כמה דקות שיעול טורדני יבש, שיעול חזק
למרות שקיבלתי ברונכולט השיעול לא עוזב אותי
השאלות שלי, האם השיעול החזק התדיר כל כך יכול לקלקל את התיקון בקע שעשו לי?
האם יכול לפגוע ברשתות, להזיק בדרך אחרת?
האם עלול לחזור לי הבקע כתוצאה מהשיעול הזה?
תודה לך על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא אמור לגרום נזק
ד''ר דני רוזין17/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום תפר ניתוחי מדבקהדס12/01/2017
האם זיהום של תפרים אחרי ניתוח שדורשים אנטיביוטיקה זה מדבק?
מותר לבוא במגע עם ילדים ותינוקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככלל- לא, אבל -
ד''ר דני רוזין17/01/2017יש לפעמים זיהומים בחיידקים יותר עמידים או מסוכנים, שמקורם בבית חולים. לכן מה שלא יהיה חייבים לשמור על כללי היגיינה, חבישה, רחצת ידיים, אבל לא צריך בידוד מוחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה פנימית בקו השיער בעורףשירה11/01/2017
בשבוע האחרון התחלתי לחוש במעין גולה פנימית בעורף בערך בקו השיער. לפנות לרופא משפחה או לרופא כירוג? גלשתי קצת וראיתי שבד"כ מחכים 3 שבועות ואם לא עובר אז כדאי להיבדק .
שמתי לב לכך כשגירדתי שם בקרקפת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להתחיל בבדיקת רופא משפחה
ד''ר דני רוזין11/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה אחרי ניתוח סינוסאור11/01/2017
לאחר שנה אחרי ניתוח לכריתת סינוס פילדונלי מרגיש כאב עיצבי באזור עצם הזנב ולא פיסי, כאב מעצבן וגורם לאי נוחות... המקום עצמו לא כואב רק הרגשה של אי נוחות מטורפת..
מה זה יכול להיות?
קבעתי תור לפרוקטולוג אבל רק במרץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן וההצטלקות מפריעה, ויתכן שיש בכל זאת הישנות. נראה מה בבדיקת הרופא
ד''ר דני רוזין11/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרי ניתוח הוצאת אנדומה מהכבדמיטל08/01/2017
אני עברתי ניתוח לפני כחודש של הוצאת גיש, אדנומה מהכבד.
האם יש קשר בין הניתוח לבין איחור במחזור?
אני חא נוטלת גלולות ואני באיחור של 10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, שינויים משמעותיים בגוף (ניתוח, הרדמה) יכולים לשבש את המחזור
ד''ר דני רוזין08/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת לחץ לאחר ניתוחיוסי08/01/2017
שלום ד'ר
הערה ביקרתי ידידים, ואחת הידידות נפרדה ממני בחיבוק , נחמד אבל מה? היא פשוט כאילו נשענה עליי,הרגשתי את הכובד שלה לוחץ אותי לרצפה,הבעיה היא שעברתי לפני 7 חודשים ניתוח לפרוסקופי דו צדדי לבקע מיפשעתי
לאחר כמה שעות אני עדיין מרגיש תחושת לחץ בבטן ואי נוחות
האם הפעלת לחץ\משקל כזה, משפיעה על איזור הבקע? לא אגיד לקרוע את הרשתות אבל האם המשקל\הלחץ שהופעל עשוי לשנות שם משהו, או להזיק?
כי האי נוחות ותחושת "בטן נפוחה" או ה"לחץ" שם שאני מרגיש, גורמים לי לחשוב שאולי קרה מזה משהו
יכול להגרם מזה משהו לאיזור הבקע? יכול לחזור הבקע? משהו אחר?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי אפסי.
ד''ר דני רוזין08/01/2017חכה לבוקר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוז אסבסט לא עזרנועה06/01/2017
היה לי איזה גוש במפסעה חודשיים
הלכתי להבדק אמר הרופא הכירורג לעשות ניקוז לאבסט
הוא עשה ניקוז
רק התחלתי להחלים מהדימומים אני נוגעת שם ורואה שזה כמו שהיה כאילו לא עשה ניקוז.
זה הגיוני שאולי לא ניקז טוב?
או שהרופא לא הוריד את כל הנגע? כי זה בדיוק באותו מקום בדיוק בחתך שהרופא עשה את הפעולה הכירורגית.
או שזה חזר עוד לפני שהתרפא?
ממש מודאגת
אני צריכה ללכת ששוב ינקזו?
תודה רבה
נועה
בברכה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות שהנפיחות פשוט קשורה לפעולה הניתוחית ולשטויות הדלקת.
ד''ר דני רוזין06/01/2017ואז זה צפוי לסגת. אבל יכול להיות שיש שם איזו ציסטה שהתמלאו שוב- ואז צריך להסיר אותה בשלמותה ולא רק לנקז. מציע להיפגש שוב עם הרופא שיבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה 👍🏻❤
נועה06/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייל - האם ניתן לי טיפול שגוי לאחר ניתוח ציפורן חודרנית?איתי03/01/2017
שלום, אני חייל בסדיר ועברתי היום ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית לאחר דימום ומוגלה במקום (מזה חודש וחצי). הרופא הצבאי שעשה את הטיפול חבש לי את הרגל ואמר לי תוך 24 שעות להוריד את התחבושת ולשפשף פעמיים ביום את המקום בסבון ובמים פושרים. כך למשך שלושה ימים ולטעתנו אוכל לחזור לבסיס. כמו כן, כשביקשתי לחזור לביקורת, הרופא טען שאין צורך ושאלך לדרכי כי יש עוד תור ארוך.
עם זאת, במקומות רבים ראיתי כי יש להוריד את התחבושות אחרי שבוע ובבדיקה של הרופא המנתח. מה עליי לעשות ? להקשיב לרופא הצבאי ?
בנוסף לכך, לא ניתנו לי משככי כאבים אך הכאב הוא אדיר. וההרגל ממש התפנחה לי (אצבעות הרגליים לא נוגעות ברצפה), ודרך התחבושת האצבע נראית בגוון שחור. מה עליי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי הכאב- זה אכן איזור רגיש ואין שום סיבה להימנע ממשככי כאבים.
ד''ר דני רוזין06/01/2017בכלל, במצב דלקתי יש תמיד יותר כאבים, זה צפוי לחלוף תוך ימים ספורים
לגבי המעקב- ככלל מקובל לעקוב אחרי פעולה ניתוחית שמבצעים כדי לראות את תהליך ההחלמה, אבל זה נכון ששכיחות הסיבוכים בניתוח זה כל כך קטנה וההחלמה לרוב טובה דלפעמים מוותרים על הביקורת, זה לא מעיד על טיפול שגוי.
אין בעיה להוריד את החבישה, לשטוף ולהיווכח שהכל בסדר (השחור הוא כנראה גלד של דם קרוש). אם הדברים לא מסתדרים תפנה שוב לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה , עדכון:
איתי06/01/2017ראשית תודה רבה על התגובה.
עברו מספר ימים והאצבע התנפחה ומפרישה המון מוגלה, ולעיתים נדירות גם דם טרי. אני ממשיך לחבוש עם סינטומצין (אמרו לי למרוח את זה טרם הניתוח, ואמרתי שלא יזיק למרוח גם עכשיו). כמו כן, כף הרגל מאוד נפוחה מלמטה. האם נכון להמשיך לחבוש עם זה ? האם נורמלי ששלושה ימים אחרי הניתוח אין שיפור בכאבים או במצב הרגל והאצבע בפרט ?
תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה יכול לקחת אפילו שבוע. תמשיך בטיפול וצפה לשיפור בשבוע הבא
ד''ר דני רוזין06/01/2017אם לא פנה לבדיקה בשבוע הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה ד"ר!
איתי06/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת mri - מה זה אומרתשובה לבדיקת MR01/01/2017
בתושבה של mri
כתוב: partial pancreatic divizum/ ממצאים תומכים ב side branch ipmns ללא worrisome criteria
מה הכוונה....זה קצת מלחיץ ותור נקבע לעוד חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה תהליך של ריבוי ציסטות בלבלב,
ד''ר דני רוזין06/01/2017שיש לו שני סוגים עיקריים- האחד טרום ממאיר שמחייב ניתוח, והשני שפיר, כמו אצלך, שמחייב רק מעקב תקופתי בהדמיה. זה לגבי IPMN.
לגבי פנקריאס דיביזום- זה מבנה אנטומי מולד של הלבלב, קצת שונה מהרגיל אבל לרוב חסר משמעות- אם כי לעתים יכול להוות סיבה לדלקות לבלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבישת חגורת בטן בלילהבסטיאן29/12/2016
אמא שלי בת 68 ויש לה בקע, לכן הכירורג המליץ על חגורת בטן שתחזיק את הבקע במקום וציין שניתוח יכול להיות מסוכן.
היא צריכה ללבוש את החגורה גם בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא חיוני בלילה
ד''ר דני רוזין29/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה אחרי ניתוח בקע מפשעתי דו צדדיאבי רפאל26/12/2016
היי,
לפני חמישה ימים עברתי ניתוח הרניה דו צדדי בשיטה הפתוחה.
כיום אני עדיין לא מסוגל לעשות אפילו מאמץ קל כמו להיות על הרגליים במשך יותר מעשר דקות.
מספיק שאני עושה פעולות פשוטות והמפשעה כואבת לי ברמות בלתי נסבלות.
האם זה הגיוני?
כמה זמן ייקח לי לחזור לפעילות שגרתית(לא מאומצת במיוחד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגיוני.
ד''ר דני רוזין26/12/2016ישתפר- סביב שבועיים. יחלוף- 4-6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרו עם רשתות בבטןיעקב19/12/2016
שלום לפני 11 חודש עברתי ניתוח, דו צדדי, לפרוסקופי לבקע מיפשעתי אני לוקח דרך קבע גם אומפרדקס, 20 אחד ליום, היות ואני מקבל מיקרופירין 75 לאחרונה אני מרגיש ברום הבטן, אי נעימות, תחושת כאב מידיי פעם השאלה לגביי גסטרו היא היות ושתלו לי רשתות בניתוח הבקע האם זה מיסתדר עם בדיקת גסטרו שתכלול לחיצות על הבטן? הרשתות עלולות לזוז מהמקום? או שסיכה יכולה לצאת ממקומה? האם רצוי שלא ללחוץ על הבטן בבדיקה הזו? יש הגבלה כלשהיא או איסור, ללחוץ על הבטן כאשר נעשה ניתוח בקע בעבר הלא רחוק? בתודה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום חשש לתזוזת הרשתות
ד''ר דני רוזין19/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בשורש כף הידאריה19/12/2016
שלום רב
לפני כ3 חודשים, לחצו לי יד בכוח,זה היה אמור להיות הומור של הלוחץ, כאילו"תן יד כמו גבר"
באותו לילה התפתחו לי כאבים בשורש כף היד הזו
לאחר יומיים של כאבים ניגשתי לכירורג וצילום שלא הראה קו שבר
3 שבועות הסתובבתי עם חבישה אלסטית מגולגלת על שורש כף היד
לקחתי משככי כאבים
והנה לאחר חודש כאשר הכל שכך, הבחנתי באותו מקום בשורש הכף יד שכאב לי, נפיחות רכה, גולה עגולה
האורטופד שראה את זה אמר לי שזו ציסטה נוזלית
לא קשורה ללחיצה ההיא
ובמידה ותגדל מנקרים אותה במחט ואם זה חוזר מנתחים
מה זה הדבר הזה שהופיע לי שם?
האם יתכן והלחיצה גרמה לה להופיע?
מה עושים עם זה הלאה?
אשמח לשמוע עוד דעה בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה קשור
ד''ר דני רוזין19/12/2016זה נשמע כמו גנגליון- ציסטה של הגיד.
עוקבים, ומטפלים כמו שנאמר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי - חשיבה לטווח רחוק.שי14/12/2016
שלום , אני בחור בן 28 , פעיל ספורטיבית ומתאמן קבוע - לאחרונה הבחנתי בבליטה קטנה בצד שמאל של המפשעה , לאחר בדיקת אולטרסאונד אמרו לי שמדובר בבקטע מפשעתי קטן , ושבצד השני יש מפתח אך ללא בקע. אני יודע שאת הבקע יש לנתח ושבמפתח לא מטפלים בדרך כלל ...אבל במהלך האולטרסאונד קיבלתי בשורה קשה - יש לי כליות פוליציסטיות (מחלה שעוברת במשפחה) - הכליות כרגע בגודל תקין , אך אני יודע שבעתיד הן עלולות לגדול למימדים גדולים וליצור לחץ תוך בתני גדול וליצירת בקעים נוספים- זה קורה אצל המון חולים במחלה. אני יודע שאם עושים את הניתוח בצורה לפרוסקופית ניתן לעשות תיקון בשני הצדדים וכן גם מעל התבור. האם כירוג יתחשב בכזה דבר ? האם כדאי לתקן המפתח ללא הבקע מכיוון שבעתיד עלול להתרחש בקע בסבירות גבוהה? מצטער אם סיבכתי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן שאלה לגיטימית והגיונית.
ד''ר דני רוזין14/12/2016בהחלט בקשה סבירה, כמובן תלוי בהסכמת המנתח אבל אישית מסכים עם ההיגיון בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גוש ליד הסנטררותם13/12/2016
שלום
לפני שבועיים ניסיתי לפוצץ מה שחשבתי שהוא חצקון מעל הסנטר בצד ימין, זה כנראה לא היה חצקון ויום למחרת החלק הזה של הפנים היה קצת נפוח והיה בפנים מין גוש קטן שזז ורגיש למגע.
מאז עזבתי את זה והנפיחות והכאב נעלמו אבל לאחר שבועיים הרגשתי שהגוש עדיין שם ולאחר שקצת "שיחקתי" איתו האזור נהיה אדום ומעט רגיש שוב.
רופא אאג בדק ולא מצא ממצאים חריגים נוספים אז הוא שלח אותי לאולטראסאונד, להלן התוצאה אודה להכוונה בנושא.
בשכבה תת עורית הודגם נגע היפואיקואי מעט מעורב עם גבולות סדירים כ 7x4 ממ, לא ווסקולארי. קיים טשטוש קל של השומן התת עורי מסביב.
האם מדובר בקולקציה ממוקמת קטנה בשלבי התארגנות? מומלץ מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה בלוטת חלב שנסתמה ואולי נהייתה מכן דלקתית
ד''ר דני רוזין14/12/2016לא נשמע מדאיג, ניתן לעקוב ולחזור לרופא עוד 4-6 שבועות אם לא תהיה נסיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)